מחיאות כפיים

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

Re: מחיאות כפיים

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

sumsum כתב:אתה לא סותר את דברי, אתה רק מתרכז בדברים שהם לא 'מקצועיים' הרי אם אני מאמן ואני רוצה להצליח אני לא מביא שחקן כמו מוחמד אדאמו, או מביא שחקן כמו קוקץ' שפרש לפני שנה רק שכח להודיע.
המאמנים כאן מוציאים את החשק להשקיע, עם הליצנים שעבורם מבקשים שאלונה תשלם גם אני לא הייתי מוציא שקל.
בכל הנוגע למערכת סקאוטינג? כבר אמרתי הדברים הרבה הרבה יותר פשוטים הנה המודל שלי למערכת סקאוטינג.
שימוש נרחב בשחקני עבר של המועדון שישמחו עבור גרושים לתת רשימת שמות בכל תחילת עונה למעקב והרי שמות שחקני העבר הרלוונטיים שמאמנים/מעורים בליגות המקומיות:
1. דראז'ן מדונוביץ- מאמן במחלקות הנוער בקרואטיה
2. סיאד חלילוביץ-מאמן במחלקות הנוער בקרואטיה
3. רמיק יזרסקי- שחקן עבר ופרשן מוביל בפולין
4. ז'אן קלוד קאביה מוקניה- בטוח מבין יותר מהצנצנות שבוהות פה בסרטונים ביו טיוב
התוכנית- עבור תשלום שנתי ועבור תפוקה שתבחן בסיומה של כל עונה הם אמורים להביא 3-4 שמות בעמדות שונות של שחקנים צעירים עם פוטנציאל השבחה גדול
לאחר עונת הפיילוט ייווצר בנק שחקנים של כ20 שחקן, 2-3 שחקנים על כל עמדה ברגע נתון שכמובן חייב להיות 5-6 משחקים מוקלטים מלאים ולא סרטונים שלהם שיישלחו על ידי אותם 'שליחי' מועדון שייבחנו על ידי הצוות המקצועי, שחקנים רלוונטיים/נחוצים בעמדותיהם נציגי הצוות המקצועי יטוסו למדינות השחקנים ייפגשו עם אותו נציג/שחקן עבר שייקח אותם לראות משחק 'לייב'.
מאמן הקבוצה פה שלנו יהיה מחוייב לקחת 80% מסגל הזרים שלו אך ורק מבנק השחקנים שיש לקבוצה במעקב, אין יותר קומבינות עם סוכנים, אין יותר 'קופונים' ומצמצמים למינימום את האופציה ל'הפתעות' רעות עם שחקנים שאתה לא מכיר.
בדרך הזו גם יעלה לך גרושים כל העניין, גם תדע מה אתה מקבל, וגם תמקסם את אחוזי ההצלחה בפגיעה בזרים.
פשוט-זול, והרבה יותר מוצלח ממאיר ריפמן וסוכנים שמביאים לפה יאנצ'יק, קינגסטון אדאמו גלארזה ועוד ליצנים.
אם קורא את ההודעה הזו מישהו מהמועדון ורוצה הסבר מפורט לאיך מערכת סקאוט צריכה לפעול ולא הבין משהו מהתוכנית שלי, תרים לי טלפון, לא בושה.
בושה זה- להביא ליצנים שנה אחר שנה.
1. מסכים עם הדעה שלך על מערכת הסקאוטינג שחייבת להיות בקבוצה. מסכים גם לכך שבמועדון צריכים לקבוע מדיניות בנושא השחקנים הזרים (לדעתי גם בנושאי שחקני הבית, אבל זה כבר לנושא אחר) שכל מאמן שמגיע לכאן יודע מהי המדיניות ומסכים לה בטרם חתימת החוזה.
הנה כתבה שבה סטפן שאלוי (בעבר שחקן בבית"ר י"ם ובהווה סוכן שחקנים) דיבר על הנושא, הדברים שלו דומים מאוד לדברים שאתה אמרת:
https://sports.walla.co.il/?w=//1779267/@@/item/printer" onclick="window.open(this.href);return false;
"בקיץ, פנתה בית"ר ירושלים לשאלוי בבקשה שיעזור לה למצוא שחקני רכש: "אם הייתי יודע מראש מה בית"ר מחפשת ובאילו עלויות, הייתי יכול לעזור יותר. זה לא מקצועי להגיע לקיץ ולהתחיל לחפש, כי אז השחקנים יקרים יותר. צריך לעקוב אחרי שחקן לאורך זמן, לראות אותו בסביבה הטבעית שלו ולהכיר את השוק. לדעת מתי הוא מסיים חוזה או מתי הקבוצה שלו במשבר כלכלי ומוכנה למכור במחיר נמוך יותר. זאת מחשבה לטווח ארוך ובישראל לא תמיד מתכננים רחוק. כשעובדים בצורה מקצועית יותר, אפשר להביא שחקנים טובים יותר".

