הפינה הפסימית מחזור 8

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
bs war

Re: הפינה הפסימית מחזור 8

שליחה על ידי bs war »

הבעיה היא לא שאנחנו מעיפים כדורים נגד מכבי או חיפה, זה לגיטימי לאור הלחץ שהן הפעילו עלינו.

הבעיה היא שהמשכנו לשחק על כדורים ארוכים גם נגד בני יהודה, עכו וק"ש שחיכו לנו על ה- 16. נגד ק"ש למשל כל הכדורים הסתמיים האלה עלו לנו במתפרצות.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

גיא חניה כתב: לא הייתי פוסל את דג'אני על הסף , הוא פתח את העונה די טוב והתחלש.
אבל כדורגל יש לו ובשפע , הוא עוד צריך להתחבר יותר ולהכנס לכושר ונרוויח אותו.
לא פסלתי את דג'אני, בדיוק ההפך, הוא היחידי שמסוגל אצלנו לבוא אחורה, לקבל את הכדור ולהניע אותו בצורה חכמה. הוא עשה את זה מצוין בתקופה שלו בנתניה. הבעיה שדג'אני התחיל את העונה בצורה בינונית, בינונית מינוס אפילו וזה פגע בהנעת הכדור שלנו.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
talb55

שליחה על ידי talb55 »

את האמת אני ממש מחזיק מקובי.
לדעתי הבעיה שהייתה בקישור בציוות של הראל/דגאני היא שהקובי צריך לידו גרזן אחראי ולדעתי גל הראל לא מספיק כזה.
למעשה אני לא ממש מחזיק מגל הראל, לדעתי הוא בינוני ברוב האספקטים של המשחק (הנעת כדור, עבודת הגנה, משחק התקפה) לעומת זאת קובי ממש ממש טוב בהנעת כדור והוא צריך לידו שחקן אחראי שיעשה בשבילו עבודה הגנתית ולדעתי או לוטם או סוארס יכולים מממ להתאים. זה כמובן בשיטה 4-4-2 במידה והשיטה היא 4-3-3 אז גם קובי גם גל וגם לוטם יכולים להיות חוליה טובה שלוטם יתן עבודה הגנתית קובי הנעת כדור וגל יתמוך בהתקפה.

סמל אישי של משתמש
גיא חניה

שליחה על ידי גיא חניה »

talb55 כתב:את האמת אני ממש מחזיק מקובי.
לדעתי הבעיה שהייתה בקישור בציוות של הראל/דגאני היא שהקובי צריך לידו גרזן אחראי ולדעתי גל הראל לא מספיק כזה.
למעשה אני לא ממש מחזיק מגל הראל, לדעתי הוא בינוני ברוב האספקטים של המשחק (הנעת כדור, עבודת הגנה, משחק התקפה) לעומת זאת קובי ממש ממש טוב בהנעת כדור והוא צריך לידו שחקן אחראי שיעשה בשבילו עבודה הגנתית ולדעתי או לוטם או סוארס יכולים מממ להתאים. זה כמובן בשיטה 4-4-2 במידה והשיטה היא 4-3-3 אז גם קובי גם גל וגם לוטם יכולים להיות חוליה טובה שלוטם יתן עבודה הגנתית קובי הנעת כדור וגל יתמוך בהתקפה.
אראל מבחינה הגנתית מס' 1 אצלנו בקישור מתחילת עונה.
לוטם ודג'אני ביחד זה מרכז קישור חלש ורך כמו חמאה.

סמל אישי של משתמש
talb55

שליחה על ידי talb55 »

גיא חניה כתב: אראל מבחינה הגנתית מס' 1 אצלנו בקישור מתחילת עונה.
לוטם ודג'אני ביחד זה מרכז קישור חלש ורך כמו חמאה.
כל אחד ודעתו אחי, אבל בכל זאת אני מציע שתיכנס לתקצירים של המשחקים של הפועל ותראה את כל הגולים שהפועל קיבלה ותראה איפה נמצא גל הראל.

סמל אישי של משתמש
RedRock
Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
יצירת קשר:

שליחה על ידי RedRock »

ליאב, ניצן - אני לא בעד צורת המשחק הזו ברמת הכללית.

