לוטם זינו - שלא יהיו אחר כך טענות....

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

Re: לוטם זינו - שלא יהיו אחר כך טענות....

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

גיל שגיב כתב:

שוב פעם תגובות בפן האישי ? תתבגר ?

טוב שלא כתבת טיפש.....

כל המחלוקת ביני לבינך היא הרי רק במשך הזמן שאמורים לבחון שחקן צעיר כשחקן הרכב, אני טוען שעד 5 משחקים ניתן לבחון ואתה טוען שיותר.
מעבר לזה, כבר נכתב כאן שיש את האימונים שגם הם פקטור חשוב לבחינה.
לא רואה מצב בו מאמן רוצה להכשל ולשלם מחיר בזה שהוא מרכיב שחקן לא מתאים, רוצה לומר שאם זינו יתאים מבחינה מקצועית הוא גם ישחק.
אלישע לא יקח סיכון לעוד עונה שתסתיים בכשלון.....
כל המחלוקת ביני לבינך היא שאני מחפש תהליכים בכדורגל, בניה לאורך זמן, ואתה מדבר איתי במספרים, כאילו יש הבדל גדול בין 5 משחקים בהרכב לבין 6 או 7 משחקים.

אימונים הם פקטור כשמדובר באימונים איכותיים ולא באימונים של אלישע לוי. אפילו אלישע יודע את זה, אחרת איך תסביר את העובדה שגם ברוכיאן וגם גזל שיחקו כמה ימים אחרי שחתמו כשהם עורכים אימון אחד בלבד עם הקבוצה. הם עד כדי כך הרשימו באותו אימון בודד שכבר במשחק לאחר מכן הם זכו להרכב (גזל) ולדקות משמעותיות (ברוכיאן)?

מאמן בישראל לא רוצה להיכשל ויותר מכך הוא מחפש הצלחה כאן ועכשיו. למאמן בישראל אין זמן לבנות שחקנים, למאמן בישראל אין זמן להתחיל תהליכים שאת הפירות שלהם יקצרו בעוד שנה, שנתיים או שלוש שנים.
מאמן בישראל כמעט תמיד יעדיף (אלא אם כן יש לו איזה עילוי ממש גדול בנוער) לתת את הדקות לשחקני רכש, לשחקנים מבחוץ, לכאלה שיש להם כבר שם ולא לשחקן נוער מהפועל באר שבע.

כמה שחקנים צעירים אלישע לוי בנה בשנה שעברה? כמה שחקנים התקדמו תחתיו? למה היה נחוץ להביא את רועי קהת בקיץ הקודם ומה זה אומר על אלישע לוי?

שחקן צעיר צריך שיאמינו בו, שיתנו לו את הביטחון, שיתנו לו דקות קבועות לאורך זמן.
לתת ללוטם זינו 15 דקות במשחק נתון ואז לייבש אותו בספסל חודשיים עד שהוא מקבל דקות פעם נוספת זה לא לבנות שחקן. גם הציפיה הזאת שפתאום אחרי חודשיים של ישיבה בספסל הוא יהיה הכי טוב במגרש היא הזויה.

שחקן צעיר צריך ביטחון ואמון שצריכים לבוא לידי ביטוי בדקות קבועות. לתת לו לשחק כי סוארס מוצהב, ואז לספסל אותו בשביל גזל למרות שהוא היה הכי טוב במגרש זה לא לתת צאנס לילד, זה להגיד לילד שלא סופרים אותו, שהוא בסך הכל סותם חורים זמני ולא חשוב. זאת לא דרך שבה מקדמים שחקן צעיר או בונים אותו. בדיוק להפך.

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

טוב אז אני לא סוכן נדל"ן למרות שאני דווקא מבין בתחום.

כן, בנייה זה לא התחום שלי וגם לא של גרסיה מאמן מכבי שלקח אליפות איך שהגיע, או גוטמן שלקח אליפות איך שהגיע לחיפה, או פרננדס שלקח אליפות עם בית"ר איך שהגיע.....

