לאור העובדה שהמשחק מול עכו היה משחק חוץ, ביום שבת, בצפון הארץ, במזג אוויר מאוד גשום (בעשרים הדקות האחרונות זאת כבר הייתה סופה לכל דבר), ובלי שידור כמובן, אני חושב שזה יהיה נכון לתת ציונים לשחקנים על המשחק אתמול. מניח שזה יעזור לאלה שלא היו במשחק לקבל רושם על האיכות של המשחק ושל השחקנים שלקחו בו חלק.
הפועל ב"ש: אוסטין אג'ידה, קלמי סבן, בויאן מרקוביץ', עודד גביש (דיא סבע 55'), אופיר דוידזאדה, וויליאם סוארס, פטריק אוסיאקו, אבירם ברוכיאן, סיראז' נסאר (דובב גבאי 46'), תומר סוויסה, ניקולאס פלצ'וק (רועי קהת 75').
הגנה:
אג'ידה - 6. מצד אחד, לקח הצלה גדולה ב2-0 מיובל שבתאי. מצד שני, ההרגשה שלי לפחות הוא שהוא היה צריך לעשות יותר בשני השערים. בשער הראשון הוא יצא אל קדוסי והלך לכדור בצורה מוזרה, כאילו עוד לפני הבעיטה של קדוסי הוא החליט להמר ופשוט ויתר ברגע שהכדור הלך לפינה השנייה. גם הפנדל היה דומה מאוד, עשה חצי תנועה לצד ימין, ואז ויתר על לזנק על הכדור למרות שקדוסי בעט כדור לא חזק במיוחד למרכז השער.
סבן - 6. כניראה המשחק הכי חלש שלו מבחינה הגנתית השנה. לפחות פעמיים עברו אותו באגף בצורה קלה מידי, לפחות עוד פעמיים הוא איבד כדורים באזורים מסוכנים. ולמרות זאת, מבחינה התקפית, ממשיך להיות יציב ויעיל. באחת מההתקפות במחצית השנייה עשה מבצע מצוין וחדר לעומק הרחבה אבל במקום למסור לפלצוק שהיה לבד מול שער ריק החליט לבעוט משמאל בזווית קשה לידיים של גורש. וכמובן אי אפשר לשכוח שהבעיטה שלו עמוק בתוספת הזמן הובילה לפנדל המכריע.
גביש - 3. גביש התחיל את העונה בצורה רעה וטעה לא מעט במחזורי הפתיחה. בשלושת המחזורים האחרונים הוא התייצב ונראה טוב יותר אבל היום הוא חזר לטעות ועלה לנו ביוקר. עד הדקה ה30 עודד דווקא היה טוב אבל הטעות בדקה ה30 עלתה לנו בשער הראשון. לאחר הטעות היו לו עוד כמה מסירות לא מדויקות כשבמחצית השנייה באחת ההתקפות עברו אותו בקלות והוא היה חייב לעשות עבירה שהייתה גם יכולה לעלות לו באדום שכן לפחות מהזווית שלי זה נראה שהוא אולי היה השחקן האחרון בדרך לשער כשביצע את העבירה.
מרקוביץ - 3. משחק חלש מאוד של מרקוביץ היום. הזכיר מאוד את גביש בפעולות שלו. לאחר השער של גביש הייתה למרקוביץ מסירה דומה אחורה שסידרה לשבתאי מצב מצוין מול אג'ידה, גם הוא לא התמודד עם שחקן של עכו ועשה עבירה שעצרה מתפרצת שעלתה לו בצהוב. לפחות בשני מקרים לחץ למעלה, לא הצליח לחטוף את הכדור והשאיר בור מאחוריו שכמעט ועלה לנו בספיגה.
דוידזאדה - 6.5. מצד אחד יש את הפנדל במחצית הראשונה. לדעתי מקרה די גבולי, אופיר נגע בגומז קלות מאחור וגומז החליט ליפול. מגע מיותר מצד אופיר ועדין לא בטוח שהיה צריך לשרוק. מהצד השני אופיר נתן מחצית שנייה נפלאה כשהוא היה הטוב במגרש. כל ההתקפות שלנו במחצית השנייה התחילו ממנו. למרות הפנדל במחצית הראשונה לא איבד ביטחון, ביקש את הכדור שוב ושוב, עלה למעלה פעם אחר פעם, ובעיקר לחץ בלי הפסקה על ההגנה של עכו וגרם להם להעיף כדורים למעלה או החוצה מה שהוביל ללחץ מתמשך שלנו באגף שמאל במחצית השנייה.