ההבדל הוא שאני חושב שזה לא תלוי בחומר השחקנים שמשחקים מולך, אלא בחומר השחקנים שיש ברשותך.

החמישייה ההגנתית שלנו (או אם תרצו שביעייה, כולל הקישור האחורי) לא יודעת לעשות את זה נכון ולרוב זה נגמר באיבודי כדור באזורים מסוכנים או סתם בהזמנת לחץ של היריבה.

אג'ידה לא עושה את זה נכון, גם לא המגנים ובטח לא סוארז ומרקוביץ (שלפעמים מצליח).
לכן אני חושב שבמסגרת הסגל שיש ברשותנו, עדיף לבעוט כדור למרכז המגרש ולהתקדם משם...עם כל כמה שזה נשמע עקום.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

RedRock כתב:ליאב, ניצן - אני לא בעד צורת המשחק הזו ברמת הכללית.

ההבדל הוא שאני חושב שזה לא תלוי בחומר השחקנים שמשחקים מולך, אלא בחומר השחקנים שיש ברשותך.

החמישייה ההגנתית שלנו (או אם תרצו שביעייה, כולל הקישור האחורי) לא יודעת לעשות את זה נכון ולרוב זה נגמר באיבודי כדור באזורים מסוכנים או סתם בהזמנת לחץ של היריבה.

אג'ידה לא עושה את זה נכון, גם לא המגנים ובטח לא סוארז ומרקוביץ (שלפעמים מצליח).
לכן אני חושב שבמסגרת הסגל שיש ברשותנו, עדיף לבעוט כדור למרכז המגרש ולהתקדם משם...עם כל כמה שזה נשמע עקום.
כשאין לחץ על ההגנה (וזה יהיה כך ברוב המשחקים) לא צריך בשביל זה בלמים עם טכניקת מסירה של צ'אבי. אם הקישור האחורי (בעיקר דג'אני) יורד אחורה לקבל כדור, אז מדובר בפעולות עוד יותר פשוטות מבחינת הבלמים. להתמסר בלי לחץ על כמה מטרים זו פעולה בסיסיות, אני חושב שאפילו שחקני ההגנה לקויי הטכניקה שלנו יכולים לעשות את זה.

איבודי כדור באיזורים המסוכנים? הקבוצות שתפגוש בתקופה הקרובה יחכו לך על החצי. נצטרך ממש להתאמץ בשביל לאבד כדורים ליד השער שלנו.

סמל אישי של משתמש
red ultras

שליחה על ידי red ultras »

אני לא חושב שמדובר כאן על חומר השחקנים.
מדובר כאן נטו על כך שלא מתרגלים את זה מספיק באימונים.
במשחק מול מכבי ת״א הם היו ראשונים לכל כדור ולהעיף כדורים חאמצע בלי כתובת זה רק אומר להזמין התקפות יריב ולגרום ליריב עוד יותר ללחוץ. הקבוצה חייבת לתרגל את עניין הנעת הכדור באימונים, ללמוד להשתחרר מלחץ, ללמוד לא להכנס להסתבכויות מיותרות ואם כבר הסתבכות אז מה עושים. מדובר בפעולות בסיסיות ופשוטות תראו איך מכבי משתחררת מלחץ ב4 מסירות. זה דורש ביטחון במסירה, דורש תנועה גם בהגנה ודורש יסודות בסיסיים בכדורגל אותם השחקנים שלנו היו אמורים לרכוש כבר בילדים ג׳.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

