אלונה כנסי

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
bs war

Re: אלונה כנסי

שליחה על ידי bs war »

dardasmiley כתב:מצטער אבל הדיון פה על שחקני הנוער הוא במקרה הטוב דמגוגי, במקרה הרע עיוור למציאות.
דוידזאדה היום השחקן הצעיר הטוב ביותר בעמדה שלו, למרות העונה הלא הכי מוצלחת שנתן. לראיה הוא מוזמן לכל משחק של נבחרת הנוער.
לוטם זינו הוא לא קשר אחורי!!!!! לוטם זינו כל חייו שיחק קשר קדמי ועשה שם עבודה מעולה. בא אלישע (וקצת גיא לוי) שכמו שאנחנו רואים העונה, הבנה בכדורגל אין לו, והוא לא מסוגל להוציא את המירב מהשחקנים שלו ושם אותו קשר אחורי. האיכויות של זינו באות לידי ביטוי הרבה יותר כשהוא משחק בעמדה קידמית.
יוני אוזן מחורר רשתות בליגה לנוער, אבל בהזדמנות היחידה שהוא קיבל העונה מהמאמן הפח שלנו הוא תופקד כקשר ספק קידמי ספק אחורי.

אל תדברו איתי בכלל על אין פה דור מיכות ומואנס דאבורים, כשהשחקנים שלנו יקבלו קרדיט כמו שקיבלו השניים למעלה, דקות משחק, ביטחון, תמיכה ואמונה מהצוות המקצועי אז ורק אז תוכלו להגיד האם הם שווים משהו או לא...
אבל נוכל להגיד שדור מיכות ודאבורים הביאו דאבל לנוער של מכבי, אז כן, הם יותר טובים. מן הסתם למועדון עם קבוצת נוער בינונית יהיה בסיס של שחקני בית בינוניים, ולמועדון עם קבוצת נוער אלופה יהיה בסיס של שחקני בית אלופים.
טוואטחה יותר טוב מדוידזאדה. וגם פותח לפניו בנבחרת. וגם מנפק סטטיסטיקה בערך כפולה משלו (ואל תגידו לי שזה כי הוא משחק עם שחקנים טובים יותר, דוידזאדה מרים בערך הרמה מדויקת אחת לעונה, וגם כששיחק עם מליקסון ואסולין לא בישל יותר מ- 3 שערים בעונה). אה, וטוואטחה גם כובש.

אני לא טוען ששחקני הבית לא צריכים לקבל הזדמנות. רק קחו בחשבון שכל עוד מחלקת הנוער שלנו תמשיך להיות בינונית ולהעמיד קבוצת נוער בינונית אז גם בסיס שחקני הבית יהיה בינוני וסביר להניח שגם הקבוצה הבוגרת. לדעתי אנחנו צריכים לשאוף להעמיד מחלקה מהטובות בארץ, מהילדים ועד הנוער, בשורה אחת עם מכבי ת"א ומכבי חיפה. אבל אנחנו עסוקים בלהאמין שכל הבעיות במחלקת הנוער שלנו מסתכמות בזה ששחקני נוער לא מקבלים צ'אנסים בגיל 18, ולא בזה שכולם אחר כך מסיימים בהפועל ערד.

סמל אישי של משתמש
yossi
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yossi »

בס"ד
bs war, הבעיה שאתה מעלה (והיא נכונה) קיימת לא רק בנוער אלא גם בבוגרים.
מספיק לראות את התלכיד הישראלי שרץ פה כבר כמה שנים בהרכב בדמותם של גביש, גבאי, דודזאדה ונאסר שלא מתקדם לשום מקום (להוציא את נאסר שפרח תחת גיא לוי, אך שוב נובל תחת אלשיע).
צריך לשלב בין מה שהציע אביאל (מועדון עם עקרונות ובעל בית שמתווה דרך שלפיה הולך המאמן ולא להיפך) יחד עם מהפכה בצוות המקצועי מהנוער ועד הבוגרים.
כשאתה שומע את ראש מחלקת הנוער ויקו חדד, שבכלל מועסק במשרה חלקית, מדבר בלי שום בושה על כך שהמחלקה שלו היא השלישית בטיבה בארץ אחרי מכבי וחיפה אפשר להבין את גודל הבעיה.
צריך להסתכל למציאות בעיניים ולא לחיות בהכחשה, והמציאות היא שאחרי 6 שנים תחת אלונה ועדיין אין פה יסודות ממשיים.

לא יודע אם צריך להביא איש זר או ישראלי שיעשה סדר בדברים ויקח מנהיגות.
יש מספיק מודלים מהארץ (מכבי, חיפה, ק"ש) ומחו"ל לאיך מועדונים צריכים להתנהל לטווח הארוך בבוגרים ובנוער, צריך לקחת את המתאים לנו ביותר וליישם אותו.

