7 בום: ניתוח מקצועי של המשחק
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
7 בום: ניתוח מקצועי של המשחק
הפיצוץ של המשחק באשדוד וההתנהגות של כל המערכות באשדוד, החל מהקהל דרך האבטחה וכמובן עד להנהלה ברשות ג'קי בן זקן הסיטו את הדיון מ90 הדקות שהיו על המגרש.
אז אחרי שנרגענו ולאור העובדה שהנושאים בימים האחרונים עלו וירדו בקצב מטורף, בואו נדבר קצת מקצועית.
אז אחרי שנרגענו ולאור העובדה שהנושאים בימים האחרונים עלו וירדו בקצב מטורף, בואו נדבר קצת מקצועית.
- Sir Alex Ferguson
Re: 7 בום: ניתוח מקצועי של המשחק
1. בואו נסתכל על נקודת הפתיחה של הפועל באר שבע באשדוד - אוהד כהן פצוע, עודד גביש וליאור אסולין לא כשירים ל90 דקות. או במילים אחרות, הפועל באר שבע חסרה 3 שחקני הרכב.
עכשיו תוסיפו לזה את הפציעה של הברומטר מאור מליקסון ושל ליאור ז'אן שמחזיק לנו את האמצע ותגלו קבוצה שמתמודדת עם תנאים לא קלים.
עכשיו תוסיפו לכל הבעיות גם יתרון של 2-0 לאשדוד, כמה ממכם חשבו שהמשחק גמור? שאנחנו בדרך לתבוסה? לא קלינגר.
קלינגר הוא מאמן מזן אחר. כשראה שאדלי איטי מידי לעמוד מול ההתקפה של אשדוד הוא העביר אותו לקישור (אולי המהלך של המשחק) והכניס את גביש במקום ג'אן.
למרות הפיגור והחשש מתבוסה קלינגר שמר על קור הרוח והכניס את אסולין בדיוק בדקות שהוא יכול לנצל את העייפות של הגנת אשדוד.
קלינגר חתום על המהפך ל3-2 ועם שוער אחר בשער גם היה חתום על 3 נקודות כבר ב90 הדקות.
ניר קלינגר הוא איש המשחק שלי באשדוד.
2. לא יודע מה בנוגע לעתיד הרחוק, בעתיד הקרוב (שנה - שנתיים הקרובות) דור דוידי לא טוב מספיק בשביל הפועל באר שבע.
דור דוידי חייב למצוא קבוצה מליגה לאומית שתיתן לו את הדקות והביטחון.
כל עוד דוידי לא מוכיח את עצמו במקום אחר אין לו מקום בהפועל באר שבע, גם לא כשוער שני.
וכן, אם זה היה תלוי בי כבר בינואר הייתי מחפש שוער מחליף לקבוצה.
3. אביתר אילוז בתקופה נפלאה, רק שימשיך ככה.
4. פרננדש ורביבו לא יכולים להיות ביחד על המגרש. הם משחקים באותו סגנון ומתמחים באותם דברים.
כשאסולין יהיה כשיר ל90 דקות ונעבור למערך של 4 קשרים, אחד מהם יצטרך לרדת לספסל (בטח כשאילוז בכושר הנוכחי).
אם עד השבוע חשבתי שזה צריך להיות רביבו השבוע הוכח לנו סופית שדווקא פרננדש שהראה ניצוצות השנה צריך לרדת לספסל, אולי אחרי ישיבה בספסל הוא יהפוך את הניצוצות למשהו קבוע.
5. אבי יחיאל הוא לא רע, אבל הוא גם לא טוב. האיטיות שלו היא חיסרון אדיר ואנחנו משלמים על זה מחיר בכל משחק. מציע לקלינגר לחשוב שוב על הבאת מגן ימני כשאפשר (ינואר).
6. עודד גביש אחד זה ההבדל בין הגנה שחוטפת 2 שערים במחצית אחת וצריכה לחטוף עוד 2 שערים לפחות, לקבוצה שרק טעות של השוער שלה גורמת לה לספוג שער, מדהים.
7. נקודה אחרונה לסוף, אחרי התבוסה מול בית"ר י"ם קבוצות רבות היו נכנסות למשבר אבל אצלנו הקבוצה הגיבה בניצחון ובמשחק נוסף שהיינו אמורים לנצח בו. קלינגר, כבר אמרנו?
