הפינה הפסימית - מחזור 4

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
izguy83

Re: הפינה הפסימית - מחזור 4

שליחה על ידי izguy83 »

שמעון א כתב:על איזה שיטה אתה מדבר? את הנוער של בית"ר לא הצלחנו לנצח - זו השורה התחתונה!
את מכבי חיפה הצלחנו לדגדג רק כשצ'וצ'ליץ' יצא בכרטיס אדום. ואם לא הטיפשות של עטר שהוציא את חן עזרא היינו מפסידים את המשחק.

קבוצה אמורה להתחבר בקיץ ובמחנה אימונים, ולא במחזור 10.
מה זה קשור? זה שלא ניצחת אומר שלא הייתה שיטת משחק?
אף אחד לא חי בסרט ומבין טוב מאוד שהיינו צריכים להיות עם יותר נקודות מההגרלה שקיבלנו.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

izguy83 כתב: לגבי השחקן הישראלי, יש בערך 2-3 שחקנים בקבוצה (הכוונה לכל קבוצה בליגה) שאפשר לקרוא להם מקצוענים. אבל זה שאלה פילוסופית מדי. לא בטוח שמקצוענות זה השאלה הנכונה, אלא יותר חינוך. אם תחנך שחקנים מגיל צעיר כמו שצריך, הם גם יהיו יותר מקצוענים, יותר טכניים, יותר מהירים וכו... המשחקים האחרונים של הקבוצות הישראליות באירופה ומשחק הנבחרת נגד רוסיה רק חידדו את זה. אתה רואה שחקנים מהירים שלא נבהלים מהכדור וגם כשהיריב עושה לחץ עם 4-5 שחקנים, אז 3-4 פסים והם יוצאים מזה. הכל מתחיל בחינוך. והנה כתבה מאלפת שמדברת בדיוק על זה. אם תרצה, אלו הפנים של הכדורגל הישראלי. https://www.calcalist.co.il/sport/artic ... 99,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;
לטעמי השחקן הישראלי הממוצע הוא לא מקצוען. למעשה, למעט בודדים, כמעט כל השחקנים הישראלים לא מקצוענים. ומכיוון שרוב המאמנים בארץ היו שחקני עבר, למה שהם יהיו מקצועונים? למה שאדם שמאז שהתחיל לעשות ספורט התנהג והתנהל בצורה לא מקצוענית, שאפילו כשהיה צעיר לא התנהל במקצוענות, פתאום יהפוך למקצוען? פתאום כשהוא מאמן הוא יהפוך את עורו וישנה את האופי שלו?
המאמנים הישראלים הם שחקני כדורגל לשעבר, כלומר אין שום הבדל מבחינתי בין המאמן הממוצע בליגת העל לשחקן הממוצע בליגת העל.

ואם לחדד את הנקודה, תגיד לי בבקשה איזה מאמן חוץ מאלי גוטמן (שגם זכה איתנו בגביע ובמקום השלישי) שהיה כאן בעשרים השנה האחרונות הצליח במקום אחר לאחר שנכשל כאן? לא מבקש ממך בחמש השנים האחרונות אלא בעשרים השנה האחרונות, מאמן שאחרי שלא הצליח כאן הצליח בקבוצה אחרת?
אחרי שתחפש אחד כזה תחזור אלי ואז אסביר לך שאלי גוטמן היה המקצוען היחידי שהיה כאן בעשרים השנים האחרונות (לא מקצוען כמו המאמנים באירופה, אבל הכי קרוב לזה מאלה שעברו כאן).

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

משה אוחיון כתב: לטעמי השחקן הישראלי הממוצע הוא לא מקצוען. למעשה, למעט בודדים, כמעט כל השחקנים הישראלים לא מקצוענים. ומכיוון שרוב המאמנים בארץ היו שחקני עבר, למה שהם יהיו מקצועונים? למה שאדם שמאז שהתחיל לעשות ספורט התנהג והתנהל בצורה לא מקצוענית, שאפילו כשהיה צעיר לא התנהל במקצוענות, פתאום יהפוך למקצוען? פתאום כשהוא מאמן הוא יהפוך את עורו וישנה את האופי שלו?
המאמנים הישראלים הם שחקני כדורגל לשעבר, כלומר אין שום הבדל מבחינתי בין המאמן הממוצע בליגת העל לשחקן הממוצע בליגת העל.

