עם יד על הלב, שחקנים כמו ליאור ג'אן, אייל שן וננאד קיסו הם שחקני פח שבכלל לא אמורים לדרוך בקבוצה,izguy83 כתב: אז מתי כן ישלבו צעירים?
כשעולים ליגה, אי אפשר מכיוון שמתמודדים על עליה ואי אפשר לאבד נקודות.
כשנלחמים על הישארות בליגה, אי אפשר מכיוון שאי אפשר לאבד נקודות.
אם נילחם השנה על פלייאוף עליון, או חלילה על אירופה, אי אפשר יהיה לשלבם מכיוון שאי אפשר לאבד נקודות.
לצורך העניין, לשיטתכם, אי אפשר לשלבם אף פעם.
תענה עם יד על הלב - לאן הביא אותנו הניסיון של ליאור ז'אן, אייל שן, ננאד קיסו ודומיהם. האם לא נכון היה לשלב במקומם שחקני בית? לפחות לתת להם את ההזדמנות.
ובכלל, צאו מהסרט. לא כל שחקן בית חייב להיות ברמה של שחקן נבחרת כדי להיכנס כאן להרכב.
שוב, אני לא אומר לשלב בכל מחיר. לא כל שחקן שעולה מהנוער יצליח בבוגרים. אבל 82 שחקני רכש אל מול שחקן בית 1 ב-6 שנים זה נתון לא מתקבל על הדעת. צריך לדעת לשלב. לא הגיוני שכולם לא טובים. מנהל מקצועי כזה או אחר בנוער לא יעשה את ההבדל אם המדיניות תמשיך להיות במתכונת הנוכחית.
אבל זה לא המקרה היום. אני חושב שאם האלטרנטיבה היא שחקן כמו אייל שן לעומת שחקן בית ראוי אז אין פה שאלה
בכלל - שחקן הבית חייב לקבל עדיפות. אבל היום הסגל מורכב משחקנים הרבה יותר איכותיים ולכן אי אפשר להשוות.
לגבי מה שאמרת על כך שאף פעם זה לא זמן טוב לשלב צעירים, ידעתי שתגיד את זה. אני אפילו מסכים איתך. אני פשוט
חושב שהשילוב צריך להיעשות בצורה הדרגתית ושכשיש לך קבוצה טובה זה הרבה יותר קל. תחשוב שאם יש לך קבוצת
צמרת ואתה פוגש קבוצת תחתית, רוב הסיכויים שתנצח או לפחות שתשלוט במגרש. במשחק כזה יותר קל למאמן להמר
על שחקן צעיר ולקחת את הסיכון שהוא לא יצדיק את הצ'אנס, כי בכל מקרה פערי הרמות ושאר השחקנים כנראה יביאו לך ניצחון.
אם יש לך קבוצה איכותית, אתה מנצח משחקים בהפרש של יותר משער אחד (בקושי קרה בעונה שעברה), ואז כשאתה
ביתרון של 2-0 או יותר, למאמן אין לחץ והוא יכול לנסות להריץ את הצעירים. אם יוכיחו את עצמם - יקבלו דקות משמעותיות.
זה לא היה המצב בעונה שעברה, שהתחילה בלחץ, המשיכה בעוד יותר לחץ, ונגמרה עם הרבה מזל במחזור האחרון.
אני באמת מאמין שבקבוצה שמחזיקה שחקנים איכותיים, שיודעים להנהיג, לכוון ולהשרות ביטחון, גם לצעירים קל הרבה יותר
לבוא לידיי ביטוי. עד היום לצערי זה לא ממש קרה לנו. אני מקווה מאוד שהחל מהעונה הבאה הדברים ייראו אחרת.