שוב אני אחזור לנושא של מאמן הכושר

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

Re: שוב אני אחזור לנושא של מאמן הכושר

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

Totti כתב:פציעות זה חלק מהמשחק. לא אומר שצוות אימון כמו של מכבי זה לא נכס, אבל לא הייתי מפיל כל מתיחה על מאמן הכושר.
כמות כזאת של מתיחות וכל פעם באותו חלק בעונה אומר שזאת בעיית כושר ולא בעיה של השחקים שנפצעים, גם עונה שעברה היו לנו לא מעט פציעות באמצע העונה מה שבעצם גרם לקבוצה להדרדר לאזור התחתית, אחרת יכלנו לסיים גם בפלייאוף העליון...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

דר אדום בנשמה כתב:כמות כזאת של מתיחות וכל פעם באותו חלק בעונה אומר שזאת בעיית כושר ולא בעיה של השחקים שנפצעים, גם עונה שעברה היו לנו לא מעט פציעות באמצע העונה מה שבעצם גרם לקבוצה להדרדר לאזור התחתית, אחרת יכלנו לסיים גם בפלייאוף העליון...
בשום שלב לא יכולנו לסיים בחלק העליון ידידי, נשארנו במזל
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]

סמל אישי של משתמש
red guy

שליחה על ידי red guy »

לא כל מתיחה זה בגלל כושר, כמו במקרה של פאיו המתיחה היא כתוצאה מתנועה לא נכונה, כך גם במקרה של דוידזאזה באימון ביום שישי. לפי הטענות שלך כדאי לברצלונה להחליף את צוות מאמני הכושר הלא מוצלח שלהם בצוות שם מכבי, הרי איך להיות שמסי,ניימאר,פויול,פיקה ואלדאס ושאר החבורה הושבתו בגלל מתיחות.. גם הצוות של דורטמונד עושה עבודה גרועה שם כמעט כל ההגנה נפצעה ועכשיו גם רויס.. אפשר להמשיך ליונייטד עם ואן פארסי רוני וחבריו.. חלאס כבר, נכוון אין לנו את צוות האימון הכי בכיר אבל זה לא אומר שהוא לא עושה את העבודה שלו! דווקא לבאר שבע יש כושר טוב השנה ולראייה כל המהפכים, והשערים בדקות הסיום..אנחנו פשוט סובלים מחוסר מזל, דרך אגב גם במכבי המושלמת שלך בן הרוש,מיכה,דאבור,יצחקי,גרסיה,זהבי ובטח עוד הפסידו משחק אחד לפחות בגלל פציעות..תמצא נושא אחר לבוא אליו בטענות בעונה המדהימה הזאת

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה

Totti כתב:
שכחת שגם פלצ'וק גם סוויסה וגם עוד שחקן היו פצועים ברוב העונה בדיוק בסיבוב השני? תאר לעצמך מצב שהם לא נפתעים אנחנו בדוק היינו יכולים לעלות לפלייאוף.

סמל אישי של משתמש
סניור
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי סניור »

להפיל פציעות מהסוג הזה על מאמן כושר זו כמעט הכפשה, ובדרך כלל האשמות כאלו יגיעו מחוסר ניסיון בפעילות ספורט מקצועית ( או במסגרת תחרותית) . לדוגמא, שחקן שדורך לא טוב על כדור ( פאיוביץ') לרוב יעם את הברך מה שמוביל לפציעות מהסוג הזה, ולא משנה באיזה כושר הוא ולא משנה באיזה ספורט הוא עוסק. שחקן שנוחת לא טוב על הרגל ומעקם את הקרסול יסבול מזה ללא שום קשר לכושר הגופני שהוא נמצא בו- שאל את קובי בראיינט, הוא יספר לך.
שרירים שנתפסים ומתכווצים באמצע משחק (באמת, לא בכאילו כדי למשוך זמן) אלו בעיות של כושר, גם מתיחה לפעמים, אבל מתיחות לרוב קורות מתנועות לא טובות.
תן קרדיט לצוות האימון , הקבוצה כבר הוכיחה לנו השנה שהיא בכושר גופני טוב עם הבקעות בדקות האחרונות, ספרינטים של שחקנים בדקה ה-90, ושלא נדבר על המרדף הבלתי פוסק אתמול ב-10 שחקנים.

סמל אישי של משתמש
RedHell

שליחה על ידי RedHell »

אתה נוטה לחשוב שיש לי משהו אישית נגדך אז תן לי להבהיר, לא.

כשבנאדם אומר משהו גם אם זה שונה מהדעה שלי אני מקבל אותה, כשבנאדם חוזר על אותו דבר פעם אחר פעם למרות שהמון אנשים מסבירים לו שהוא טועה ובמיוחד כשהוא מסלף חלק מהדברים על מנת להצדיק את עצמו זה כבר סיפור אחר לגמריי.

