נו מה יהיה לוטם ז'ינו חייב להשאר
Re: נו מה יהיה לוטם ז'ינו חייב להשאר
שכר שחקנים תמיד מדבר בנטו
ואני לא מבין מה הרעש שנוצר פה?
בוואלה כתוב שיש מעל2 קבוצות שהציעו 200 א״י
כך מי שמבין טיפה בעסקים יודע שכשיש את אותה ההצעה עושים התמחרות!
מי שמציע את הכי הרבה כסף תזכה בשחקן..
מה גם שככל שקבוצה מוציאה יותר כסף על השחקן המעמד שלו בקבוצה החדשה עולה.. אז עדיף ללוטם לא להשתחרר ב200 א״י למה זה גרעינים שם וכך גם יתייחסו אליו..
הבעיה עם השחקנים הצעירים שההורים שלהם חושבים שכל אחד מהם מראדונה וכל אחד רוצה חוזה של מסי
שילך לשוויץ.. ירוויח סכום יפה
אבל יגמור לעצמו תקריירה
רחוק מהמשפחה בלי לראות דשא..
הלוואי ויצליח אבל זה כרגע מרגיש כמו בלוף
בהצלחה!!
ואני לא מבין מה הרעש שנוצר פה?
בוואלה כתוב שיש מעל2 קבוצות שהציעו 200 א״י
כך מי שמבין טיפה בעסקים יודע שכשיש את אותה ההצעה עושים התמחרות!
מי שמציע את הכי הרבה כסף תזכה בשחקן..
מה גם שככל שקבוצה מוציאה יותר כסף על השחקן המעמד שלו בקבוצה החדשה עולה.. אז עדיף ללוטם לא להשתחרר ב200 א״י למה זה גרעינים שם וכך גם יתייחסו אליו..
הבעיה עם השחקנים הצעירים שההורים שלהם חושבים שכל אחד מהם מראדונה וכל אחד רוצה חוזה של מסי
שילך לשוויץ.. ירוויח סכום יפה
אבל יגמור לעצמו תקריירה
רחוק מהמשפחה בלי לראות דשא..
הלוואי ויצליח אבל זה כרגע מרגיש כמו בלוף
בהצלחה!!
אני לא חושב שהוא שווה כרגע את השכר שהוא מבקש צריך להיות ריאלי , האמת גם לפי הרכש שמסתמן לא בונים עליו להרכב הוא שחקן משלים לא יותר מזה הוא איטי לא מדיוק משחק בעיקר לרוחב. במידה והשחקן יבלוט ישפרו לו את החוזה כרגע הוא יכול לעשות חמוצים
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
מצטער להגיד לך, אבל אתה זה שלא שווה תגובה. "דמגוג" "משפט מטומטם" "דיון מיותר" הודעות דרמטיות על פרישה מהדיון בכל הודעה שנייה. כשתלמד מהי תרבות דיון, מה זה אומר לכבד את הדעה של האחר גם אם היא מנוגדת לשלך, אז תהיה ראוי לתגובה.ForeverRed כתב: לא שווה תגובה. שיהיה לך רק טוב!
ובחזרה לכדורגל, אני חושב שהמסגרת של הדיון כאן היא לא נכונה.
אין ספק, ואמרתי את זה גם בדיון שהתפתח בזמנו על אופיר דוידזאדה, שהמשכורות היום בכדורגל הן מופרזות. לא רק בכדורגל הישראלי, אלא בכלל בכדורגל העולמי.
חוקי הפייר פליי שכולם מדברים עליהם נועדו להתמודד בעיקר עם הנושא של משכורות השחקנים, שגדלו וגדלו עם השנים, והיום הם הסיבה העיקרית לכך שקבוצות רבות מתקשות לסיים עונה ברווח. יש לא מעט קבוצות באירופה (סיטי וצ'לסי הם דוגמא מצוינת) שהמשכורות גדולות יותר מההכנסות של הקבוצה! כן כן, לפני שלוקחים בחשבון את כל ההוצאות הנלוות של קבוצת כדורגל, יש קבוצות שרק המשכורות של השחקנים גדולות יותר מכל הרווחים של הקבוצה, מה שמחייב את הבעלים להכניס יד לכיס מידי שנה.
