לאור הדיון הלא נגמר לגבי מי אשם למה אין שחקני בית משמעותיים בסגל, אני פותח דיון על הזוית שלי בנושא.
אני מצדד בצד של מאמני הבוגרים - כלומר, אין להם שחקנים ברמה מספקת לתת להם הזדמנות.
מה שאומר זה שמחלקת הנוער שלנו לוקה בכל מה שקשור בגידול שחקנים.
אלונה קיבלה לפני שש שנים מחלקת נוער הרוסה מאלי ז'ינו. היום אנחנו בנקודה שאפשר כבר להתחיל למדוד ולהבין שנעשו טעויות בהליך השיקום. אני די בטוח שגם אלונה מבינה את זה.
אני אתחיל. מחלקת נוער של מועדון גדול צריך שיהיה לה ייחוד מסויים. למכבי חיפה יש את פנימיית כפר-גלים ומתקנים ברמה גבוהה. למכבי ת"א יש מנהל מקצועי (לא זול דרך אגב) בדמותו של ניר לוין. באשדוד יש השקעה גדול במעטפת מקצועית - מאמני כושר, אקדמיה שאפשר לשהות בה במהלך היום, תזונאים וכו'.
אני כבר אסייג ואגיד שאני לא מכיר את הכל מבפנים ואני לא רוצה לפגוע באנשים טובים בתוך המערכת, אבל לפחות מבחוץ זה נראה שאצלנו אין בדיוק משהו מכוון. יש את ויקו חדד שהוא מנהל מקצועי בחצי משרה. הדעות עליו חלוקות, אבל גם אם הוא היה מספר 1 בארץ זה לא רציני ברגע שזה עוד עיסוק אצלו.
מה דעתכם? נא לא לקחת את הדיון למקום של הזדמנויות בבוגרים כי יש מספיק דיונים אחרים על כך.
היציע רותח!/מחלקת הנוער של הפועל באר שבע
Re: מחלקת הנוער של הפועל באר שבע
ראיון מעניין בנושא:
https://www.calcalist.co.il/sport/artic ... 82,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.calcalist.co.il/sport/artic ... 82,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;
היציע רותח!
כולנו מדברים כאן אם יש לנו נוער או לא
אבל אף אחד לא מציע פתרונות לשיקום המחלקה שלנו.
נומה לא מזמן אמר שכל עונה הוא שולח 2 ילדים למחלקה של הפ' בש
ואת הכישרוני ביותר שולח לטוברוק.
מגמה עצובה בעיניי.
לדעתי צריך לארגן פעמיים בשנה בשיתוף בתי הספר היסודיים (גילאי 10-12)
טורניר שבו יתמודדו ביניהם בתי הספר ועל הדרך ייבחנו שחקנים (חומר גלם) עם פוטנציאל.
במקום לקרוא לשחקנים לבוא למבחנים שהקבוצה תגיע אליהם!
אבל אף אחד לא מציע פתרונות לשיקום המחלקה שלנו.
נומה לא מזמן אמר שכל עונה הוא שולח 2 ילדים למחלקה של הפ' בש
ואת הכישרוני ביותר שולח לטוברוק.
מגמה עצובה בעיניי.
לדעתי צריך לארגן פעמיים בשנה בשיתוף בתי הספר היסודיים (גילאי 10-12)
טורניר שבו יתמודדו ביניהם בתי הספר ועל הדרך ייבחנו שחקנים (חומר גלם) עם פוטנציאל.
במקום לקרוא לשחקנים לבוא למבחנים שהקבוצה תגיע אליהם!
נערך לאחרונה על ידי אלדר ב 12 ינואר 2013, 17:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: היציע רותח!/מחלקת הנוער של הפועל באר שבע
לטעמי אלונה צריכה להתייעץ עם טובי המוחים ולבנות תכנית לפיתוח הנוער.
זה כולל פנימיות, אנשי כדורגל מקצועיים וכל מה שאפשר ע"מ לעשות כאן מחלקת נוער לתפארת שתייצר לבוגרים 5-6 שחקנים טובים בעונה.
