מנטליות של מועדון

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

מנטליות של מועדון

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

צריכים להגיד את האמת, ב20 ומשהו שנים האחרונות, למעט הבלחות כאן ושם, אנחנו תמיד יוצאים עם מפלות מול "הקבוצות הגדולות" במשחקי החוץ.
האשימו את כולם, את שחקני הבית, את האוהדים, את זינו, אבל האמת היא שמדובר במשהו מושרש, במנטליות של מועדון.

המשחקים מהסוג של היום הם הכי כואבים. הצאנס שלנו להראות שאנחנו קבוצה גדולה או לפחות רוצים להיות כזאת.
בדקה ה70 עם ה3-0 של הפועל הכל התפרק, ההרגשה הייתה קשה, חבל שנסענו למשחק, חבל שאנחנו כל פעם מאמינים שאנחנו קבוצה גדולה.
יש לנו קהל של קבוצה גדולה אבל כאן זה נגמר.
אנחנו לא קבוצה גדולה ולא בטוח גם שנהיה כזאת בשנים הקרובות, וההשלמה עם זה היא הכי כואבת שאפשר.

סמל אישי של משתמש
messiah
Title: חלילוביץ' ליד כדור הקרן

Re: מנטליות של מועדון

שליחה על ידי messiah »

בוקר טוב אדון עזריאל :)
זה לא סוד שאנחנו לא מסוגלים לתת פייט אמיתי לקבוצות הגדולות בשנים האחרונות ושבניגוד לדעה הרווחת של מרבית האוהדים
הבאר שבעיים,הפועל ב"ש היא לא קבוצה גדולה.
היא קבוצה עם עבר עשיר,עבר של מועדון שעושה צרות,עיר גדולה ומיוחדת מאחוריה,אבל קבוצה גדולה כבר מזמן קשה לומר.
המשחק אתמול די מסמן את הבעיה של הפועל ב"ש - בטחון עצמי מרוסק מול הגדולות. זה משהו בגנים,נדמה לי לפעמים כי אם היינו לוקחים
את שחקני הפועל ת"א כולם ומלבישים עליהם את המדים של הפועל ב"ש עדיין היינו מפסידים באותה תצוגה מפוחדת. תגידו קהל,תגידו שחקנים
עם אופי בעייתי,תגידו גישה מהמערכת,זה לא משנה,זה פשוט ככה. כמו שאמרתי תמיד,הצלחה גוררת הצלחה ובמקרה הזה הנושא בא לידי ביטוי בצורה מושלמת.
ביום שב"ש תתעלה על עצמה במשחק בית/חוץ מול אחת הגדולות ותפנים שניתן לעמוד איתנים מול כל איום ולהסתכל לכל קבוצה "בלבן של העיניים",רק אז
לאט לאט נפלס את הדרך חזרה לקראת אותו תואר כל כך נשגב בשבילינו שנקרא "קבוצה גדולה"

סמל אישי של משתמש
niv1

שליחה על ידי niv1 »

לוקח זמן לבנות מסורת, ורק ככה אפשר לנצח קבוצה גדולה...
אל תשכח שרק לפני 4 עונות סיימת מקום 5 בלאומית!

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

ניראה שזה משהו שטבוע ב-DNA של המועדון.
עובדה- החלפנו בעלים, שחקנים ומאמנים - וכלום לא השתנה.
אולי הפעם זה פשוט עניין של זמן וסבלנות, כי אם ניר קלינגר ישאר פה מעבר לשנה הזאת,אני חושב שהוא יצליח לפצח את הגן הדפוק הזה שגורם למי שלובש את החולצה של הפועל באר שבע לשקשק ולעשות במכנסיים נגד הגדולות משל היו בארסה או ריאל, בתקווה שעוד העונה הוא יצליח לשחרר לשחקנים את הדיסקט.
בינתיים אנחנו צריכים להפנים שאנחנו לא אימפרייה (מתי היינו??) ווסרמיל זה בטח לא מבצר - להגיב ולהתנהג בהתאם - עד שלא יוכיחו לנו אחרת החבר'ה האלה שנמצאים על הדשא.
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

נראה לי שאנשים פה לא הכי מדברים לעניין..

אז לא מנטליות ולא נעליים. שיחקנו בחוץ מול הדאבליסטית, למי ששכח.

משה,
תסביר לי רק למה בדיוק אתה חושב שאנחנו אמורים להתעלות בכל פעם מעל נחיתות תקציבית ומקצועית? מילא אם היה מועמד פה שנה אחר שנה תקציב וסגל מפוצץ, אז ניחא.. ומי כמונו יודע כמה שהמציאות רחוקה מכך.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

אורי אדום בנשמה כתב:נראה לי שאנשים פה לא הכי מדברים לעניין..

