פייר פליי

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
שלח תגובה
שמעון א
Title: CrazyRed

פייר פליי

שליחה על ידי שמעון א »

אהלן חבר'ה

לכל הכלכלנים/אנשי הכספים שיש לנו כאן...
אם חלילה לא נצליח להעפיל לבתים של הליגה אירופית, וגם לא נצליח להיפטר משחקנים כמו פקהארט, קורהוט...(וכל שאר הלא רצויים)...
האם אנחנו בסכנה מבחינת חוקי הפייר פליי?

סמל אישי של משתמש
הפועלעולה
Title: אוגו..... כן נותן!

Re: פייר פליי

שליחה על ידי הפועלעולה »

קודם כל ברור שכן. מצד שני לתת להם פיצוי שמן כמו עם קואנקה זה גם כן מסוכן.

אבל לפי מה שהבנתי חוקרים רק מועדונים שהשתתפו 3 פעמים רצוף בבתים במפעל אירופי. יש דבר כזה?

סמל אישי של משתמש
zivmay

שליחה על ידי zivmay »

הפיירפליי מתייחס יותר בכיוון של תשלום דמי העברה, לא נראה לי שהגזמנו בנושא הזה.

סמל אישי של משתמש
xboy

שליחה על ידי xboy »

zivmay כתב:הפיירפליי מתייחס יותר בכיוון של תשלום דמי העברה, לא נראה לי שהגזמנו בנושא הזה.
הפייר פליי מגביל את המועדונים בהפסדים שהם יכולים לצבור.
מועדון לא יכול לחרוג מהפסד של 30 מיליון אירו בשלוש שנים במצטבר (בין העונות 2015/2016-2017/2018).
על פי הדוחות הכספיים, בשנת 2015 הפסדנו 20 מיליון ש"ח, בשנת 2016 הרווחנו 17 מיליון ש"ח, הדוח של 2017 עדיין לא פורסם אבל אני מאמין שהוא צפוי להיות מאוזן לכל הפחות.
בשורה התחתונה, יש מרווח להפסיד עוד הרבה מאוד כסף בשנת 2018, בשביל לחרוג מהפייר פליי.

סמל אישי של משתמש
zivmay

שליחה על ידי zivmay »

xboy כתב: הפייר פליי מגביל את המועדונים בהפסדים שהם יכולים לצבור.
מועדון לא יכול לחרוג מהפסד של 30 מיליון אירו בשלוש שנים במצטבר (בין העונות 2015/2016-2017/2018).
על פי הדוחות הכספיים, בשנת 2015 הפסדנו 20 מיליון ש"ח, בשנת 2016 הרווחנו 17 מיליון ש"ח, הדוח של 2017 עדיין לא פורסם אבל אני מאמין שהוא צפוי להיות מאוזן לכל הפחות.
בשורה התחתונה, יש מרווח להפסיד עוד הרבה מאוד כסף בשנת 2018, בשביל לחרוג מהפייר פליי.
אתה צודק, אבל אם אני לא טועה ההפסדים אמורים לנבוע ביחס לתשלום דמי העברה. זאת אומרת שחוזים לשחקנים חופשיים, וכל התפעול הכולל לא נכלל שם.
תוכל להסתכל על מכבי, לא משלמת דמי העברה כי היא לא יכולה. אבל זה לא מונע ממנה להחתים עוד ועוד שחקנים, וחלקם עם חוזים של חצי מיליון יורו צפונה ( צ'יקו).

סמל אישי של משתמש
oranu
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי oranu »

אם הנתון שרק קבוצות שעולות 3 פעמים ברציפות לשלב בתים אירופי נבחנות על מאזן הפייר פליי נכון אז הכל בסדר.
במצב כזה אם לא עולים לשלב בתים אירופי השנה הפייר פליי כבר לא רלוונטי אלינו (וטוב שכך).
בעונה כזאת שבה לא עולים לשלב בתים עם תקציב של 80 מיליון שח אנחנו בהפסד של 35-40 מיליון שח לערך.
שזה כבר מתקרב להפסד שאסור לנו להגיע אליו (10 מיליון יורו בשנה במשך 3 שנים ברציפות).