עם זאת, אם קבוצה מסוימת רוצה להתמודד עם הנושא, להילחם בגובה המשכורות כיום, היא חייבת לעשות זאת במסגרת רחבה - או להחליט שהיא משנה את המשכורות של כל שחקני הקבוצה או להחליט שהיא עושה צעד שבו כל קבוצות הליגה מחליטות ביחד שהמצב לא יכול להימשך ושהם פועלות ביחד אחד כדי לשנות את גובה המשכורות בליגה.
ובחזרה להפועל באר שבע, כל עוד אין החלטה במועדון לפעול בצורה רחבה, אי אפשר לעשות איפה ואיפה. אי אפשר לנקוט בגישה שכאשר מדובר בשחקן רכש, אז משלמים משכורות גבוהות מאוד (מי אמר 200 אלף יורו לדיויד הובר? מי אמר 160 אלף דולר לגל אראל?) וכאשר מדובר בשחקני הבית מנסים לחסוך (ההצעה הראשונה לאופיר דוידזאדה הייתה בסביבות 7,000 ₪ בסיס לחודש, ההצעה הראשונה לזינו היא בסביבות 9,000 ₪ בסיס לחודש).
במציאות של היום, ברף המשכורות שהקבוצה משלמת היום, לוטם זינו שלקח חלק בשנה שעברה ב30 משחקים של הקבוצה (27 בליגה ו3 משחקים בגביע המדינה) שווה יותר מ68 אלף דולר, בטח ובטח כששכר הבסיס הוא נמוך מאוד.
בכדורגל של היום, שהשוק הוא גלובאלי, שקבוצות משוויץ יכולות להציע לשחקן צעיר מישראל חוזה של 160 אלף יורו והצעה של 200 אלף יורו עבור כרטיס השחקן שלו בלי להזיע בכלל רק כי הוא פרוספקט לעתיד, המחשבה צריכה להיות שונה.
לצערנו אנחנו צריכים להחליף את התקליט. אנחנו עברנו מזמן את הזמנים שבהם 100 אלף דולר היה סכום שמעט השחקנים הישראלים שהיו מרוויחים, היום, בטח בהפועל באר שבע, אין שחקן הרכב שמרוויח פחות מ150 אלף דולר לעונה, ואין שחקן במעמד של לוטם זינו (30 משחקים בעונה האחרונה) שיסכים למשכורת של 69 אלף דולר עם בסיס כל כך נמוך.
היתרון בשחקני בית מבחינת המשכורות בא לידי ביטוי בעיקר בזמן שהם בגיל נוער/משרתים בצבא. בניגוד למשל לרועי קהת, שהסכים לבוא לכאן כחייל רק בהבטחה שבסיום השנה הוא יקבל מענק גבוה במיוחד בגלל העובדה שהוא מקבל משכורת חייל, שחקני הבית שלנו (אופיר דוידזאדה, לוטם זינו) שיחקו במשך שנים (שניהם המשיכו גם שנה לאחר השחרור, כלומר 4 שנים ולא 3 שנים, עם משכורת החייל) עם משכורת נמוכה במיוחד, גם בשלב שהם קיבלו דקות קבועות בקבוצה הבוגרת.
אחרי השחרור מהצבא, אחרי שאופיר ולוטם כבר הפכו להיות שחקנים קבועים בקבוצה הבוגרת, צריכים להתייחס אליהם בהתאם, צריכים לשלם להם כפי שמשלמים ליתר שחקני הקבוצה.
שחקן ששותף בסגנית האלופה ב30 משחקים בעונה החולפת (וזה עוד בלי גביע הטוטו והמסגרת האירופאית שנוספים השנה) ומשתייך לנבחרת האולימפית של ישראל שווה יותר מהשכר שהציעו ללוטם, גם אם לנו אוהדי הכדורגל עדין יש זיכרונות מהתקופה ש68 אלף דולר היה הרבה כסף לשחקן במעמדו של לוטם.
מי שלא מכיר ולא יודע וייכנס לפורום יחשוב שאנחנו מדברים פה על אנדריאה פירלו...
