אליק כתב:עונה בינונית משה??
על כל נקודה שהוא איבד הוא הרוויח 3 ועל כל גול הוא חטף הוא הציל 4.
כמות המצבים נגדו השנה שברה כל שיא אפשרי.
אליק, הכל תלוי לפי מה אתה שופט את קאלה.
אם תערוך השוואה בין קאלה למליקסון אז תגיד שקאלה נתן עונה שהיא בינונית ומטה, אם תערוך השוואה בין קאלה ליוסי אופיר או שמעון הרוש אז תגיד שקאלה נתן עונה מצוינת.
אני חושב שהמדד לבחון את קאלה הוא המדד שקאלה עצמו הציב. מה ציפינו לקבל כשהבאנו את קאלה (150 אלף דולר כמשכורת לשחקן בן 35) ומה הייתה היכולת של קאלה לפני שהגיע לכאן.
אין ספק שקאלה במכבי ת"א ובבית"ר י"ם היה מניה בטוחה בשער. הוא טעה הרבה פחות משהו טעה כאן, הוא ספג הרבה פחות שערים בקבוצות הקודמות בישראל (נכון, לא לחלוטיין באשמתו כמות הספיגות שלו השנה), הוא נתן ערך מוסף גדול בהרבה. ולכן, לדעתי, לפי המדדים שקאלה הרגיל אותנו ולפי הציפיות שהיו כשקאלה הגיע, הוא נתן עונה בינונית.
אבל, כפי שאמרו לפני, גם אם יש הסכמה לגבי כך שהוא נתן עונה שהיא עונה בינונית (ואני מניח שגם הקבוצה חושבת ככה אחרת הם היו כבר מנצלים את הסעיף בחוזה שלו ומחתימים אותו כבר לפני חודשיים על הארכת חוזה), צריך לראות כפי שאורי אמר מה יש בשוק.
דור דוידי לא משופשף מספיק, יבריץ' (שלדעתי טוב מקאלה) נחטף לקפריסין, אינוגבה ואיתמר ניצן יעלו יותר מידי כסף, דוידוביץ' ואניימה הם בכלל לא אפשרות, אז איזה שוער מוכח, שגם הדרישות הכלכליות שלו סבירות, נוכל למצוא?
ללכת על אוהד לויטה הצעיר שהרבה באשמתו כפר סבא ירדה ליגה כשגם השנה הוא ירד ליגה עם קבוצתו בהולנד (ספג 80 שערים!)?
ללכת על שוער זר לא מוכר?
ללכת על שוער ישראלי מוכר אך בינוני כמו גורש מעכו?
מכיוון שעמדת השוער היא העמדה האחרונה שאפשר לשחק איתה, נראה לי שצריכים להשאיר את קאלה לפחות עוד עונה אחת.
בקשר לעתיד, חייבים לתת לדור עונת השאלה בקבוצה אחרת, ואם לא, אז אולי לקבוע מראש שבכל משחקי הגביע בעונה הבאה (טוטו+מדינה) דור עולה כדי שיצבור עוד דקות.