מותה של מהפכה

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
ניב

מותה של מהפכה

שליחה על ידי ניב »

טור מצויין של משה אוחיון על מותה של מהפכה:

article_detail.php?aid=338" onclick="window.open(this.href);return false;

תבלו.
"...לא מחפש לשמוח, לא חושב על תארים,
רק רוצה להיות פה ולשיר שירים..."

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

Re: מותה של מהפכה

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

מה לומר, יש לא מעט.
אסתפק בזה שהנטייה לקיצוניות ושימוש בטיעונים ערטילאיים של בעל הטור ידועה.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

צודק.
האזרחים במדינה הזאת בכלל והקהל של הפועל באר שבע בפרט - אלופים בלקטר ולהתלונן.
אבל לקום לעשות מעשה אפילו קטן כדי לשפר את מצבם - חס וחלילה.
תיראו מה הלך בצרפת בשבועות האחרונים.
הצרפתים שאנחנו כל כך נוטים לזלזל בהם - יצאו להפגנות ענק ופשוט סגרו את המדינה וזה על מה?
כי החליטו להעלות שם את גיל הפרישה לפנסיה. אותו דבר הם עושים בכל נושא חברתי - כלכלי אחר - עליית מחירי הדלק לדוגמא ועוד.
אבל נחזור אלינו למקום שלנו.
עמותת האוהדים אמורה להיות בדיוק הגוף הזה שדרכו לנו האוהדים יהיה כוח והשפעה מול מהלכים שעושה ההנהלה שלא ניראים לנו (כמו עליית מחירי מנויים) ושייצג אותנו מול גופים אחרים.
לא ביקשו פה מהאוהדים לעשות הרבה. גם לא ביקשו לשים 1000 ש"ח כמו שביקשו אנשי עמותת אוה"ב בזמנו. סה"כ 100 שקל שחוזרים בהנחות למנויים והסעות ולטובת האוהד הקטן ביציע.
לצערי גם הקהל שלנו ימשיך להדפק וימשיך לקבל יחס מזלזל ומביש וימשיך להחשב אצל קובעי המדיניות כנרקומנים של כדורגל ואנשים שתרבות מהם והלאה - וימשיך לבכות על אותם הדברים בדיוק, במקום להתאגד.
כמו שרמז אייל חטב בבלוג שלו - זה תמיד יהיה ההבדל בין אוהדי הפועל ב"ש לאוהדי הפועל (אוסישקין) ת"א - תיראו איפה הם עם קבוצת הכדורסל שלהם ואיפה אהקבוצה שלנו - ולהזכירכם התחלנו מאותה נקודת פתיחה.
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

ניר, 50 למה 100 (למרות שמי שרוצה לשים 100 אז בכיף)

זה לא תמיד יהיה ההבדל כי שינויים קורים, אני באופן אישי יכול להגיד שאף פעם לא היתה לי אשליה שזה יהיה קל.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

אורי אדום בנשמה כתב:מה לומר, יש לא מעט.
אסתפק בזה שהנטייה לקיצוניות ושימוש בטיעונים ערטילאיים של בעל הטור ידועה.
1. אדון אורי סרון היקר, אשמח אם תגיב לגופו של נושא ולא לגופו של כותב.

2. אפשר להגיד עלי הרבה מאוד דברים, אבל אני הסניגור מספר אחד של הקהל. המאמין מספר בקהל. וכן, גם אחד מהבודדים שהיה פעיל בערך בכל פרויקט עם מהות בעשורים האחרונים.
אם אני מסתכל לעומק ומגיע לידי הבנה שהמהפכה שעשינו בזמנו מתה, יתכן שכדי להקשיב לדברי.