ואם לחדד את הנקודה, תגיד לי בבקשה איזה מאמן חוץ מאלי גוטמן (שגם זכה איתנו בגביע ובמקום השלישי) שהיה כאן בעשרים השנה האחרונות הצליח במקום אחר לאחר שנכשל כאן? לא מבקש ממך בחמש השנים האחרונות אלא בעשרים השנה האחרונות, מאמן שאחרי שלא הצליח כאן הצליח בקבוצה אחרת?
אחרי שתחפש אחד כזה תחזור אלי ואז אסביר לך שאלי גוטמן היה המקצוען היחידי שהיה כאן בעשרים השנים האחרונות (לא מקצוען כמו המאמנים באירופה, אבל הכי קרוב לזה מאלה שעברו כאן).
לופא הצליח אצלנו מעל המצופה ולא הצליח ממש במקום אחר אולי חוץ מהפועל ירושלים...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
izguy83

שליחה על ידי izguy83 »

משה אוחיון כתב: לטעמי השחקן הישראלי הממוצע הוא לא מקצוען. למעשה, למעט בודדים, כמעט כל השחקנים הישראלים לא מקצוענים. ומכיוון שרוב המאמנים בארץ היו שחקני עבר, למה שהם יהיו מקצועונים? למה שאדם שמאז שהתחיל לעשות ספורט התנהג והתנהל בצורה לא מקצוענית, שאפילו כשהיה צעיר לא התנהל במקצוענות, פתאום יהפוך למקצוען? פתאום כשהוא מאמן הוא יהפוך את עורו וישנה את האופי שלו?

אתה הולך הפוך.
יש הרבה מאמנים שהגיעו לכאן אחרי הצלחות.
למה אתה מסתכל על זה הפוך?

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

דר אדום בנשמה, לופא קדוש לא היה מקצוען אלא מאמן פשוט ויש שיגידו "שכונתי". לתקופה שהוא הגיע, כשהקבוצה התנהלה תחת זינו, זה התאים לנו והצלחנו להגיע איתו להישגים. לא אשכח לעולם ששאלתי שחקן מהקבוצה אחרי הגמר מול הפועל רמת גן מה הייתה תוכנית המשחק שלנו, איך לופא תדרך אותם לפני הגמר. הוא אמר לי שלופא אמר להם לכבוש תוך 30 דקות. זאת הייתה תוכנית המשחק. מה קורה אם אנחנו לא כובשים תוך 30 דקות? מה קורה אם הפועל רמת גן עולה ליתרון? על זה הוא לא דיבר איתם.
אסור לשכוח שירדנו ליגה עם אותו לופא קדוש בקדנציה השנייה שלו בקבוצה (הוא הגיע כשכבר היינו במצב קשה ועדין קיבל את הצאנס להציל אותנו). כלומר לופא קדוש וסגנון האימון שלו התאימו לנקודת זמן ספציפית וגם בה הגענו למקסימום שיכלנו עם לופא כמאמן.
תסכים איתי שאי אפשר לערוך השוואה בין המקצעונות של גוטמן לזאת של לופא.

izguy83, מאמן איכותי נמדד מבחינתי בהצלחות לאורך זמן. קח לדוגמא את ניר קלינגר. הוא אומנם הצליח עם מכבי ת"א אבל נכשל בכל מקום אחר. גם בקפריסין וגם בישראל (הפועל חיפה שהוא בנה השנה מזכירה מאוד את הקבוצה שהוא בנה אצלנו בשנה שעברה עם הגנה של קבוצה בליגה לאומית).
אתה אומר שאולי המאמנים שמגיעים לכאן לא אשמים. אני אגיד לך שהמאמנים שמגיעים לכאן הם לרוב בינונים ומטה וההוכחה הכי גדולה היא שחוץ מגוטמן אף אחד מאלה שהיו כאן לא הצליחו במקום אחר.

יש לי המון ציפיות מאלישע לוי, שמחתי לשמוע שהוא הוחתם בקיץ, אבל מצד שני אני מזכיר לעצמי שראיתי עשרות מאמנים מגיעים לכאן לאורך השנים, ומיעוט קטן מהם הראה מקצוענות, ככה שאני נזהר מאוד השנה לפני שאני הולך אחרי אלישע בעיניים עצומות.

סמל אישי של משתמש
izguy83

שליחה על ידי izguy83 »

משה אוחיון כתב: izguy83, מאמן איכותי נמדד מבחינתי בהצלחות לאורך זמן. קח לדוגמא את ניר קלינגר. הוא אומנם הצליח עם מכבי ת"א אבל נכשל בכל מקום אחר. גם בקפריסין וגם בישראל (הפועל חיפה שהוא בנה השנה מזכירה מאוד את הקבוצה שהוא בנה אצלנו בשנה שעברה עם הגנה של קבוצה בליגה לאומית).
אתה אומר שאולי המאמנים שמגיעים לכאן לא אשמים. אני אגיד לך שהמאמנים שמגיעים לכאן הם לרוב בינונים ומטה וההוכחה הכי גדולה היא שחוץ מגוטמן אף אחד מאלה שהיו כאן לא הצליחו במקום אחר.

