Sir Alex Ferguson כתב:1. מכבי ת"א לא מעניינת אותי, הפועל באר שבע מעניינת אותי.
לא זוכר שהתנהל כאן דיון בנוגע למנהל מקצועי, ובכל מקרה הדעה שלי היא שתלוי מאוד מי הבן אדם שמאייש את התפקיד (ממה שהבנתי התפקיד מיועד לאליניב ברדה אחרי שיפרוש).
2. מהעונה של אוסקר במכבי נשארו 11 שחקני סגל בלבד (מתוכם 5 שחקני הרכב).
יתר הסגל הוא חדש (28 שחקנים נרשמו אצל מכבי לגביע הטוטו, כלומר 17 שחקני סגל חדשים ו6 שחקני הרכב חדשים).
3. התפקיד של קרויף במכבי הוא חשוב, אבל לא מדובר באדם שמנחית שחקנים על המאמן, אלא באחד שלא מעט פעמים התפקיד המרכזי שלו הוא לשכנע את השחקן שהמאמן מעוניין בו להגיע למכבי.
בראיון בזמנו אוסקר אמר שאת אניימה, זהבי ופריצה הוא בחר, אבל הם לא היו מגיעים בלי העבודה של קרויף שטס אליהם ושיכנע אותם בארבע עיניים שכדי להם לבוא (במקרה של זהבי גם קרויף נפגש עם זהבי).
4. נכון להיום, למעט החתמות כמו של ברדה ומליקסון שהם החתמות של אלונה כחלק מהמדיניות של המועדון ובלי קשר לזהות המאמן, ההחתמות במועדון הם של אלישע.
בשורה התחתונה, ידענו על החולשה במרכז הקישור עוד בעונה שעברה. את העונה סיימנו כבר באפריל אחרי ההפסד בגביע ולכן לאלישע היה מספיק זמן לאתר ולפנות לשחקני קישור, במיוחד כשאת העונה פתחנו מוקדם בגלל אירופה.
אלישע חיכה לשלב מאוחר מידי (לטעמי) כדי לפנות לשחקנים, הוא גיבש את הדעה שלו מאוחר מידי, וזה פגע בנו כי במקום להחתים שחקנים מוקדם, ובעיקר לפני המלחמה, הגענו למצב שאנחנו בלי שחקן זר באמצע כשיש מלחמה ברקע, מה שמקשה עוד יותר על הקבוצה.
בנוגע למכבי, אנחנו נסכים שלא להסכים. אבל זה באמת לא מעניין.
לגבי ההחתמות, בעולם אופטימאלי אולי ניתן היה להחתים שחקנים בלחיצת כפתור. המציאות אומרת אחרת. החתמות של אלישע, החתמות של אלונה, זה לא באמת
משנה כי מי שמנהל את המו"מ הוא לא המאמן. אלישע סיפק להנהלת הקבוצה רשימת מועמדים ומשם הכדור עבר לידיים של אסי ואלונה. לצערו וגם לצערנו לא הכל
הולך חלק בחיים. מכבי חיפה החתימה מאמן עוד לפני סיום העונה והוא סימן את עמדת הקשר האחורי כקריטית. רק בימים האחרונים חיפה הצליחה לסגור עם מועמד.
מכבי סימנה את איגיבור עוד בתחילת חודש יוני, ורק מספר ימים לפני ההופעה באירופה הוא חתם בקבוצה. אלו תהליכים שלוקחים זמן. לנו היה פחות מזל והתפספסו
לנו לא מעט מועמדים, וגם אלו שכן הגיעו חתמו רק לאחר מו"מ ממושך. זו לא אשמת המאמן שניהלו במשך שבועות מו"מ עם קליגיורי, ועד שהגיעו לסיכום פרצה מלחמה.
אי אפשר לקבוע שאלישע גיבש דעה מאוחר מידיי כי אנחנו לא יודעים מה קרה מאחורי הקלעים. ייתכן ומו"מ מול שחקנים נמשכו שבועות ארוכים מבלי להגיע להסכמות
סופיות ונפלו בסופו של דבר בגלל המצב הביטחוני.