3. ארז בוקבזה אמר לי בזמנו שהשאיפה שלו היא שהאוהדים בבאר שבע יגיעו לידי מצב שהכוח שלהם בא לידי ביטוי לא רק בספורט אלא גם מבחינה תרבותית (כמו הביקור השנתי בחג הפורים בסורוקה שהיה מהבודדים בתחום זה). שנוכל לצאת, דרך הכוח שלנו כגוף אוהדים משפיע, ולתרום לתחומים אחרים בחברה. להילחם בזיהומים של המפעלים באיזור, להוציא הפגנות של תושבי באר שבע שאינם קשורים בכלל לספורט בנושאים שאינם קשורים בכלל לספורט.

לצערי, לא רק שלא הגענו בכלל למצב שאנחנו כגוף אוהדים מסוגלים לתרום גם מחוץ לספורט אלא הגענו למצב שאותם אוהדים שהצליחו להדיח בזמנו את אלי זינו לא מסוגלים לרתום אחריהם אנשים כדי להחזיק קבוצת כדורסל מקומית בלי סוג של זינו, פסח או אלונה לא לדבר על לרתום אחריהם מספיק אנשים כדי להיות גוף צרכנים משפיע (כמו שעמותת "גאוות הנגב" מנסה להיות).

4. לצערי הדוגמה הבולטת לכל הנושא היא עמותות האוהדים השונות שקמו מול העיניים שלנו בשנים האחרונות. העמותה שמנהלת את הכדורסל, עמותת "גאוות הנגב" שהוקמה אחריה, כולם קמו עם מטרות בשביל האוהדים, למען האוהדים, שקמו בדיוק כדי להגשים את הרעיונות שחרטנו על דגלנו בעבר, דאגה לאוהדים, איגוד האוהדים, דאגה קולקיטיבית לאוהדים ותגיד לי האם אותם עמותות (שמכילות ביחד מתחת ל100 אנשים) באמת מייצגות את הקהל?
אם אוהדי הפועל באר שבע מונים עשרות אלפים ואם נלך למונחים של מינימום 3000 איש במשחק ליגה מול קבוצה לא אטרקטיבית, אנחנו מגיעים למצב שמדובר בפחות מ5% מכלל הקהל שמגיע לאיצטדיון.
עכשיו קח את אותם 5% ותוריד את האנשים שחברים ב2 העמותות גם יחד או את האנשים שרשומים אבל לא באמת פועלים באופן אינטסבי ותגיע למצב שהקהל הגדול של הפועל באר שבע הוא לא מוביל חברתי ולא משנה חברתי אלא שרובו (99% לדעתי) הוא נסחף. נסחף אחרי התקשורת, אחרי החתמות של שחקנים כאלה ואחרים, אחרי התצוגה במגרש, אחרי היריבה האטרקטבית ולא אחרי גוף אוהדים מוביל.

אני לא מצפה מ20 אלף איש שיצאו להפגנות וזה גם לא קרה בזמן המחאה. אני לא מצפה מ20 אלף איש שיצטרפו ל2 העמותות. אבל לא יתכן שמאלפי אוהדי הפועל באר שבע שמחזיקים במנוי, שמגיעים לכל משחקי הבית של הקבוצה, שחיים את הקבוצה מידי שבוע, לא נמצא אפילו 1000 שאכפת להם מספיק כדי שלפחות ירשמו לעמותות השונות שפועלות בשבילם ולמענם.

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

:)

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

1. אמנם התייחסתי לגופו של כותב, אבל לא במובן הקלאסי של המשתמע בד"כ, קרי ניגוח אישי.

2. למעשה זה היה לגופם של דברים, בתמציתיות.

3. לא טוען שאתה קטיגור של הקהל.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

אורי אדום בנשמה כתב:1. אמנם התייחסתי לגופו של כותב, אבל לא במובן הקלאסי של המשתמע בד"כ, קרי ניגוח אישי.

2. למעשה זה היה לגופם של דברים, בתמציתיות.