עם תקציב של 20 מיליון שח בבוגרים ונוער לתפארת אפשר לעשות קבוצה שתרוץ קבוע בצמרת.
זה כולל פנימיות, אנשי כדורגל מקצועיים וכל מה שאפשר ע"מ לעשות כאן מחלקת נוער לתפארת שתייצר לבוגרים 5-6 שחקנים טובים בעונה.
עם תקציב של 20 מיליון שח בבוגרים ונוער לתפארת אפשר לעשות קבוצה שתרוץ קבוע בצמרת.
השאלה כמה תקציב אתה צריך להסיט מהבוגרים לנוער.gate5 כתב:לטעמי אלונה צריכה להתייעץ עם טובי המוחים ולבנות תכנית לפיתוח הנוער.
אם יצהירו שתקציב השחקנים הוא 15 מליון ותקציב הנוער 15 (אמרו 30 לא)yedidel כתב:
השאלה כמה תקציב אתה צריך להסיט מהבוגרים לנוער.
ויגידו לנו שכרגע השאיפות מרכז טבלה כדי לעשות מהפכה בנוער כולנו נקבל את זה.
ומעבר לזה, ויקו צריך לקבל החלטה או אנחנו או אונ'
דבר שני צריך עוד אדם עם ראש עסקי שאפתן ושהתכונה הכי בולטת שלו תהיה יצירתיות!
איך מנצלים את משאבי הנגב האדירים?
לשלוח מישהו מהמגזר שיסתובב בפזורה ויתחיל לצוד כשרונות! (הישאם זועבי?)
צריך להגיע אל הכישרונות כי הוכח שלבד הם לא יגיעו!
נערך לאחרונה על ידי אלדר ב 12 ינואר 2013, 18:00, נערך 2 פעמים בסך הכל.
הצלחנו להחזיק מעמד בליגת העל גם עם תקציב קטן וניהול שערורייתי בתקופת ז'ינו.yedidel כתב:
השאלה כמה תקציב אתה צריך להסיט מהבוגרים לנוער.
אני מוכנה לתת לעניין כמעט כל סכום.
אגב, זה גם עניין ערכי של תרומה לקהילה (וזה בעיני העיקר), אם תקים פנימייה אתה יכול להציל ככה אנשים. (לדוגמא - שמעתי כמה ראיונות בנוגע לפנימיה של ברצלונה, אחד מהדברים העיקריים שמציינים שם זה שגם יש הכרח להצליח בלימודים).
זה חשוב, זה משמעותי.
ואם הסיבה שאלונה פה היא גם תרומה לקהילה זו הדרך הכי טוב.
הקהל לא מקלל אני אוהב את הפועל
נגד אלימות, לא בשביל אלונה, בשביל עצמנו
"המתגדרים בבקעת הריאליזם, סופם לשקוע בה עד צוואר" (יגאל אלון)
נגד אלימות, לא בשביל אלונה, בשביל עצמנו
"המתגדרים בבקעת הריאליזם, סופם לשקוע בה עד צוואר" (יגאל אלון)
בס"ד
אני זוכר שלפני כמה שנים אלונה צירפה לצוות המקצועי את מארק ורטהיים, מומחה גרמני לכדורגל.
למה הוא עזב? מה הוא שינה במועדון? אילו סמכויות ניתנו לו?
אני מאוד בעד הבאת מומחה מוכח לנוער מחו"ל (גרמניה\ספרד\אנגליה) שיהיה האיש החזק במועדון בכל מה שנוגע לקבוצות הנוער, שיעשה פה סדר ויהיה אחראי לביקורות על המאמנים והתווית דרך ושיטות אימון לכלל קבוצות הנוער.
לפי המידע באינטרנט בקיץ האחרון מכבי נתניה צירפה אותו כמנהל האקדמי של המחלקה שלה.