red ultras כתב:אני לא חושב שמדובר כאן על חומר השחקנים.
מדובר כאן נטו על כך שלא מתרגלים את זה מספיק באימונים.
במשחק מול מכבי ת״א הם היו ראשונים לכל כדור ולהעיף כדורים חאמצע בלי כתובת זה רק אומר להזמין התקפות יריב ולגרום ליריב עוד יותר ללחוץ. הקבוצה חייבת לתרגל את עניין הנעת הכדור באימונים, ללמוד להשתחרר מלחץ, ללמוד לא להכנס להסתבכויות מיותרות ואם כבר הסתבכות אז מה עושים. מדובר בפעולות בסיסיות ופשוטות תראו איך מכבי משתחררת מלחץ ב4 מסירות. זה דורש ביטחון במסירה, דורש תנועה גם בהגנה ודורש יסודות בסיסיים בכדורגל אותם השחקנים שלנו היו אמורים לרכוש כבר בילדים ג׳.
אף הגנה בארץ לא תדע להתמודד עם לחץ של מכבי כשהיא עושה אותו טוב. נגד מכבי ונגד קבוצות שלוחצות חזק על ההגנה שלנו (הפועל ת"א וחיפה עשו את זה) זה יותר לגיטימי לנסות כדורים ארוכים.
אבל נגד קבוצות שיבואו להסתגר מולנו ולעקוץ- ואלו יהיו רוב הקבוצות שנפגוש- כדורים ארוכים זה פשוט לשחק לידיים שלהן.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

yossi כתב:מסכים עם ניצן בקטע של הנעת הכדור.
זה בהחלט בולט השנה וגם אם זה עולה לנו מדי פעם בטעויות זה דבר טוב.
כדי לעלות מדרגה אנחנו חייבים לדעת להניע כדור תחת לחץ ולא למהר להעיף קדימה, טעויות הם חלק מהעניין והם מחיר שאני בהחלט מוכן לשלם אם נשתפר באספקט הזה בעתיד.
מה שכן, אנחנו מדי פעם מכדררים יותר מדי באזורים מסוכנים, ואין מספיק תנועה לייצור אופציות נוחות למסירה.
!!!

סמל אישי של משתמש
red ultras

bs war כתב:
אף הגנה בארץ לא תדע להתמודד עם לחץ של מכבי כשהיא עושה אותו טוב. נגד מכבי ונגד קבוצות שלוחצות חזק על ההגנה שלנו (הפועל ת"א וחיפה עשו את זה) זה יותר לגיטימי לנסות כדורים ארוכים.
לא מסכים איתך בקטע הזה.
אני חושב שמכבי תל אביב עדיין לא ברצלונה או באיירן מינכן,
אפשר להתמודד עם הלחץ שלה. שים לב לחלק ההתקפי שפתח נגדנו: מרגוליס, דאבור, ובן חיים.. זה לא שחקנים שאי אפשר להתמודד איתם, הם פשוט מאומנים בזה. יותר התלהבתי מהיכולת של ההגנה שלהם להשתחרר מלחץ ולהפוך לחץ שלנו להתקפת מעבר מסוכנת שלהם.

כשמעיפים כדורים קדימה מזמינים התקפות ולחץ של היריב,
בעיקר כשהם ראשונים לכל כדור. אני מסכים שנגד מכבי אנחנו לא יכולים לשלוט במרכז השדה אבל זה לא נובע מהלחץ שלהם אלה מהפריסה של כל הקבוצה על המגרש. ההגנה שלהם דוחפת למעלה וכשהרביעייה האחורית פרוסה כמעט בחצי המגרש, הקישור שלהם כבר בחצי שלנו והחלוצים שלהם כבר ברחבה שלנו קשה להתמודד עם זה. אבל אם היינו קבוצה שיודעת להשתחרר מלחץ אז היינו תופסים את מכבי לא מוכנה המון פעמים כי כשהיריב לוחץ עם 5-6 שחקנים הם חסרים בהגנה. זה קרה כמה פעמים בדקות הטובות שלנו בתחילת המחצית השנייה אבל לא מספיק.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

red ultras כתב:
לא מסכים איתך בקטע הזה.
אני חושב שמכבי תל אביב עדיין לא ברצלונה או באיירן מינכן,
אפשר להתמודד עם הלחץ שלה. שים לב לחלק ההתקפי שפתח נגדנו: מרגוליס, דאבור, ובן חיים.. זה לא שחקנים שאי אפשר להתמודד איתם, הם פשוט מאומנים בזה. יותר התלהבתי מהיכולת של ההגנה שלהם להשתחרר מלחץ ולהפוך לחץ שלנו להתקפת מעבר מסוכנת שלהם.