אז לא מנטליות ולא נעליים. שיחקנו בחוץ מול הדאבליסטית, למי ששכח.

משה,
תסביר לי רק למה בדיוק אתה חושב שאנחנו אמורים להתעלות בכל פעם מעל נחיתות תקציבית ומקצועית? מילא אם היה מועמד פה שנה אחר שנה תקציב וסגל מפוצץ, אז ניחא.. ומי כמונו יודע כמה שהמציאות רחוקה מכך.
הגיע הזמן שנתפכח.
אותם עונות עם לופא וקצת עם גוטמן היו לצערי החריג (וגם אז חיפה הביסו אותנו בקלות בקריית אליעזר פעם אחרי פעם).

תקשיב טוב טוב למה שאדון אייל ברקוביץ' אמר בשידור, שהפסדנו את המשחק מבחינה פסיכולגית.
ראיתי את המשחק עכשיו פעם שנייה, לאורך כל המשחק מדברים על חוסר האמונה שלנו.
שים לב למה שקלינגר אמר כסיבה להפסד -
" הבעיה היא בראש...
שחקנים צריכים להאמין שאפשר לנצח את הפועל"

ב20 שנה האחרונות התחלפו כאן שחקנים, מאמנים ואפילו בעלים ועדיין דבר לא השתנה. הסיבה היא שלכל מועדון יש מנטליות, יש דרך מסוימת, והיום זאת המנטליות שלנו.

את ה3-0 של מכבי חיפה בקריית אליעזר מריחים עוד בקסטינה, ככה גם את ה2-0 (לפחות) של הפועל ת"א.

אני זוכר את הנסיעה לבלומפילד כשניצחנו 3-0, כל האוטובוס רק רצה לחזור בשלום, תיקו אמרו יהיה תוצאה מצוינת.

לא יתכן שב30 שנה האחרונות כמעט בכל פעם במשחקי החוץ ההבדלים ביננו לבין "הגדולות" הוא גדול.

האם גם השנה יש הבדלים של 4 ו5 שערים ביננו לבין בית"ר י"ם?

הגיע הזמן שנבין שלא סתם ב20 שנה האחרונות אנחנו לא רק נכשלים אלא מובסים פעם אחרי פעם נגד הקבוצות הגדולות, גם כאלה כמו בית"ר י"ם השנה שהם רחוקות מלהיות גדולות.

הגיע הזמן שנפנים שאנחנו לא קבוצה גדולה, לא כרגע ולא יודע אם בעתיד הקרוב.

פערים ביכולת ביננו לבין הפועל ת"א? בהחלט. אבל זה לא מסביר את הגישה של השחקנים שלנו מתחילת המשחק כשהרגליים רעדו להם. את הקלילות שתמוז כבש צמד או איך שבחון עובר 4 שחקנים שלנו בלי שלאף אחד יהיה את האומץ לשים לו רגל. זאת כבר מנטליות.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
הילה חדד
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי הילה חדד »

די משה, די... כבר אמרתי לך אתמול- חלאס עם המרמור.

זה מה שאנחנו שווים כרגע, אולי כולם מצפים כי מבחינת הקהל אנחנו שווים ל4 הגדולות, אבל מבחינת יכולת וחיבור- אנחנו לא!

זה מה יש, ברור שבאתי אתמול במטרה לנצח אבל לא כי על הנייר אנחנו טובים יותר. אז ברקוביץ אמר, סו וואט.

זה שאתה לא קבוצה גדולה כרגע מבחינת יכולת, זה ברור לאדעת אם היית צריך לחכות לאתמול כדי להבין זאת.

ההגנה אתמול הייתה מזעזעת אבל זה ממש ממש לא היה קשור לאומץ לשים ת'רגל. נו בחייאת.
תמונה

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

הילה חדד כתב:די משה, די... כבר אמרתי לך אתמול- חלאס עם המרמור.

זה מה שאנחנו שווים כרגע, אולי כולם מצפים כי מבחינת הקהל אנחנו שווים ל4 הגדולות, אבל מבחינת יכולת וחיבור- אנחנו לא!

זה מה יש, ברור שבאתי אתמול במטרה לנצח אבל לא כי על הנייר אנחנו טובים יותר. אז ברקוביץ אמר, סו וואט.

זה שאתה לא קבוצה גדולה כרגע מבחינת יכולת, זה ברור לאדעת אם היית צריך לחכות לאתמול כדי להבין זאת.

