מבלי לגרוע בסיכוייו של מי מאלו המוזכרים כזרים ל'חזק' את הקבוצה
אני רוצה לומר, הזול עולה ביוקר, נוכחנו לדעת זאת העונה
מעבר לכך, קנית זול? בטוח אין איכות
קנית ביוקר? לא בטוח שתהיה איכות אבל הסיכוי קיים.
ויתרה מכך, במצבה הנוכחי והמקצועי של הקבוצה...לצערי (למרות שלא אני מממן ישירות) צריכים קליברים...וקליברים (מנטלית ומקצועית) עולים הרבה כסף, להזכיר לכולם- לעלות חזרה (חלילה) במקרה של אסון ספורטיבי יעלה יותר!
יאללה לעבודה! תביאו תותחים!
לצוות המקצועי/הנהלה
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
Re: לצוות המקצועי/הנהלה
הגישה של אלונה השנה הייתה של תקציב מינימום במטרה לשרוד. 90% מהשחקנים שהוחתמו הם שחקנים חופשים עם חוזה נמוך.
לאורך כל הקיץ שמענו על הרצונות של קלינגר מחד (ראדי, פטי, דג'אני, גורש) ומאידך על מה שהוא הצליח להחתים בפועל.
זה כמובן לא מוריד מקלינגר את האחריות. הוא בחר את השחקנים שחתמו, הוא הסכים לתנאים של אלונה, והוא בנה את הקבוצה החלשה שיש לנו היום. עם זאת, קלינגר הוא לא האחראי היחיד. גם אלונה, שהחליטה השנה לבנות קבוצת תחתית, אשמה לא פחות במצב שנקלענו אליו.
קלינגר כבר לא יכול לעזור לנו, אלונה כן. אני מקווה שבינואר היא תפתח את הכיס ותביא חיזוק איכותי (בתקווה שעד ינואר המצב לא יהיה גרוע יותר) אחרת המצב יהיה קשה מאוד.
לאורך כל הקיץ שמענו על הרצונות של קלינגר מחד (ראדי, פטי, דג'אני, גורש) ומאידך על מה שהוא הצליח להחתים בפועל.
זה כמובן לא מוריד מקלינגר את האחריות. הוא בחר את השחקנים שחתמו, הוא הסכים לתנאים של אלונה, והוא בנה את הקבוצה החלשה שיש לנו היום. עם זאת, קלינגר הוא לא האחראי היחיד. גם אלונה, שהחליטה השנה לבנות קבוצת תחתית, אשמה לא פחות במצב שנקלענו אליו.
קלינגר כבר לא יכול לעזור לנו, אלונה כן. אני מקווה שבינואר היא תפתח את הכיס ותביא חיזוק איכותי (בתקווה שעד ינואר המצב לא יהיה גרוע יותר) אחרת המצב יהיה קשה מאוד.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!
משה, כמה פעמים תחזור על המנטרה הזאת עד שתבין ששחקנים לא רוצים לבוא לפה במחיר שהם שווים ולפעמים אפילו בכפול מכך?
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
לפעמים צריך להתפשר כדי להצליח. לפעמים צריך להתאים את עצמך למצב בשוק. והכי חשוב, תמיד צריך להתנהל בשוק בהתאם ליכולות שלך.izguy83 כתב:משה, כמה פעמים תחזור על המנטרה הזאת עד שתבין ששחקנים לא רוצים לבוא לפה במחיר שהם שווים ולפעמים אפילו בכפול מכך?
מבחינה כלכלית, אנחנו מהקבוצות החזקות בליגה. ההון של אלונה מציב אותנו במקום הראשון אחרי "הגדולות" (הפועל/מכבי ת"א ומכבי חיפה).
מבחינה מקצועית, עוד בקיץ אמרנו, וזה היה מהמסקנות של שנה שעברה, שחוץ מגביש, סוארס ואופיר, אין כאן בסיס ואין כאן שחקני הרכב לקבוצה איכותית.
השילוב של יכולת כלכלית חזקה ובסיס מקצועי חלש היה חייב להביא לכאן חיזוק בקיץ, גם אם היינו משלמים יותר ממה שתכננו, ככה העולם עובד.