3. לא טוען שאתה קטיגור של הקהל.
אורי סרון היקר, שטחתי כאן את טענותי על פני טור שלם ועוד הודעה נוספת שבה גם הוספתי על הנ"ל.
התגובות שלך כאן הם מתומצתות מידי ולא מתייחסות לטענות שלי לעומק.
לא הבנתי עדיין למה בדיוק אתה מתכוון.
האם אתה חולק על דעתי? האם יש דברים שאני אומר שאתה חושב שלא מתקיימים במציאות?
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

8red כתב:צודק.
האזרחים במדינה הזאת בכלל והקהל של הפועל באר שבע בפרט - אלופים בלקטר ולהתלונן.
אבל לקום לעשות מעשה אפילו קטן כדי לשפר את מצבם - חס וחלילה.
תיראו מה הלך בצרפת בשבועות האחרונים.
הצרפתים שאנחנו כל כך נוטים לזלזל בהם - יצאו להפגנות ענק ופשוט סגרו את המדינה וזה על מה?
כי החליטו להעלות שם את גיל הפרישה לפנסיה. אותו דבר הם עושים בכל נושא חברתי - כלכלי אחר - עליית מחירי הדלק לדוגמא ועוד.
אבל נחזור אלינו למקום שלנו.

כמו שרמז אייל חטב בבלוג שלו - זה תמיד יהיה ההבדל בין אוהדי הפועל ב"ש לאוהדי הפועל (אוסישקין) ת"א - תיראו איפה הם עם קבוצת הכדורסל שלהם ואיפה אהקבוצה שלנו - ולהזכירכם התחלנו מאותה נקודת פתיחה.
ניר, אם כבר הזכרת את נושא עמותת הכדורסל, למרות שמדובר רק בחלק מהטור שלי, הנה דעתי בנושא -

הרבה אנשים לאחרונה מדברים על הצורך בקבוצה אזורית בכדורסל כדי להביא את הכדורסל בבאר שבע ברמות הגבוהות.
מחכים לחסד של בית"ר באר שבע, של עיריית באר שבע, של מרכז הפועל, אולי של איזה נדבן שיבוא, על מה ולמה? הסיבה שהפועל באר שבע קמה כקבוצת אוהדים היא כדי לא להיות תלויה בגחמות של אף אחד אחר, כדי להצליח בזכות הדבר היחיד שיכול להביא אותה לרמות הגבוהות, הפונטציאל של הקהל שלה.
למה אני צריך להסתמך על עיריית באר שבע שאולי תחליף פתאום אג'נדה? למה אני צריך להסתמך על המנהלים של בית"ר ב"ש או אליצור ב"ש שפתאום יחליטו לפרק את החבילה כי לא בא להם צבע אדום או כי הקבוצה בסופו של דבר תהפוך להפועל כי היא היחידה בעיר עם קבוצת ספורט (קבוצת הכדורגל) שסוחפת אחריה קהל אוהדים גדול? למה אני צריך להסתמך על נדבן שאולי פתאום יחליט שיקר לו, או נמאס לו, או אין לו חשק יותר?

הטור שכתבתי -
https://www.crazyred.co.il/article_detail.php?aid=338" onclick="window.open(this.href);return false;
אומנם מתעסק בשאלה בצורה הכללית יותר שלה אבל אין לי בעיה לפרק אותה לנושא של הכדורסל באופן ספציפי.

האשמים היחידים במצב של הכדורסל בעיר באר שבע היום הם תושבי העיר ואוהדי הספורט בעיר.
אתם לא יכולים לצפות מעסקנים או מבעלי ממון שישקיעו בקבוצה או יתנו חסות לקבוצה שתושבי העיר שלה בעצמה לא מאמינה בה.

האשמים במצב של הקבוצה הם אלירן כהן, שידע מצוין להפגין ולארגן הפגנות כדי להציל את הקבוצה בזמנו אבל היום לא מוכן לעשות את המינימום (קניית מנייה) כשהקבוצה הוקמה מחדש. אותו אלירן כהן שיעדיף להתרפק על העבר ולארגן נסיעות לראות את ריקי וודס (למי אכפת מאותו אדם שהיה כאן שנה, קיבל כסף ונעלם) ואילן ברקוביץ' (חולה עליו אבל שייך לעבר) מאשר לנסוע לאשדוד ולנסות להפוך את מתן שלומביץ' ואבי שפדוב לכאלה שבעתיד הוא יוכל להתרפק עליהם.