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

שליחה על ידי dardasmiley »

אם אני מחר צריך לשלוח את הבן שלי למחלקת כדורגל אין סיכוי שזה יהיה להפועל ב"ש. פשוט כי אני יודע שלא משנה כמה טוב הוא יהיה לבוגרים הוא לא יגיע, כי פה לא מקדמים נוער אלא עסוקים רק בלהביא שחקני רכש....
אגב אופיר דוידזאדה הוא מ-ג-ן הרבה יותר טוב מטוואטחה, בתור קשר הוא פחות מוצלח, ולכן הוא גם מבקיע פחות. אבל הוא מגן! ובלעשות הגנה הוא הרבה יותר טוב מטוואטחה...

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

dardasmiley כתב:אם אני מחר צריך לשלוח את הבן שלי למחלקת כדורגל אין סיכוי שזה יהיה להפועל ב"ש. פשוט כי אני יודע שלא משנה כמה טוב הוא יהיה לבוגרים הוא לא יגיע, כי פה לא מקדמים נוער אלא עסוקים רק בלהביא שחקני רכש....
באמת? לא תעשה את זה כי פשוט במכבי ת"א הוא ירכוש יסודות הרבה יותר טובים ויגדל כשחקן יותר טוב?
dardasmiley כתב:אגב אופיר דוידזאדה הוא מ-ג-ן הרבה יותר טוב מטוואטחה, בתור קשר הוא פחות מוצלח, ולכן הוא גם מבקיע פחות. אבל הוא מגן! ובלעשות הגנה הוא הרבה יותר טוב מטוואטחה...
מגן או קשר, יש יסודות בסיסיים שצריכים להיות לכל שחקן כדורגל. אופיר דוידזאדה בעל טכניקה מאוד מוגבלת, עדיין מתקשה לעצור כדורים. כל שחקן, בטח ובטח מגן שמצטרף להתקפה, צריך לדעת לבעוט לשער ולסיים מהלכים בצורה בסיסית, דוידזאדה לא יודע. והרמות כמובן, גם מגן 'הגנתי' כביכול צריך לדעת להרים. טוואטחה יותר חזק, יותר מהיר והרבה יותר טכני. יכול להיות שהגנתית דוידזאדה יותר טוב. אבל במכלול, אם אני צריך לבחור את מי לקחת לקבוצה שלי כמגן, אני לוקח את טוואטחה בלי לחשוב פעמיים.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

הדיון כאן הוא מהדיונים החשובים שיש לקיים אחרי שנשאר בליגה, והדגש הוא אחרי שנשאר בליגה. כרגע אנחנו צריכים להתרכז במשחק בשבת, באיך אנחנו ממלאים את האיצטדיון, באיך אנחנו באים בטירוף מהשנייה הראשונה, באיך אנחנו דוחפים את הקבוצה לניצחון. כל עוד לא נשארנו, כל עוד יש לנו חרב על הצוואר, הדיונים על העתיד והדרך הנכונה ללכת בה צריכים להידחק הצידה (לפחות כרגע).

סמל אישי של משתמש
eitam

שליחה על ידי eitam »

כשבאים לבדוק מודל אידאלי שמתאים לנו, צריך לעמוד מול הראי ולראות באמת לאיזה קבוצה אנו רוצים להידמות. לדעתי, לרצות להביא צוות זר עם כל המשמעויות הכלכליות עם פוטנציאל כשלנו זו טעות!!! מספיק "להסתפק" במודל כמו של קרית שמונה שמבינה שהיא לא יכולה להביא שחקנים ישראלים מהשורה הראשונה (גם כשהיא אלופה) ועל כן מתבססת על שחקני בית בתוספת לזרים טובים, התלהבות, חיבור למקום, לקהל (המועט שיש להם). בלי שמות גדולים, בלי צוות קטלוני, בלי עסקות במיליוני יורו אבל עם הרבה תשוקה.
כך אני רואה את הדרך הנכונה עבורינו וחשוב מכך , כך אני גם רוצה לראות אותה.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

eitam כתב:כשבאים לבדוק מודל אידאלי שמתאים לנו, צריך לעמוד מול הראי ולראות באמת לאיזה קבוצה אנו רוצים להידמות. לדעתי, לרצות להביא צוות זר עם כל המשמעויות הכלכליות עם פוטנציאל כשלנו זו טעות!!! מספיק "להסתפק" במודל כמו של קרית שמונה שמבינה שהיא לא יכולה להביא שחקנים ישראלים מהשורה הראשונה (גם כשהיא אלופה) ועל כן מתבססת על שחקני בית בתוספת לזרים טובים, התלהבות, חיבור למקום, לקהל (המועט שיש להם). בלי שמות גדולים, בלי צוות קטלוני, בלי עסקות במיליוני יורו אבל עם הרבה תשוקה.
כך אני רואה את הדרך הנכונה עבורינו וחשוב מכך , כך אני גם רוצה לראות אותה.
עם הפוטנציאל שלנו היינו אמורים להיות מכבי חיפה של הדרום, עם מונופול על כל ילד מדימונה ועד קריית גת. בפועל ילדים מב"ש עוזבים לטוברוק בגיל 13 ומכבי חיפה מקימה סניפים ברהט במקומך.

