מט בשלושה מהלכים, ב"ש מנצחת את חיפה

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
אדום זקן

Re: מט בשלושה מהלכים, ב"ש מנצחת את חיפה

שליחה על ידי אדום זקן »

הסניגור האדום כתב: תרשה לי לפרגן על מלאכת הקודש שאתה נוטל בה חלק :השתחוות:
כבר הזיכרו את זה בפעם הקודמת שהועלה טופיק עם דיון שהסטטיסטיקה הייתה הבסיס לניתוח המשחק,ואז חברים כאן טענו שאין ידם משגת את הנתונים ולכן הם לא התייחסו לסטטיסטיקה,
ולכן באמת תודה שאתה חושף אותנו לזה,
לשינוי המתבקש כרגע לשידרוג הקבוצה יש כמה דעות,רוב הגולשים יטענו שצריך שחקן מוביל כדור במרכז,חברנו אדום זקן שינה את דעתו וטוען שצריך דווקא שחקן כנף,
לומר את דעתי קצת קשה לי מסיבה מאוד בעייתית בעיניי, אם יגיע שינוי במרכז יהיה זה על חשבון שחקן הבית לוטם זינו,
יהיה לי מאוד קשה לקבל קבוצה בלי זיקה של שחקני בית,בעונה חלומית כזאת שבטח תיזכר בהיסטוריה של המועדון,
אז מאוד מאוד קשה לי לקבל שינוי כרגע, גם אם בסוף העונה לא נזכה באליפות בגלל השיקול הזה :מסמיק:
זו בדיוק הנקודה סנגור,שחקן כנף יבוא על חשבון שחקן קו,סביר להניח נאסר,ואז לוטם/אראל/דאגני נשארים באמצע,תבנית המשחק לא משתנה והאיזון נשמר.
אפרופו ראיוס,הוא שחקן כנף שמבצע חדירות לאמצע,כזה שחקן צריכה בדיוק ב"ש,אבל גם אחד כזה שיודע גם לעשות מטלות הגנתיות על הקו,כי אני בהחלט מסכים שנאסר עד לפני שבועיים עשה מספר רב של חילוצי כדור באגף.
העניין הוא שלאלישע חשוב מאוד האיזון,ולכן אני לא יודע אם הוא חושב על מהלך כזה.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

היי יר"פ נחמד שאתה כותב פה לדעתי למרות שבאר שבע לא הגיעה צהרבה מצבים שקשורים למשחק רץ היא כן שלטה במשחק ולראייה נתוני ההחזקה בכדור, נכון שחיפה היא לא חיפה הגדולה ועדיין גם במשחק מול רעננה למרות שלא ניצחנו הייתה שליטה מוחלטת מה שאןתי הטריד היה דווקא המשחקים מול עכו ורמת השרון שבהם באר שבע לא רק שלא שלטה אלא כמעט הפסידה ונראתה רע.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
yrp

שליחה על ידי yrp »

היי ד"ר,

מסכים איתך שב"שׁ החזיקה יותר בכדור, אבל אני חושב (וכתבתי על זה כמה פעמים) שצריך להפריד בין שליטה בכדור לשליטה במשחק. התוצאות הטובות ביותר של ב"ש העונה הושגו נגד קבוצות ש"שלטו במשחק" אבל הפסידו - מכבי ת"א, חיפה בקריית אליעזר, הפועל בוסרמיל ובבלומפילד (וגם סכנין ניסתה לשחק די גבוה נגד ב"ש וחטפה). דווקא נגד ק"ש, שנתנה לב"ש "לשלוט במשחק", התוצאה היתה הפסד מהדהד וחד משמעי.

לשלוט במשחק זה אומר להשיג את המטרות שלך במשחק ולכפות את הקצב וסגנון המשחק שאתה מעוניין בו (במטרה להגיע למצבים ולא לספוג שערים...) יש קבוצות שמשיגות את זה בהחזקת כדור (ברצלונה, כמובן, ובארץ מכבי של גרסיה, הפועל של גוטמן וכו') ויש כאלו שעושות את זה בדרכים אחרות - מתפרצות, כדורים ארוכים וכו' (דורטמונד וב"ש!)