סוארס - 6. עד הדקה ה55 היה חלש להחריד. מרגע שעבר לשחק כבלם היה מצוין, חילץ כדורים, איים על השער מרחוק, התחיל את ההתקפה של השער השני, היה ליברו אמיתי. אולי צריך לחשוב על הסטה שלו לעמדת הבלם באופן קבוע כדי להרוויח שחקן יצרתי יותר בקישור כמו סבע.
אוסיאקו - 6. היה השחקן הכי טוב אצלנו מבחינה הגנתית לאורך המשחק. הבעיה העיקרית היא בהתקפה. איטי מאוד בקבלת ההחלטות, משחק בעיקר לרוחב, לפחות בשלושה מקרים שונים היה 20 מטר מהשער והיה יכול להעמיד שחקן שלנו מול שוער אבל חיכה יותר מידי ואיבד את הכדור או שהמסירה שלו לא הייתה מדויקת.
ציונים רבותי, ציונים
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
- Sir Alex Ferguson
Re: ציונים רבותי, ציונים
קישור, התקפה ונספחים:
ברוכיאן - 3.5. נעלם אחד גדול לאורך המשחק. לא תרם שום דבר למשחק. לא בא לקבל כדור מה שגרם לגביש ולמרקוביץ לנהל את המשחק וגם לאבד שני כדורים קריטים. הקרנות שלו לא עברו את השחקן הראשון ואפילו הבעיטה החופשית שלו בדקה ה85 (לפני שער השיווין שלנו, ממש על קו ה16 קו ישיר מהשער, מצב מצוין) הלכה לחומה (למה סוויסה לא בעט?).
נסאר - 3.5. לא הורגש במחצית הראשונה, לא הגנתית ולא התקפית, למעט בעיטה אחת שפגעה במישאלוף, שינתה כיוון וכמעט נכנסה.
פלצוק - 5. היחיד במחצית הראשונה שנלחם ורץ בלי הפסקה אבל הוא חזר מהפציעה מאוד לא חד. במחצית השנייה קיבל כדור לבד בתוך הרחבה, חיכה יותר מידי והבעיטה שלו נבלמה. אם הוא לא ישתפר בהמשך אנחנו נמשיך להתקשות לכבוש.
סוויסה - 6.5. אפשר להגיד הרבה דברים על סוויסה. לפעמים הוא משחק בצורה שכונתית, לפעמים נראה שהוא משחק בחוסר חשק או שומר אנרגיות, אבל מדובר בשחקן של מספרים, בשחקן סופר יעיל. משחק בינוני שלו שהוא מסיים עם בישול (כדור נפלא שלו בגול הראשון) ושער (קור רוח נפלא בפנדל בדקה ה93), הוא כבר עם 4 שערים ו2 בישולים מתוך ה9 שערים שכבשנו השנה.
גבאי - 5. לא הורגש במחצית השנייה אבל לפחות לחץ על ההגנה של עכו בלי הפסקה. היו לו שתי הזדמנויות מצוינות מתוך הרחבה לבשל שערים, בשני המקרים הוא נתן כדורים לא מדויקים ולא חדים.
קהת - 6.5. הילד תרם מה ששחקנים צעירים בדרך כלל תורמים, מלחמה ללא פשרות, חוצפה חיובית והרבה תעוזה. שיחק לעומק, ביקש את הכדור בכל התקפה (נגע ברבע שעה בכדור יותר משברוכיאן נגע בכל המשחק), והראה גם לא מעט ניצוצות של כדורגל. ברוך הבא לבאר שבע רועי.
דיא סבע - 7. כניראה החילוף ששינה את המשחק. אחרי חוסר היצרתיות של אוסיאקו וסוארס וההעלמות של ברוכיאן סוף סוף נכנס למשחק שחקן שלא מתחבא מהכדור, שחקן שתמיד מבקש את הכדור, שחקן שלוקח אחריות, שחקן שמוסר לעומק, שחקן שיכול לעבור שחקנים עם דריבל, שחקן שמחפש לאיים על השער בכל התקפה.
אלישע לוי - 5.5. ניהול משחק מחפיר במחצית הראשונה. שוב הרכב שלא מסוגל לייצר מצבים, שוב הקבוצה לא נלחמת, לא רצה, לא מניעה כדור, אין תנועה בהתקפה, ואלישע לוי רואה את הדברים, שולח שחקנים להתחמם כבר בדקה ה15, אבל מחליט למרות הכל לא לבצע חילופים, ומקבל בתגובה 2-0 שהיה יכול להיות גם 3-0 בלי ההחמצה של שבתאי.
