שבת של כדורגל?

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

Re: שבת של כדורגל?

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

אדום בלב בנשמהההה כתב: אין לי שום בעיה עם שמירת שבת, שכל אחד יעשה מה שטוב לו, יאכל מה שבא לו, יאמין במה שבא לו ויתפלל למי שרק בא לו. כל עוד הוא מנסה להוציא את זה מחוץ לביתו הצנוע ועל הדרך לפגוע בהנאות של אלפי/מיליוני אחרים שלא חושבים כמותו - זו כבר בעיה.

כאילו שמכל ההודעות שלי לא משתמע שאני נגד עניין העברת המשחקים משבת, כמו הרבה אחרים כאן. אבל באמת את העניין עם המשחקים בשבת זכרתי במעומעם, לא רציתי לפסוק "לפני 4 שנים היו משחקי בשבת" מבלי לוודא שבאמת כך היה.

1. אתה לא נגד העברת המשחקים משבת, אתה בעד העברת המשחקים לשבת... יחי ההבדל. אתה בעד שימור הסטטוס קוו רק שהוא לטובתך. כשלא - הופה! מוסר כפול בשלל תירוצים מתחמקים.

2. אתה חי בסרט, או סתם מעוות מציאות, אם אתה חושב שאלו הרוצים שלא לשחק בשבת הם כזה מיעוט. יש הרבה חילונים, שלהבדיל ממך החילוניות אינה ערך מקודש בעיניהם, שדווקא ישמחו שלא יהיה כדורגל בשבת. כל אחד וסיבותיו
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

כל הדרכים מובילות ליום חופש נוסף.
מי אמר שבתון בראשון ולא קיבל?

נפגש בכנסייה ב-10:00
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]

סמל אישי של משתמש
The red one

שליחה על ידי The red one »

אורי אדום בנשמה כתב:

1. אתה לא נגד העברת המשחקים משבת, אתה בעד העברת המשחקים לשבת... יחי ההבדל. אתה בעד שימור הסטטוס קוו רק שהוא לטובתך. כשלא - הופה! מוסר כפול בשלל תירוצים מתחמקים.

2. אתה חי בסרט, או סתם מעוות מציאות, אם אתה חושב שאלו הרוצים שלא לשחק בשבת הם כזה מיעוט. יש הרבה חילונים, שלהבדיל ממך החילוניות אינה ערך מקודש בעיניהם, שדווקא ישמחו שלא יהיה כדורגל בשבת. כל אחד וסיבותיו
מבחינתי בליגת העל המצב הוא אידיאלי. הנה - 4 מחזורים ראשונים שלנו ויש רק משחק אחד בשבת. אבל זה מתאזן. אני לא יכול להגיע למשחק בק"ש עקב עבודה, אז אני מתחיל מחאה על כך שצריך להעביר את המשחק לשבת? לא. אני מקבל את המצב כפי שהוא. אני מודע לזה שהזכיין, שמשלם המון כסף לקבוצות שלנו ואת חלקן הוא מציל, קובע את שעות המשחקיםם והשידורים וזה לגטימי וקורה כמעט בכל המדינות שבעולם.
אז ברגע שמנסים לעשות משהו טוב ללאומית, דבר שיזרים הרבה יותר כסף לקבוצות, דבר שיגרום לחשיפה מוגברת של השחקנים בליגה הזו, דבר שיעלה את העניין הכל כך מועט בליגה הזו - פתאום הזזה של משחק אחד בלבד לשבת מפריעה לשחקנים שכבר שיחקו לא פעם ולא פעמיים ביום שבת ואז לא פצו פה.

קשה לי לקבל את העובדה שאתה קורא למשהו שרץ נגיד 5 או 6 שנים (וגם זה עם משחקים בשבת) סטטוס קוו. זה פשוט לא נכון.

את 2 אתה כבר תצטרך להוכיח. אני בנתיים לא קראתי על עצומה של 70% משחקני הליגה הלאומית שקוראת להעביר את המשחק המרכזי מיום שבת. אני שומע על גיא דיין, אבי איבגי, דוד רביבו ואולי עוד כמה עשרות, שהם לא רוב השחקנים בליגה הזו.

