אפילו עיוור יכול לראות את זה.
הפועל באר שבע במשך שנים רבות,
התבססה על שלד מקומי מחוזק בזרים ועוד 2-3 ישראלים.
מאמנים רבים עברו כאן, רכבות מלאות בזרים ובישראלים.
מה המכנה המשותף לכולם? דרג ב׳. אולי אפילו ג׳.
גם אלישע הוא דרג ב׳ בניגוד למה שאנשים כאן חושבים.
את שתי האליפויות שלו לא ניקח, אך מכבי חיפה זכתה בהם
למרות אלישע לוי ולא בזכות אלישע לוי. למעשה, מלבד מכבי חיפה,
באר שבע היא התחנה ״הכי גדולה״ בקריירת האימון שלו.
קבלו חדשות : ישראלים ״בכירים״ לא יגיעו לכאן בחיים.
לפחות עד שיהיה כאן ים. ורק תוספת של 30-40% בשכר,
גורמת לשחקנים דרג ב׳ לנחות כאן. מה שמפליא זה שבקבוצות
אחרות הם יכולים לתת עונה טובה, נקודתית.
הפועל באר שבע חייבת להתבסס על שלד מקומי,
מחוזק בזרים ׳קליברים׳ רצוי מדרום אמריקה
(בקפריסין ואוקראינה כבר הבינו את זה)
ומקסימום 2-3 שחקני רכש ישראלים.
בלי מושאלים, בלי ׳מציאות׳ ובלי להסתכל על ינואר.
גם המאמן, כדאי שיהיה לפחות מתאים לדרך.
רק ככה יש לנו זכות קיום.
אפילו עיוור יכול לראות את זה
Re: אפילו עיוור יכול לראות את זה
צודק ב 99 אחוז למעט האליפויות של חיפה שהן לא בזכות אלישע..אתה טועה ומטעה - חיפה לקחה את האליפויות בזכות אלישע ואף אחד לא יכול לקחת לו את זה.. וגם את השנה הטובה בסכנין אי אפשר לקחת לו. אבל זה לא העניין.
חייב אבל חייב להשקיע בנוער.. פנימיות, סקאוטים שיסתובבו ברחבי באר שבע לקלוט שחקנים..רק ככה זה יילך.
חייב בסיס של 4-5 שחקני נוער בהרכב, לצד 3 זרים תותחים ( בטח לא זר שעולה 90 אלף דולר ) ועוד חיזור של 3-4 ישראלים בעלי שם בכדורגל.
נוער נוער ועוד פעם נוער
חייב אבל חייב להשקיע בנוער.. פנימיות, סקאוטים שיסתובבו ברחבי באר שבע לקלוט שחקנים..רק ככה זה יילך.
חייב בסיס של 4-5 שחקני נוער בהרכב, לצד 3 זרים תותחים ( בטח לא זר שעולה 90 אלף דולר ) ועוד חיזור של 3-4 ישראלים בעלי שם בכדורגל.
נוער נוער ועוד פעם נוער
איך אפשר לבנות שלד מקומי שהמאמן אומר בעצמו , אני לא מאמין בשחקני הבית.
במה סוארז יותר טוב מאיציק ועקנין?במה נאסר יותר טוב מאבוחצירה ??במה דובב גבאי/אקסברד עדיפים על אוזן ?!
תראו את בית"ר , שלד מקומי בתוספת שחקנים טובים מבחוץ ויש להם קבוצה שמחה ,לוחמת , שכיף לראות - בלי בעלים ועם תקציב חצי משלנו.
אם כל עונה נביא שחקנים מושאלים , נביא שחקנים מבוגרים שבאים לגזור קופון וללכת הביתה , שחקנים שבאים לשקם את הקריירה שלהם ,
אז כל עונה נלחם בתחתית , ונצטרך לירוק דם בשביל להגיע למקום 7-10 גם אם תקציב של 30 מיליון ש"ח.
במה סוארז יותר טוב מאיציק ועקנין?במה נאסר יותר טוב מאבוחצירה ??במה דובב גבאי/אקסברד עדיפים על אוזן ?!
תראו את בית"ר , שלד מקומי בתוספת שחקנים טובים מבחוץ ויש להם קבוצה שמחה ,לוחמת , שכיף לראות - בלי בעלים ועם תקציב חצי משלנו.
אם כל עונה נביא שחקנים מושאלים , נביא שחקנים מבוגרים שבאים לגזור קופון וללכת הביתה , שחקנים שבאים לשקם את הקריירה שלהם ,
אז כל עונה נלחם בתחתית , ונצטרך לירוק דם בשביל להגיע למקום 7-10 גם אם תקציב של 30 מיליון ש"ח.
בגדול אתה צודק, ושוב הבעיה היא לא במאמן, אני עדיין חושב שאלישע מאמן טוב שטעה, הבעיה היא במדיניות/ אין מדיניות של המועדון לגבי הנוער שלנו. אם יש משהו בטענה שאין לנו שחקנים טובים בנוער אז פה הכישלון האמיתי שלנו!!! אחרי 6 שנים של שינוי היה אפשר לצפות לכישרונות צעירים.
- red ultras
יבואו המתנגדים ויטענו שהנוער של ביתר זה דור שלקח דאבל עם עזורי.גיא חניה כתב:איך אפשר לבנות שלד מקומי שהמאמן אומר בעצמו , אני לא מאמין בשחקני הבית.
ואני טוען ואומר שבמשך שנים רבות התבססנו על שלד מקומי.
תקנו אותי אם אני טועה, למעט עונה אחת או שתיים טובות של הפועל השלושה, היא תמיד דשדשה ובכל זאת השלד המקומי בלט ושלט.
אגב גם הנוער של טוברוק שכמעט כולם כאן מהללים לא דורס את הליגה לנוער.
כמו גם הנוער של אשדוד עם כל האקדמיות שלהם מדשדש ומלא בקומבינות.
רק מכבי תל אביב ומכבי חיפה מחזיקות בקבוצות נוער חזקות מאוד.
ובכל זאת, רבים הם שחקני ליגת העל שהגיעו מקבוצות נוער שונות.
- red ultras
את המשפט הזה ״אין כשרונות בנוער״ אנחנו שומעים בעיקר מהמאמנים שאימנו כאן בעבר והעדיפו ילדים מבחוץ. תשאל כל אוהד מכבי חיפה והוא יגיד לך שאלישע לא מאמן. בחיפה היה לו סגל אדיר והוא הצליח לאבד את אליפות הקיזוז, 2 גביעי מדינה, ולהביא 0 נקודות 0 שערים בליגת אלופות.eitam כתב:בגדול אתה צודק, ושוב הבעיה היא לא במאמן, אני עדיין חושב שאלישע מאמן טוב שטעה, הבעיה היא במדיניות/ אין מדיניות של המועדון לגבי הנוער שלנו. אם יש משהו בטענה שאין לנו שחקנים טובים בנוער אז פה הכישלון האמיתי שלנו!!! אחרי 6 שנים של שינוי היה אפשר לצפות לכישרונות צעירים.
- red ultras
אתה ואני לא נדע במה הם טובים יותר עד שלא ינסו אותם. וזה ככל הנראה לא יקרה. לא עם אלישע. ולא עם מדיניות של ״בוא מאמן גדול ונשגב, יש לך את הגיבוי לקחת מועדון ולשנות אותו מ-א׳ ועד ת׳גיא חניה כתב:איך אפשר לבנות שלד מקומי שהמאמן אומר בעצמו , אני לא מאמין בשחקני הבית.