CrazyRed7 כתב:
משום שלא היו שחקנים דומיננטיים שכאלה. אתה זוכר קשר אמצע כמו אוגו בעשור האחרון?
על זהבי הייתה הצעה רשמית של 3 מיליון יורו. מכבי סירבה.
שום הצעה ושום נעליים.
ואתה יודע מה? גם אם כן הוא כבר כמה שנים מוכיח עצמו כשחקן איכותי ולא הבלחה חד פעמית והעלה קבוצה על הגב שלו לצמפיון,הרבה יותר קל לשווק את זה,מאשר קשר אחורי בהפועל בש שמשחק מול גמדים ואין לו יותר מדי מספרים.
לא זכור לי שחקן שמשחק ב50 אחוז מאמץ מול כל הקבוצות בארץ ועדיין נשאר כלכך דומיננטי.
הוא עושה כל דבר במגרש, כמעט שאי אפשר לקחת לו כדור וכל פוזשן שלו מול שחקנים יריבים נראה כמו בוגרים ונערים א.
ברור לי שלפני כמה שנים היה מוגזם לבקש מחירים כאלו, אבל בזמן ששחקנים בינוניים נמכרים ב10, 20 ו30 מיליון יורו, אוגו שווה לפחות 4 ואני עוד ממעיט בערכו. אם נמכור אותו בפחות, נצא פראיירים.
zahipan כתב:אני מפחד שנוואקמה יברח לנו לאנגליה, לדעתי הוא משמעותי לנו לא פחות מאוגו.
טוני מעולה ומשמעותי, אבל מאוד מוגבל במשחק שלו. לארץ זה נהדר, לאירופה לא יודע כמה זה מתאים.
היכולת שלו לעבור שחקן ולהחזיק כדור היא ברמה הגבוהה ביותר, אבל אין לו בכלל רגל שמאל ולדעתי קבלת ההחלטות שלו איטית לאירופה. מקווה שישאר מלך הביצה אצלנו!
zivmay כתב:לא זכור לי שחקן שמשחק ב50 אחוז מאמץ מול כל הקבוצות בארץ ועדיין נשאר כלכך דומיננטי.
הוא עושה כל דבר במגרש, כמעט שאי אפשר לקחת לו כדור וכל פוזשן שלו מול שחקנים יריבים נראה כמו בוגרים ונערים א.
ברור לי שלפני כמה שנים היה מוגזם לבקש מחירים כאלו, אבל בזמן ששחקנים בינוניים נמכרים ב10, 20 ו30 מיליון יורו, אוגו שווה לפחות 4 ואני עוד ממעיט בערכו. אם נמכור אותו בפחות, נצא פראיירים.
1. דרק בואטנג.
2. אתה ממש מגזים.
מתי נמכר שחקן מישראל בסכומים כאלה, ועוד בגיל מתקדם יחסית?
מילא אם היינו משחקים באירופה, או שאוגו היה נותן איזה טורניר גדול עם ניגריה.
גם זה לא.
סביבות ה-2 מיליון זה יהיה הכי הרבה שתוציא עליו בסיטואציה הנוכחית.
2. אתה ממש מגזים.
גם זה לא.
לא בטוח שהוא יימכר כל כך מהר. אתם שוכחים שאנחנו בליגה הישראלית ואין לו ממש הופעות באירופה.
תזכרו כמה זמן לקח לשחקנים כמו דה סילבה למשל לצאת מפה.
בואטנג, שבוודאי לא פחות טוב מאוגו נמכר במיליון דולר בערך
2. אתה ממש מגזים.
גם זה לא.
מה אני אגיד לך, אתה ממש הגיוני.
כנראה שלא הסתגלת למה שהולך היום בשוק, בזמן שרייכט נמכר במיליון יורו. ועל אצילי כנראה יבקשו אפילו יותר ( אם הוא יאריך חוזה).
אם ינהלו את המשא ומתן כמו שצריך, יהיה אפשר להשיג מחיר הרבה יותר גבוהה מ2 מיליון יורו.
כנראה שלא הסתגלת למה שהולך היום בשוק, בזמן שרייכט נמכר במיליון יורו. ועל אצילי כנראה יבקשו אפילו יותר ( אם הוא יאריך חוזה).
אם ינהלו את המשא ומתן כמו שצריך, יהיה אפשר להשיג מחיר הרבה יותר גבוהה מ2 מיליון יורו.
ואני הלא הגיוני מבנינו?
נראה לי שאתה צופה קצת יותר מדי בליגת האלופות ובליגה האנגלית. פה זה ישראל.
אבל עזוב ויכוחים, ימים יגידו. למרות ששמרת לעצמך אופצית יציאה יפה מאוד עם "אם ינהלו את המשא ומתן כמו שצריך".