עכשיו תוסיפו לזה את הפציעה של הברומטר מאור מליקסון ושל ליאור ז'אן שמחזיק לנו את האמצע ותגלו קבוצה שמתמודדת עם תנאים לא קלים.
עכשיו תוסיפו לכל הבעיות גם יתרון של 2-0 לאשדוד, כמה ממכם חשבו שהמשחק גמור? שאנחנו בדרך לתבוסה? לא קלינגר.
קלינגר הוא מאמן מזן אחר. כשראה שאדלי איטי מידי לעמוד מול ההתקפה של אשדוד הוא העביר אותו לקישור (אולי המהלך של המשחק) והכניס את גביש במקום ג'אן.
למרות הפיגור והחשש מתבוסה קלינגר שמר על קור הרוח והכניס את אסולין בדיוק בדקות שהוא יכול לנצל את העייפות של הגנת אשדוד.
קלינגר חתום על המהפך ל3-2 ועם שוער אחר בשער גם היה חתום על 3 נקודות כבר ב90 הדקות.
ניר קלינגר הוא איש המשחק שלי באשדוד.
2. לא יודע מה בנוגע לעתיד הרחוק, בעתיד הקרוב (שנה - שנתיים הקרובות) דור דוידי לא טוב מספיק בשביל הפועל באר שבע.
כל עוד דוידי לא מוכיח את עצמו במקום אחר אין לו מקום בהפועל באר שבע, גם לא כשוער שני.
3. אביתר אילוז בתקופה נפלאה, רק שימשיך ככה.
4. פרננדש ורביבו לא יכולים להיות ביחד על המגרש. הם משחקים באותו סגנון ומתמחים באותם דברים.
כשאסולין יהיה כשיר ל90 דקות ונעבור למערך של 4 קשרים, אחד מהם יצטרך לרדת לספסל (בטח כשאילוז בכושר הנוכחי).
אם עד השבוע חשבתי שזה צריך להיות רביבו השבוע הוכח לנו סופית שדווקא פרננדש שהראה ניצוצות השנה צריך לרדת לספסל, אולי אחרי ישיבה בספסל הוא יהפוך את הניצוצות למשהו קבוע.
5. אבי יחיאל הוא לא רע, אבל הוא גם לא טוב. האיטיות שלו היא חיסרון אדיר ואנחנו משלמים על זה מחיר בכל משחק. מציע לקלינגר לחשוב שוב על הבאת מגן ימני כשאפשר (ינואר).
6. עודד גביש אחד זה ההבדל בין הגנה שחוטפת 2 שערים במחצית אחת וצריכה לחטוף עוד 2 שערים לפחות, לקבוצה שרק טעות של השוער שלה גורמת לה לספוג שער, מדהים.
7. נקודה אחרונה לסוף, אחרי התבוסה מול בית"ר י"ם קבוצות רבות היו נכנסות למשבר אבל אצלנו הקבוצה הגיבה בניצחון ובמשחק נוסף שהיינו אמורים לנצח בו. קלינגר, כבר אמרנו?
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!
עד פה היית בסדר, אולי בית הדין בילבל אותך אבל להזכיר לך שספגנו שוויון בדקה ה-92, וזה לא שזה הגיע משום מקום השער הזה...משה אוחיון כתב: 7. נקודה אחרונה לסוף, אחרי התבוסה מול בית"ר י"ם קבוצות רבות היו נכנסות למשבר אבל אצלנו הקבוצה הגיבה בניצחון ובמשחק נוסף שהיינו אמורים לנצח בו. קלינגר, כבר אמרנו?
ולהזכיר לך ששיחקת משחק שלם בלי שוער בשער,עם מליקסון מסוחרר וליאור ז'אן פצוע ברגעים קריטיים?ביחס לתנאים שנוצרו,אני חושב שהמשחק הזהyedidel כתב:
עד פה היית בסדר, אולי בית הדין בילבל אותך אבל להזכיר לך שספגנו שוויון בדקה ה-92, וזה לא שזה הגיע משום מקום השער הזה...
הוא כולו נצחון שלנו. אל תשכח ששיחקנו מול אריה פצוע שלא ניצח כבר 3-4 משחקים רצופים.
אגב,האם יורשה לי להעריך שחלק מהמאורעות ביציעים השפיעו גם על שחקני הקבוצה שלנו שהיו עדים לכאוס ביציעים וזה השפיע עליהם במגרש?