במחצית השנייה אלישע כבר עשה את השינוי המתבקש (ראו טופיק השינוי הטקטי ששינה את המשחק) שבזכותו השגנו נקודה.
הקהל - 7. כמה מאות אוהדים שעשו את הדרך הארוכה למרות מזג האוויר החורפי. כמות מפתיעה ויפה. במחצית הראשונה היה עידוד מצוין למרות הפיגור. למרבה ההפתעה למרות ה2-0 הקללות והשריקות בוז היו מעטות יחסית ליכולת של הקבוצה. במחצית השנייה היה חסר עוד עידוד ותמיכה בעשרים הדקות האחרונות כשתקפנו אבל הקהל בהחלט דחף את הקבוצה קדימה. האם הקהל של באר שבע באמת התבגר? נראה שכן.
ברוכיאן - 3.5. נעלם אחד גדול לאורך המשחק. לא תרם שום דבר למשחק. לא בא לקבל כדור מה שגרם לגביש ולמרקוביץ לנהל את המשחק וגם לאבד שני כדורים קריטים. הקרנות שלו לא עברו את השחקן הראשון ואפילו הבעיטה החופשית שלו בדקה ה85 (לפני שער השיווין שלנו, ממש על קו ה16 קו ישיר מהשער, מצב מצוין) הלכה לחומה (למה סוויסה לא בעט?).
נסאר - 3.5. לא הורגש במחצית הראשונה, לא הגנתית ולא התקפית, למעט בעיטה אחת שפגעה במישאלוף, שינתה כיוון וכמעט נכנסה.
פלצוק - 5. היחיד במחצית הראשונה שנלחם ורץ בלי הפסקה אבל הוא חזר מהפציעה מאוד לא חד. במחצית השנייה קיבל כדור לבד בתוך הרחבה, חיכה יותר מידי והבעיטה שלו נבלמה. אם הוא לא ישתפר בהמשך אנחנו נמשיך להתקשות לכבוש.
סוויסה - 6.5. אפשר להגיד הרבה דברים על סוויסה. לפעמים הוא משחק בצורה שכונתית, לפעמים נראה שהוא משחק בחוסר חשק או שומר אנרגיות, אבל מדובר בשחקן של מספרים, בשחקן סופר יעיל. משחק בינוני שלו שהוא מסיים עם בישול (כדור נפלא שלו בגול הראשון) ושער (קור רוח נפלא בפנדל בדקה ה93), הוא כבר עם 4 שערים ו2 בישולים מתוך ה9 שערים שכבשנו השנה.
גבאי - 5. לא הורגש במחצית השנייה אבל לפחות לחץ על ההגנה של עכו בלי הפסקה. היו לו שתי הזדמנויות מצוינות מתוך הרחבה לבשל שערים, בשני המקרים הוא נתן כדורים לא מדויקים ולא חדים.
קהת - 6.5. הילד תרם מה ששחקנים צעירים בדרך כלל תורמים, מלחמה ללא פשרות, חוצפה חיובית והרבה תעוזה. שיחק לעומק, ביקש את הכדור בכל התקפה (נגע ברבע שעה בכדור יותר משברוכיאן נגע בכל המשחק), והראה גם לא מעט ניצוצות של כדורגל. ברוך הבא לבאר שבע רועי.
דיא סבע - 7. כניראה החילוף ששינה את המשחק. אחרי חוסר היצרתיות של אוסיאקו וסוארס וההעלמות של ברוכיאן סוף סוף נכנס למשחק שחקן שלא מתחבא מהכדור, שחקן שתמיד מבקש את הכדור, שחקן שלוקח אחריות, שחקן שמוסר לעומק, שחקן שיכול לעבור שחקנים עם דריבל, שחקן שמחפש לאיים על השער בכל התקפה.
אלישע לוי - 5.5. ניהול משחק מחפיר במחצית הראשונה. שוב הרכב שלא מסוגל לייצר מצבים, שוב הקבוצה לא נלחמת, לא רצה, לא מניעה כדור, אין תנועה בהתקפה, ואלישע לוי רואה את הדברים, שולח שחקנים להתחמם כבר בדקה ה15, אבל מחליט למרות הכל לא לבצע חילופים, ומקבל בתגובה 2-0 שהיה יכול להיות גם 3-0 בלי ההחמצה של שבתאי.
במחצית השנייה אלישע כבר עשה את השינוי המתבקש (ראו טופיק השינוי הטקטי ששינה את המשחק) שבזכותו השגנו נקודה.
הקהל - 7. כמה מאות אוהדים שעשו את הדרך הארוכה למרות מזג האוויר החורפי. כמות מפתיעה ויפה. במחצית הראשונה היה עידוד מצוין למרות הפיגור. למרבה ההפתעה למרות ה2-0 הקללות והשריקות בוז היו מעטות יחסית ליכולת של הקבוצה. במחצית השנייה היה חסר עוד עידוד ותמיכה בעשרים הדקות האחרונות כשתקפנו אבל הקהל בהחלט דחף את הקבוצה קדימה. האם הקהל של באר שבע באמת התבגר? נראה שכן.
לא חושבת שאפשר לתת למרקוביץ וגביש אותו ציון.
שניהם היו חלשים אמנם, אבל גביש היה במשחק זוועה פי 2 ממרקוביץ.
שניהם היו חלשים אמנם, אבל גביש היה במשחק זוועה פי 2 ממרקוביץ.

לא הייתי נותן לסבע 7 מכיוון שהוא גם איבד הרבה כדורים. למרקוביץ הייתי נותן 5. טעות קריטית אחת. בסה"כ היה בסדר לעומת שאר חבריו להגנה. לאלישע אני לא בא בטענות מכיוון שהיו לנו דקות מצויינות במחצית הראשונה (בערך רבע שעה עד שקיבלנו את הגול הראשון) וחא היה נכון לעשות חילוף כ"כ מוקדם. אלישע ביצע חילוף במחצית שזה נחשב מוקדם ועשה את מה שצריך כדי להציל את המשחק. חוץ מזה, ניתוח מצויין.
- RedRock
- Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
- יצירת קשר:
מצטרף.
גם הציון לדודזאדה לא ברור.
לא יכול להיות שעם 3 טעויות חמורות מאוד בהגנה, ששתיים מהן בנס לא הסתיימו בגול - הוא נבחר כמעט למצטיין שלך...
עם כל הכבוד.
כנ"ל לגבי הציון המפנק לסוויסה.
אגב, הלוואי שיצליח בהמשך (למרות שלא ייצא לנו מזה כלום בטווח הארוך)...אבל לטעמי קהת לא הותיר שום רושם מיוחד מעבר לגול שהבקיע.
גם הציון לדודזאדה לא ברור.
לא יכול להיות שעם 3 טעויות חמורות מאוד בהגנה, ששתיים מהן בנס לא הסתיימו בגול - הוא נבחר כמעט למצטיין שלך...
עם כל הכבוד.
כנ"ל לגבי הציון המפנק לסוויסה.
אגב, הלוואי שיצליח בהמשך (למרות שלא ייצא לנו מזה כלום בטווח הארוך)...אבל לטעמי קהת לא הותיר שום רושם מיוחד מעבר לגול שהבקיע.
אם יורשה לי להשתתף בטופיק , אעיר מספר הערות שראויות לטופיק עתידי מסוג זה:
ראשית כל אתוודה , לא הייתי במשחק אתמול , לכן אין לי אינדיקציה אמיתית לגבי יכולת השחקנים מלבד עיתונות כתובה פלוס תקציר המשחק בטלויזיה , אבל בכל זאת:
1. עושה רושם (אולי זה רק אני) שנותנים לשחקני הבית יחס מיוחד , דוידזאדה גרם לפנדל שהוביל לספיגת שער , לתת לו את אותו ציון בדיוק כמו סויסה שבישל והבקיע גול זה מוגזם לדעתי.
בידיעות אחרונות דוידזאדה קיבל ציון 4 (זה יותר משקף) לעומת סויסה שקיבל 6 (קרוב לציון בטופיק)
מעניין אותי אם שחקן רכש\זר היה מבצע את אותה טעות שהובילה לפנדל , איזה ציון היה מקבל....
2. הקהל שלנו הוא אדיר , אחד הטובים בארץ בלי צל של ספק, אבל לדעתי מישהו מבחוץ צריך לחלק ציונים בקשר לקהל , או לפחות אחד שלא היה במשחק והתרשם מבחוץ , זה נחמד לטפוח אחד על השני על השכם , אבל אם רוצים שהדברים יקבלו את מלוא הרצינות צריך להיות הוגנים עד כמה שאפשר , בלי כל קשר מגיע שאפו ענק לאנשים שנסעו לעכו בתנאי מזג אויר לא פשוטים כדי לתת עידוד לקבוצה.
