מצטער שאני מעלה נושאים כאלה, אבל מעניין אותי

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
yedidel
הודעות: 12933
הצטרף: 03 ספטמבר 2008, 19:30
Title: קרייזי-רד

מצטער שאני מעלה נושאים כאלה, אבל מעניין אותי

שליחה על ידי yedidel »

עונת הירידה הקודמת הפסדנו 6-1 להפועל חיפה.

אז לא כל כך הייתי בעניינים אבל אני כן זוכר שזה היה משחק קריטי (אם אני לא טועה היינו עדיין מעל הקו האדום?) והפועל חיפה היו במקום האחרון. גם היינו עם לופא אחרי נצחונות על בני יהודה ובית"ר.

מישהו זוכר מה בדיוק קרה שם? היה כשר?

סמל אישי של משתמש
הסניגור האדום
הודעות: 2156
הצטרף: 04 ספטמבר 2008, 23:23
Title: קרייזי-רד

Re: מצטער שאני מעלה נושאים כאלה, אבל מעניין אותי

שליחה על ידי הסניגור האדום »

קח לך קטעי עיתונות מאותה ירידה.
זה תיאור של אוהד הפועל תל אביב..

לפני המשחק הפועל ביתרון שתיים על באר שבע. 9 נקודות בקופה. הפועל חיפה נראית יורדת בטוחה וזו שתצטרף אליה תגיע מהמפגש הזה. תיקו לא כל כך טוב להפועל מאחר וההגרלה מזמנת לה מחזור אחר כך משחק חסר סיכוי מול האלופה מכבי חיפה, כך שניצחון באר שבעי על הפועל חיפה באותו מחזור יחזיר את הפועל מתחת לקו האדום. ניצחון, ויש להפועל פור 5 על באר שבע כשבקופה יישארו רק 6. נשארים ליגה כמעט בוודאות. ניצחון או תופת.



רק כמה דקות עברו, התופת הגיעה. תומר חליבה עושה 0:1 מהיר לבאר שבע. במצב עניינים שכזה באר שבע עוברת את הפועל תל אביב . ואז באה הדקה ה-45.

תוספת זמן גדולה אמורה הייתה להגיע. דדי בן דיין נפגע ושכב לכמה דקות על הדשא, אבל אף אחד לא האמין שלירן וקסברגר יוסיף 9 דקות. ת ש ע דקות! גם אם היה מוסיף שמונה זה לא היה מספיק לכלום. דווקא 9. אלוהים הוא אדום.

בתוך הדקה התשיעית של התוספת: אפילו לא היה ניסיון התקפה אדום. עוז יפרח ליד דגל הקרן בחצי שלו. בא ג'ון ג'ון, לחץ, חטיפה, כדור רוחב וזיטו מגלגל לרשת הריקה ממטר 1:1. אני לא חושב שבתולדות הפועל הובקע אי פעם שער שלא גרר ממני צעקת "יש". זו היתה הפעם היחידה שלי שלא הגבתי. התיישבתי, שמתי את הראש בין הברכיים ובקושי בקושי הצלחתי להסתיר את הדמעות מאחי הקטן. באותו רגע קרה לנו נס. באותו רגע חזרנו לחיות. אין אוהד הפועל אחד שהיה במשחק או לפחות ראה אותו, ולא אמר את המשפט: "מה היה קורה אילו לא היינו משווים במחצית?". כנראה שלא היינו נשארים ליגה.

אבל זה קרה. אולי יש מלאך שומר על כתפו של האיש עם המגל והפטיש. באר שבע נשברה כבר בירידה למחצית ועוד לפני שסגרנו 5 דקות במחצית השנייה, טל חן עשה מהפך. זיטו זוכרים? בומבה לרשת. יש 1:3. סוף סוף חזרתי גם אני לצעוק. הבנו כולנו: יש ליגת על גם בעונה הבאה. הכל היה אחרת אם וקסברגר היה מוסיף רק שמונה דקות.
ומכאן זה תיאור המשחק המדובר.
אני זוכר רק את הדמעות

הפועל חיפה, שהגיעה למחזור הזה במצב רע כשהיא עם רגל וחצי בליגה הלאומית, התפוצצה על הפועל ב"ש ושיפרה את סיכוייה לשרוד בליגה.

הקבוצה של ניר לוין ניצחה היום (שבת) 1:6 וצימקה לנקודה את המרחק בינה לבין סכנין שמעל לקו האדום ושיפרה בצורה משמעותית את יחס השערים שלה.

הפועל ב"ש כנראה השלימה עם העובדה שהיא תשחק בשנה הבאה בליגה הלאומית, אחרת קשה להסביר את הסיבה ליכולת הגרועה שהציגו היום שחקניו של לופא קדוש. הקבוצה מבירת-הנגב שיחקה רע כבר מהדקה הראשונה אבל לאחר שספגה את השער השלישי היא נשברה ונתנה לשחקני הפועל חיפה לעשות כל מה שעולה על רוחם.

בעקבות התוצאות של המחזור טיפסה הפועל חיפה למקום ה-11 כשבמאזנה 32 נקודות ויחס שערים של 10- והיא מרוחקת נקודה אחת מסכנין, לה יש 33 נקודות ויחס שערים של 13-. הפועל ב"ש ירדה למקום האחרון כשבמאזנה 31 נקודות (יחס שערים 24-). בעקבות הניצחון של הפועל חיפה הבטיחה הפועל ת"א סופית את ההישארות בליגה לעונה נוספת.