רוצה לומר, מאמן טוב מגיע להישגים בכל זמן נתון, מאמן טוב הוא לא קבלן בניין והדבר היחיד שהוא בונה זה את סגל השחקנים, שחקנים צעירים נבנים במחלקות הנוער והילדים והמוכשרים באמת משולבים בקבוצה הבוגרת.

נכון, הם זקוקים למספר משחקים כדי להשתלב,לתפוס את מקומם,להתחבר וזהו.

בזה נגמר המבחן, הצליחו ? כמו בניון,ברדה,בונפלד,חליבה,עוז יפרח,אילוז......הם משחקים מתקדמים ומגיעים גם לטופ העולמי כמו בניון.

לא הצליחו ? הם ממשיכים בדרכם של אלירן אפריאט וחבריו.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

1. פרננדס לא לקח אליפות עם בית"ר.
2. אל תשווה בין קבוצות כמו מכבי ת"א של גרסיה או בית"ר י"ם של גאידמק בתחילת הדרך להפועל באר שבע.
כשלך יהיה תקציב של 100 מיליון שקל כמו שיש למכבי ת"א היום או תקציב כפול מהקבוצות שמתחרות איתך על התואר (כמו בתחילת דרכו של גאידמק בבית"ר י"ם) אז גם אתה תוכל לקחת אליפות בלי בניה ובלי דרך (למרות שבמכבי ת"א בשנה שעברה דווקא היו לא מעט שחקני בית שקיבלו דקות).
3. גם אין לך את המשיכה שיש לקבוצות הגדולות. אתה הפועל באר שבע, זאת ששחקנים בינונים רוצים עוד כסף כדי להגיע אליה (לא לדבר על שחקנים איכותיים). זאת שלא לקחה תואר מאז 1997. זאת שמשחקת במתקן מיושן. זאת שנמצאת בדרום הארץ. זאת שבשנה שעברה חטפה בתקופה מסוימת מאות טילים מעזה.

אתה צריך לדעת מה המגבלות שלך ומה החסרונות שלך. אבל לא פחות חשוב אתה צריך לדעת מהם היתרונות שלך. בעבר אחד מהיתרונות שלנו היה היכולת לייצר מספיק שחקני בית שיפצו על העובדה ששחקני רכש איכותיים לא מגיעים לכאן. אם מישהו חושב שבמצב הקיים נוכל להחתים 11 שחקני רכש איכותיים אז הוא לא קורא את המצב הנכון. פעם בכמה שנים מגיע לכאן איזה אופיר חיים או מאור מליקסון שבאמת עושים את ההבדל. לרוב מגיעים לכאן שחקנים כמו יוסי אופיר, אייל שן, קיסו, ביסו וחבריהם.

אנחנו חייבים לקדם את השחקנים הצעירים שלנו אחרת נמשיך לבזבז מידי שנה כסף על שחקני רכש בינונים ומטה במקום להביא רכש נקודתי ואיכותי שיעשה את ההבדל.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

Sir Alex Ferguson כתב: 2. אל תשווה בין קבוצות כמו מכבי ת"א של גרסיה או בית"ר י"ם של גאידמק בתחילת הדרך להפועל באר שבע.
כשלך יהיה תקציב של 100 מיליון שקל כמו שיש למכבי ת"א היום או תקציב כפול מהקבוצות שמתחרות איתך על התואר (כמו בתחילת דרכו של גאידמק בבית"ר י"ם) אז גם אתה תוכל לקחת אליפות בלי בניה ובלי דרך (למרות שבמכבי ת"א בשנה שעברה דווקא היו לא מעט שחקני בית שקיבלו דקות).
תרשה לי רק לתקן אותך, במכבי בקושי יש שחקני בית. מחלקת הנוער הפורה והמפוארת ביותר בישראל גם היא לא ממש מצליחה
לייצר שחקנים לבוגרים. היחידים ששיחקו הם שירן ייני ודור מיכה, וגם זה ממש לא באופן קבוע. כל שאר הצעירים הם לא שחקני בית של
מכבי, אלא שכירי חרב שהגיעו מטוברוק ואפילו מקרית גת (לוגסי).