האשמים הם דודו עזריה שחינך את כולנו, את כל דור הצעירים שגדל בזמנו על עיקרון של אחדות בקהל, של פעילות למען הקהילה, של אנחנו יכולים לעשות דברים בעצמנו ולא צריכים בעל ממון, ולא הצטרף מהיום הראשון לעמותה.

אשמים נוספים הם שמוליק חכם, אליק נוימן, אריגיא ברגר, הילה חדד, נמרוד ברדה, סמי מתיתהו ועוד אנשים רבים שידעו להגיע למקיף ד' בזמנו בזמן המחאה, שהשתמשו בכדורסל בזמן המחאה, שהיו חלק מהמחאה ודחפו את האוהדים להאמין שהם יכולים לעשות בעצמם והיום הם לא מסתכלים אפילו לכיוון הקבוצה.

איפה הקהל האדיר של הפועל באר שבע שהדיח את זינו ודיבר על כוח לאוהדים? איפה הם היום? בשביל מי הוקמה הפועל באר שבע כדורסל מהקבר אם לא בשביל אלירן כהן, דודו עזריה, שמוליק חכם, אריגיא ברגר ושאר השמות?

איפה כל אנשי המחאה שדיברו איתי על חלומות, שדיברו על עשייה, ועכשיו כשיש הזדמנות אמיתית להוכיח שאנחנו כאן, אנחנו יכולים לבד, לא רק שלא לוקחים חלק בניהול היומיומי אלא אפילו לא עושים את המינימום וקונים מנייה.

איפה אנשי הכדורסל בעיר? איפה כל שחקני העבר של הפועל באר שבע כדורסל? איך יכול להיות שבעמותה חברים שחקני עבר רבים מהכדורגל (דוידי, רחמים ואחרים) ואין אפילו שחקן עבר אחד של הפועל באר שבע כדורסל שחבר בעמותה?
איך יכול להיות שאנשים כמו קבלק או בני רווה למרות שלא נמצאים בקבוצה לא קונים לפחות מנייה, לא לוקחים לפחות חלק סימלי בהפועל באר שבע כדורסל.

אני לעולם אבל לעולם לא מסתמך על נדבנות של אחרים. גם אלונה לא הגיעה לבד אלא הגיעה אחרי שהפכנו עולמות ועשינו מאבק עיקש לאורך זמן. ומה אוהדי הפועל באר שבע עושים בהזדמנות האמיתית שיש להם לשנות דברים? נעלמים, מתחבאים, מתעלמים, לא מבינים מהי מהות אמיתית.

הנושא כאן הוא לא כדורסל אלא מהות. הנושא כאן הוא אוהדים שהתחילו מהפכה, ככה לפחות חשבתי, והתברר שהיא מתה באופן סופי.
אם אלונה תלך אף אחד לא יבוא, בטח לא מישהו שירים אותנו לגבהים, בטח לא אוהדים שיקחו את הקבוצה.
אם הפועל באר שבע כדורסל תתפרק (ואנחנו נעשה הכל שהיא לא תתפרק בזמן שכל העולם ואחותו מעבירים ביקורת מהצד בלי להיות חלק מהעשייה) גם הפונטציאל לקבוצת כדורסל אמיתית תתפרק כי כל מי שמדבר על קבוצה אזורית לא מבין שחוץ מהפועל באר שבע כל שאר הקבוצות כאן הם בלוף כי לאף אחת אין את הפונטציאל להגיע לרמות הגבוהות באמת.

הכדורסל בבאר שבע לא התרומם מעולם לרמה של קבוצה בליגת העל וגם לא יתרומם בקצב הזה, והאשמים היחידים הם רק אנחנו.