אל תשכח שהקהל של אשדוד יצר אטמוספרה מאוד עוינת,החל מיריקות וכדורים לעבר יחיאל ועד לניסיון לפגוע באילוז.
- Sir Alex Ferguson
בדיוק...messiah כתב:
ולהזכיר לך ששיחקת משחק שלם בלי שוער בשער,עם מליקסון מסוחרר וליאור ז'אן פצוע ברגעים קריטיים?ביחס לתנאים שנוצרו,אני חושב שהמשחק הזה
הוא כולו נצחון שלנו. אל תשכח ששיחקנו מול אריה פצוע שלא ניצח כבר 3-4 משחקים רצופים.
אגב,האם יורשה לי להעריך שחלק מהמאורעות ביציעים השפיעו גם על שחקני הקבוצה שלנו שהיו עדים לכאוס ביציעים וזה השפיע עליהם במגרש?
אל תשכח שהקהל של אשדוד יצר אטמוספרה מאוד עוינת,החל מיריקות וכדורים לעבר יחיאל ועד לניסיון לפגוע באילוז.
נערך לאחרונה על ידי Sir Alex Ferguson ב 19 אוקטובר 2010, 17:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
- dardasmiley
מסכים איתך בהכל, חוץ מאביתר אילוז, הבחור היה ברוב דקות המשחק חושך, עם איבודי כדור שפעם אחר פעם הובילו להתקפות מתפרצות של אשדוד שבנס לא נגמרו מאחורי דוידי...לזכותו יאמר שמרגע שנכנס בסיט והוא תפקד כמגן ימני שני ולעיתים כקשר אמצע היה הרבה יותר טוב (הוא ויחיאל על תפקיד המגן הימני יוצרים מגן לא רע בכלל) אני חושב שבשלב הזה התרומה הכי גדולה של אביה יכולה להיות דווקא ככוח עולה מהספסל בדקה 70 כמו מול סכנין, שאז עולה הרבה יותר נחוש וממוקד...
דור דוידי אחרי המשחק ביום שבת היה צריך להגיע למועדון ביום ראשון ולהחזיר את כרטיס השחקן להתאחדות, שוער הוא לא, וככל שיקדימו לראות את זה במועדון כך ייטב... אין לו שליטה בחמש, ב-כ-ל-ל. הוא לא יוצא לכדורי גובה, לא תפס שום כדור שנבעט אליו, אלא הדף או השמיט ותפס שוב, לא יודע מה אסי מצא בו, אבל הגיע הזמן לבחון את שוער הנוער כי דוידי לא אופציה לתפקיד החשוב ביותר בקבוצת כדורגל...
דור דוידי אחרי המשחק ביום שבת היה צריך להגיע למועדון ביום ראשון ולהחזיר את כרטיס השחקן להתאחדות, שוער הוא לא, וככל שיקדימו לראות את זה במועדון כך ייטב... אין לו שליטה בחמש, ב-כ-ל-ל. הוא לא יוצא לכדורי גובה, לא תפס שום כדור שנבעט אליו, אלא הדף או השמיט ותפס שוב, לא יודע מה אסי מצא בו, אבל הגיע הזמן לבחון את שוער הנוער כי דוידי לא אופציה לתפקיד החשוב ביותר בקבוצת כדורגל...
אני חושב שלמרות המהפך יש הרבה דברים שצריך לשפר מהמשחק הזה, רוב ההתקפות שלנו היו די מקריות וברוב שלבי המשחק לא הצלחנו להניע כדור בצורה מסודרת. על השער הראשון שקיבלנו צריך להקים ועדת חקירה, לא יכול להיות שאף אחד לא לוחץ את האשדודים על ה- 16. במחצית הראשונה כל התקפה של אשדוד הייתה חצי גול.
סה"כ אני חושב שהתיקו די שיקף, אמנם שער השוויון היה טעות של דוידי ועדיין אם נהיה כנים קשה לומר שלאשדוד לא הגיע לצאת מהמשחק לפחות עם נקודה.
סה"כ אני חושב שהתיקו די שיקף, אמנם שער השוויון היה טעות של דוידי ועדיין אם נהיה כנים קשה לומר שלאשדוד לא הגיע לצאת מהמשחק לפחות עם נקודה.
בס"ד
מסכים עם משה בהכל.
אם למישהוא היה ספק ביכולתו של גביש אז גם הספק הזה נמחק כליל,מרגע שנכנס אשדוד לא הגיעה כל המחצית השנייה למצב טוב אחד.
