לחשוב מחוץ לקופסא

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

לחשוב מחוץ לקופסא

שליחה על ידי yedidel »

אני יושב ומנסה לחשוב מעבר לקונספציה הרגילה של החלפת מאמן. בניגוד לעונה קודמת למשל, העונה הובא מאמן מנוסה ש90% מהאוהדים (וזה קל לדבר בדיעבד) החזיקו ממנו שהגיע.
התופעות שאנחנו רואים דרך אגב הן לא חדשות, הן לא השתפרו העונה אבל הן תמיד היו שם. היו זמנים שזה טושטש ע"י שחקן כזה או אחר (מליקסון), אבל התלונות שעולות לנו חוזרות כל עונה.

כבר נכווינו בעבר שגילינו שההסברים למה שקורה על הדשא לא דווקא קשורים לצד המקצועי (פרשת המכירה), נשים את הסברה הזאת בצד (למרות שאני חושב שזה לא סוד שדברים כאלה עדיין קיימים ברחבי הכדורגל הישראלי).
אין לנו יציבות בסגל, אין לנו מחלקת נוער מרשימה, ואין לנו כסף ענק כמו לגדולות. עדיין - יש מספיק קבוצות עם תנאים פחות טובים שלא מגיעות למצבים כאלה. אצל הפועל פ"ת למשל, עם כל הבררה שהולך שם עדיין אתה יודע שיש סיכויים להפתעות, אצלנו פשוט אין.

אז שימו רגע מאמן בצד בדיון הזה ותגידו, מה הגורם הזה שכל כך פוגע? האוויר, האוכל? מה גורם לשחקנים כמו עבדול-ראזק, שעד לפני חודש סחב את עכו על הגב לפלייאוף העליון לבוא ולהיראות פה כמו זומבי?

אני אתחיל עם ההשערה שלי. זה לא שאני מאמין גדול ברוחניות אבל אנרגיות בסופו של דבר מחלחלות. בקרב כל הגורמים (קהל, הנהלה, שחקנים) ובכלל בתודעה מרחפת קונספציה שבאר שבע היא קבוצה לוזרית. גיא לוי בזמנו אמר שהפחד פה משתק שחקנים כבר במנהרה, למרות שהטיעון הזה מאבד תוקף העונה שהקבוצה מקבלת כזה גיבוי מהיציע לא משנה מה היא עושה. אבל כנראה שיש משהו שמסתובב במועדון, באימונים, אולי בקרב התקשורת שמדברת עם השחקנים, שפוגע בביטחון של כל מי שמגיע לפה.

סמל אישי של משתמש
הילה חדד

Re: לחשוב מחוץ לקופסא

שליחה על ידי הילה חדד »

או שמדובר במשהו פשוט יותר-

השחקנים האלו לא מרגישים מחוייבות. במלוא מובן המילה. להתעסק יותר מידי בפייסבוק, להעלות תמונות מהמלון, מסיבות, בילויים וכל היוצא בזאת- והנה לך התוצאה.

המקצוענות מפה והלאה.
תמונה

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

הילה חדד כתב:או שמדובר במשהו פשוט יותר-

השחקנים האלו לא מרגישים מחוייבות. במלוא מובן המילה. להתעסק יותר מידי בפייסבוק, להעלות תמונות מהמלון, מסיבות, בילויים וכל היוצא בזאת- והנה לך התוצאה.

המקצוענות מפה והלאה.
התחלפו עשרות במהלך השנים.

סמל אישי של משתמש
הילה חדד

שליחה על ידי הילה חדד »

yedidel כתב:
התחלפו עשרות במהלך השנים.
יפה מאוד, תחלופה לא יוצרת מחוייבות.
תמונה

סמל אישי של משתמש
דניב

שליחה על ידי דניב »

אני מאוד כועס על קלינגר אלונה וההנהלה, אבל עם כל הכעס והעצבים אני לא חושב שצריך לפטר אותו ויותר מזה זה יגרום לנזק חמור יותר, התאוריה שלך התבטלה כשלצד נפילות מדהימות שהקבוצה פירקה את אשדוד, סיימה בתיקו ה-10 שחקנים מול חיפה בקריית אלעזר.

אם תשאל את האוהד הממוצע המציאותי, יגיד לך שזה יום רע מאוד של הקבוצה או יום גדול של החבורה הנפלאה של רב"ש.

סמל אישי של משתמש
eitam

שליחה על ידי eitam »

ידידאל, בדיוק על זה אני חושב כרגע ומנסה לעמוד על הנקודה. הקונטרה הכי טובה לטיעון שלך (שגם עליו חשבתי) הוא בכל שאנרגיות שליליות יכולות להסביר ביטחון ירוד, יכולת ירודה, טעויות קריטיות אבל לא חוסר רצון/אכפתיות.
איך יכול להיות שבמשחק כזה שלק"ש הכל הולך והיא מובילה 3-0 ולך לא הולך כלום השחקנים שלך רצים חצי מהקילומטרז' של שחקני ק"ש. לא הולך לך? כל מסירה שלך עפה לעננים? אתה מאבד כדורים בסיטונאות? רוץ יותר, הרבה יותר על מנת לחטוף אותו חזרה!!!
הדבר שהכי הכעיס אותי שאפילו הצעירים שקבלו הזדמנות היום נראו כבויים לחלוטין, לא מצפה מכם להבריק, לא מצפה מכם לסחוב את הקבוצה ולא מצפה שתרימו אותה כשהיא לא סוחבת. מצפה מכם למלחמה!!!

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

הילה חדד כתב:
יפה מאוד, תחלופה לא יוצרת מחוייבות.
תגידי את זה לשחקנים בהפועל פ"ת. חוץ מזה - היו לך 3 שחקנים בית על המגרש היום שפה כמה שנים, עבדול ראזק זה לא שחקן שהואשם בחוסר מחויבות באף קבוצה אחרת, קשה לראות את הטענה הזאת תופסת גם לגבי אדלי או דובב גבאי. ליאור ז'אן? היה נחשב במכבי נגר, אבל נגר שנלחם בלי סוף על הדשא.

סמל אישי של משתמש
tomerno
Title: יאללה ב"ש!

שליחה על ידי tomerno »

יש כעס על השחקנים יותר מאשר כעס על קלינגר.
הם לא משדרים מחוייבות ומשחקים כמו בשכונה.
ניר קלינגר ניסה לעשות משהו עם הבררה שמר עזורי הלא כל כך יקר השאיר (והוא השאיר מספיק שחקנים כדי לפתוח עוד הפועל ב"ש).
יכול לבוא מוריניו לאמן את ב"ש אבל תשוקה זה כבר בא משכירי החרב שעל המגרש.

ד"א
יש כאלה שכן נלחמים וכולם יודעים מי הם

סמל אישי של משתמש
הילה חדד

שליחה על ידי הילה חדד »

yedidel כתב:
תגידי את זה לשחקנים בהפועל פ"ת. חוץ מזה - היו לך 3 שחקנים בית על המגרש היום שפה כמה שנים, עבדול ראזק זה לא שחקן שהואשם בחוסר מחויבות באף קבוצה אחרת, קשה לראות את הטענה הזאת תופסת גם לגבי אדלי או דובב גבאי. ליאור ז'אן? היה נחשב במכבי נגר, אבל נגר שנלחם בלי סוף על הדשא.
שמע, העניין הוא אחר. ברגע שיש לך תחלופה כ"כ גבוהה, ובכל פעם יש שחקנים שמטיילים על המגרש ולא ממש מראים מחוייבות, אבל מצד שני מקבלים פה חוזים שערורייתיים, גם עבור שחקנים שאמורים ליהיות בעלי רצון ומחוייבות, הם נגררים.
יש פה תחושה של וותרנות מידי, לא משנה מהי כמות תצוגות הנפל, עדיין אין קנסות, עדיין השחקנים יכולים לעשות ולפרסם בפייסבוק פוסטים וסטטוסים כאוות נפשם. מדובר בתופעה שהולכת ומתפשטת פה, ואף אחד לא שם לה סוף.
תמונה

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

yedidel כתב:אני יושב ומנסה לחשוב מעבר לקונספציה הרגילה של החלפת מאמן. בניגוד לעונה קודמת למשל, העונה הובא מאמן מנוסה ש90% מהאוהדים (וזה קל לדבר בדיעבד) החזיקו ממנו שהגיע.
התופעות שאנחנו רואים דרך אגב הן לא חדשות, הן לא השתפרו העונה אבל הן תמיד היו שם. היו זמנים שזה טושטש ע"י שחקן כזה או אחר (מליקסון), אבל התלונות שעולות לנו חוזרות כל עונה.