קטע עליו מוואלה ספורט בתחקיר שלהם בנוגע לנבחרות הצעירות בכדורגל הישראלי:
"ד"ר מארק ורטהיים נחשב לאחד מארבעת האנשים שאחראים על השינוי בכדורגל הגרמני. למרות זאת, במשך שנים בהתאחדות לכדורגל התעלמו מאיש המקצוע הישראלי המוערך. לפני כמה חודשים הגיעה סופסוף הפגישה המיוחלת. ורטהיים נקרא למשרדי ההתאחדות לשבת עם ניסים בכר. המטרה הייתה לשלב את ורטהיים בקביעת מערכי האימונים של נבחרות ומחלקות הנוער בישראל. לאחר שורטהיים - שעבד בדורטמונד והופנהיים, טיפח דור שחקנים לתפארת ואף היה אחד הכותבים של תכנית האימונים שעל פיה עובדים בכל מחלקות הנוער בגרמניה - הציג בפני בכר את ה'אני מאמין' שלו הוא שמע את המילים הבאות: "אין מספיק כסף בהתאחדות להעסיק אדם כמוך". הדוקטור השיב: "לא באתי בשביל הכסף ולא מחפש שתשלמו לי סכומים גבוהים. אני רוצה להביא את הידע שלי והתכנית הגרמנית לארץ בכדי לקדם את הכדורגל פה". בכר ההמום שתק למספר שניות ואז אמר: "אין בעיה שתתחיל לעבוד, אבל אתה תקבל הוראות ממני ואני אגיד לך איזה חומרים להעביר".
https://sports.walla.co.il/?w=/196/2590877" onclick="window.open(this.href);return false;
אני זוכר שלפני כמה שנים אלונה צירפה לצוות המקצועי את מארק ורטהיים, מומחה גרמני לכדורגל.
למה הוא עזב? מה הוא שינה במועדון? אילו סמכויות ניתנו לו?
אני מאוד בעד הבאת מומחה מוכח לנוער מחו"ל (גרמניה\ספרד\אנגליה) שיהיה האיש החזק במועדון בכל מה שנוגע לקבוצות הנוער, שיעשה פה סדר ויהיה אחראי לביקורות על המאמנים והתווית דרך ושיטות אימון לכלל קבוצות הנוער.
לפי המידע באינטרנט בקיץ האחרון מכבי נתניה צירפה אותו כמנהל האקדמי של המחלקה שלה.
קטע עליו מוואלה ספורט בתחקיר שלהם בנוגע לנבחרות הצעירות בכדורגל הישראלי:
"ד"ר מארק ורטהיים נחשב לאחד מארבעת האנשים שאחראים על השינוי בכדורגל הגרמני. למרות זאת, במשך שנים בהתאחדות לכדורגל התעלמו מאיש המקצוע הישראלי המוערך. לפני כמה חודשים הגיעה סופסוף הפגישה המיוחלת. ורטהיים נקרא למשרדי ההתאחדות לשבת עם ניסים בכר. המטרה הייתה לשלב את ורטהיים בקביעת מערכי האימונים של נבחרות ומחלקות הנוער בישראל. לאחר שורטהיים - שעבד בדורטמונד והופנהיים, טיפח דור שחקנים לתפארת ואף היה אחד הכותבים של תכנית האימונים שעל פיה עובדים בכל מחלקות הנוער בגרמניה - הציג בפני בכר את ה'אני מאמין' שלו הוא שמע את המילים הבאות: "אין מספיק כסף בהתאחדות להעסיק אדם כמוך". הדוקטור השיב: "לא באתי בשביל הכסף ולא מחפש שתשלמו לי סכומים גבוהים. אני רוצה להביא את הידע שלי והתכנית הגרמנית לארץ בכדי לקדם את הכדורגל פה". בכר ההמום שתק למספר שניות ואז אמר: "אין בעיה שתתחיל לעבוד, אבל אתה תקבל הוראות ממני ואני אגיד לך איזה חומרים להעביר".
https://sports.walla.co.il/?w=/196/2590877" onclick="window.open(this.href);return false;