אתה מערבב בין מחירים של ישראלים שקבוצות ישראליות מוכנות לשלם לבין מחירים על זרים/ישראלים בקבוצות מחול מוכנות לשלם. בארץ המחירים עולים בקצב לא הגיוני בגלל שאין הרבה אופציות. מלאי הישראלים הטובים די מוגבל ובהינתן שזרים טובים לא מגיעים לפה יוצא מצב שכל ישראלי שנתן עונה טובה נמכר במחירים מוגזמים, לדוגמא אזולאי ודסה למכבי, בראון אלינו ורייכרט להפועל. כששחקן יוצא לחול קבוצות לא מוכנות לשלם את המחירים המטורפים האלו על שחקנים שלא קרעו זוג נעליים וזה גם בגלל שהם נחשבים זרים ותופסים מקום של זר ואם יש להם דרכון אירופאי אולי יותר קל להוציא אותם במחירים קצת יותר גבוהים אבל גם אז יש מבחר יותר גדול של שחקנים שלא תמיד משלמים מחירים כאלו גבוהים וגם איזי\טביב\אשר אלון\גקי בן זקן יודעים את זה. רק בקיץ ראינו שהיינו מעוניינים במרציאנו וגקי לא היה מוכן לשחרר אותו בפחות ממיליון דולר ובסוף שיחרר אותו בהשאלה חינם ללוקרן, כי הוא היה בטוח שאלונה תישבר ואחרי שגורש חתם והוא נשאר עם הזין ביד הוא ידע שאין סיכוי בחיים שקבוצה מחול תשלם מיליון דולר על שוער מישראל. אותו סיפור היה עם טביב, הוא ידע שהקבוצה היחידה שתהיה מוכנה לשלם סכומים גבוהים על דסה זאת מכבי, אז הוא עוד עשה עיסקת חבילה שכוללת את אזולאי ולא התפשר על המחיר, גם אם זה אומר לחכות עד שמכבי יעלו לליגת האלופות ואז יתפזרו, אין מצב בחיים וגם הוא יודע את זה שהוא היה מצליח למכור את השניים במאותו מחיר לאירופה. אבל בארץ המצב שונה, וכשמלאי השחקנים הישראלים מוגבל אז כל רייכרט פתאום שווה מיליון יורו. זה ממש לא המצב כשבאים למכור את אותו השחקן לאירופה
המחירים מוגזמים בכל העולם, לא רק אצלנו.
שחקנים כמו אוגו הם מצרך נדיר (גם אם הוא זר), אין הרבה כאלה וזה מוזר שאתם לא מבינים את הייחוד שלו.
אם משלבים את כל המשתנים אפשריים, אין ספק שהוא שווה הרבה כסף.
blueman כתב:
אתה מערבב בין מחירים של ישראלים שקבוצות ישראליות מוכנות לשלם לבין מחירים על זרים/ישראלים בקבוצות מחול מוכנות לשלם. בארץ המחירים עולים בקצב לא הגיוני בגלל שאין הרבה אופציות. מלאי הישראלים הטובים די מוגבל ובהינתן שזרים טובים לא מגיעים לפה יוצא מצב שכל ישראלי שנתן עונה טובה נמכר במחירים מוגזמים, לדוגמא אזולאי ודסה למכבי, בראון אלינו ורייכרט להפועל. כששחקן יוצא לחול קבוצות לא מוכנות לשלם את המחירים המטורפים האלו על שחקנים שלא קרעו זוג נעליים וזה גם בגלל שהם נחשבים זרים ותופסים מקום של זר ואם יש להם דרכון אירופאי אולי יותר קל להוציא אותם במחירים קצת יותר גבוהים אבל גם אז יש מבחר יותר גדול של שחקנים שלא תמיד משלמים מחירים כאלו גבוהים וגם איזי\טביב\אשר אלון\גקי בן זקן יודעים את זה. רק בקיץ ראינו שהיינו מעוניינים במרציאנו וגקי לא היה מוכן לשחרר אותו בפחות ממיליון דולר ובסוף שיחרר אותו בהשאלה חינם ללוקרן, כי הוא היה בטוח שאלונה תישבר ואחרי שגורש חתם והוא נשאר עם הז** ביד הוא ידע שאין סיכוי בחיים שקבוצה מחול תשלם מיליון דולר על שוער מישראל. אותו סיפור היה עם טביב, הוא ידע שהקבוצה היחידה שתהיה מוכנה לשלם סכומים גבוהים על דסה זאת מכבי, אז הוא עוד עשה עיסקת חבילה שכוללת את אזולאי ולא התפשר על המחיר, גם אם זה אומר לחכות עד שמכבי יעלו לליגת האלופות ואז יתפזרו, אין מצב בחיים וגם הוא יודע את זה שהוא היה מצליח למכור את השניים במאותו מחיר לאירופה. אבל בארץ המצב שונה, וכשמלאי השחקנים הישראלים מוגבל אז כל רייכרט פתאום שווה מיליון יורו. זה ממש לא המצב כשבאים למכור את אותו השחקן לאירופה
zivmay כתב:המחירים מוגזמים בכל העולם, לא רק אצלנו.
שחקנים כמו אוגו הם מצרך נדיר (גם אם הוא זר), אין הרבה כאלה וזה מוזר שאתם לא מבינים את הייחוד שלו.
אם משלבים את כל המשתנים אפשריים, אין ספק שהוא שווה הרבה כסף.
אני לא יודע אם צריך להגזים ולהגיד ששחקנים כמו אוגו הם מצרך נדיר באירופה. זה עוד טעון הוכחה (במוקדמות השמפיונס עמה יעמיק)
רועי זריהן מפרסם שאולימפיאקוס רוצה את ג׳ון אוגו, ונדרוש על 2 מיליון יורו.
אם זה אמיתי הוא בחוץ, זה סכום שלא תהיה להם בעיה לעמוד בו וזאת קבוצה שתהיה מספיק אורקטיבית בשבילו.