ההגנה אתמול הייתה מזעזעת אבל זה ממש ממש לא היה קשור לאומץ לשים ת'רגל. נו בחייאת.
זה לא מרמור אלא חשבון נפש והפנמה כואבת לגבי הקבוצה שאנחנו אוהדים.
את כל הזמן נצמדת להבדלים ביכולת על הנייר, תסתכלי רגע על התמונה הגדולה, כמועדון, אנחנו נופלים מהפועל ת"א? כמועדון, אנחנו מועדון גדול?

סמל אישי של משתמש
הילה חדד

שליחה על ידי הילה חדד »

באמת שאני לא מבינה אותך, משה.

אתה נשמע כמו איזה ישראלי שחזר משהייה של 20 שנה בחו"ל ומתפלא שב"ש לא מפרקת קבוצות כמו בשנות ה70.

כבר הרבה זמן שאנחנו לא קבוצה דורסת או שוטפת את המגרש. היו פה כ"כ הרבה תקלות בשנים האחרונות שהחריבה לך את הקבוצה. מנסים לבנות פה הכל מחדש, בין אם זה בניהול (שאוהו, גם היום יש לי עליו ביקורת, כמובן) וממשיך במאמן עם גישה קצת אחרת מאלו שהיו פה בשנים האחרונות.

הדברים האלה לוקחים זמן, זה לא קסם.
תמונה

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

הילה חדד כתב:באמת שאני לא מבינה אותך, משה.

אתה נשמע כמו איזה ישראלי שחזר משהייה של 20 שנה בחו"ל ומתפלא שב"ש לא מפרקת קבוצות כמו בשנות ה70.

כבר הרבה זמן שאנחנו לא קבוצה דורסת או שוטפת את המגרש. היו פה כ"כ הרבה תקלות בשנים האחרונות שהחריבה לך את הקבוצה. מנסים לבנות פה הכל מחדש, בין אם זה בניהול (שאוהו, גם היום יש לי עליו ביקורת, כמובן) וממשיך במאמן עם גישה קצת אחרת מאלו שהיו פה בשנים האחרונות.

הדברים האלה לוקחים זמן, זה לא קסם.
הילה, לא זאת הקבוצה שאני חולם או רוצה להיות אוהד שלה.
אין לי בעיה עם העובדה שאנחנו לא קבוצה גדולה בהווה, אבל לא לשאוף לכך? לא לנסות להפוך לקבוצה כזאת בעתיד? את זה אני לא מסוגל לקבל.
להתבטל מול הפועל ת"א כאילו אנחנו קבוצה מליגה א' שמשחקים מולה בגביע זה לא מקובל. מכבי פתח תקווה יכולה לשאוף לניצחון? קריית שמונה יכולה לשאוף לניצחון? אבל הפועל באר שבע לא יכולה לשאוף?

אפשר לדבר מכאן ועד מחר על תהליכים בקבוצה, על רצונות, אבל כל האווירה סביב המשחק והצורה שנראינו בה אתמול מלמדת שבסופו של דבר בשטח אין שום שינוי בגישה. יוצאים לרמת גן מול הפועל ת"א, המשחק נגמר כבר בדקה ה70 כשהפועל ת"א משחקת בהליכה ואנשים יוצאים מעודדים כי הצלחנו, כשהמשחק כבר היה גמור, להבקיע שערי ניחומים.

זאת לא גישה של קבוצה גדולה וגם לא גישה של קבוצה ששואפת להיות אחת כזאת...

סמל אישי של משתמש
הילה חדד

שליחה על ידי הילה חדד »

להגיד שמבחינה מנטלית אנחנו השנה נראים כמו שנים קודמות זה לא לקרוא נכון את המפה ידידי.

השנה הצלחנו להבקיע שער בתוספת זמן, הצלחנו לחזור מפיגור באשדוד, להשוות נגד מכבי חיפה.
אלו דברים שלא היו פה שנים קודמות, תתקן אותי אם אני טועה.

הדברים האלה מורכבים יותר ממשהו שקורה בין רגע. להחליט שהקבוצה לא רוצה ליהיות קבוצה גדולה בעתיד, אימרה קצת חפוזה מידי.
לאדעת מה גורם לך לייאוש הזה, אתה קצת אובר דרמטי. קח אוויר, אף אחד לא בא להתבטל אתמול.
תמונה

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

הילה חדד כתב:להגיד שמבחינה מנטלית אנחנו השנה נראים כמו שנים קודמות זה לא לקרוא נכון את המפה ידידי.

השנה הצלחנו להבקיע שער בתוספת זמן, הצלחנו לחזור מפיגור באשדוד, להשוות נגד מכבי חיפה.
אלו דברים שלא היו פה שנים קודמות, תתקן אותי אם אני טועה.