יש לי המון ציפיות מאלישע לוי, שמחתי לשמוע שהוא הוחתם בקיץ, אבל מצד שני אני מזכיר לעצמי שראיתי עשרות מאמנים מגיעים לכאן לאורך השנים, ומיעוט קטן מהם הראה מקצוענות, ככה שאני נזהר מאוד השנה לפני שאני הולך אחרי אלישע בעיניים עצומות.
החלק התחתון של מה שכתבת זו בדיוק הסיבה שאנחנו צריכים העונה להפסיק להתעסק במאמן.
נניח שאני מסכים איתך וחושב שהגיעו לכאן רק מאמנים בינוניים ב-20 שנים האחרונות, אז השנה לא.
הגיע לכאן מאמן מצוין שכבר הצליח בלא מעט קבוצות בארץ.
כנראה שהשנה הוא לא יהיה הבעיה שלנו.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

izguy83 כתב: החלק התחתון של מה שכתבת זו בדיוק הסיבה שאנחנו צריכים העונה להפסיק להתעסק במאמן.
נניח שאני מסכים איתך וחושב שהגיעו לכאן רק מאמנים בינוניים ב-20 שנים האחרונות, אז השנה לא.
הגיע לכאן מאמן מצוין שכבר הצליח בלא מעט קבוצות בארץ.
כנראה שהשנה הוא לא יהיה הבעיה שלנו.
קודם כל אני חושב שהבעיה העיקרית היא בהנהלה.
לא יתכן שכל מאמן שמגיע לכאן, לא משנה אם מדובר בגיא עזורי, ניר קלינגר, גיא לוי, מרקו בלבול, גילי לנדאו או אלישע לוי מקבל היתר לעשות ככל העולה על רוחו.
מועדון כדורגל צריך שיהיה בעל דרך ומדיניות ברורה בלי קשר למאמן שמגיע אליו. המאמן צריך להתאים לדרך של המועדון ולא ההפך. לא יתכן שבכל פעם שיתחלף המאמן תתחלף ההשקפה והדרך של המועדון.
ככה לא נשיג יציבות לעולם.

אני חושב שאלישע לוי עשה דרך יפה מבית שאן למכבי חיפה. אבל, אני עדין לא חושב שמדובר במאמן עם רזומה והצלחות כמו אלי גוטמן או דרור קשטן שהניסיון שלו מדבר בעד עצמו.
אני מאמין באלישע ונותן לו את כל הקרדיט, אבל אחרי הניסיון שלנו בשנים האחרונות אני לא הולך "בצורה עיוורת" אחרי מאמנים.
השנה ניתנה לאלישע יד חופשית בקיץ, האוהדים (גם במשחק ברמת גן) קוראים לו לפני כל משחק ומעודדים אותו למרות הפתיחה הרעה, יש לו את כל התנאים להצליח. אם אלישע יכשל (בתקווה שזה לא יקרה ונזכה לשיתוף פעולה פורה למשך שנים רבות), האחריות תהיה שלו.

סמל אישי של משתמש
izguy83

שליחה על ידי izguy83 »

משה אוחיון כתב: קודם כל אני חושב שהבעיה העיקרית היא בהנהלה.
לא יתכן שכל מאמן שמגיע לכאן, לא משנה אם מדובר בגיא עזורי, ניר קלינגר, גיא לוי, מרקו בלבול, גילי לנדאו או אלישע לוי מקבל היתר לעשות ככל העולה על רוחו.
מועדון כדורגל צריך שיהיה בעל דרך ומדיניות ברורה בלי קשר למאמן שמגיע אליו. המאמן צריך להתאים לדרך של המועדון ולא ההפך. לא יתכן שבכל פעם שיתחלף המאמן תתחלף ההשקפה והדרך של המועדון.
ככה לא נשיג יציבות לעולם.

אני חושב שאלישע לוי עשה דרך יפה מבית שאן למכבי חיפה. אבל, אני עדין לא חושב שמדובר במאמן עם רזומה והצלחות כמו אלי גוטמן או דרור קשטן שהניסיון שלו מדבר בעד עצמו.
אני מאמין באלישע ונותן לו את כל הקרדיט, אבל אחרי הניסיון שלנו בשנים האחרונות אני לא הולך "בצורה עיוורת" אחרי מאמנים.
השנה ניתנה לאלישע יד חופשית בקיץ, האוהדים (גם במשחק ברמת גן) קוראים לו לפני כל משחק ומעודדים אותו למרות הפתיחה הרעה, יש לו את כל התנאים להצליח. אם אלישע יכשל (בתקווה שזה לא יקרה ונזכה לשיתוף פעולה פורה למשך שנים רבות), האחריות תהיה שלו.
מסכים מאוד לגבי המדיניות של המועדון.
ברור לגמרי שהאחריות המקצועית בהצלחה וכישלון היא קודם כל של המאמן.
אני רק אומר, שגם אם אלישע ייכשל פה, זה לא אומר שאנחנו (כמו בכל עונה) יכולים להגיד שהביאו מאמן בינוני ובגלל זה נכשלנו.

שלח תגובה