גם הגול של אשדוד זה גול 100% של שוער,בעיטה לא חזקה למרכז השער.
בהרכב מלא היינו מנצחים.
מסכים עם משה בהכל.
אם למישהוא היה ספק ביכולתו של גביש אז גם הספק הזה נמחק כליל,מרגע שנכנס אשדוד לא הגיעה כל המחצית השנייה למצב טוב אחד.
גם הגול של אשדוד זה גול 100% של שוער,בעיטה לא חזקה למרכז השער.
בהרכב מלא היינו מנצחים.
- RedRock
- Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
- יצירת קשר:
הטירוף, הלחימה, ההשקעה, הרצון להצליח, המנהיגות והחיבור עם הקהל...
חברים - לא רוצה לפתוח פה אבל לאט לאט יגדל פה בלם גדול שמהר מאוד יהפוך לסמל.
עודד גביש עולה עולה!
וכן, אפילו אני יכול לפרגן לאילוז על המשחק באשדוד...הוא חיפה על משחק נורא ואיום של שני באר שבעים אחרים.
אה וכמובן - קלינגר תותח!
חברים - לא רוצה לפתוח פה אבל לאט לאט יגדל פה בלם גדול שמהר מאוד יהפוך לסמל.
עודד גביש עולה עולה!
וכן, אפילו אני יכול לפרגן לאילוז על המשחק באשדוד...הוא חיפה על משחק נורא ואיום של שני באר שבעים אחרים.
אה וכמובן - קלינגר תותח!
משה, אני שמח שהתפקחת סופית מהאשלייה הזאת שקוראים לה "השוער דור דווידי" (למרות שהיום בערב אנחנו יכולים לגלות שבעצם הוא שמר על שער נקי - במידה ואשדוד תקבל הפסד טכני 3-0...).
גם שאר הדברים שציינת מדוייקים.
קלינגר מאמן מזן אחר - ואני חושב שעוד שנה שנתיים איתו וקצת מה שנקרא FINE TUNING - אנחנו בהחלט יכולים לדבר חזק בצמרת הגבוהה של הליגה.
גם שאר הדברים שציינת מדוייקים.
קלינגר מאמן מזן אחר - ואני חושב שעוד שנה שנתיים איתו וקצת מה שנקרא FINE TUNING - אנחנו בהחלט יכולים לדבר חזק בצמרת הגבוהה של הליגה.
הפועל אני כבר משתגע
היית צריך את הגול השלישי בשביל להגיע למסקנה הזאת? כי נזכיר לך שבמחצית דיברת אחרת לגמרי.משה אוחיון כתב:

- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
nitsande כתב:משה, מסכים איתך בכל מילה!
כנ"ל, עם הסתייגות קלילה בעניין אילוז. בא לא נקדים את המאוחר..
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
- Sir Alex Ferguson
לזכותי יאמר שבמחצית גם הייתי היחיד שלא קנה תיקו ואמר שהוא רוצה ניצחון.oran כתב:
היית צריך את הגול השלישי בשביל להגיע למסקנה הזאת? כי נזכיר לך שבמחצית דיברת אחרת לגמרי.

ואם חוזרים לדיבורים במחצית, מה שאמרתי הוא שבניגוד לדעה הרווחת בקהל, אני לא חושב שאפשר להגיד מעכשיו שדור דוידי לא יהיה טוב מספיק להפועל באר שבע. גם אמרתי שקשה לי לבוא בטענות לדוידי בשני השערים הראשונים שכן מדובר בשוער חסר ביטחון וחסר ניסיון.
אני עדיין מאמין שדוידי יכול להיות בעתיד השוער של הפועל באר שבע. מה שהשתנה אצלי בעקבות השער בדקה ה90 (וכן, שער בדקה כל כך קריטית מסמל הרבה מאוד עבורי) היא ההבנה שחוסר הביטחון אצלו וחוסר הניסיון אצלו הם כל כך גדולים שהוא יצטרך לעבור הרבה דברים בקרירה ואולי גם הרבה שנים בקרירה, שבהם הוא מוכיח את עצמו, כדי לחזור לכאן ולקבל עוד צאנס.
לא פוסל שעוד מספר שנים, אחרי שהוכיח עצמו בליגות נמוכות וצבר ביטחון וניסיון, הוא יחזור להפועל באר שבע. כרגע? הוא לא מספיק טוב וחובת ההוכחה עליו.