אלונה ניסתה לחסוך, למרות שיש לה את האמצעים ליותר מכך, למרות שבקיץ היה ידוע לכולם שאין לנו בסיס איכותי בסגל.
לא ביקשנו ששחקנים כמו שכטר, ורמוט, בוזגלו ורפאלוב יחתמו בקבוצה. אבל לא יתכן שלקבוצות עם תקציב מינימום כמו עכו, נתניה וסכניין יהיו ישראלים טובים ומנוסים ולנו לא.
המחשבה של הקבוצה בתחילת העונה הייתה לחפש את הזול. שחקנים ישראלים ללא חוזה, זרים ללא חוזה, צעירים במשכורות נמוכות, לחסוך כמה שניתן.
מאז כבר החתמנו שלושה שחקנים, ואנחנו הולכים לשחרר לפחות אחד (צ'באי) בינואר, ועם ההחתמות שיגיעו בינואר נגיע לארבעה - חמישה שחקנים שחותמים בקבוצה אחרי שהעונה התחילה, וזה רק בגלל הבניה הלקויה והזולה של תחילת השנה.
מה שאמור היה להיות זול מתברר כבר עכשיו כיקר. אם שוב יחסכו בינואר, יתכן ונרד ליגה ואז המחיר שהקבוצה תשלם על החסכנות בתחילת השנה יהיה יקר הרבה יותר.
אם המצב יוסיף להיות קריטי גם בינואר אני לא רואה מנוס מלוותר על העיקרון שלא מביאים לפה שחקנים בהשאלה.
יש הרבה שחקנים איכותיים (בטח ביחס למי שיש לנו עכשיו) שמתייבשים על ספסלי קבוצותיהם שיהיו מוכנים להדרים לחצי עונה לפחות ושהקבוצות שלהם ישמחו להפטר מעלות השכר שלהם.
בינתיים צריך להחזיק את הראש מעל המים עם מה שיש... למרות שלצערי סוארס עושה קולות של שביתה איטלקית, גביש וקינגסטון משחקים משחקי כבוד במקום להתרכז בלהציל את הקבוצה ואופיר מגלה יכולת הגנתית בינונית ומטה. אם הארבעה האלו ישחקו כמו שהם יודעים - אז יש מצב שנגיע לינואר עם מרווח נשימה מסויים.
יש הרבה שחקנים איכותיים (בטח ביחס למי שיש לנו עכשיו) שמתייבשים על ספסלי קבוצותיהם שיהיו מוכנים להדרים לחצי עונה לפחות ושהקבוצות שלהם ישמחו להפטר מעלות השכר שלהם.
בינתיים צריך להחזיק את הראש מעל המים עם מה שיש... למרות שלצערי סוארס עושה קולות של שביתה איטלקית, גביש וקינגסטון משחקים משחקי כבוד במקום להתרכז בלהציל את הקבוצה ואופיר מגלה יכולת הגנתית בינונית ומטה. אם הארבעה האלו ישחקו כמו שהם יודעים - אז יש מצב שנגיע לינואר עם מרווח נשימה מסויים.
הפועל אני כבר משתגע
כדי להביא זרים טובים חייב כסף והרבה!! אין קיצורי דרך
חייבים להביא שחקנים בהשאלה לפחות עד תום העונה, אחרת אנחנו גמורים.
עזריאל מתייבש על הספסל של חיפה והוא נראה כמו הזדמנות פז לחזק את החלק הקדמי, כך גם עלי עותאמן אחד המגנים הטובים בארץ שפשוט לא מוצא את מקומו בהרכב של חיפה(אם אני לא טועה הוא ימני).
ועוד הרבה שחקנים מוכשרים שהולכים לאיבוד בספסל הארוך של הקבוצות הגדולות.
עזריאל מתייבש על הספסל של חיפה והוא נראה כמו הזדמנות פז לחזק את החלק הקדמי, כך גם עלי עותאמן אחד המגנים הטובים בארץ שפשוט לא מוצא את מקומו בהרכב של חיפה(אם אני לא טועה הוא ימני).
ועוד הרבה שחקנים מוכשרים שהולכים לאיבוד בספסל הארוך של הקבוצות הגדולות.