לוטם התראיין עכשיו לרדיו, דיבר מאוד יפה ולעניין, סיפר על אוירה מצוינת במחנה האימון בהשוואה לשנים קודמות ועל חיבור חברתי מצוין.
בנוסף אמר שהוא חזר מפציעה ומרגיש שאלישע בונה עליו יותר. לגבי הרכישות החדשות במרכז המגרש אמר שהוא שמח שמגיעים שחקנים
איכותיים שאפשר ללמוד מהם ולהתקדם ושהוא מאמין בעצמו וביכולות שלו.
שיהיה לו הרבה בהצלחה!

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

משה, צר לי לאכזב אותך....התקופה של ברד ,נומה,עופר,אביטן,רפי אליהו.....כבר לא תחזור.

גם אני הייתי רוצה אבל מה לעשות.....

היום, גם אם תגדל שחקן בית מוכשר מקסימום הוא ישחק בקבוצה כמו שלנו 3 שנים ויחפש להתקדם...ואם אתה מתעקש להיות נאיבי ולחשוב שכל עונה תעלה עוד כמה כשרונות שירוצו בהרכב אז אתה כנראה חושב שאתה אוהד את ברצלונה.

קבוצה כמו באר שבע בעידן הנוכחי תשחק תמיד עם מקסימום ארבעה שחקני בית בהרכב.
למה ? כי קשה להצמיח כשרונות ושחקנים מוכשרים באמת כאלה שברמה הגבוהה ביותר ההורים שלהם יסיעו אותם לתל אביב או לחיפה כדי שיגדלו שם ויחסכו שלב בדרך לאירופה.

אתה תשאר במקרה הטוב עם שחקנים טובים, לא טובים מאוד ובטח לא מצויינים.
בעתיד, אולי זה ישתנה אבל לא היום.

תלמד לחיות עם מה שיש ולשאוף להישגים זה לא פחות חשוב משחקני בית...הרי לשם מה בסופו של דבר אנחנו מגיעים לראות משחקים ?

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

שליחה על ידי dardasmiley »

גיל, ביום שתהיה פה קבוצה שתלחם על אירופה ותסתכל בלבן של העין לכל קבוצה תוכל לדרוש משחקני הבית להאריך חוזים.
בינתיים אתה מציע להם כל שנה מלחמה נגד הירידה.
בוא נשים שניה את הרומנטיקה בצד, הקריירה של שחקן כדורגל קצרה. מאוד קצרה. ולכן שחקנים רוצים להתקדם ולהשיג כמה שאפשר. כל עוד אנחנו לא מציעים את זה הדבר הגדול השני שאנחנו יכולים להציע לשחקני הבית הוא כסף גדול.
מדיניות המועדון נכון להיום היא ששחקן בית נחות בשכר לעומת רכש. וגם במעמד אגב לא רק בשכר. במדיניות כזו אנחנו לא יכולים לצפות משחקני הבית להאריך חוזים.

שיקום פה מישהו שיגיד שלא היה עוזב את מקום העבודה הנוכחי בשביל שכר כפול או משולש ממה שהוא מקבל היום.
נערך לאחרונה על ידי dardasmiley ב 30 יולי 2013, 05:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

גיל שגיב כתב:משה, צר לי לאכזב אותך....התקופה של ברד ,נומה,עופר,אביטן,רפי אליהו.....כבר לא תחזור.

היום, גם אם תגדל שחקן בית מוכשר מקסימום הוא ישחק בקבוצה כמו שלנו 3 שנים ויחפש להתקדם...ואם אתה מתעקש להיות נאיבי ולחשוב שכל עונה תעלה עוד כמה כשרונות שירוצו בהרכב אז אתה כנראה חושב שאתה אוהד את ברצלונה.

למה ? כי קשה להצמיח כשרונות ושחקנים מוכשרים באמת כאלה שברמה הגבוהה ביותר ההורים שלהם יסיעו אותם לתל אביב או לחיפה כדי שיגדלו שם ויחסכו שלב בדרך לאירופה.