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

היי, זה שוב אני, הסקפטי (תרתי משמע).
הטענות הנכונות שסומסום ואחרים העלו פה כלפי הניהול של אלונה, נשמעות בצורה כזאת או אחרת כבר קרוב לשלוש שנים.
כמו שנוכחנו לדעת זה לא ממש גרם לנפילת האסימון המיוחלת.
מה גורם לכם לחשוב שהפעם זה כן יקרה?
יותר מזה, מה גורם לכם לחשוב שהעלאת פוסט כזה או אחר במדיה כזאת או אחרת כן תוביל לשינוי התפיסה?
איך כן אנחנו יכולים לעזור או לגרום לזה לקרות?
מה קורה במצב ששוב אנחנו נתקלים באטימות מצד אלונה?

סמל אישי של משתמש
eitam

שליחה על ידי eitam »

לא חושב שפוסט כזה או אחר ישנה משהו אבל יכול להיות שהאליפות שמכבי לקחה או הגביע שק"ש ייקחו ישנה משהו. נראה לי שאני מבין לאן אתה חותר (לא מכיר אותך אישית אבל בהחלט קורא את תגובותך). העניין שבניגוד גמור למקרים אחרים פה מדובר בבעלים שבאמת מנסה לעשות הכי טוב שהיא יכולה ומבינה והטעויות שלה נובעות מחוסר ניסיון ולא מתוך קמצנות או חוסר אכפתיות, על כן את המחאה שלנו נגד המצב צריך לעשות ברגישות הנכונה על מנת שלא לשפוך את התינוק עם המים.

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

לא קונה את התירוץ הזה של חוסר ניסיון... אם אני לא טועה אז היא רכשה את הקבוצה שנתיים לפני שמיץ' גולדהאר קנה את מכבי ונכנסת אוטוטו לעונה השביעית (!!!) שלה כבעלים של קבוצת כדורגל.
לגבי מחאות מסוג כזה או אחר - אני חושב שהאדישות מצד אחד והפחד מזה שאלונה תלך מצד שני גרמו לכך שאנחנו שאמורים להיות כלב השמירה של המועדון הזה - פשוט איחרנו את הרכבת.
הפועל באר שבע לא יכולה להרשות לעצמה עוד עונה כמו הארבע האחרונות. אנחנו בתור אוהדים לא יכולים להרשות שהמועדון יראה ככה עוד עונה. במקום לנצל את הפוטנציאל שיש פה, אנחנו רק הולכים ומאבדים עוד ועוד אוהדים וזה שבמועדון מצפים רק ל6 אלף איש למשחק גורלי שכזה, כשבעונה שעברה האצטדיון היה מפוצץ פעמיים תוך שבועיים, זה זרקור אדום ולצערי אני לא יודע אם אלונה או האנשים שלה מבינים את המשמעות של זה.
אני אישית יותר אדיש מאשר מיואש ולצערי אני לא רואה איך אלונה חושבת מחוץ לקופסא כדי לממש את הפוטנציאל שיש לנו כאן, גם אם נרד ליגה...
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
shovalb9
Title: עמה יעמיק

שליחה על ידי shovalb9 »

מסכים חלקית עם מה שאמרתם
אלונה צריכה כן להמשיך לטפח את הנוער אבל הבעיה המרכזית היא ששחקנים לא רוצים לבוא לפה כי הם יודעים ששחקנים צעירים לא מקבלים הזדמנות בכלל בהפועל ב"ש.
אם נכתיב מדיניות שצריך לעשות עם מנג'ר ומנהל מחלקת נוער שלא יהיו עירוניים כי יש פה פרוטקציות וקשרים ברמה לא נורמלית(רז רחמים כשעלה לראשונה לנוער לא ידע לתפוס כדור,שחקני נוער מקודמים בגלל שהם הבנים של..הקרובים של....)
מאמן מחלקת נוער+גנרל מנגר יכתיב 8-6 בעונות הבאות,מאמן כושר ומאמן שיודע טקטיקות ועקיפות ....(אלישע לא רע אבל הלחץ פה בדרום בשחקים).צריכים להבין שב"ש זה לא פרויקט של פלייאוף עליון בעונה אחת ואסור! להכתיב ציפיות כל עונה כי נתאכזב.
הפוטניצאל אבל פה הוא עצום,כי אם המדיניות תשתנה ושחקני נוער ישותפו הרבה שחקנים כישרוניים באזור ולא חסר מהם, יבואו לפה כי אנחנו פרויקט לעתיד שמקדם נוער וגם,באר שבע היא עיר מאוד כיפית לצעירים.(בעיקר בגלל הסטודנטים)
נ.ב הנוער צריך להתחיל מהילדים אבל גם הנוער של השנים הקרובות הוא נוער שמיועד לליגת העל.בעונה הבאה לא נצטרך להחליף סגל שלם, בכלל לא אפילו, 3 חיזוקים גג!!!!, מגן קשר עושה משחק וחלוץ 9.
" תחזיקו עוד כמה דקות בלקרוא מה רשמתי, זה לא הזמן להישבר......"

שלח תגובה