לאן הגענו?!

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

Re: לאן הגענו?!

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

yedidel כתב:אורי, לידיעתך הסדרן גם יכול לקרוא לשוטרים בקשר ולבקש מהם לעצור את מי שאחראי לאלימות. למה לא עשו את זה?
סדרן גם יכול להפעיל כח סביר שזה אומר לתפוס אותו ולגרור אותו החוצה מהמגרש, למה לא עשו את זה?

זה באמת משנה כעת אם הוא הזעיק משטרה או לא? (מתאר לעצמי שכן, אגב) רציתי רק להביא דוגמא קיצונית לחוסר יעילותם של הסדרנים שאפילו על עצמם לא מסוגלים להגן, כל שכן על הקהל הרחב, ככה שאיזה להפעיל כח סביר ואיזה נעליים. חבורה של עציצים. ואפרופו - העונה באשדוד במו עיני ראיתי את ראש פלוגת הסדרנים (!!) חוטף כאפה מהסרטים מאוהד מקומי שלא אהב את העובדה שהחצוף הפריע לו להשתולל ולזרוק חפצים.
yedidel כתב:זה שמתעסקים פה עם חברות מצחיקות זה לא מייצג. לצורך העניין אם היה משטרה ביציע יש סיכוי שאתה ואני היינו יושבים עכשיו במעצר בגלל שהיינו באיזור, זה פיתרון יותר טוב?

רחוק מלהיות מדוייק.

או יודע מה? אם היתה משטרה ביציע סביר להניח שהבלאגן מלכתחילה היה נמנע או לפחות מסתיים במהירות ולא חוזר על עצמו מס' פעמים כמו אמש.
yedidel כתב:אתם מדברים כאילו בשנים קודמות לא היו קטטות במגרשים, חאלס גם עם המשטרה קרו מקרים דומים.
ולמה צריך להתפשר על או זה או זה? למה שבמועדון, מקום חשוך עם אלכוהול שהרבה יותר מועד לפורענות, ברגע שמישהו מתפרע הוא מוצא את עצמו תוך דקה וחצי בחוץ - ע"י סדרן אזרחי? הכל זה כמה כסף ואיזה רמה מביאים.

אני מאוד מקווה שלשם שינוי יש הקלטה של כל מה שקרה במצלמות אבטחה ויהיה אפשר להגיש תלונה נגד המעורבים.

לא בכאלו עוצמות ותדירות ועם כזו תעוזה. חד וחלק.
פאב ומועדון זה לא בר השוואה. שם יש סה"כ כמה עשרות ולא כמה אלפים, ושם גם מדובר בסדרנים בעלי הכשרה שונה לחלוטין. לדרוש שיביאו כאלה למגרשי הכדורגל פשוט לא ריאלי מבחינת העלויות (פי ארבעה לפחות), ויודע מה? אפילו הם לא יצליחו לשקם את כושר ההרתעה שהיה לשוטרים בזמנו.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

1. זיכרון כל כך קצר יש לאנשים. אמיר רנד הוא צמח עד היום בזכות העבודה הפלאה של משטרת ישראל. רוני לוי זכה למטר של מטריות, אוהדי הפועל ת"א זכו לאבניים בשכונת התקווה, אנחנו זכינו לאבנים במשחק חוץ מול אחי נצרת ואני יוכל להמשיך עם המון תקריות.
משטרת ישראל לא עשתה מעולם סדר. משטרת ישראל הייתה נכנסת ליציע, מרביצה מכות לכל מי שבסביבה, מלהיטה את כל הקהל כשהמקרה היה נגמר עם פצועים ועצורים.
הזיכרון הקצר שלכם גרם לכם לשכוח את ההתנהגות של המשטרה לאורך השנים. הדבר האחרון שהרגשתי היה בטוח ובגלל זה הם לא באיצטדיון.
2. הסדרנים זה הפיתרון הנכון. הבעיה היא שאלה שמגיעים היום מגיעים ללא הכשרה נכונה.
בנוסף, משטרת ישראל, כן זאת שאתם רוצים שתחזור, לא עושה כלום עם הצילומים מהמגרשים.
כשהמכות התרחשו היו המון צילומים בטלויזיה של המכות, מעניין אותי האם מישהו מהמשטרה יסתכל על הצילומים ויפעל נגד אותם אוהדים.
ההרגשה שלי, המשטרה כמו תמיד לא תעשה כלום. או שזה גם התפקיד של הסדרנים?
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
RedRock
Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
יצירת קשר:

שליחה על ידי RedRock »

ידידאל, אם נלך לפי הגישה שלך - דווקא אם יביאו סדרנים סטייל מועדונים ופאבים אז תראה הרבה יותר מעוכבים לא מעורבים ואנשים שסתם חוטפים מכות מאותם סדרנים...
הם לא שונים בהרבה מהשוטרים ואם כבר - אז לרעה...

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

הצורך הוא לא בשוטרים אלא בשימוש נכון של המצלמות באיצטדיון.
מלצמות במעגל סגור שמראים כל זווית ביציע. ברגע שרואים בטלויזיה בבירור אוהד א' או ב' מתפרע, באותו רגע שולחים את המאבטחים ומוציאים אותו מהמגרש ישלח למשטרה ולמעצר.
באנגליה זה עובד מעולה.
לא צריך שהשוטרים יעלו ויתנו מכות לכל מי שזז כפי שהיה בעבר, רק שיעשו שימוש במצלמות.
בשבת ראו בבירור מיהו האוהד שעלה ליציע והתחיל את המריבה ואני שוב שואל, האם משטרת ישראל תעשה את עבודתה, תבדוק את הצילומים ותמנע מאותו אוהד להגיע למגרש? 100% שזה לא יקרה.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

שלח תגובה