ב"ש, לדעתי, מרגישה נוח יותר כשהקבוצה השניה יוזמת ומשחקת גבוה, כי ככה היא יכולה לנצל ביציאה מהירה את השטחים שנוצרים מאחורי קו ההגנה. חיפה לא נתנה לה את זה רוב המשחק, ובאמת ב"ש התקשתה להגיע למצבים טובים. חיפה גם הבקיעה שער מהתקפה טובה, ככה שדי עשתה את שלה בכל מה שקשור למשחק השוטף... במצבים הנייחים ב"ש לימדה אותה שיעור.

סמל אישי של משתמש
סניור
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי סניור »

לדעתי זה שוב חוזר לאותה הנקודה- במשחקים בהם שולטים ביד רמה בהחזקת הכדור ובכול זאת לא מצליחים לנצח או להגיע למצבים ממשיים ( עכו, רעננה) חסר אותו השחקן שיכול בנגיעה חכמה להשאיר חלוץ מול השוער (הפס של ראיוס לגול ביום שני) , או שחקן קו בעמדה טובה לכדור רוחב לחלוצים, עם שחקן כזה גם המשחקים הרעים היו נגמרים עם גול בזכות האיכויות של החלק הקדמי שלנו

סמל אישי של משתמש
yrp

שליחה על ידי yrp »

יכול להיות ששחקן התקפי חזק נוסף בקישור יעשה את ההבדל, אבל שוב - לדעתי הפתרון של ב"ש למשחק מול קבוצות שמגנות נמוך ולא מסתכנות הוא לא פרסונלי אלא מערכתי יותר. ב"ש צריכה תבניות משחק קבועות בהתקפה (אם אתה רואה משחקים של מכבי אפשר לזהות כאלה שוב ושוב מאז שנה שעברה) שמבודדות את הנק' החזקות של הקבוצה מול הנק' החלשות של היריבה פעם אחר פעם, וזה דבר מורכב שיכול להתבצע רק אם המאמן עובד על זה באימונים. מההתרשמות שלי אלישע לוי מזניח את הנושא החשוב הזה (כי משחק הפוזשן של ב"ש לא משתפר במהלך העונה), ולכן הקבוצה מתקשה להתמודד בהתקפות פוזשן.

סמל אישי של משתמש
zivmay

שליחה על ידי zivmay »

yrp כתב:הראל, נדמה לי שכבר ניצחתם את מכבי דרך המכות הנייחות:)

אני לא בטוח שדג'אני, או כל שחקן ספציפי אחר הוא התשובה. נכון שלדג'אני איכויות שאין לזינו ואראל במסירות עומק ושינויי צד, אבל מצד שני, היציאה שלו עם הכדור קדימה איטית מאוד ולא מתאימה לסגנון המשחק שהביא לב"ש תוצאות. לדעתי הבעיה של ב"שׁ בהתקפה היא העדר תבניות משחק קבועות שינצלו את האיכויות של שחקני ההתקפה בצורה מתודית - לפנות את נסאר ובעיקר בוזגלו לאחד על אחד על המגן באיזורים קריטיים שוב ושוב, לפנות שטחים לדווידזאדה שוב ושוב, לייצר הגבהות מסוכנות לפלט. מה שב"שׁ כן עושה, וברמה גבוהה מאוד, זו יציאה מהירה להתקפות מעבר, תוך ניצול התזמון המדהים של ברדה והיכולת הנהדרת שלו לשמור על כדור עם הגב למגרש, וכמובן הדריבל של בוזגלו, נסאר וברדה. יש משחקים שבהם זה לא מספיק.
בקיצור, לדעתי לא מדובר בשחקן זה או אחר (סוויסה במקום גבאי, דג'אני במקום זינו) אלא בנושא שדורש תרגול ומחשבה מצד המאמן.
מסכים עם כמעט כל מה שכתבת פה, ואפילו כתבתי דברים דומים בכמה פעמים.
מישהו בקבוצה חייב להבין, שיש לנו שחקני כנף מהירים, טכנים ברמה הגבוהה ביותר בליגה. הם מוסיפים לזה גם בעיטה בעוצה ובדיוק רב.
אני באמת לא מבין איך בקבוצה כישרונית כמו שלנו, לא מצליחים לחבר 3 מסירות עומק מהירות. אבל זה קורה כי אין מספיק תנועה, אני בקושי רואה מסירה ותנועה מהירה לעומק או שטח מת במשחק, שהשחקנים מניעים כדור, הם רחוקים אחד מהשני, ובחיים לא יוצרים מצב של יתרון מספרי בנקודה כלשהי במגרש.
המגנים לא עולים בטיימינג נכון בהתקפה, וזה חבל כי גם דאוזיאדה וגם אילוז\ביטון, הם שחקנים מאוד מהירים, טכנים שאוהבים לרוץ ובעלי כושר גופני מצויין.