בכל מקרה כל עוד התקציב לא יעבור את ה 80-90 מיליון אנחנו לא אמורים להיות בבעיה כי ההכנסות הטבעיות שלנו עומדות על 40-50 מיליון ובעונה עם אירופה אנחנו מזנקים לעבר עונה עם מאזן סביר של הפסד קטן או רווח קטן (תלוי בתוצאות באירופה ואם מגיעים לשלב בתים מהפלייאוף אלופות או מהפלייאוף אירופית).

נתון חשוב שכדאי לדעת -
כל השקעה כספית בנוער והאקדמיה לא נכנסת למאזן. משמע אם מתוך תקציב של 80 מיליון 10 מיליון מושקעים בנוער אז מבחינת אופא המבחן יהיה על תקציב של 70 מיליון וההפסד יגזר משם ולא מהתקציב הכולל.

סמל אישי של משתמש
oranu

שליחה על ידי oranu »

zivmay כתב:
אתה צודק, אבל אם אני לא טועה ההפסדים אמורים לנבוע ביחס לתשלום דמי העברה. זאת אומרת שחוזים לשחקנים חופשיים, וכל התפעול הכולל לא נכלל שם.
תוכל להסתכל על מכבי, לא משלמת דמי העברה כי היא לא יכולה. אבל זה לא מונע ממנה להחתים עוד ועוד שחקנים, וחלקם עם חוזים של חצי מיליון יורו צפונה ( צ'יקו).
זה לא נכון אח.
אסור למועדון להפסיד יותר מ 10 מיליון יורו בעונה במשך 3 שנים רצופות.
ההפסד מחושב על פי הוצאות נטו (לא מחשיבים השקעה בנוער) פחות ההכנסות בכל עונה.

המגבלה של מכבי שבה אסור להם להוציא "כסף חדש" על העברות היא העונש שקיבלו מאופא כי הם חרגו מהמגבלות שרשמתי למעלה.
הם גם קיבלו קנס ובנוסף מחויבים להראות לאופא תכנית כלכלית לצמצום הגירעון (ולא תכנית פיקטיבית כי זה לא יעבוד להם מול אופא).

סמל אישי של משתמש
zivmay

שליחה על ידי zivmay »

oranu כתב: זה לא נכון אח.
אסור למועדון להפסיד יותר מ 10 מיליון יורו בעונה במשך 3 שנים רצופות.
ההפסד מחושב על פי הוצאות נטו (לא מחשיבים השקעה בנוער) פחות ההכנסות בכל עונה.

המגבלה של מכבי שבה אסור להם להוציא "כסף חדש" על העברות היא העונש שקיבלו מאופא כי הם חרגו מהמגבלות שרשמתי למעלה.
הם גם קיבלו קנס ובנוסף מחויבים להראות לאופא תכנית כלכלית לצמצום הגירעון (ולא תכנית פיקטיבית כי זה לא יעבוד להם מול אופא).
אם ככה, אז אנחנו עדיין במצב טוב בכל מקרה.

סמל אישי של משתמש
oranu

שליחה על ידי oranu »

zivmay כתב:
אם ככה, אז אנחנו עדיין במצב טוב בכל מקרה.
אין לי מושג לגבי הנתון שרק קבוצות שמגיעות 3 שנים ברציפות נבדקות על ידי אופ"א (למרות שנשמע הגיוני) אבל אם הוא נכון אתה בהחלט צודק.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

אם אני לא טועה לא מחשבים בחלק של ההוצאת את ההוצאות של שיווק וכדומה (נוער בטוח לא) אלא רק העברות וחוזים.

סמל אישי של משתמש
red ultras

שליחה על ידי red ultras »

אם העניין של ה-3 שנים ברציפות בבתים נכון אז אין לנו מה לדאוג מהפייר פליי כי בעונה אירופית אנחנו מכסים גרעונות או יוצרים גרעונות קטנים (בהנחה שנשארים עם המספרים הנוכחיים)

סמל אישי של משתמש
yakar

שליחה על ידי yakar »

אז אולי הרכש השנה היה בכוונה כדי לא להגיע למצב של חריגה בפייר פליי.

כי אין לנו סיכוי להמשיך לשלב בתים כלשהו

סמל אישי של משתמש
izguy83

שליחה על ידי izguy83 »

לקרוא את הטופיק הזה היום...
חחחחחחחחחחחחח

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »