לשחרר את אקסברד וגבאי מהקבוצה!
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
לשחרר את אקסברד וגבאי מהקבוצה!
עידו אקסברד הוא המקרה היותר בולט, גם הצוות המקצועי כבר נתן לו אור ירוק לחפש קבוצה עד המחזורים האחרונים שבהם אקסברד שוב קיבל דקות בקבוצה. מדובר בשחקן מסורבל, לוקה בסיומת, מאוד איטי, לא חכם במשחק שלו, לא יודע לקרוא משחק, ולסיכום לא מספיק טוב לרמות שאליהם אנחנו שואפים.
דובב גבאי הוא מקרה פחות בולט. העובדה שהוא משחרר פעם בכמה זמן מסירה חכמה או מתגבר על שחקן עם המהירות שלו, בטח העובדה שיש לו שלושה - ארבעה משחקים בעונה שבהם הוא מצוין, מסתירה את העובדה שמדובר בשחקן שלוקה בסיומת, שחקן לא חד, שחקן שבונה את המשחק שלו רק על המהירות בלי יכולת למקם עצמו נכון ברחבה, שחקן שנעלם לדקות ארוכות מידי מהמשחק, שחקן שב90% מהמשחקים לא מורגש בכלל.
אבל איך נשחרר אותם בינואר אתם שואלים? מה יהיה אחרי העזיבה שלהם מבחינת מצבת החלוצים?
קודם כל, אני מאמין שאם שחקן מסוים הוא לא מספיק טוב, הוא לא צריך להיות אצלך במועדון. עדיף להמעיט ברוטציות או לתת צאנס לילדים ממחלקת הנוער על פני השארת שחקנים שידוע שהם לא מספיק טובים מקצועית. כי מי שמשאיר שחקנים שהם לא מספיק טובים בקבוצה רק בגלל מחסור באופציות, בסוף ישלם מחיר כבד כמו ששילמנו אתמול כשאקסברד וגבאי החריבו לנו את המשחק ועלו לנו בהפסד.
מה יהיה אחרי שנשחרר את הצמד? יהיה תומר סוויסה שבמילא מחזיק לנו את ההתקפה, יהיה ניוקלאס פלצ'וק שאמור לחזור בראשון ושאולי סוף סוף יוכל לקבל הזדמנות כחלוץ ולא כקשר אגף, יהיה חלוץ זר שאולי יגיע בקרוב, ויהיה יוני אוזן שיקבל את הצאנס. שלושה, אולי ארבעה חלוצים, בקבוצה שבמילא משחקת עם חלוץ בודד, זה מספיק והותר.
זה הזמן להיפרד מאקסברד וגבאי.
דובב גבאי הוא מקרה פחות בולט. העובדה שהוא משחרר פעם בכמה זמן מסירה חכמה או מתגבר על שחקן עם המהירות שלו, בטח העובדה שיש לו שלושה - ארבעה משחקים בעונה שבהם הוא מצוין, מסתירה את העובדה שמדובר בשחקן שלוקה בסיומת, שחקן לא חד, שחקן שבונה את המשחק שלו רק על המהירות בלי יכולת למקם עצמו נכון ברחבה, שחקן שנעלם לדקות ארוכות מידי מהמשחק, שחקן שב90% מהמשחקים לא מורגש בכלל.
אבל איך נשחרר אותם בינואר אתם שואלים? מה יהיה אחרי העזיבה שלהם מבחינת מצבת החלוצים?
קודם כל, אני מאמין שאם שחקן מסוים הוא לא מספיק טוב, הוא לא צריך להיות אצלך במועדון. עדיף להמעיט ברוטציות או לתת צאנס לילדים ממחלקת הנוער על פני השארת שחקנים שידוע שהם לא מספיק טובים מקצועית. כי מי שמשאיר שחקנים שהם לא מספיק טובים בקבוצה רק בגלל מחסור באופציות, בסוף ישלם מחיר כבד כמו ששילמנו אתמול כשאקסברד וגבאי החריבו לנו את המשחק ועלו לנו בהפסד.
מה יהיה אחרי שנשחרר את הצמד? יהיה תומר סוויסה שבמילא מחזיק לנו את ההתקפה, יהיה ניוקלאס פלצ'וק שאמור לחזור בראשון ושאולי סוף סוף יוכל לקבל הזדמנות כחלוץ ולא כקשר אגף, יהיה חלוץ זר שאולי יגיע בקרוב, ויהיה יוני אוזן שיקבל את הצאנס. שלושה, אולי ארבעה חלוצים, בקבוצה שבמילא משחקת עם חלוץ בודד, זה מספיק והותר.
זה הזמן להיפרד מאקסברד וגבאי.
- dardasmiley
Re: לשחרר את אקסברד וגבאי מהקבוצה!
למרות שאני שותף לדעה המקצועית שלך עליהם ולדעה לגבי שילוב הנוער, במקרה הזה אני חושב שלשחרר את שניהם לפני שיש משהו אחר ביד, במיוחד אצל אלישע לוי שיושב בתוך הקופסא שלו ולא מוכן לזוז ממנה (גם כששניהם היו בשיא עליבותם הוא לא חשב אפילו על לתת צ'אנס לאוזן) יהיה הימור ענק מדי. במיוחד כשאנחנו בתחתית. תביא חלוץ זר ועוד ישראלי צעיר אלמוני ויש על מה לדבר. לא לפני...
מסכים על לשחרר את אקסברד במידי ודובב כחלוץ שיעלה מהספסל.
חייבים להביא ח-ל-ו-ץ אמיתי שמחצי מצב עושה גול.
ארבייטמן, ברדה, דודו ביטון - ברמה הזאת!
עייפנו מחלוצים בינוניים !
מה אלונה לא מבינה שאם יגיע חלוץ ברמה גבוה אז ככל הנראה גם נהיה בפליאוף העליון? וזה אומר שכל ההשקעה שלה תחזור ואפילו ישאר לה עודף.
מה אלונה לא מבינה שאם יגיע חלוץ ברמה גבוה אז ככל הנראה גם נהיה בפליאוף העליון? וזה אומר שכל ההשקעה שלה תחזור ואפילו ישאר לה עודף.
- דר אדום בנשמה
- Title: הפועל אימפריה!
מסכים, ולדעתי דובב גבאי לא שחקן כזה גרוע פשוט חסר ביטחון ומזל, מי שנותן משחקים גרועים זה אדון אקסבפח שאין לי מושג למה בכלל נותנים לו לפתוח ולא מביאים זר ברמה גבוהה..gate5 כתב:מסכים על לשחרר את אקסברד במידי ודובב כחלוץ שיעלה מהספסל.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!
אם אלונה תביא את אליניב ברדה היא תחזיר את האמונה והגאווה להרבה אוהדים שאיבדו אותה מזמן...
מעבר לתרומה המקצועית שהוא יכול להביא - הוא יכול להביא הרבה מנהיגות שחסרה לנו במגרש. מאז אופיר חיים לא היה לנו כזה!
מהלך כזה יעלה לאלונה הרבה כסף - אבל שווה יותר מכל רן בן שמעון\ארבייטמן כזה או אחר.
נ.ב.
גם ינון ברדה טוב יותר מאקסברד וגבאי.
מעבר לתרומה המקצועית שהוא יכול להביא - הוא יכול להביא הרבה מנהיגות שחסרה לנו במגרש. מאז אופיר חיים לא היה לנו כזה!
מהלך כזה יעלה לאלונה הרבה כסף - אבל שווה יותר מכל רן בן שמעון\ארבייטמן כזה או אחר.
נ.ב.
גם ינון ברדה טוב יותר מאקסברד וגבאי.
סוויסה פצוע בשרירי הבטן ויכול להיות שינותח בקרוב, סבע ביקש לעזוב וחלוץ זר עדיין לא נראה באופק.
זה נכון שדובב ועידו הם לא חלוצים מהשורה הראשונה, אבל כרגע אין טעם לשחרר אף אחד.
זה נכון שדובב ועידו הם לא חלוצים מהשורה הראשונה, אבל כרגע אין טעם לשחרר אף אחד.
אני די שותף לדעה המקצועית לגבי שני "החלוצים הלל", אקסברד חוץ מלנגוח לוקה בחסר ברוב האספקטים שחלוץ נמדד בו, דובב גבאי ידוע כמחמיצן כרוני, סיוסיה הוא היחיד שאני עוד די חושב שיש לו מה לתרום, למרות שהוא גם לא חסיד בקאדר ההתקפי בהתחשב שמרבית שעריו נכבשו ממצבים נייחים ובעיטות עונשין.
לגבי הראשון אני תומך נחרצות בשחררו, דובב גבאי אני חושב שצריך להישאר בטח שבספסל לא יושבים שחקנים טובים ממנו, אפרופו התקפה ישנה אופציה להחזיר את מוטי מלכה, אין לנו די מה להפסיד אני מאמין שהדקות הרבות שקיבל בנצרת עילית רק שפשפו את השחקן, חזרתו תהיה רלונטית מתמיד אם סבע יעזוב רשמית.
לגבי הראשון אני תומך נחרצות בשחררו, דובב גבאי אני חושב שצריך להישאר בטח שבספסל לא יושבים שחקנים טובים ממנו, אפרופו התקפה ישנה אופציה להחזיר את מוטי מלכה, אין לנו די מה להפסיד אני מאמין שהדקות הרבות שקיבל בנצרת עילית רק שפשפו את השחקן, חזרתו תהיה רלונטית מתמיד אם סבע יעזוב רשמית.
- RedRock
- Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
- יצירת קשר:
שותף ב-14 משחקי ליגה מתוך 20.דניב כתב:אפרופו התקפה ישנה אופציה להחזיר את מוטי מלכה, אין לנו די מה להפסיד אני מאמין שהדקות הרבות שקיבל בנצרת עילית רק שפשפו את השחקן, חזרתו תהיה רלונטית מתמיד אם סבע יעזוב רשמית.
הבקיע 2 שערים מתוך 24 של קבוצתו.
פתח ב-5 משחקים בלבד.
לא השלים באף משחק 90 דקות (5 פעמים הוחלף, 9 פעמים נכנס כמחליף).
אני לא מאמין שאשכרה במועדון חושבים להחזיר אותו לאור היכולת הזו...(ומדובר בליגה לאומית, כן?)
דיע סבע לא טוב יותר גם סטטיסטית ורועי קהת מחמם את הספסל, אין אופציות טובות יותר אלא אם כן יביאו שחקן חדש וחלון ההעברות תכף ניגמר.RedRock כתב:
שותף ב-14 משחקי ליגה מתוך 20.
הבקיע 2 שערים מתוך 24 של קבוצתו.
פתח ב-5 משחקים בלבד.
לא השלים באף משחק 90 דקות (5 פעמים הוחלף, 9 פעמים נכנס כמחליף).
אני לא מאמין שאשכרה במועדון חושבים להחזיר אותו לאור היכולת הזו...(ומדובר בליגה לאומית, כן?)
- Sir Alex Ferguson
להביא את מוטי מלכה? נו באמת. אולי גם נחזיר את אמג'ד סולימאן ויוסי תורג'מן?
הבעיה עם אקסברד וגבאי היא שלא רק שהם לא טובים אלא הם גם פוגעים בקבוצה ועולים לנו בהפסדים. קחו לדוגמא את גמר גביע הטוטו.
לאקסברד היו כמה הזדמנויות לנצח את המשחק, גם בפנדל שאותו הוא בעט בצורה אומללה אבל גם לאחר הפנדל כשהגיע למצב בתוך הרחבה ובעט בצורה אומללה לגוף של קאלה במקום לחפש את הפינה הרחוקה.
לגבאי היו גם שתי הזדמנויות מצוינות לנצח את המשחק, אחת מהם הייתה הנגיחה שקאלה עצר לו בדקה ה120 אבל ההזדמנות הגדולה יותר הייתה במחצית השנייה כשהוא נשלח ביחד עם אקסברד לאחד על אחד עם קאלה. מילא שהעדיף לבעוט במקום לתת לאקסברד כדור מול שער ריק, אבל הכדור שהוא שלח לעבר קאלה היה חלש ואנמי, בדיוק ההפך ממה שחלוץ צריך לעשות.
בתוך ההארכה גבאי לא נלחם על כדור ששלח לו סוארס (וגם לא ירד כדי לחטוף את הכדור מפינאס) מה שהוביל לשער הניצחון של הפועל חיפה.
חשבתם שזה חוסר מקצוענות? כמה דקות אחר כך שחקן של הפועל חיפה נפל כדי לבזבז זמן. הוא קם על הרגליים עוד לפני ששחקני הפועל חיפה העיפו את הכדור לחוץ כדי ש"יתנו לו טיפול". אילוז ניגש להוציא את החוץ ואמר לגבאי שהוא הולך למסור לו את הכדור, אבל שגבאי לא יחזיר את הכדור להפועל חיפה במסירה לקאלה אלא שהוא יוציא את הכדור לחוץ ליד הקרן של הפועל חיפה כדי שנוכל ללחץ את הפועל חיפה בחצי שלה. כולנו יודעים מה קרה, גבאי קיבל את הכדור והחזיר אותו לקאלה. למה? בשביל לצאת טוב עם הפועל חיפה, בשביל לא לחטוף צעקות משחקני הפועל חיפה, בשביל שבשידור לא יגידו שהוא לא שחקן ספורטיבי, תבחרו אתם את הסיבה, אבל בשורה התחתונה גבאי העדיף, רגע אחרי שעלה לקבוצה שלו בשער, לצאת "בסדר" עם שחקני היריבה מאשר לעשות את הצעד הנכון לקבוצה שלו, הצעד שהקפטן שלו ביקש ממנו לעשות. זה בשבילי חוסר מקצוענות של שחקן כדורגל, זה מייצג בשבילי שחקן שלא מוכן ללכת עד הסוף בשביל הקבוצה שלו.
כל עוד הצמד למעלה מקבל אצלנו דקות, אנחנו נמשיך להיות אנמים בהתקפה ולהילחם למטה. עדיף את תומר סוויסה כחלוץ בודד, עדיף את פלצ'וק כחלוץ בודד, עדיף לתת צאנס לחלוץ זר, עדיף לתת את הצאנס ליוני אוזן, כולם עדיפים על פני הצמד האנמי למעלה.
הבעיה עם אקסברד וגבאי היא שלא רק שהם לא טובים אלא הם גם פוגעים בקבוצה ועולים לנו בהפסדים. קחו לדוגמא את גמר גביע הטוטו.
לאקסברד היו כמה הזדמנויות לנצח את המשחק, גם בפנדל שאותו הוא בעט בצורה אומללה אבל גם לאחר הפנדל כשהגיע למצב בתוך הרחבה ובעט בצורה אומללה לגוף של קאלה במקום לחפש את הפינה הרחוקה.
לגבאי היו גם שתי הזדמנויות מצוינות לנצח את המשחק, אחת מהם הייתה הנגיחה שקאלה עצר לו בדקה ה120 אבל ההזדמנות הגדולה יותר הייתה במחצית השנייה כשהוא נשלח ביחד עם אקסברד לאחד על אחד עם קאלה. מילא שהעדיף לבעוט במקום לתת לאקסברד כדור מול שער ריק, אבל הכדור שהוא שלח לעבר קאלה היה חלש ואנמי, בדיוק ההפך ממה שחלוץ צריך לעשות.
בתוך ההארכה גבאי לא נלחם על כדור ששלח לו סוארס (וגם לא ירד כדי לחטוף את הכדור מפינאס) מה שהוביל לשער הניצחון של הפועל חיפה.
חשבתם שזה חוסר מקצוענות? כמה דקות אחר כך שחקן של הפועל חיפה נפל כדי לבזבז זמן. הוא קם על הרגליים עוד לפני ששחקני הפועל חיפה העיפו את הכדור לחוץ כדי ש"יתנו לו טיפול". אילוז ניגש להוציא את החוץ ואמר לגבאי שהוא הולך למסור לו את הכדור, אבל שגבאי לא יחזיר את הכדור להפועל חיפה במסירה לקאלה אלא שהוא יוציא את הכדור לחוץ ליד הקרן של הפועל חיפה כדי שנוכל ללחץ את הפועל חיפה בחצי שלה. כולנו יודעים מה קרה, גבאי קיבל את הכדור והחזיר אותו לקאלה. למה? בשביל לצאת טוב עם הפועל חיפה, בשביל לא לחטוף צעקות משחקני הפועל חיפה, בשביל שבשידור לא יגידו שהוא לא שחקן ספורטיבי, תבחרו אתם את הסיבה, אבל בשורה התחתונה גבאי העדיף, רגע אחרי שעלה לקבוצה שלו בשער, לצאת "בסדר" עם שחקני היריבה מאשר לעשות את הצעד הנכון לקבוצה שלו, הצעד שהקפטן שלו ביקש ממנו לעשות. זה בשבילי חוסר מקצוענות של שחקן כדורגל, זה מייצג בשבילי שחקן שלא מוכן ללכת עד הסוף בשביל הקבוצה שלו.
כל עוד הצמד למעלה מקבל אצלנו דקות, אנחנו נמשיך להיות אנמים בהתקפה ולהילחם למטה. עדיף את תומר סוויסה כחלוץ בודד, עדיף את פלצ'וק כחלוץ בודד, עדיף לתת צאנס לחלוץ זר, עדיף לתת את הצאנס ליוני אוזן, כולם עדיפים על פני הצמד האנמי למעלה.
- RedRock
- יצירת קשר:
סופסוף.משה אוחיון כתב:להביא את מוטי מלכה? נו באמת. אולי גם נחזיר את אמג'ד סולימאן ויוסי תורג'מן?
אמת צרופה.
- RedRock
- יצירת קשר:
ברור שסבע וקהת לא טובים יותר. גם אותם הייתי שולח חזרה לחור שהם באו ממנו.דניב כתב: דיע סבע לא טוב יותר גם סטטיסטית ורועי קהת מחמם את הספסל, אין אופציות טובות יותר אלא אם כן יביאו שחקן חדש וחלון ההעברות תכף ניגמר.
הם לא תורמים לנו בשיט. אין לנו שום סיכוי שנרוויח מהם בעתיד. אז יאללה - הביתה.
לא יזיק לדלל קצת את הסגל ולאפשר לעוואד למשל לשחק יותר.
ואם צריך אז לתת לאילוז לשחק כקשר ימני.
וגם לא הייתי פוסל לבדוק מה שווה שמעון לוגסי כמגן ולשים את אופיר כקשר שמאלי.
מה שבטוח - לא להחזיק שחקנים שלא תורמים אלא בעיקר מזיקים.
- Sir Alex Ferguson
פשוט מדהים, תוך שבועיים הצמד אקסברד וגבאי הצליחו לעלות לנו בשני גביעים ובלי הפנדל בראשון מול הפועל חיפה גם היו גורמים לנו לחזור למאבקי הירידה.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!