בתור אחד שיכול להגדיר את עצמו קצת יותר מ״רק מתעסק עם ספורט״ מסבירים לך שסיבוב ברך/קרסול אין לזה שום קשר לכושר גופני.

מתיחות אכן קשורות אבל גם לא תמיד, כשמתיחה נגמרת מעומס זה תלוי בכושר גופני כשמתיחה נגרמת מתנועה לא נכונה אין לזה קשר לכושר.

נתנו לך פה מספיק דוגמאות לקבוצות בעולם אני אפילו יוסיף לך את ארסנל, גם להם נחליף מאמן כושר?

דיי אחי תתקדם...

סמל אישי של משתמש
המשוגע האדום

שליחה על ידי המשוגע האדום »

דיברתי על זה שבוע שעבר עם הפציעה של אופיר
הוא חייב ללכת! אני זוכר שבעונה הראשונה שלו וגם בשניה ששחקנים היו מגיעים לדקה ה70 ופשוט קורסים.אי אפשר ככה
חובה צוות כושר של תותחים

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

אני דווקא מסכים מאוד עם הקביעה שחלק מהפציעות הם באשמת מאמן הכושר שלנו.
דיברנו על זה לא מעט בשנים האחרונות, על העובדה שגם לפני שנתיים הגענו לבלומפילד עם הרבה מאוד שחקנים חסרים בגלל מתיחות.
לא יודע מה המצב בברצלונה או דורטמונד שם מדובר בשתי קבוצות עם סגלים קצרים יחסית לרמות הגבוהות שמשחקות בכמה מסגרות לאורך עונה שלמה, אבל אין סיבה שהפועל באר שבע, קבוצה שברוב העונה משחקת משחק אחד בשבוע, תגיע לכמות של שלושה וארבעה שחקנים שנעדרים בגלל מתיחות (מצב שבשגרה בשנים האחרונות).
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה

Sir Alex Ferguson כתב:אני דווקא מסכים מאוד עם הקביעה שחלק מהפציעות הם באשמת מאמן הכושר שלנו.
דיברנו על זה לא מעט בשנים האחרונות, על העובדה שגם לפני שנתיים הגענו לבלומפילד עם הרבה מאוד שחקנים חסרים בגלל מתיחות.
לא יודע מה המצב בברצלונה או דורטמונד שם מדובר בשתי קבוצות עם סגלים קצרים יחסית לרמות הגבוהות שמשחקות בכמה מסגרות לאורך עונה שלמה, אבל אין סיבה שהפועל באר שבע, קבוצה שברוב העונה משחקת משחק אחד בשבוע, תגיע לכמות של שלושה וארבעה שחקנים שנעדרים בגלל מתיחות (מצב שבשגרה בשנים האחרונות).
תודה רבה, סוף כל סוף בנאדם עם שכל!

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה

RedHell כתב:אתה נוטה לחשוב שיש לי משהו אישית נגדך אז תן לי להבהיר, לא.

כשבנאדם אומר משהו גם אם זה שונה מהדעה שלי אני מקבל אותה, כשבנאדם חוזר על אותו דבר פעם אחר פעם למרות שהמון אנשים מסבירים לו שהוא טועה ובמיוחד כשהוא מסלף חלק מהדברים על מנת להצדיק את עצמו זה כבר סיפור אחר לגמריי.

בתור אחד שיכול להגדיר את עצמו קצת יותר מ״רק מתעסק עם ספורט״ מסבירים לך שסיבוב ברך/קרסול אין לזה שום קשר לכושר גופני.

מתיחות אכן קשורות אבל גם לא תמיד, כשמתיחה נגמרת מעומס זה תלוי בכושר גופני כשמתיחה נגרמת מתנועה לא נכונה אין לזה קשר לכושר.

נתנו לך פה מספיק דוגמאות לקבוצות בעולם אני אפילו יוסיף לך את ארסנל, גם להם נחליף מאמן כושר?

דיי אחי תתקדם...
אתה שוכח דבר מאוד משמעותי ארסנל בניגוד אלינו משחקת בכמה מסגרות במקביל, אנחנו רק לפניי שבועיים התחלנו לשחק במסגרת השניה שהיא גביע המדינה, ככה שכל כך הרבה פציעות ממסגרת אחת ועוד משחק במסגרת אחרת זה פשוט חסר כל הגיון ומראה בעיקר על רמת המאמן כושר ולא על זה שיש פה איזה כישוף על השחקנים או וואטאבר...

אני לא סתם חופר לגביי סגל רחב ידעתי שיהיו פציעות והרחקות ולכן אמרתי שחייבים להשאיר את פלצ'וק ידעתי שמאמן הכושר הוא גרוע, זה לא מאיזה רצון לומר "הכל רע" העונה הזאת נהדרת, אבל מה רע בלרצות להשאיר סגל ארוך למקרה של פציעות או הרחקות, סגל ארוך ואיכותי, פלצ'וק עוד יעזור לנו ואני בטוח בזה, עם מאמן כושר נורמלי כנראה שגם לא היינו מדברים על פצועים בכלל, ואני לא אומר שמאירי סיני גרוע אבל הוא לא מספיק לרמות הללו וחייבים להביא בנוסף אליו מאמן כושר איכותי מחו"ל שיהפוך את רמת הכושר לגבוהה על אמת, כי מה יקרה עם נגיע לאירופה כל שני וחמישי יפצע לנו שחקן?