הדברים האלה מורכבים יותר ממשהו שקורה בין רגע. להחליט שהקבוצה לא רוצה ליהיות קבוצה גדולה בעתיד, אימרה קצת חפוזה מידי.
לאדעת מה גורם לך לייאוש הזה, אתה קצת אובר דרמטי. קח אוויר, אף אחד לא בא להתבטל אתמול.
יש שינוי מנטלי בגלל קלינגר. זאת גם הסיבה שלא התפרקנו אתמול ב3-0 וחזרנו ל3-2. אבל יש גבול לכמה קלינגר יכול לעצב קבוצת כדורגל.
ניר הוא רק בורג במערכת, בורג חשוב אבל רק בורג.
עובדה, הוא דיבר על ניצחון לפני המשחק ועדיין כולנו ראינו איך הקבוצה עלתה למגרש.
הגישה שלנו, של הקהל(שמריץ בדיחות לפני המשחק על כמה נקבל), של השחקנים(אובר כבוד ואובר פחד) ושל המועדון (עוברים על המשחק אתמול לסדר היום כאילו ההפסד מובן) מלמד הכל על הפועל באר שבע הנוכחית.
קבוצה גדולה אנחנו לא. ואני אומר את זה בצער רב.

ואם זה לא מספיק כדי לעשות חשבון נפש, אז מה כבר יכול להוביל אוהד לחשבון נפש?

סמל אישי של משתמש
עומר גומס
Title: TC-05

שליחה על ידי עומר גומס »

מסכים חלקית..
אין לנו קהל של קבוצה גדולה.
TheCamels Since 05
"מאז ולעולמים"

:סמל הפועל:

סמל אישי של משתמש
AS1
יצירת קשר:

שליחה על ידי AS1 »

הכל עניין של גישה של מאמן ואני מעריך מאוד את קלינגר ועוד בטוח שהוא יצליח.בתקופתו של לופא היינו משחקים כדורגל התקפי ועולים עם 2 חלוצים גם בקריית אליעזר מול מכבי חיפה שהייתה הרבה יותר אימתנית מהיום.אין קבוצה גדולה שלא ניצחנו בתקופתו.חלק מהקבוצות ספגו גם תבוסות כואבות (ארבע אחת על בית"ר ירושלים בטדי , שלוש אפס על מכבי חיפה בחצי גמר , שלוש אפס על מכבי תל אביב בבלומפילד) ועוד ניצחונות קטנים יותר בליגה ובגביע.
הסגל היום לא פחות מוכשר מהסגל אז ובטוח שניתן להפיק ממנו יותר.
כולי אמונה שניר יצליח לשנות חשיבה במועדון בהיבט הזה.
[align=center]תמונה GIFSoup[/align]

סמל אישי של משתמש
mair369

שליחה על ידי mair369 »

עם יש משהוא אחד שאני מסכים איתו בדבריו בפורום זה הוא הבחור משה אוחיון

תמיד אני זוכר שהיה לנו בעיות עם קבוצות גדולות, עם זה מכבי חיפה ובעיקר מכבי תל אביב של שנות ה-90, ובעשור האחרון נוספה גם הפועל תל אביב ל"חבורה השחורה"

אבל דבר אחד אני חייב לציין שמעולם לא זכור לי מקרים שאפילו דומים או קרובים לתצוגות הנפל שהיו לנו בשנה וחצי האחרונות מאז שעלינו לליגת העל
בעבר עוד ההינו סתם לוזרים ומפסידים משחקים שאפילו ההינו יותר טובים מהיריבה, אבל היום ...
אנחנו בכלל אפילו לא באים לתת פייט ליריב ונותנים להם לשלוט בכל חלקי המגרש מבלי שום לחץ מצידנו, ובעוד שמהצד השני השחקנים אצלנו פשוט מפחדים לקבל את הכדור ושכבר מקבלים את הכדור הם נלחצים כמו טמפון, אפילו שאין לידם שום שחקן של היריבה.

ואחת הסיבות למצב הזה, זה (ואני יודע שחלק מימכם הצחקו , אבל זה בהחלט נכון) - גיא עזורי
שבאופן מדהים "הצליח" להוריד לשחקנים אפילו את האמונה שאפשר לנצח קבוצה גדולה, ולצערי ה"אמונה" הזאת עדיין נשארה בראש של השחקנים שהיו אצלנו גם בשנה שעברה.
ואם כבר הזכרתי את הליצן הזה שהתחפש למאמן כדורגל, משהוא שם לב להפועל אשקלון, שמבחינת הגודל שלה היא בגודל של לפחות 7/8 קבוצות בליגה הראשונה, ומשום (פשש מעניין בגלל מי ? ? ? (בציניות למי שלא הבין ..)) מה נהפכה פתאום בתקשורת להיות סוג של "הפועל רעננה 2".

שלח תגובה