תלמד לחיות עם מה שיש ולשאוף להישגים זה לא פחות חשוב משחקני בית...הרי לשם מה בסופו של דבר אנחנו מגיעים לראות משחקים ?
כל מילה בומבה :גביע:

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

גיל שגיב כתב:משה, צר לי לאכזב אותך....התקופה של ברד ,נומה,עופר,אביטן,רפי אליהו.....כבר לא תחזור.

ארבעה שחקני בית בהרכב מהעונה הקרובה? קונה.
אם אתה מבטיח לי שהמצב ימשיך גם אחרי אליניב ואביתר (כלומר 4 שחקני בית מהדורות החדשים) אני גם קונה.
אבל גם את זה אין.

שחקני בית טובים בשילוב עם שחקני רכש טובים יהפכו אותך לקבוצה טובה יותר. ומכיוון שהמצב הכלכלי שלנו לא מחייב אותנו למכור שחקנים לקבוצות מהארץ, אם תהיה התקדמות מקצועית, היא תהיה לקבוצות בחו"ל, ואת זה בהחלט אפשר להבין.

קח את כל ההצלחות של הפועל באר שבע לאורך השנים, מהאליפויות, דרך השנים בצמרת בשנות ה90, דרך הגביע ב97 ועד לעונות עם לופא, מה שמשותף לכולם הוא שילוב של שחקני בית עם שחקני רכש.

אני חושב שברור לכולם ששחקן ישראלי בשיאו לא יגיע להפועל באר שבע. אם הוא מספיק טוב הוא ילך לאירופה ואם פחות טוב הוא ילך למכבי חיפה/מכבי ת"א/הפועל ת"א. זאת הסיבה שרוב שחקני הרכש שמגיעים לכאן הם או צעירים שבקבוצה מקווים שיהפכו לכוכבים או כאלה שנכשלו בשנים האחרונות ושלא בטוח שהם עדיפים על שחקן הבית שלך.

אנחנו לא צריכים לפתח שחקני בית אנחנו מוכרחים לפתח שחקני בית. אחרת ההצלחה שאתה מדבר עליה לעולם לא תגיע.

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

Sir Alex Ferguson כתב:
ארבעה שחקני בית בהרכב מהעונה הקרובה? קונה.
אם אתה מבטיח לי שהמצב ימשיך גם אחרי אליניב ואביתר (כלומר 4 שחקני בית מהדורות החדשים) אני גם קונה.
אבל גם את זה אין.

שחקני בית טובים בשילוב עם שחקני רכש טובים יהפכו אותך לקבוצה טובה יותר. ומכיוון שהמצב הכלכלי שלנו לא מחייב אותנו למכור שחקנים לקבוצות מהארץ, אם תהיה התקדמות מקצועית, היא תהיה לקבוצות בחו"ל, ואת זה בהחלט אפשר להבין.

קח את כל ההצלחות של הפועל באר שבע לאורך השנים, מהאליפויות, דרך השנים בצמרת בשנות ה90, דרך הגביע ב97 ועד לעונות עם לופא, מה שמשותף לכולם הוא שילוב של שחקני בית עם שחקני רכש.

אני חושב שברור לכולם ששחקן ישראלי בשיאו לא יגיע להפועל באר שבע. אם הוא מספיק טוב הוא ילך לאירופה ואם פחות טוב הוא ילך למכבי חיפה/מכבי ת"א/הפועל ת"א. זאת הסיבה שרוב שחקני הרכש שמגיעים לכאן הם או צעירים שבקבוצה מקווים שיהפכו לכוכבים או כאלה שנכשלו בשנים האחרונות ושלא בטוח שהם עדיפים על שחקן הבית שלך.

אנחנו לא צריכים לפתח שחקני בית אנחנו מוכרחים לפתח שחקני בית. אחרת ההצלחה שאתה מדבר עליה לעולם לא תגיע.

מסכים עם מרבית דבריך וזו גם השאיפה שלי וסביר להניח של כל האוהדים.

