נקודה למחשבה

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

נקודה למחשבה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

גיא עזורי קיבל העונה את ההחלטה לקיים מספר מועט של משחקי אימון במחנה האימונים של הפועל באר שבע בגרמניה.
הטענה המעניינת של גיא עזורי היא שהוא רואה במחנה אימון בעיקר כאפשרות לחיבור השחקנים וליצירת כושר גופני טוב (3 אימונים כל יום), דבר שלדעתו יצור פער בכושר הגופני משאר קבוצות הליגה. גיא מאמין ש4 משחקי האימון שנעשו כבר בארץ, בנוסף ל2 במחנה אימון, ובנוסף למשחקי גביע הטוטו הקרובים, יספיקו לקבוצה עד לתחילת העונה.
יש לציין כי השיטה היא ייחודית להפועל באר שבע בכל הארץ, כששאר הקבוצות בישראל נוסעות למחנה אימון בעיקר כדי לבחון כלים מול קבוצות איכותיות יותר מהקבוצות בליגת העל, ולכן אנחנו רואים לרוב במחנה אימונים של הקבוצות, 4,5 ואפילו לפעמים 6 משחקי אימון בתקופה קצרה.

מה דעתכם בנושא? האם נושא הכושר הגופני בקבוצה בשנה שעברה סיפק אותכם? הם אתם אוהבים את ההחלטה של גיא? האם ההחלטה הזאת היא, ורבות אחרות, אחת מהיתרונות בהחתמת מאמן כמו גיא עזורי עם מומחיות בכושר גופני?
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
ניב

Re: נקודה למחשבה

שליחה על ידי ניב »

להגיד שהכושר הגופני של השחקנים סיפק אותי במהלך העונה?
ממש לא. ואפילו היה אחד מהחלקים החלשים של הקבוצה וזה בליגה לאומית ליגה שבה להפועל באר שבע לא אמורה להיות בעייה עם כושר גופני, מכיוון שמשחקים בה שחקנים מליגת העל.

שמעתי באיזשהו מקום שעזורי טוען שבעונות האליפות של בית"ר ירושלים הכושר שלה היה טוב בארץ וקבוצות לא הצליחו להתמודד איתה, מסכים, שם האמת גם היה המון כישרון אבל יש בזה משהו.
אם הוא יצליח להגיע לאן שהוא שואף? מצויין, יכול להוסיף.

הפחד שלי הוא שגיא עזורי קצת שוכח את הכדורגל היפה והאטרקטיבי ושם דגש גדול מידי על הכדורגל החזק והאגרסיבי, נקווה שתהיה פה קבוצה אטרקטיבית אך אגרסיבית יחד עם זאת, כי סתם כדורגל אגרסיבי לא יעבוד בבאר שבע, בין אם נרצה ובין אם לא.
"...לא מחפש לשמוח, לא חושב על תארים,
רק רוצה להיות פה ולשיר שירים..."

שמעון א
Title: CrazyRed

שליחה על ידי שמעון א »

לדעתי עשינו מספיק משחקי אימון בארץ. ויש לנו עוד 3 משחקי גביע הטוטו לפני שתתחיל הליגה, וזה יהיה מבחן הרבה יותר רציני. סביר להניח שיהיה יותר קהל, אז האווירה תיהיה סבבה.

בקשר לכושר הגופני, בואו נחכה לתחילת העונה ונראה אם באמת לקבוצה שלנו יהיה כושר גופני טוב יותר מהקבוצות האחרות. אם כן? אז לדעתי זה היה צעד נכון של עזורי.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