סמל אישי של משתמש
red and white
Title: Almog

שליחה על ידי red and white »

אדום בלב בנשמהההה כתב: מבחינתי בליגת העל המצב הוא אידיאלי. הנה - 4 מחזורים ראשונים שלנו ויש רק משחק אחד בשבת. אבל זה מתאזן. אני לא יכול להגיע למשחק בק"ש עקב עבודה, אז אני מתחיל מחאה על כך שצריך להעביר את המשחק לשבת? לא. אני מקבל את המצב כפי שהוא. אני מודע לזה שהזכיין, שמשלם המון כסף לקבוצות שלנו ואת חלקן הוא מציל, קובע את שעות המשחקיםם והשידורים וזה לגטימי וקורה כמעט בכל המדינות שבעולם.
אז ברגע שמנסים לעשות משהו טוב ללאומית, דבר שיזרים הרבה יותר כסף לקבוצות, דבר שיגרום לחשיפה מוגברת של השחקנים בליגה הזו, דבר שיעלה את העניין הכל כך מועט בליגה הזו - פתאום הזזה של משחק אחד בלבד לשבת מפריעה לשחקנים שכבר שיחקו לא פעם ולא פעמיים ביום שבת ואז לא פצו פה.

קשה לי לקבל את העובדה שאתה קורא למשהו שרץ נגיד 5 או 6 שנים (וגם זה עם משחקים בשבת) סטטוס קוו. זה פשוט לא נכון.

את 2 אתה כבר תצטרך להוכיח. אני בנתיים לא קראתי על עצומה של 70% משחקני הליגה הלאומית שקוראת להעביר את המשחק המרכזי מיום שבת. אני שומע על גיא דיין, אבי איבגי, דוד רביבו ואולי עוד כמה עשרות, שהם לא רוב השחקנים בליגה הזו.
אז היית צריך לשמוע את יו״ר הסתדרות השחקנים במתחממים ונקבת במספר המדויק

סמל אישי של משתמש
The red one

מי זה יו"ר הסתדרות השחקנים ומה המספר המדוייק שהוא נקב בו ?

סמל אישי של משתמש
אריאל2
Title: דע מאין באת ולאן אתה הולך

שליחה על ידי אריאל2 »

אורי אדום בנשמה כתב:

אז בא נמתח עוד קצת את הסטטוס קוו - בממלכות ישראל ויהודה, לא היה חילול שבת ממוסד המוני. בא לו בן גוריון, התעלם מהיסטוריה של 3,300 שנה ממעמד הר סיני ושינה סטטוס קוו של אלפי שנים... מה תאמר על זה?

או בקיצור ולעניין - אל תתחכם. לענות תשובות מפגרות לא רק אתה יודע. סטטוס קוו לא חייב להיות בן 67 שנה כדי שלא ניתן יהיה לשנותו
כמה דברים:
אתה יורד לפסים אישיים. אני לא חבר שלך ולא מקבל ממך משובים או ציונים. הערות כמו 'תשובות מפגרות' או 'אל תתחכם' תכתוב לאחרים. ואם אתה כבר דורש גילוי נאות מאחרים בנושאי שמירת שבת, שריפת ערבים, דקירת הומואים ותומכיהם וכו' אז תדרוש זאת גם מעצמך. (גילוי נאות: אני לא שומר שבת ונגד שריפת ודקירת אנשים באופן כללי).
אין לך (או לאחרים) ידיעה מוחלטת עד כמה שמרו שבת בימי המלוכה. אני ממליץ לך לקרוא את הערך שבת באנציקלופדיה המקראית, כרך ז (בעיקר טורים 515-513) ואת נחמיה יג טו-כב, ירמיהו יז כ-כג, יחזקאל כ יט-כא. ספק רב עד כמה ממלכות שעבדו עבודה זרה במשך מאות שנים הקפידו על שמירת שבת כהלכתה.
אם אתה באמת לא יודע מהו הסכם הסטטוס קוו המפורסם מימי בן גוריון אז תפתח ויקיפדיה. עוד לפני שקמה המדינה שיחקו פה בשבת. לפני כמה שנים הזיזו את משחקי הלאומית לימי חול. אם כבר זה היה שינוי של הסטטוס קוו (אני מניח שלא הזדעקת נגדו). להמחשה בלבד, כדי לשמר את הסטטוס קוו הנוכחי ממשיכים להפעיל קווים ריקים מנוסעים בחיפה מדי שבת אבל לא מוכנים להפעיל קווים אחרים עתירי נוסעים שלא פעלו בימי המנדט.
מכל מקום, הטענה שהעברת המשחקים לשבת אסורה בשל הסטטוס קוו מימי קום המדינה אין לה על מה שתסמוך, וגם איגוד השחקנים טען להעדר היתר עבודה בשבת ולא להפרת הסטטוס קוו.