יחד עם זאת, הקביעה הזו שלך - " ומכיוון שהמצב הכלכלי שלנו לא מחייב אותנו למכור שחקנים לקבוצות מהארץ, אם תהיה התקדמות מקצועית, היא תהיה לקבוצות בחו"ל, ואת זה בהחלט אפשר להבין."

היא נכונה אולי לאלונה אבל לא לשחקן....ישנם ויהיו עוד שחקנים רבים שירצו לעזוב את באר שבע לטובת מכבי חיפה או תל אביב בדרך לאירופה (לדעתי, אופיר בכיוון הזה).

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

הולכים להיות בהרכב העונה שלושה שחקני בית. זה המון.

במכבי ת"א יש אחד (שירן ייני), במכבי חיפה שלושה (קינן, טוואטחה, קטן), בהפועל ת"א אחד (גורדנה/אבוטבול), ובעצם כמעט בכל הקבוצות, למעט הפועל חיפה (מחזור בהחלט נדיר, ועדיין לא מצליח לקחת אותם רחוק), אשדוד (כנ"ל) וקצת בית"ר (בעיקר מחוסר ברירה) לא יהיה יותר שחקני בית ממה שיש לנו.

סמל אישי של משתמש
izguy83

שליחה על ידי izguy83 »

yedidel כתב:הולכים להיות בהרכב העונה שלושה שחקני בית. זה המון.

במכבי ת"א יש אחד (שירן ייני), במכבי חיפה שלושה (קינן, טוואטחה, קטן), בהפועל ת"א אחד (גורדנה/אבוטבול), ובעצם כמעט בכל הקבוצות, למעט הפועל חיפה (מחזור בהחלט נדיר, ועדיין לא מצליח לקחת אותם רחוק), אשדוד (כנ"ל) וקצת בית"ר (בעיקר מחוסר ברירה) לא יהיה יותר שחקני בית ממה שיש לנו.
לא נכון להסתכל רק על ההרכב. צריל לראות את התמונה הגדולה יותר - הרוטציה. שם מצבנו עגום בנושא שחקני הבית. רק לוטם זינו בתמונה. לצערי, לא רואה את אבולאבן משתלב ברוטציה כאשר על הספסל יהיו בכל משחק שני שחקנים מתוך ארבעה (גבאי, סוויסה, פלצ'וק ונאסר).

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

izguy83 כתב:
לא נכון להסתכל רק על ההרכב. צריל לראות את התמונה הגדולה יותר - הרוטציה. שם מצבנו עגום בנושא שחקני הבית. רק לוטם זינו בתמונה. לצערי, לא רואה את אבולאבן משתלב ברוטציה כאשר על הספסל יהיו בכל משחק שני שחקנים מתוך ארבעה (גבאי, סוויסה, פלצ'וק ונאסר).
מה שאמר ידידאל תופס גם לגבי הרוטציה הרחבה יותר. רוב קבוצות הליגה לא משופעות בשחקני בית משמעותיים בין אם זה בהרכב
או בסגל היותר רחב.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

בסגל היותר רחב למכבי חיפה יש שחקני בית טובים זה נכון, אבל זה שנתון מאוד מוצלח, תקחו לדוגמא את השנתון הכי מוצלח של מכבי תל אביב זה שזכה בגביע מול הפועל באר שבע לפניי מספר שנים, רק דור מיכה ולוגסי (שהוא לא שחקן בית בכלל אלא שחקן שהביאו אותו ממקום אחר) הם השחקנים היחידים שהצליחו להשתחל לסגל של מכבי תל אביב.

אגב אשדוד זאת לא דוגמא כי הקבוצת נוער שלהם נראית מעולה, איפה הקבוצת נוער שלנו מסימת בשנים האחרונות? תחתית או ירידת ליגה...
דיי כבר לחשוב שצריכים אלף שחקני בית בהרכב של קבוצה, לצערי הרב העידן הזה נגמר, למרות שבית"ר הייתה הצלחה מסחררת זה היה רק בזכות הקהל שלה שהגיע בהמוניו, הקהל שלנו עדיין תקוע עם חורבה בשם וסרמיל ואם קבוצת נוער גרועה, איזה שחקן יכול להיות האבי ריקן שלנו?
אין לנו שחקני בית כאלו טובים כמו שאתם נוהגים לחשוב.