אבל אני לא מסכים בנוגע לדג'אני, דג'אני הוא מסוג השחקנים שלא צריך תבנית מיוחדת, או אימונים כאלה ואחרים בשביל להניע את הכדור נכון.
הוא שחקן שהתחנך ולמד הרבה בקריירה, והוסיף לכישרון הרבה שיש לו. דווקא בזמנים שהוא משחק רואים פה ושם בידודים של שחקני אחד על אחד טובים, כודרים ארוכים ושינוי צד מהירים ומדיוקים. אם אלישע יצליח להדביק את כל הקישור ההתקפי וההגנתי ביכולתיו של דג'אני אנו רק נרוויח מזה.
אני מאוד מופתע מברדה, שהיה רגיל לשחק ברמה אחרת בכל מה שקשור בהנעת כדור מהירה, ושאין לו מה לחדש בקבוצה. בינתיים כ"מנהל מקצועי" הרוונו ממנו את בוזגלו פלט ומי יודע עוד כמה יגיעו בעקובותיו. לטעמי התפקיד הזה צריך להיות מובטח בשבילו מתי שיפרוש.

סמל אישי של משתמש
yrp

שליחה על ידי yrp »

גם אני חושב שלברדה פוטנציאל גדול כמנג'ר/מנהל ספורטיבי/מאמן (מה שיבחר) כי הכיר מקרוב איך עובד מועדון אירופאי רציני וחזר עם הרבה ידע.

אני מסכים איתך לגמרי בנושא העדר התנועה, שמתי לב לזה בכל שידור (אפילו בהתקפות המעבר המצויינות, המעבר נעשה כמעט תמיד בדריבל לשטח ולא בתנועה לשטח ריק וקבלת הכדור שם) אבל במשחק מול בני יהודה בבלומפילד - שהיה הראשון בו ראיתי העונה את ב"ש במגרש - זה היה ממש מדהים. השחקנים של ב"ש (למעט גבאי וברדה) כמעט ולא עושים תנועה בלי כדור וקשה מאוד לייצר ככה מצבים מול קבוצות שמגנות נמוך. בגלל זה אני לא בטוח שדג'אני או אפילו צ'אבי יעזרו בפני עצמם - זה שיש מוסר מעולה לא אומר שהשחקנים ידעו לאן לרוץ. זה משהו שדורש תרגול ותיאום של כל הקבוצה ולדעתי זה איזור שאלישע לוי (ורוב המאמנים הישראליים) לא כל כך משקיעים בו מחשבה וזמן, משום מה.

סמל אישי של משתמש
zivmay

שליחה על ידי zivmay »

זה לא רק העדר תנועה או תנועה מונטונית לצד אחד. זה מיעוט בשינויי קצב, שאמורים לעזור בהתקפות מעבר\מתפרצות.
כמעט שלא רואים 2 שחקנים שדופקים ספרינט בו זמנית, בהתקפה עומדת, או ששחקן שמצטרף מאחור בהתקפת מעבר משנה קצב וחותך לצד כזה ואחר. אם לפחות היינו עושים את הדבר הזה בצורה טובה ומתואמת, היינו באמת נשק קטלני וחד בהתקפות מתפרצות, אבל בינתיים רוב המתפרצות הן די שבלוניות.

סמל אישי של משתמש
yrp

שליחה על ידי yrp »

צודק, אבל לא חושב שההתקפות המתפרצות שבלוניות. הן די קטלניות, אבל באמת חד מימדיות - ריצה קדימה בדריבל.

שלח תגובה