סמל אישי של משתמש
red and white

אדום בלב בנשמהההה כתב:מי זה יו"ר הסתדרות השחקנים ומה המספר המדוייק שהוא נקב בו ?
1. לא יודע מי זה אבל הוא התראיין במתחממים לפני כמה תוכניות
2. המספר המדויק שהוא נקב בו הוא 70 או 80

סמל אישי של משתמש
The red one

סבבה, ניקח 80 חבר'ה.

16 קבוצות בלאומית נגיד שבכל אחת 22 שחקני סגל , יוצא 352 שחקנים וזה עוד שאני שם בצד את המאמנים וכל אנשי המקצוע מסביב. 22% שחקנים. רוב?

סמל אישי של משתמש
ns75

שליחה על ידי ns75 »

אורי אדום בנשמה כתב:

אז בא נמתח עוד קצת את הסטטוס קוו - בממלכות ישראל ויהודה, לא היה חילול שבת ממוסד המוני. בא לו בן גוריון, התעלם מהיסטוריה של 3,300 שנה ממעמד הר סיני ושינה סטטוס קוו של אלפי שנים... מה תאמר על זה?

או בקיצור ולעניין - אל תתחכם. לענות תשובות מפגרות לא רק אתה יודע. סטטוס קוו לא חייב להיות בן 67 שנה כדי שלא ניתן יהיה לשנותו
בממלכת יהודה וישראל גם היו סוקלים אנשים למוות, בעיקר נשים שהעזו ללכת ללא כיסוי ראש

זה גם מתאים לך או שאתה אוהב לאמץ רק חלק מהמנהגים הפרימיטיבים?

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

לא לעשן,לא לקלל לא לפצח גרעינים ועכשיו גם לדחק כדורגל בימי ראשון.
גמרו עלינו...

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

מעניין אותי אם האנשים שרוצים כדורגל בימי חול ומערבים עכשיו את כל העולם מבינים איזה צרה הם מביאים על הכדורגל שלנו

סמל אישי של משתמש
red and white

אדום בלב בנשמהההה כתב:סבבה, ניקח 80 חבר'ה.

16 קבוצות בלאומית נגיד שבכל אחת 22 שחקני סגל , יוצא 352 שחקנים וזה עוד שאני שם בצד את המאמנים וכל אנשי המקצוע מסביב. 22% שחקנים. רוב?
תיקרא את הכתבה של נחשוני בידיעות אחרונות.
ובקשר לכמות השחקנים , הוא דיבר על 70 אחוז לא שחקנים ושיש גם לא מעט שחקנים בליגת העל שתומכים בהם ביניהם צדק וגורדנה

סמל אישי של משתמש
CrazyRed7
Title: קרייזי-רד7

שליחה על ידי CrazyRed7 »

red and white כתב: תיקרא את הכתבה של נחשוני בידיעות אחרונות.
ובקשר לכמות השחקנים , הוא דיבר על 70 אחוז לא שחקנים ושיש גם לא מעט שחקנים בליגת העל שתומכים בהם ביניהם צדק וגורדנה
הוא דיבר על 70-80 שחקנים. לא אחוז.

נו ו..?שיתמכו במה שבא להם. גם אני עובד בשבת והייתי שמח לא לעבוד בשבת. אז?
מה לעשות שצריך להתפרנס?אם למישהו לא מתאים עבודה מסוימת שיקום ויעזוב.

סמל אישי של משתמש
CrazyRed7
Title: קרייזי-רד7

שליחה על ידי CrazyRed7 »

שילמדו קצת מהכדורגלנים הערבים. גם בתקופת הרמדאן הקשה הם לא התבכיינו ולא ויתרו ועלו לשחק עם כל הקשיים. אף אחד לא ביקש או דרש לעצור את הליגה, להזיז שעות או משהו כזה.

סמל אישי של משתמש
red and white

CrazyRed7 כתב: הוא דיבר על 70-80 שחקנים. לא אחוז.

נו ו..?שיתמכו במה שבא להם. גם אני עובד בשבת והייתי שמח לא לעבוד בשבת. אז?
מה לעשות שצריך להתפרנס?אם למישהו לא מתאים עבודה מסוימת שיקום ויעזוב.
הוא דיבר על אחוזים והנה נראה שגם אתה בעד הדרה של אנשים מסורתיים ודתיים מהכדורגל , זאת אמירה טיפשית ״ מי שלא רוצה , שילך״ ואני גם יכול להגיד גם לך שביום ראשון אם אתה לא רוצה אל תבוא אבל אני לא בן 4 ויש דיון

שלח תגובה