ולסיום, מבקש שאנשים לא יקחו את הדברים בצורה אישית כי הפנייה שלי לאנשים כאן היא לא כדי להקניט או להביע כעס אלא בגלל שאני מאוכזב. בגלל שהאנשים שציינתי למעלה הם אנשים שאני אוהב, מעריך ומחזיק מהם. הם אנשים שנטעו בי את החלום ואת האמונה שאפשר לעשות דברים גדולים בעיר הזאת. לצערי הם גם האנשים שגרמו לי להבין שמדובר רק בחלום שהולך ונעלם.

סמל אישי של משתמש
crazyred
Title: קרייזי רד

שליחה על ידי crazyred »

יש הרבה מה לומר על הטור הזה. יש בו הרבה טיעונים מאוד נכונים - בראשם עיניין הפילוג בין האוהדים. ומכאן ועד לומר שהמהפכה מתה?

רוב האנשים יסתפקו באלונה.רוב האודים לא רוצים להיות חלק מניהול הקבוצה ברמה הפרקטית. רובם רוצים רק לצעוק ולקלל ולעודד ולבוא למשחקים. וזה מספיק להם.

פילוג האוהדים החל עוד בזמן החרם - הרי אוהדים מאוד מרכזיים במועדון האוהדים של אז (אנשי ה'אולטראס קרייזי', אם השם הזה אומר לכם משהו..), החליטו לחזור למשחקים. החליטו שמחאה זה לא להם. החליטו שזה קשה להם מידי או שזו לא הדרך שלהם.

אין צורך ליפות את העבר, לפחות לא את תקופת המחאה. בזמן הז כתבתי כאן (בעצם לא כאן, אלא באתר הישן) אלפי נושאים ותורים על כמה החיבור לקבוצה כבר לא קיים - זה מה שהרחיק את האוהדים מוסרמיל אז וזה מה שמרחיק אותם היום. איך יוצרים את החיבור הזה מחדש? המון עבודה עם הקהילה. ובעיקר לגדל ילדים שיהיו ביציעים. להשקיע בבית ספר לכדורגל, עם חינוך אמיתי לספורט ולספורטיביות ולהביא ילדים טובים (ולא ערסים שמקללים 90 אחוז מהזמן) למשחקים.

שום מחאה לא מתה. אם הפילוג וחוסר היכולת להוביל הוא מה שהרג את המחאה - אני חושבת שהיא עוד מתה בלידה. בסופו של דבר לא ההובלה שלך, משה, או של כל אדם אחר זה מה שהרחיק את האוהדים. זה שילוב של הרבה דברים. וכן, אם אתה שואל, יש הרב האוהדים שלא חזרו אפילו בשביל אלונה (לדו' אבא שלי). יש אנשים שהבינו שלבוא כל סופ"ש שני לחורבה הזו - זה לא בשבילם. הכסף לא שווה אתהגועל שהם רואים. המחאה לא קמה רק כאשר ארגון האוהדים קם ואמר "אנחנו במחאה". הוא קם כאשר אותם אלפי אוהדים שמעולם לא היו בארגון קמו והלכו מהאיצטדיון (בלי לומר שום דבר מיוחד).

בקשר לכדורסל - מצטערת זה לא מעניין אותי. אני בכנות לא רואה קשר ישיר בין הפועל באר שבע כדורגל לכדורסל. לא גדלתי לתוך אולמות הכדולרסל בבאר שבע אלא לתוך וסרמיל. זה מה שיש. (וכן, גם אני באתי פעם או פעמיים לכדורסל בזמן המחאה - וזה היה יותר מפגן תמיכה בקבוצה חביבה שמפגינה כוח לדרום מאשר בקבוצה שלי).