כבר נכווינו בעבר שגילינו שההסברים למה שקורה על הדשא לא דווקא קשורים לצד המקצועי (פרשת המכירה), נשים את הסברה הזאת בצד (למרות שאני חושב שזה לא סוד שדברים כאלה עדיין קיימים ברחבי הכדורגל הישראלי).
אין לנו יציבות בסגל, אין לנו מחלקת נוער מרשימה, ואין לנו כסף ענק כמו לגדולות. עדיין - יש מספיק קבוצות עם תנאים פחות טובים שלא מגיעות למצבים כאלה. אצל הפועל פ"ת למשל, עם כל הבררה שהולך שם עדיין אתה יודע שיש סיכויים להפתעות, אצלנו פשוט אין.

אז שימו רגע מאמן בצד בדיון הזה ותגידו, מה הגורם הזה שכל כך פוגע? האוויר, האוכל? מה גורם לשחקנים כמו עבדול-ראזק, שעד לפני חודש סחב את עכו על הגב לפלייאוף העליון לבוא ולהיראות פה כמו זומבי?

אני אתחיל עם ההשערה שלי. זה לא שאני מאמין גדול ברוחניות אבל אנרגיות בסופו של דבר מחלחלות. בקרב כל הגורמים (קהל, הנהלה, שחקנים) ובכלל בתודעה מרחפת קונספציה שבאר שבע היא קבוצה לוזרית. גיא לוי בזמנו אמר שהפחד פה משתק שחקנים כבר במנהרה, למרות שהטיעון הזה מאבד תוקף העונה שהקבוצה מקבלת כזה גיבוי מהיציע לא משנה מה היא עושה. אבל כנראה שיש משהו שמסתובב במועדון, באימונים, אולי בקרב התקשורת שמדברת עם השחקנים, שפוגע בביטחון של כל מי שמגיע לפה.
1. ראזאק, כמו פרננדש, נכשל בגלל ההצבה של קלינגר. גם בנתניה בזמנו וגם בעכו השנה ראזאק שיחק בתפקיד של ערן לוי, קשר מאחורי החלוץ, קשר התקפי, מקסימום שחקן אגף. כמו פרננדש, קלינגר לקח קשר התקפי טוב והפך אותו לקשר אחורי רע.
2. במקום להסתכל על העיר, התושבים והאוויר כבעיה אולי נסתכל על ניהול הקבוצה.
אם היה לנו את שחר בעשרים שנה האחרונות אני בטוח שהדברים היו נראים אחרת.
זכינו לבעלים כמו אלי להב ואלי זינו ועכשיו לאלונה. שהיא אומנם לא אישיות כמו הצמד האלה אבל חוסר הניסיון שלה בניהול גורם לנו לשלם מחיר כבד.

עד שלא יהיה כאן ניהול נכון. מהבעלים עד לאפסנאי עם חשיבה לטווח הרחוק אנחנו נמשיך להיכשל.
כבר אמרתי בעבר, מי שמביא שחקנים זרים זולים (בסיט וביסו) שחקנים מעבר לשיא (כהן ויחיאל) או סתם שחקנים שלא זכו בתארים ולא הוכיחו עצמם לאורך זמן (צגאי, ז'אן, לוי וכמעט כל הרכש שלנו) שלא יתלונן.
אם היינו משלמים כסף טוב היינו מקבלים תמורה. מישהו כמו גביש זה אחד למאה. על כל אחד כמוהו היו לנו כאן מאה בלמים חלשים שהגיעו בחינם.
שחקנים כמו מליקסון וסוארס לא סתם מצליחים, הם גם עלו לא מעט כסף.
מי שחסך על ערפאת, שריקי, רואש ועוד כמה שהיו אמורים לנחות כאן, שלא יבכה כשהקבוצה בינונית.

כשהניהול יהיה ברמה של קבוצה שרצה לאליפות (חיפה) או צמרת (קריית שמונה) ונכשל תתחילו לחפש מסביב...

שלח תגובה