אני אישית חושב שמגיעים המון מחמאות לגיא עזורי ולאנשי הקבוצה שהלכו על הרעיון המהפכני ויישמו אותו כבר השנה במחנה אימון.
בהחלטה של גיא להעדיף עוד אימונים ועוד גיבוש חברתי על פני משחקים, יש ביטוי ליתרונות של גיא עזורי על שאר המאמנים בארץ בהיותו מאמן כושר במשך שנים, ובהיותו אדם שעבד עם דמויות כמו לואיס פרננדז וטיביריוס דראו, שהביאו לכדורגל הישראלי מספר מאפינים שמתקיימים בעיקר בקבוצות אירופאיות.
אני חושב שלהפועל באר שבע היו בעיות קשות בכושר הגופני בשנה שעברה. כולנו זוכרים את הגולים בדקות הסיום שספגנו לעיתים קרובות, ואיך החברה נפלו נהרגליים במשחקים בקריית אליעזר מול הפועל חיפה, וכמובן במשחק הגביע מול הכח.
השמת דגש על הכושר הגופני לקבוצה שהייתה עם כושר לקוי בשנה שעברה, היא נקודה חשובה ונכונה. גם השמת דגש על החיבור הקבוצתי, בטח בקבוצה שצירפה לשורתיה הקיץ לא מעט פנים חדשות, היא החלטה נכונה שמשתלבת היטב עם ההחלטה הראשונה.
אני יודע שיש הרבה ביקורת מהקהל על חלק מהזרים שנרכשו (בעיקר על באנגורה), ואני יודע שיש ביקורת על החלטות מקצועיות שנעשו לגבי שחקנים מסוימים שעזבו, נשארו או לא הגיעו.
חייבים להגיד שגם אם הרכש לא נראה מבריק לפעמים, אסור לנו לשכוח את הרכות המכעיסה שהייתה כאן בשנה שעברה בקבוצה. זה בלט במיוחד לאחר הפציעה של אוקוגו כשלא היו לנו שחקנים רעים בקבוצה.
ולכן, לצד הביקורת, חייבים להגיד שבמאמן כמו גיא עזורי יש יתרונות שאין במאמנים אחרים, כמו הנושא של הכושר הגופני, שאני מקווה שיתן לנו במשחקים מול קבוצות שוות יתרונות בדקות הסיום.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
ניב

שליחה על ידי ניב »

משה,

מדובר בנקודת מבט מעניינת ללא ספק, לגביי הכושר הגופני של השחקנים ודעתי עליו כתבתי בהודעה הראשונה שלי.

יחד עם זאת כמו בכל פרמטר בכדורגל עזורי יצטרך לעמוד בסופו של דבר במבחן התוצאה, אם זה יצליח, אם לקבוצה יהיה כושר של נבחרת דרום קוריאה אין ספק שהוא יצא גדול עזורי, אם זה לא ישדרג את הקבוצה אף אחד לא יתן לזה חשיבות.
"...לא מחפש לשמוח, לא חושב על תארים,
רק רוצה להיות פה ולשיר שירים..."

סמל אישי של משתמש
RedRock
Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
יצירת קשר:

שליחה על ידי RedRock »

החלטה מצוינת.
בכדורגל פח שיש פה בארץ, כושר גופני זה הפקטור הכי חשוב אולי בקבוצות כדורגל.

בשנה שעברה, הקבוצה האפורה מנתניה (בחלקה הגדול) נראתה הרבה יותר טוב מהיריבה רק בזכות ה'התעללות' של מתיאוס בשחקנים...עד שהם התחילו לזרוק.

בכל מקרה, אני מאמין שזה יתן לנו יתרון ענק מול מחצית מהליגה לפחות.

סמל אישי של משתמש
איתיאל קריספין
Title: באר שבע בלב ובנשמה!

שליחה על ידי איתיאל קריספין »