בשבוע הבא תארח הפועל ב"ש את מכבי חיפה. על מנת להישאר בליגה צריכים שחקניו של לופא קדוש לנצח את האלופה ולקוות להפסד של סכנין מול אשדוד ובמקביל להתפלל להפסד או תיקו של הפועל חיפה. סכנין תלויה רק בעצמה והפועל חיפה, שתשחק בבלומפילד מול מכבי ת"א, צריכה ניצחון (אם סכנין לא מנצחת) ויכולה להסתפק גם בתיקו במידה וקבוצתו של מומי זפרן תפסיד.

מחצית ראשונה: טוטואנה כובש פעמיים

עידן בלסטרה המשיך לקבל קרדיט בעמדת המגן הימני של ניר לוין והועדף בהרכב על חשבונו של רמי עזיז. דניאל גוטיירס פתח בחוד ההתקפה של ניר לוין לצידו של ג'ף טוטואנה. לופא החליט לעלות בהרכב התקפי עם אלין מינטואן במקום רוג'ריו דה אוליברה ועם אורן סגרון מאחורי שני החלוצים.




לופא קדוש. התפרקות טוטאלית
הפתיחה דווקא היתה רגועה אבל בדקה ה-11 התחילו הקבוצות לנסות ולאיים על השערים. ג'ף טוטואנה ברח בצד ימין של הרחבה לעוז יפרח ומקצה רחבה החמש בעט כדור שחלף סנטימטרים ליד קורת שערו של רונן דהאן.

בדקה ה-13 אלון מזרחי החמיץ מצב נוח במיוחד כשמצא את עצמו לבד חמישה מטרים משערו של שגיא שטראוס אבל בעט לקורה. עברה חצי דקה ומזרחי שוב לבד והפעם הנגיחה שלו הגיעה לידיים של השוער.

בדקה ה-18 הובקע השער הראשון. ורמוט הרים מצד שמאל, גוטיירס השתלט על הכדור ותוך כדי סיבוב ברח לשחקן הגנה והשאיר לטוטואנה שבעט מ-11 מטרים לרשת של דהאן - 0:1.

הפועל ב"ש המשיכה לשלוט אבל דווקא המצבים המסוכנים היו בצד השני. בדקה ה-33 שלח ורמוט את טוטואנה בכדור גדול אבל דהאן הצליח להציל עם הרגל.

בתוך תוספת הזמן הכפיל ג'ף טוטואנה את היתרון של קבוצתו. הוא הקפיץ כדור מעל שחקן אדום ושיחרר מ-20 מטרים כדור מסובב ומצויין שעבר את דהאן וטס לחיבורים הרחוקים - 0:2 להפועל חיפה.




ג'ף טוטואנה משגע את הפועל חיפה _אלי גבעוני)


מחצית שנייה: טוטואנה מפרק את הפועל ב"ש

לופא קדוש ניסה לזעזע את הקבוצה שלו, כשביצע שני חילופים במחצית, אבל זה לא עזר לאורחים שלא הגיעו לאף מצב ליד שערו של שגיא שטראוס. בדקה ה-57 הסיפור נגמר.

האוהדים ביציעים שמעו את הבשורה על השער השני שספגה סכנין, הריעו ושרו וזה דחף את השחקנים שלהם שחגגו שער שלישי. ורמוט פרץ בצד ימין של הרחבה, עבר שני שחקנים אדומים ושלח כדור רוחב לטוטואנה שדחק מקרוב את השלישי שלו - 0:3.




תומר חליבה ושחקני ב"ש המושפלים בקרית-אליעזר (אלי גבעוני)
הפועל חיפה המשיכה לדרוס את ב"ש. ניר לוין הכניס בדקה ה-60 את שלומי אדרי וזה החזיר לו תוך דקה עם שער. טוטואנה השאיר כדור לאדרי בתוך הרחבה והמחליף עקף שחקן ומול דהאן בעט חזק לרשת 0:4 להפועל חיפה.

בדקה ה-72 הפועל ב"ש הצליחה לצמק. מינטואן הרים כדור למרכז וינון ברדה נגח מקרוב לפינה הרחוקה את ה-1:4.

עברו שש דקות ואנסומבו החזיר את האורחים למציאות העצובה. הקשר התנהל עם הכדור במרכז ושיחרר בעיטה מ-16 מטרים שנעצרה רק בחיבורים של דהאן - 1:5 להפועל חיפה.

ההתפרקות של הפועל ב"ש נמשכה וכעבור שתי דקות מצאו את עצמם ארבעה שחקני התקפה בתוך הרחבה של האורחים מול שחקן ושוער אבל בסופו של דבר הכדור לא מצא את הרשת.


בדקה ה-85 נכנס גם ראובן עובד לרשימת המבקיעים של הקבוצה המארחת. הקשר, שנכנס לשחק שש דקות קודם לכן, החליף דאבל פס עם שלומי אדרי ובעט מתוך הרחבה את ה-1:6.

הפועל חיפה:: שגיא שטראוס, עידן בלסטרה, איב יובלדיו, אלירן אלקיים, תומר ברוקס, סלאח חסארמה, מזואה אנסומבו, ברנרד האגן, גיל ורמוט (ראובן עובד, 79), ג'ף טוטואנה (כפיר ליבוביץ', 84), דניאל גוטיירס (שלומי אדרי, 60).

הפועל ב"ש: רונן דהאן, אביתר אילוז, תומר חליבה, סטיפה מאטיץ', עוז יפרח, סתיו אלימלך (יניב אלול, 46), אלין מינטואן, מרטין סאריץ', אורן סגרון (רוג'ריו דה אוליברה, 46), יניב אברג'יל, אלון מזרחי.

שלח תגובה