לא יודע מה איתכם אבל אם אני צריך לבחור צד, הקבוצה/ההנהלה או לוטם מבחינתי שייזרקו אותו להתאמן עם הנוער..
בטח לא בגלל שחקנים כמוהו הגענו לאן שהגענו שנה שעברה ובטח לא בגלל שחקן כזה או אחר שנולד בסורוקה אני אצא נגד העומדת בראש המועדון שתרצו או לא רק בזכותה אנחנו איפה אנחנו...
מעבר לזה אני חושב שכל עוד אתם לא נטפלים לגופו של אדם אלא לגופו של עניין רמת הדיון פה בסדר גמור, הלוואי שניצמד לזה יותר.
לא יודע מה איתכם אבל אם אני צריך לבחור צד, הקבוצה/ההנהלה או לוטם מבחינתי שייזרקו אותו להתאמן עם הנוער..
בטח לא בגלל שחקנים כמוהו הגענו לאן שהגענו שנה שעברה ובטח לא בגלל שחקן כזה או אחר שנולד בסורוקה אני אצא נגד העומדת בראש המועדון שתרצו או לא רק בזכותה אנחנו איפה אנחנו...
מעבר לזה אני חושב שכל עוד אתם לא נטפלים לגופו של אדם אלא לגופו של עניין רמת הדיון פה בסדר גמור, הלוואי שניצמד לזה יותר.
- ForeverRed
הודעות דרמטיות על פרישה מהדיון? נו באמת. היחיד שנוהג בדרמטיות זה אתה. בסך הכל אמרתי שהדיון הזה מיותר, שצריך לתת לשני הצדדים לשבור אתSir Alex Ferguson כתב: מצטער להגיד לך, אבל אתה זה שלא שווה תגובה. "דמגוג" "משפט מטומטם" "דיון מיותר" הודעות דרמטיות על פרישה מהדיון בכל הודעה שנייה. כשתלמד מהי תרבות דיון, מה זה אומר לכבד את הדעה של האחר גם אם היא מנוגדת לשלך, אז תהיה ראוי לתגובה.
הראש והם כבר ימצאו פתרון, הרי הכל חלק ממו"מ. אבל קשה לכם להתאפק, מדגדג לכם בעצמות, ולא בגלל שמגיע ללוטם אלא רק בגלל שגדל בבאר שבע.
בקשר לדמגוגיה, לא יודע מה איתך, אבל כשאני קורא תגובות שלך שמצד אחד מביעות אכזבה מיכולתו המקצועית של לוטם בעונה שעברה, ומצד שני מתארות אותו
כפרוספקט אדיר, שחקן העתיד של המועדון, אז משהו מרגיש לי לא נקי. ההשוואה בין שכרם של הובר ואראל לבין שכרו של לוטם היא לא פחות ממגוחכת. אי
אפשר להשוות שחקן סגל צעיר ובינוני לשני שחקנים שהגיעו לפה כשחקנים שאמורים להוביל את הקבוצה (גם אם בפועל לא עמדו בציפיות). הלבל שאליו הייתי
משייך את לוטם הוא קצת מעל זה של בן ביטון ובן תורג'מן, שחקני סגל צעירים עם פוטנציאל שמשמשים בעיקר כגיבוי. מזמין אותך לבדוק כמה הם מרוויחים ולחזור
אליי.
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
1. יתכן ופספסתי, אבל זה לא אתה שאמר פעם אחר פעם שהוא כבר לא מגיב בדיון (לזה הכוונה דרמטיות למקרה שלא הבנת).
2. לוטם זינו לא עשה את קפיצת המדרגה שרציתי שיעשה בשנה שעברה. הוא לא היה מספיק דומיננטי כדי למתג עצמו כשחקן שראוי לקבל את חולצת ההרכב. נו אז מה? מדובר בשחקן בן 30? במוצר מוגמר? זה סוף הדרך מבחינתו?
מדובר בשחקן צעיר בן 22, שעדין מתפתח כשחקן, שעדין לומד כל הזמן, ושבשנה שעברה קידם את עצמו מבחינה מקצועית, גם אם לא מספיק כדי למתג עצמו כשחקן הרכב.
אם לפני שלוש שנים או שנתיים לא היינו בטוחים שלוטם בכלל ראוי להיות חלק מהרוטציה, אחרי שנה שעברה די ברור שהוא מסוגל להיות חלק מהרוטציה, ועכשיו השאלה עד כמה הוא מסוגל להתקדם.
אני חושב שלוטם זינו הוא פרוספקט טוב מאוד לעתיד. כן, גם אם בשנה החולפת לוטם לא הגיע למקומות שאני חשבתי שיגיע. הוא עדין צעיר, זה עוד יכול לקרות.
3. לא יודע מה יהיה סופו של המשא ומתן בין הצדדים. כן מאכזב אותי לראות, שכמו במקרה של אופיר דוידזאדה, ההנהלה מתחילה את המשא ומתן בצורה לא נכונה, גם מבחינת הסכומים וגם מבחינת היחס לשחקן.
4. לוטם זינו יהיה שחקן רוטציה בעונה הקרובה וכניראה האופציה הראשונה לחילוף מהקישור.
בן ביטון ובן תורג'מן היו מגינים מחליפים, שכל עוד המגינים הפותחים בריאים, הם לא אמורים לראות דקות.
חילוף של שחקן אמצע הוא הרבה יותר נפוץ מאשר חילוף של מגן בהגנה, כמו גם רוטציה בקישור, ולכן שחקני האמצע הם חשובים הרבה יותר וצריכים להיות איכותיים הרבה יותר.
אם בן תורג'מן היה שחקן קישור, הוא לא היה מחזיק מעמד אפילו חצי עונה בקבוצה.
5. מזמין אותך לבדוק כמה מרוויחים שאר השחקנים בסגל שלנו שמתקרבים ל30 משחקים בעונה ואז תחזור אלי.
2. לוטם זינו לא עשה את קפיצת המדרגה שרציתי שיעשה בשנה שעברה. הוא לא היה מספיק דומיננטי כדי למתג עצמו כשחקן שראוי לקבל את חולצת ההרכב. נו אז מה? מדובר בשחקן בן 30? במוצר מוגמר? זה סוף הדרך מבחינתו?
מדובר בשחקן צעיר בן 22, שעדין מתפתח כשחקן, שעדין לומד כל הזמן, ושבשנה שעברה קידם את עצמו מבחינה מקצועית, גם אם לא מספיק כדי למתג עצמו כשחקן הרכב.
אם לפני שלוש שנים או שנתיים לא היינו בטוחים שלוטם בכלל ראוי להיות חלק מהרוטציה, אחרי שנה שעברה די ברור שהוא מסוגל להיות חלק מהרוטציה, ועכשיו השאלה עד כמה הוא מסוגל להתקדם.
אני חושב שלוטם זינו הוא פרוספקט טוב מאוד לעתיד. כן, גם אם בשנה החולפת לוטם לא הגיע למקומות שאני חשבתי שיגיע. הוא עדין צעיר, זה עוד יכול לקרות.
3. לא יודע מה יהיה סופו של המשא ומתן בין הצדדים. כן מאכזב אותי לראות, שכמו במקרה של אופיר דוידזאדה, ההנהלה מתחילה את המשא ומתן בצורה לא נכונה, גם מבחינת הסכומים וגם מבחינת היחס לשחקן.
4. לוטם זינו יהיה שחקן רוטציה בעונה הקרובה וכניראה האופציה הראשונה לחילוף מהקישור.
בן ביטון ובן תורג'מן היו מגינים מחליפים, שכל עוד המגינים הפותחים בריאים, הם לא אמורים לראות דקות.
חילוף של שחקן אמצע הוא הרבה יותר נפוץ מאשר חילוף של מגן בהגנה, כמו גם רוטציה בקישור, ולכן שחקני האמצע הם חשובים הרבה יותר וצריכים להיות איכותיים הרבה יותר.
5. מזמין אותך לבדוק כמה מרוויחים שאר השחקנים בסגל שלנו שמתקרבים ל30 משחקים בעונה ואז תחזור אלי.