2. אני מאמין שכל עוד אין מערכת סקאוטינג (ואמרתי את זה גם בקיץ) מתוך 4 הזרים שאפשר להביא לקבוצה, לפחות 2 חייבים להיות מקבוצות בישראל, כאלה שראינו ואנחנו יודעים מה נקבל מהם. המטרה צריכה להיות שחקנים כמו אינוגבה, גלבאן, פטי ואחרים. הם אומנם לא זולים אבל ירידת ליגה היא יקרה יותר.

3. אין ספק שעזורי, קלינגר ולאחר ינואר הנוכחי גם גיא לוי (ואסי רחמים) אשמים באיכות הזרים שמגיעים לכאן. עם זאת, צריך לשאול מה החלק של אלונה בכישלון?
אני לא מכיר מאמן שיקציבו לו 6 מיליון שקל לרכש בינואר (זה הסכום שהוקצב ללוי לפי השמועות) ומה שהוא יביא זה שחקנים צעירים וזולים שכולם יחדיו לא מגיעים לרבע מהסכום.
למרות שעזורי היה כישלון, אני לא שוכח ששחקנים כמו בסיט וביסו הונחתו עליו מלמעלה. ושבתקופתו חתם כאן סוארס (דוגמא לזר שמשיגים כשמחליטים להשקיע כסף).
למרות שקלינגר איכזב, אני לא שוכח שכשקלינגר ביקש לשחרר את בסיט כדי לפנות מקום לזר נוסף, אלונה סירבה כי מדובר בשחקן שהיא הביאה. אני לא שוכח שבקיץ קלינגר רצה את פטי אבל בקבוצה לא היו מוכנים לשלם את הכסף הנדרש כדי להביא אותו.

אין ספק שמאמן חייב להיות נאמן לאמת שלו, ואם הוא רואה שבקבוצה לא נותנים לו את הכלים לבחור בזרים שהוא רוצה, הוא צריך לקום וללכת. עם זאת, הבסיס להכל היא אלונה. מערכת סקאוטינג, שחרור כסף כדי להביא זרים איכותים, קביעת מדיניות ברורה לזרים, הדברים האלה צריכים לבוא מלמעלה.
טופיק דומה לזה נפתח גם בתקופה של עזורי וגם בתקופה של קלינגר. אם השינוי לא יבוא מלמעלה, ימשיכו להמר כאן על הזרים, ואנחנו נמשיך מידי עונה להיות באמצע - תחתית הטבלה.

סמל אישי של משתמש
sumsum

שליחה על ידי sumsum »

מבאס להיות אוהד הפועל באר-שבע, המועדון הזה הופך בדיחה עם כל מהלך שהוא עושה

סמל אישי של משתמש
messiah
Title: חלילוביץ' ליד כדור הקרן

שליחה על ידי messiah »

sumsum כתב:מבאס להיות אוהד הפועל באר-שבע, המועדון הזה הופך בדיחה עם כל מהלך שהוא עושה
איך אמר היום מישהו מעליי ביציע:
"למה דווקא סורוקה? לא יכולתי להיוולד בבלינסון? ברמב"ם? למה דווקא סורוקה למה?! כושלאמא של העולם הזה למה סורוקה?!?!"

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

סיכום חלון ההעברות של ינואר:
שלושה זרים הביאו בינואר -
על הראשון (קיסו) הומצאה המילה פרווה,
את השני (בוזוביץ) צריך לחפש עם משקפת כדי לדעת אם הוא בכלל נמצא בסגל,
והשלישי (גרביץ) לא מסוגל אפילו להשלים 90 דקות,
פשוט עצוב.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

שלח תגובה