סמל אישי של משתמש
zivmay

שליחה על ידי zivmay »

שאני מסתכל על הבדלים בכושר, אני לא נותן חשיבות רק לפציעות.

כולם ראו איך ב10 שחקנים, די עמדנו על המגרש, לא רצנו מספיק, ולא דפקנו מספיק ספרינטים כדי לסגור שטחים.
מכבי פעם אחרי פעם פשוט חגגו עלינו דרך האגפים והגיעו הקלות לרחבה שלנו.

אני יודע שקשה לשחק ב10 שחקנים, אבל לא ביקשתי ששחקנים ירוצו בשני צידי המגרש, לפחות בצד ההגנתי אנחנו חייבים להרים את הרמה הפיזית ולא לתת לקבוצות שמבינות דבר או שתיים בהנעת כדור להגיע באין מפריע לרחבה שלנו ולהפקיר את הבלמים ( מקרה אלגרבלי).

בסה"כ יש המון מה לשפר כדי להיות חברים קבועים בצמרת, מקווה מאוד שנמשיך בגרף שיפור גם בשנה הבאה.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

לא יודע אם זה אשמתו של מאמן הכושר, אבל די - היום יודעים בכל העולם שפציעות זה לא רק "חוסר מזל".

דבר ראשון - שאין כושר אז התנועות פחות טובות. תנסו לרוץ במדרגות אחרי 100 מטר ואחרי 10 קילומטר, ותראו כמה קשה לכם יותר לרדת בלי לעשות תנועה לא טובה עם הקרסול.
בהקשר אחר - אפשר לחזק שרירים עוטפי קרסול, יש המון תרגילים לזה.

דבר שני - שחקני הבית. סורי, לא חושב שזה מקרי שהם נפצעים כל כך הרבה לאורך השנים. זה בטח לא מקרי ש5(!!!) שחקנים בוגרי מחלקת הנוער קורעים צולבת בתוך 4(!!!) שנים. מישהו צריך לבדוק איך עובדים איתם על אלמנטים כמו גמישות וחיזוק שרירי ליבה. גם לאימוני קוארדיניציה יש חשיבות עצומה במניעת פציעות.

ואחרון חביב - נושא הטיפול הרפואי. אצלנו גם אחרי הפציעה עצמה יש הרגשה שהטיפול רק מחמיר אותה...

סמל אישי של משתמש
zahipan

שליחה על ידי zahipan »

השקעה במתקנים ובצוות מקצועי זוהי השקעה לטווח ארוך וזה עדיף מאשר להביא שחקנים במיליונים שבמילא יעזבו אחרי שנה או שנתיים. שנה הבאה להביא צוות מקצועי מחו"ל שישפר את חומר השחקנים הקיים ויגרום להם להיות יותר טובים, הרי שחקן שגדל בבלגיה, בהולנד או בצרפת הוא לא יותר חכם ולא בעל גנים טובים יותר מהשחקן הישראלי, השוני בטיב השחקנים הוא בגלל המתקנים, צוות האימון, ומידת המחויבות של השחקן, ואת זה אני רוצה שיתקנו בהפועל באר שבע, אנחנו לא צריכים תקציב של 120 מיליון שקל כמו מכבי ולקנות את כל השחקנים בליגה כמו שמכבי עושה אלא לשפר את הסגל נקודתית בכל שנה ולהתבסס על חומר השחקנים הקיים ועל מחלקת הנוער שישודרגו באמצעות צוות מקצועי טוב.
רוצים רעיון נוסף? אפשר לשלוח את הצוות המקצועי שלנו להשתלמות בחו"ל בכדי לשפר את רמתם, כך נוכל להביא ידע מקצועי קריטי לקבוצה, וכפי שכולנו יודעים ידע זה כוח!

סמל אישי של משתמש
הראל
Title: אין

שליחה על ידי הראל »

לא צריך לשפר שום מתקנים ושום צוות מקצועי , מי שזוכר בתקופת לופא קדוש עם מאמן הכושר יוסי קקון השחקנים היו רצים בדקה ה90 כמו ברדה היום , כאילו המשחק התחיל .
תמונה

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

Totti כתב:
עד מחזור 25 עוד היה סיכוי להשתלב בפלייאוף. פתחנו את העונה בקרטוע והיו שתי תקופות טובות שהשאירו אותנו בתמונה עד הכניסה לפלייאופים בכלל. בישורת האחרונה היינו בתקופה שחורה ויצאנו מזה כשכבר היינו מסובכים בתחתית

שלח תגובה