כשמעיפים כדורים קדימה מזמינים התקפות ולחץ של היריב,
בעיקר כשהם ראשונים לכל כדור. אני מסכים שנגד מכבי אנחנו לא יכולים לשלוט במרכז השדה אבל זה לא נובע מהלחץ שלהם אלה מהפריסה של כל הקבוצה על המגרש. ההגנה שלהם דוחפת למעלה וכשהרביעייה האחורית פרוסה כמעט בחצי המגרש, הקישור שלהם כבר בחצי שלנו והחלוצים שלהם כבר ברחבה שלנו קשה להתמודד עם זה. אבל אם היינו קבוצה שיודעת להשתחרר מלחץ אז היינו תופסים את מכבי לא מוכנה המון פעמים כי כשהיריב לוחץ עם 5-6 שחקנים הם חסרים בהגנה. זה קרה כמה פעמים בדקות הטובות שלנו בתחילת המחצית השנייה אבל לא מספיק.
מכבי ת"א מאומנת בנושא הלחץ ברמה שאף מועדון בארץ לא יכול להשתוות אליה כרגע. גם אם נעבוד על זה כל השבוע- אין לנו את הצוות של מכבי. בוזגלו לא יוכל לבצע לחץ ברמה שבן-חיים מבצע.

בשורה התחתונה, שני השערים של מכבי הגיעו מטעויות שלנו שנבעו מהלחץ שהם הפעילו על ההגנה שלנו, שניסתה להניע את הכדור. דווקא כששלחת כדורים ארוכים לא רק שהצלחת להשתחרר מהלחץ, אפילו הצלחת להבקיע (בעיטת השוער של אג'ידה בגול השלישי).

סמל אישי של משתמש
red ultras

אין איך להוכיח את זה אבל הייתי מתערב על זה שאם היינו מחליטים לוותר לגמרי על הנעת הכדור ורק שולחים כדורים ארוכים לאורך כל המשחק היינו סופגים הרבה יותר שערים, הם היו ראשונים לכל כדור גובה והיו אגרסיביים יותר מאיתנו ולאורך זמן הם היו מנצלים את זה. אם זה השכר לימוד שאנחנו צריכים לשלם על מנת שנהיה קבוצה מסודרת שיודעת להניע את הכדור כמו שצריך אז אני מוכן..

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

bs war כתב:
מכבי ת"א מאומנת בנושא הלחץ ברמה שאף מועדון בארץ לא יכול להשתוות אליה כרגע. גם אם נעבוד על זה כל השבוע- אין לנו את הצוות של מכבי. בוזגלו לא יוכל לבצע לחץ ברמה שבן-חיים מבצע.

בשורה התחתונה, שני השערים של מכבי הגיעו מטעויות שלנו שנבעו מהלחץ שהם הפעילו על ההגנה שלנו, שניסתה להניע את הכדור. דווקא כששלחת כדורים ארוכים לא רק שהצלחת להשתחרר מהלחץ, אפילו הצלחת להבקיע (בעיטת השוער של אג'ידה בגול השלישי).
טעות השער השני נבע מהחלקה מיותרת של סוארס ולא בגלל משחק הלחץ, השער הראשון נבע בעיקר ממשחק הלחץ של מכבי.
כי שתבין אם סוארס לא מחליק הוא לא מאבד את זה ואין שער, זה לא שהוא החליק בגלל משחק הלחץ של מכבי, הוא החליק בגלל תנאי הדשא...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

דר אדום בנשמה כתב:טעות השער השני נבע מהחלקה מיותרת של סוארס ולא בגלל משחק הלחץ, השער הראשון נבע בעיקר ממשחק הלחץ של מכבי.
כי שתבין אם סוארס לא מחליק הוא לא מאבד את זה ואין שער, זה לא שהוא החליק בגלל משחק הלחץ של מכבי, הוא החליק בגלל תנאי הדשא...
שני השערים נכבשו בעיקר כתוצאה מחוסר ריכוז של סוארס ואראל, אבל גם בגלל הלחץ של מכבי שמכריח שחקנים לחשוב מהר ולא מאפשר להם לבצע טעויות.

שלח תגובה