אותי פחות מעניין ההתנגחויות האישיות בינכם אלה משהו אחר לגמרי.Sir Alex Ferguson כתב:1.
יש ואמרתי את זה כבר בעבר תחושה שאתה ועוד כמה כאן רק מחפשים את הפתח הזה לתקוף את ההנהלה.
ולא שאני חושב שהכל אצלם ורוד,ברור לגמרי שלא,אבל אתה מתעקש לבזבז את התחמושת שלך על הסיפור הזה והופך עצמך ללא אובייקטיבי בשיח הזה.
המזל היחיד שלכם זה שמי שעומד בראש הקבוצה זו אלונה,אם אני הבעלים אז אני אומר לזינו (ואם וכאשר המשכורת שהציעו לו זו אכן המשכורת) בבקשה תביא X כסף ולך,"אני לא מסוגל לשלם לך את השכר הזה" וביני לבין עצמי אני אומר שאין סיכוי שיקבל ממני אפילו קרוב ל160 אלף יורו.
אבל אלונה כמו אלונה מנסה לצאת בסדר עם כולם,היא יודעת שאם היא תמכור את זינו יבואו ח'ברה כמוך ויגידו"הנה מוכרים עכשיו גם שחקני בית","לגיון זרים וכו' וכו'.
בשפה העיסקית זה נקרא פראיירית!
אבל אתם שום דבר לא מספק אתכם,הזיכרון שלכם קצר,וביננו אתם חושבים שאתם יכולים לנהל את הקבוצה טוב יותר.
עכשיו אני בטוח שיקומו ויגידו "ב"ש הייתה לפני ותהיה אחרי",משפט שהוא די מטומטם,אווילי שמי שאומר אותו הוא די לוקה בנפשו.
למה מה היה פה לפני?? שממה ושיממון.
אני לא נכנס בכלל לויכוח על אם מגיע לזינו או לא מגיע,אילו עינייני משא ומתן שקורים בכל קיץ,וקרו עם שחקנים גדולים יותר מזינו.
הניסיון שלכם להפוך את זה לזה שההנהלה מתייחסת לשחקני הבית כסוג ב' ומותר להם הכל,זה מה שמפריע לי,שאתם נותנים גב לשחקן במקום לקבוצה.
הרי אם היו מתייחסים אליהם כסוג ב' היו ממנים מנהל מקצועי ב130000 לעונה??
הופכים את מחלקת הנוער על בורייה?? לא! זה לא היה.
אבל אתם תמשיכו עם מרד התרנגולים שלכם,ואת הטוב מעריכים רק שהוא לא נמצא.
- ForeverRed
1. אכן אמרתי, אבל כשמגיבים אליי באופן אישי כמו שאתה עשית אז קצת קשה להתעלם.Sir Alex Ferguson כתב:1. יתכן ופספסתי, אבל זה לא אתה שאמר פעם אחר פעם שהוא כבר לא מגיב בדיון (לזה הכוונה דרמטיות למקרה שלא הבנת).
2. בדיוק כפי שאמרת, אכן מדובר בשחקן צעיר בן 22 שעדין מתפתח כשחקן, שעדין לומד כל הזמן, ושבשנה שעברה קידם את עצמו מבחינה מקצועית, גם אם לא
מספיק כדי למתג עצמו כשחקן הרכב, ואחרי השנה שעברה די ברור שהוא מסוגל להיות חלק מהרוטציה. עד כאן הכל בסדר. עכשיו נשאלת השאלה, האם לשחקן
שהישגו הגדול ביותר עד כה הוא ההוכחה שהוא מתאים לרוטציה, שחקן שנכון לכרגע מגלה יכולת בינונית, שחקן שבעתיד אולי יעשה את קפיצת המדרגה ואולי לא
(וגם אם כן לא ברור כמה גבוהה הקפיצה תהיה), האם לשחקן כזה מגיע שכר שהרבה שחקנים בכירים בקבוצות אחרות היו חולמים עליו כבר עכשיו? מה רע בחוזה
המדורג שהציעו לו בקבוצה ותואם את ההתקדמות העתידית שאולי (ואולי לא) יעשה? אני רואה את זה כניסיון לקפוץ על העגלה ולגזור קופון על אלונה. אתה רואה את
זה בתור יחס מביש לשחקני הבית? זכותך.