ובקשר לעמותת האוהדים החדש (גאוות הנגגב?!). תנו לזה זמן, בניגוד לעמותת של הכדורסל, פה לא מעורב הרגש שתיארתי למעלה, ואם להיות כנה - אני נרשמתי לעמותה לפני שבועיים. למה?
סתם.
לא יצא.
לא כל כך הייתי במשחקים, לא התחשק לי לקום, ועכשיו נרשמתי. סבלנות חברים. שווה להמשיך לרשום אנשים ולחלק את העיתונים הללו בכניסה - ככה יגיעו חברים.
הקהל לא מקלל אני אוהב את הפועל

נגד אלימות, לא בשביל אלונה, בשביל עצמנו

"המתגדרים בבקעת הריאליזם, סופם לשקוע בה עד צוואר" (יגאל אלון)

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

חן, בואי אספר לך משהו.
דווקא השנה כן קניתי מנייה של עמותת הכדורסל למרות שלמשחקי הקבוצה אני לא אוכל להגיע גם יתהפך העולם (וצריך יותר מזה כדי שבכל זאת אוכל לבוא).
אז למה כן קניתי?
כי הכדורסל חיבר אותי בזמנו לאנשים נפלאים ואיכפתיים כמו משה וכמו אלו שהוא הזכיר בתגובה שלו ואחרים. אנשים שהפכו להיות חברים גם מחוץ למגרש.
הכדורסל חיבר את המחאה הפרטית שעשיתי על ההוא מהאולמות לאנשי המחאה שעשו עוד משהו חוץ מלהפסיק לבוא למשחקים. אותם אנשים שנילחמו והקדישו זמן וכסף יקרים כדי להלחם על עתידה של קבוצת הכדורגל. לצערי הייתי שותף לזה רק בחודשים האחרונים של המחאה אבל היה זה הכדורסל שהחזיר לי את ה"חיידק" הזה ששמו אהדה ואהבה אמיתית לקבוצה ולסמל.
דווקא עכשיו, כשהתהפכו היוצרות וקבוצת הכדורסל שוקעת בעוד שמועדון הכדורגל בסוג של יציבות ופריחה - זה הזמן להראות שלא השתמשנו בכדורסל רק כפלטפורמה למחאה ההיא או כסוג של "השתמש וזרוק", אלא לזכור חסד נעורים ולעשות כל מה שאפשר כדי לסייע, מי בקניית מנייה, מי בכל נושא העידוד והאווירה ומי בסיוע ובהתנדבות למען הקבוצה הזאת, כדי שלא תעלם מהמפה, כי הגלגל מסתובב ויכול להיות ששוב נמצא את עצמנו מול שוקת שבורה בכדורגל (ולא היינו רחוקים מזה בעונה שעברה) וכששוב נצטרך לשמור על הזהות שלנו כאוהדי הפועל ב"ש - לא תהיה לנו קבוצת כדורסל שתאפשר לנו את זה.
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
crazyred
Title: קרייזי רד

שליחה על ידי crazyred »

אני מבינה על מה אתה מדבר, אבל אני חושבת שקוראים לזה לאהוד קבוצה, להתחבר לקבוצה.

ברצינות?
כשהייתי בכיתה ח' וט' הלכתי למשחקים של מכבי ת"א (בכדורסל) באירופה.

היה לי מאוד קשה לעודד קבוצה צהובה, אבל אני מרגישה הרבה יותר מחוברת אליה מאשר להפועל באר שבע כדורסל.

יכול להיות שאם ארצה להשקיע בזה זמן וכסף אני אעשה את זה, אבל כרגע?

זו לא הקבוצה שלי. היא מעולם לא הייתה. ואין צורך להדגיש את הקבוצה הזו ולהפוך אותה ליותר ממה שהייתה (גם בתקופה המחאה). הייתי במשחק אחד בסדרת הגמר. מתוך זה שזו אחלה קבוצה ובכל זאת, אפשר היה לדבר על זה שזו הפועל באר שבע. אבל בסופו של דבר, זו עדיין לא הקבוצה שלי, ואין מה לשפוט אותי על זה שאני לא לוקחת עליה אחריות.

על הכדורגל?
רק תזרוק מה לעשות, ואני אתחיל.
הקהל לא מקלל אני אוהב את הפועל

נגד אלימות, לא בשביל אלונה, בשביל עצמנו

"המתגדרים בבקעת הריאליזם, סופם לשקוע בה עד צוואר" (יגאל אלון)

שלח תגובה