ראשית כל אתוודה , לא הייתי במשחק אתמול , לכן אין לי אינדיקציה אמיתית לגבי יכולת השחקנים מלבד עיתונות כתובה פלוס תקציר המשחק בטלויזיה , אבל בכל זאת:
1. עושה רושם (אולי זה רק אני) שנותנים לשחקני הבית יחס מיוחד , דוידזאדה גרם לפנדל שהוביל לספיגת שער , לתת לו את אותו ציון בדיוק כמו סויסה שבישל והבקיע גול זה מוגזם לדעתי.
בידיעות אחרונות דוידזאדה קיבל ציון 4 (זה יותר משקף) לעומת סויסה שקיבל 6 (קרוב לציון בטופיק)
מעניין אותי אם שחקן רכש\זר היה מבצע את אותה טעות שהובילה לפנדל , איזה ציון היה מקבל....
2. הקהל שלנו הוא אדיר , אחד הטובים בארץ בלי צל של ספק, אבל לדעתי מישהו מבחוץ צריך לחלק ציונים בקשר לקהל , או לפחות אחד שלא היה במשחק והתרשם מבחוץ , זה נחמד לטפוח אחד על השני על השכם , אבל אם רוצים שהדברים יקבלו את מלוא הרצינות צריך להיות הוגנים עד כמה שאפשר , בלי כל קשר מגיע שאפו ענק לאנשים שנסעו לעכו בתנאי מזג אויר לא פשוטים כדי לתת עידוד לקבוצה.
- Sir Alex Ferguson
6.5 זה ציון סביר, לא מדובר ב7.5, 8 או 8.5. אופיר דוידזאדה טעה והוביל לפנדל וכן המחצית הראשונה שלו הייתה חלשה אבל במחצית השנייה הוא היה השחקן הבולט שלנו כשרוב ההתקפות מגיעות מהאגף שלו וכשמשחק הלחץ שלנו היה לא מעט בגלל אופיר והכושר הגופני המצוין שלו.
גם על הציונים לקהת, סוויסה, וסבע קיבלתי הערות על כך שהציון היה גבוה מידי (בפעם האחרונה שבדקתי הם לא שחקני בית) אבל זאת הדעה שלי.
יש סיבה מדוע אף אחד מהשחקנים שפתחו את המשחק לא עבר את הציון 6.5 וזה בגלל היכולת העלובה במחצית הראשונה. אבל הייתה גם מחצית שנייה ובהחלט לקחתי אותה בחשבון כשנתתי את הציונים.
גם על הציונים לקהת, סוויסה, וסבע קיבלתי הערות על כך שהציון היה גבוה מידי (בפעם האחרונה שבדקתי הם לא שחקני בית) אבל זאת הדעה שלי.
יש סיבה מדוע אף אחד מהשחקנים שפתחו את המשחק לא עבר את הציון 6.5 וזה בגלל היכולת העלובה במחצית הראשונה. אבל הייתה גם מחצית שנייה ובהחלט לקחתי אותה בחשבון כשנתתי את הציונים.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!
בקשר לעידוד, מחצית ראשונה גוש אוהדים של 25-30 אנשים עודד ללא הפסקה גם אחרי השני שערים.
מחצית שנייה איזה כמה 'גברים' איימו שם על הנערים שלא כדאי להם לעודד אחרת הם גמורים,
בטענה שלא מגיע לשחקנים שיעודדו אותם.
היו שריקות וקללות בלי סוף אז אני לא יודע על איזה התבגרות אתה מדבר גבר.
בקיצור יצא ככה שמחצית שנייה לא היה עידוד בכלל עד לגול שאנשים התחילו לעודד טיפה.
בגול השני, כאילו לקחנו גביע.
מחצית שנייה איזה כמה 'גברים' איימו שם על הנערים שלא כדאי להם לעודד אחרת הם גמורים,
בטענה שלא מגיע לשחקנים שיעודדו אותם.
היו שריקות וקללות בלי סוף אז אני לא יודע על איזה התבגרות אתה מדבר גבר.
בקיצור יצא ככה שמחצית שנייה לא היה עידוד בכלל עד לגול שאנשים התחילו לעודד טיפה.
בגול השני, כאילו לקחנו גביע.

- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
משה אוחיון כתב:6.5 זה ציון סביר
כן, גם שחור ולבן הם צבעים דומים...
דורון כהן כתב:עושה רושם (אולי זה רק אני) שנותנים לשחקני הבית יחס מיוחד
שמע, גילית את אמריקה!
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר