אחד הדברים שהופכים קבוצה טובה לקבוצה מלהיבה זה שיפור אישי אצל רוב שחקניה. רואים העונה איך שחקנים כמו מהראן ראדי, שירן ייני, אלירן עטר ועוד שעלו בשתי דרגות מאז עונה שעברה ומבינים למה מכבי ת"א נראית ככה.
אז מה קורה אצלנו? הקבוצה יותר טובה, יותר נקודות ובמקום יותר טוב מעונה שעברה. גם המבקרים הגדולים מסכימים שהמשחק הקבוצתי יותר מאורגן ומסודר ולכן כמות הספיגות ירדה משמעותית.
למרות זאת, אם מסתכלים על השחקנים באופן אישי, אצל רובם מתגלה תמונה עגומה ביחסית לעונה הקודמת:
אג'ידה - אין צורך לפרט.
אילוז - בין הבודדים שניתן לציין שיפור אצלו יחסית לעונה קודמת.
סבן- פחות או יותר כפי שנראה במכבי.
גביש - הדעות חלוקות בין דורך במקום להלך אחורה.
דוידזאדה - יש שיפור קל במשחקים האחרונים אבל קשה להתרשם שהוא השתפר משמעותית, בטח לא בסטטיסטיקה ההתקפית.
סוארס - אותו סוארס.
נאסר - אולי הירידה הכי תלולה במספרים, מ6 שערים ו5 בישולים בעונה שעברה הוא עומד כרגע על שער בודד, וזה שהקבוצה הרבה יותר מחזיקה בכדור במשחקים.
דיא סבע - 3 גולים ו2 בישולים בחצי עונה שעברה, בחצי עונה השנה 0 מהכל. התרומה לסטטיסטיקה מתבטאת בסחיטת 2 פנדלים.
גבאי - בעונת תחתית רווית פציעות הצליח להעמיד מספרים יותר טובים, העונה שהוא בריא לגמרי בקושי מגרד 3 שערים. במקרה שלו הוא עוד יכול להגיע ל7 כמו עונה שעברה, מה שבטוח זה ששיפור לא יהיה.
אקסברד - מקבל הנחה כי משחק בהרכב רק בחודש האחרון, עדיין ממוצע השערים למשחק נמוך מעונה שעברה.
סוויסה - נקודת אור יחסית, שחקן של 10 שערים בעונה שעברה כבש 8 בפחות מסיבוב (לדעתי גם ברמה"ש היה בועט פנדלים) ותרם גם 2 בישולים, אני אישית מאמין שלולא הפציעה הוא היה מעמיד מספרים דו-ספרתיים העונה.
פלצ'וק - עוד שחקן של 10 שערים בעונה (עם סוויסה ביחד זה היה אמור לתת מענה לבעיית הכיבוש בהתקפה שלנו), עומד על שער בודד, במקרה שלו הפציעה באה בשלב מאוד מוקדם כך שקשה לשפוט.
בעבר ידענו להעצים שחקנים (אופיר חיים, מליקסון, כבדה וכו') ואיכשהו העונה זה נראה שאף אחד לא מצליח לשפר את המשחק שלו. חבל.
הקבוצה התקדמה. והשחקנים?
Re: הקבוצה התקדמה. והשחקנים?
מנטליות - נשארה אותה מנטליות ואני מדגיש שזה לא קשור למאמן אם כי יש לו חלק בזה. וגם פה כמו בכל שנה במי יודע כמה שנים האחרונות לא חל שיפור בפרמטר הזה ככה שתמיד אנחנו קבוצה מאכזבת אוהדים. ולכן אנחנו בכל עונה דורכים במקום +-.