אגב לגביי אבי ריקן בהתחלה הוא בכלל היה מיועד להיות מגן ואז אלי כהן שם אותו כקשר התקפי והשמיים הם הגבול, לפעמים ניסוי ותהייה מוצאים שחקני בית שיכולים לשחק בתפקידים שלא להם, וז'ינו הוא כזה, שחקן שאמור להיות בכלל מתחת לחלוץ ולא בקישור האחורי...

אז לצפות ממנו להתחרות עם כל כך הרבה שחקני התקפה זאת טעות...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

תתחילו להפנים שאי אפשר להשוות אותנו למכבי תל אביב, מכבי חיפה או הפועל ת"א.
למרות שלכל הקבוצות למעלה יש מחלקת נוער טובה משלנו, יש להם גם משאבים ומשיכה גדולים משלנו ולכן יש להם את האפשרות להחתים מספר גדול של שחקני רכש איכותיים.
כשהם מביאים שחקן רכש להתמודד מול שחקן מקומי, מדובר בשחקן יקר יותר, עם רזומה מרשים יותר ובדרך כלל גם שחקן איכותי יותר ממה שאנחנו יכולים להביא.
התקציב של הקבוצות למעלה מאפשר להם להביא כמות גדולה של שחקני רכש איכותיים, בעוד שאצלנו התקציב לא מאפשר זאת.

אנחנו צריכים להפנים שבתקציב הנוכחי שלנו ולאור הבעיות שהעיר באר שבע סובלת מהם (מבחינת תדמית, מבחינת המיקום שלה, מבחינת הקרבה לעזה), בעיות שקבוצות בת"א למשל לא סובלות מהם, לנו קשה יותר להביא שחקנים איכותים, במיוחד ישראלים. זאת הסיבה למה הצורך שלנו והתלות שלנו בשחקני בית היא גדולה יותר מהקבוצות הגדולות בישראל.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

Sir Alex Ferguson כתב:תתחילו להפנים שאי אפשר להשוות אותנו למכבי תל אביב, מכבי חיפה או הפועל ת"א.
למרות שלכל הקבוצות למעלה יש מחלקת נוער טובה משלנו, יש להם גם משאבים ומשיכה גדולים משלנו ולכן יש להם את האפשרות להחתים מספר גדול של שחקני רכש איכותיים.
כשהם מביאים שחקן רכש להתמודד מול שחקן מקומי, מדובר בשחקן יקר יותר, עם רזומה מרשים יותר ובדרך כלל גם שחקן איכותי יותר ממה שאנחנו יכולים להביא.
התקציב של הקבוצות למעלה מאפשר להם להביא כמות גדולה של שחקני רכש איכותיים, בעוד שאצלנו התקציב לא מאפשר זאת.

אנחנו צריכים להפנים שבתקציב הנוכחי שלנו ולאור הבעיות שהעיר באר שבע סובלת מהם (מבחינת תדמית, מבחינת המיקום שלה, מבחינת הקרבה לעזה), בעיות שקבוצות בת"א למשל לא סובלות מהם, לנו קשה יותר להביא שחקנים איכותים, במיוחד ישראלים. זאת הסיבה למה הצורך שלנו והתלות שלנו בשחקני בית היא גדולה יותר מהקבוצות הגדולות בישראל.
מילא אם היה לנו שחקני בית איכותיים אבל חוץ מלוטם מי יש לנו?
היית באמת נותן לבן אלגרבלי לפתוח בהרכב עכשיו?
דרור טזזו עדיין לא בשל...

חייבים לקדם שחקני בית אבל איכותיים ולא כל שחקן שעולה מהנוער...
אחרת ירידת ליגה תהיה ודאית...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

שלח תגובה