3. ממש לא מסכים, עניין של דיעה.
4. מסכים שמעמדו של לוטם צריך להיות מעט גבוה יותר משל הבנים, אבל בהחלט לא בהרבה. מבחינתי כולם נכנסים תחת אותה קטגוריה של שחקני רוטציה בעלי
פוטנציאל שהשתייכותם לרמות הגבוהות מוטלת עדיין בספק.
5. ראה סעיפים קודמים.
מאיפה יש לכם זמן לרשום כאלה נאומים?!
- דר אדום בנשמה
- Title: הפועל אימפריה!
חוץ מזה אראל בניגוד ללוטם היה מעולה בפאן ההגנתי ולראייה מספר חטיפות הכדור בין הטובות או הכי טובה בליגה, מה לוטם עשה חוץ מבישול לגול? הוא לא נתן לקבוצה שום דבר מעבר והשנה הוא מיועד להיות הקשר הרביעי ברןטציה..
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!
דר אני אשמח לראות מהיכן אתה שואב את הנתונים.
מעניין אותי גם לדעת כמה איבודי כדור היו לו (לאראל) ובפרט כאלו שהובילו לספיגה.
מעניין אותי גם לדעת כמה איבודי כדור היו לו (לאראל) ובפרט כאלו שהובילו לספיגה.
הפועל אני כבר משתגע
מספיק להמציא נתונים. מספר החטיפות עאלק
מאיפה אתה ממציא את השקרים האלה
מאיפה אתה ממציא את השקרים האלה
מעניין שלשחקנים צעירים אחרים לא נתת כ"כ הרבה חסד) נאסר קהת וכו...Sir Alex Ferguson כתב:1
מיום ליום אתה ממתג את עצמך כלא אובייקטיבי בנושא שחקני הבית.
- דר אדום בנשמה
- Title: הפועל אימפריה!
ה'שקרים' הללו פורסמו לפניי חודשיים או יותר בידיעות הנגב אבל היי אני שקרן וממציאן...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!
- dardasmiley
זה די הגיוני שניתן פחות קרדיט לשחקן שבא ממכבי לעונה וחוזר אליה בסופה. אין לו זיקה לעיר. אין לו זיקה למועדון. הוא לא אוהד הקבוצה. ואין שום סיכוי שבעולם שאם הוא יעשה קריירה מצליחה בחול הוא יחזור אלינו בסופה עם חוזה לשלוש שנים תוך ויתור על שני שליש שכר. רק כי הוא רוצה להצעיד את קבוצת נעוריו קדימה.izguy83 כתב: מעניין שלשחקנים צעירים אחרים לא נתת כ"כ הרבה חסד) נאסר קהת וכו...
מיום ליום אתה ממתג את עצמך כלא אובייקטיבי בנושא שחקני הבית.
בכל עמדה בה יש שחקן בית שציונו הכללי לא נופל בהרבה משחקן רכש עדיף לשים את שחקן הבית! אחרת אין שום צידוק למחלקת הנוער. אפשר לעשות הסכם עם איזקוביץ' ולקבל ממנו נערים עם פוטנציאל.
לשחקן בית יש ערך מוסף גדול מאוד והוא אהדתו למועדון.
כל הזמן אנחנו אומרים כששחקני רכש לא מתאמצים "קח 11 אוהדים מהקהל הם יתאמצו יותר", זו לא סתם אמרה. זה באמת נכון, שחקן בית ייתן מעצמו 200% בכל זמן. כי הוא אוהד. בדיוק כמו שאם לנו כאוהדים הייתה האפשרות ללבוש את החולצה של הפועל למשחק אחד, גם אחרי עשר דקות שרובנו היינו מתפגרים היינו ממשיכים לרוץ ולהשתגע על הכדור. לעולם לא תקבלו את זה משחקן רכש. אז די ברור שנהיה לא אובייקטבים בנוגע לשחקני בית ודי ברור שנרצה בהצלחתם יותר. הצלחתם הצלחתנו!