משה אוחיון כתב:אני אישית חושב שמגיעים המון מחמאות לגיא עזורי ולאנשי הקבוצה שהלכו על הרעיון המהפכני ויישמו אותו כבר השנה במחנה אימון.
בהחלטה של גיא להעדיף עוד אימונים ועוד גיבוש חברתי על פני משחקים, יש ביטוי ליתרונות של גיא עזורי על שאר המאמנים בארץ בהיותו מאמן כושר במשך שנים, ובהיותו אדם שעבד עם דמויות כמו לואיס פרננדז וטיביריוס דראו, שהביאו לכדורגל הישראלי מספר מאפינים שמתקיימים בעיקר בקבוצות אירופאיות.
אני חושב שלהפועל באר שבע היו בעיות קשות בכושר הגופני בשנה שעברה. כולנו זוכרים את הגולים בדקות הסיום שספגנו לעיתים קרובות, ואיך החברה נפלו נהרגליים במשחקים בקריית אליעזר מול הפועל חיפה, וכמובן במשחק הגביע מול הכח.
השמת דגש על הכושר הגופני לקבוצה שהייתה עם כושר לקוי בשנה שעברה, היא נקודה חשובה ונכונה. גם השמת דגש על החיבור הקבוצתי, בטח בקבוצה שצירפה לשורתיה הקיץ לא מעט פנים חדשות, היא החלטה נכונה שמשתלבת היטב עם ההחלטה הראשונה.
אני יודע שיש הרבה ביקורת מהקהל על חלק מהזרים שנרכשו (בעיקר על באנגורה), ואני יודע שיש ביקורת על החלטות מקצועיות שנעשו לגבי שחקנים מסוימים שעזבו, נשארו או לא הגיעו.
חייבים להגיד שגם אם הרכש לא נראה מבריק לפעמים, אסור לנו לשכוח את הרכות המכעיסה שהייתה כאן בשנה שעברה בקבוצה. זה בלט במיוחד לאחר הפציעה של אוקוגו כשלא היו לנו שחקנים רעים בקבוצה.
ולכן, לצד הביקורת, חייבים להגיד שבמאמן כמו גיא עזורי יש יתרונות שאין במאמנים אחרים, כמו הנושא של הכושר הגופני, שאני מקווה שיתן לנו במשחקים מול קבוצות שוות יתרונות בדקות הסיום.
מסכים איתך

מסכים איתך

סמל אישי של משתמש
nitsande

שליחה על ידי nitsande »

א. דווקא הכושר הגופני לא היה אחת החולשות של ב"ש בשנה שעברה (גם לא אחת החוזקות) ולראיה ב"ש בג"כ נזכרה לשחק בעיקר במחצית השנייה, כמובן שלכושר הגופני העלוב של היריבות היה חלק בעניין. אגב השערים שספגה ב"ש בדק' הסיום הם לא היו בעייה של כושר אלא של אופי, וכמו שצינת של חוסר ב"קילרים" במגרש.
ב. ב"ש עשתה 4! משחקי אימון בארץ ועוד 2 במחנה, כשכמובן יש עוד את 4 משחקי גביע הטוטו, סה"כ 10 משחקים.זה בהחלט מספיק כדי לתרגל שיטה, מערך ואת משחק ההגנה.
ג. אין ספק שעזורי חד הבחנה וברגע שהגיע לב"ש הוא ידע שצריך לחזק את ה"רוע" של הקבוצה (שן, מסיקה) ואת הפיסיות של הקבוצה.
אני באופן אישי מאוד מרוצה ומחזיק מעזורי שבמונחים של הליגה שלנו הוא פשוט קורע את השחקנים ובסופו של דבר ללא ספק ייצור יתרון משמעותי (לדעתי על פני כל הליגה) בפן הזה.
אז זה יספיק? ימים יגידו.
מעבר לכך אני מסכים עם ניב, שיש הרגשה שעזורי שוכח את האטרקטיביות של המשחק, נקווה שנתבדה.
אולי הוא מתבלל בין פוטבול לכדורגל... :חיוך גדול:
רק אהבה תנצח...

סמל אישי של משתמש
rami
Title: קרייזי-רד
יצירת קשר:

שליחה על ידי rami »

אני חושב שיש היתרון , כי הוא מאמץ אותם ברמות מטורפות 3 אימונים ביום כול אימון שעתיים וחצי זה טוב הם יחזרו והם יוכלו לשחק 120 דקות זה היתרון וזה מצוין.
אני חשוב שהוא עשה מספיק משחקי אימון , למרות שלפי דעתי הוא עשה טעות בזה שאת טא'צי , בנגורה וכן אפילו מוריירה שמגלה יכולות טובות הוא בחר אותם לפי קלטות. בכול משחקי האימון שהיה ובמשחקי הטוטו שיבואו הוא יכל לבחון אותם בזמן אמת כי עם טא'צי ובנגורה בנתיים הוא לא קלע אבל עם מוריירה זה ניראה מבטיח , אולי הזרים יחזרו יותר טובים ובסופו של דבר נתוודה אבל עד אז יש זמן..

שלח תגובה