חיים סילבס מספר איך הוא ניצח אותנו טקטית

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
RedHell
Title: קרייזי-רד

Re: חיים סילבס מספר איך הוא ניצח אותנו טקטית

שליחה על ידי RedHell »

אדום זקן וטוטי חלאס, אלישע עזב אתם יכולים להפסיק עם המגננה המתמדת הזו.

יש פה מאמן שבדק, חקר ומצא נקודות תורפה והשתמש בהם נגדינו כדיי לנצח אותנו בבית שלנו במשחק שכולנו ראינו שלא היה מגיע לנו אפילו להבקיע.

כתבה מעניינת ומלאת מידע, הלוואי תקשורת הספורט שלנו ברובה הייתה נותת ניתוחים מקצועיים ולא מתעסקץ כל היום בצהוב.

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

שליחה על ידי dardasmiley »

אדום זקן כתב: ממה בדיוק התרשמת? באמת מעניין אותי.
ומשהו שלא קשור אליך ספציפית,אבל זה נהיה קצת עלוב שכל מאמן שמדבר על סגירות אלכסוניות ותנועות על הקו הופך אצלכם למוריניו.
מאמן לא נמדד רק בטקטיקה,אלה ביכולת שלו להעביר לשחקנים שהם לא בן בנימין את ההוראות ולדאוג שמבצעים אותם.
לדעת לקחת חבורת שחקנים מוכשרת ולהפוך אותה ליחידה אחת.
בינתיים מי שהצליח בזה,לא עבר ברית מילה.
לבוא ולדבר איתנו על טקטיקה,שיש לך אולי בלחץ 50 אוהדים כל משחק והמטרות שלך מסתכמות במקום טוב באמצע זו לא חוכמה.
זו כן חוכמה אחי. הכדורגל התקדם ולא הכל מתנקז לקחו כדור ותעשו מה שאתם יודעים. וגם לא ל"באד לאק". לא משנה איכות הקבוצה שלך (בהנחה שזה לא הפועל יהוד מול באיירן), אתה יכול למזער את המרחק לקבוצה היריבה על ידי הכנה טקטית ראויה.
מה שאתה אומר פה זה בדיוק מה שאומר סילבס בראיון, הוא מיקד את הטקטיקה לנקודות ודגשים קצרים כדי לשמר את ההבנה של השחקנים. חלק מהמקרים זה עבד חלק זה לא. אם זה כל הזמן היה עובד כנראה שהוא היה לוקח גביע אירופה.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

חבל שאין ביוטיוב את כל המשחק, היינו יכולים לראות אם זה באמת מה שקרה או שהוא סתם מקשקש

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

RedHell כתב:אדום זקן וטוטי חלאס, אלישע עזב אתם יכולים להפסיק עם המגננה המתמדת הזו.

יש פה מאמן שבדק, חקר ומצא נקודות תורפה והשתמש בהם נגדינו כדיי לנצח אותנו בבית שלנו במשחק שכולנו ראינו שלא היה מגיע לנו אפילו להבקיע.

כתבה מעניינת ומלאת מידע, הלוואי תקשורת הספורט שלנו ברובה הייתה נותת ניתוחים מקצועיים ולא מתעסקץ כל היום בצהוב.
אלישע מעניין לי את הקולו,תבדוק את הפירוש באספניולית.
תסביר לי באמת ואני לא ציני,מה למדת? ואיך בדיוק זה קשור אלינו? ושוב בהתייחס לסגל השחקנים הקיים בהפועל ב"ש,בהתייחס למטרות שלה ולכדורגל שאתה כאוהד רוצה לראות.
ושוב,ללמד הגנה קל הרבה יותר מללמד התקפה.

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

dardasmiley כתב:
זו כן חוכמה אחי. הכדורגל התקדם ולא הכל מתנקז לקחו כדור ותעשו מה שאתם יודעים. וגם לא ל"באד לאק". לא משנה איכות הקבוצה שלך (בהנחה שזה לא הפועל יהוד מול באיירן), אתה יכול למזער את המרחק לקבוצה היריבה על ידי הכנה טקטית ראויה.
מה שאתה אומר פה זה בדיוק מה שאומר סילבס בראיון, הוא מיקד את הטקטיקה לנקודות ודגשים קצרים כדי לשמר את ההבנה של השחקנים. חלק מהמקרים זה עבד חלק זה לא. אם זה כל הזמן היה עובד כנראה שהוא היה לוקח גביע אירופה.
שוב פעם,אתם תקועים על אלישע.
תסביר לי איך מר סילבס משליך את זה על הסגל הנוכחי הקיים בהפועל בש.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

מאוד מעניין, מצד שני רעננה מעצם היותה אנדרדוג ברוב משחקיה היא קבוצה מגיבה. עיקר העבודה של סילבס העונה הייתה בסירוס התקפת היריב והוא ידע לעשות את זה מצוין.

זה שונה בתכלית מהמשימה שתהיה לברק העונה, למצוא דרכים לפצח הגנות. זה דורש הרבה יותר יצירתיות ורעיונות טקטיים. זה לטעמי ההבדל בין "מאמן של קבוצות קטנות" למאמני צמרת.

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

שליחה על ידי dardasmiley »

אדום זקן כתב: שוב פעם,אתם תקועים על אלישע.
תסביר לי איך מר סילבס משליך את זה על הסגל הנוכחי הקיים בהפועל בש.
אני לא יודע איך הוא משליך את זה על הסגל שלנו. וכמו שאמרו מעליי רעננה קבוצה מגיבה אנחנו קבוצה יוזמת.
אתה עובד עם לומר השחקנים שמונח לפתחך. עובדה שמה שהוא עשה לנו בבית אף קבוצה אחרת לא עשתה (אם אני זןכר נכון רק להם הפסדנו בבית) אפשר לבוא ולצופף כמו לפני 20 שנה ולקוות לטוב ואפשר ללמוד את היריב שמולך וללכת לו על החולשות.
במקרה שלנו אני מצפה מברק לראות מיקסום יכולות של שחקנים, אם אני הולך בקו של סילבס מהכתבה, אז כמו שהוא אומר השחקנים שלנו דריבליסטים, הייתי מצפה לראות הרבה בידודים שלהם על שחקן בפתח הרחבה. על ידי עקיפות של המגנים, תנועה של חלוץ לאו דווקא לעומק הרחבה ויש עוד אלף ואחד דברים שאפשר לעשות.
הרעיון בעיניי הוא פחות איך עושים ויותר מה עושים, טקטיקה לא מחליפה יכולת אבל היא בהחלט מעצימה אותה.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

הכתבה בהחלט מעניינת ומוציאה קצת מהשבלונה הרדודה.

עם זאת אותי מעניין מה מספר הפעמים בהן סילבס הגה תכנית משחק, שרטט מערכים, העביר נקודות עיקריות לשחקנים ובסוף הפסיד.
לא חכמה לציין את המקרים הבודדים שזה הצליח.

מעבר לכך בדיוק כמו שאמרו פה בדיון הזה וגם בדיונים אחרים, לא חכמה ללמד הגנה.

סמל אישי של משתמש
zivmay

שליחה על ידי zivmay »

שחקנים עם שמות נוצצים, לא בהכרח מביאים תארים. ויש המון דוגמאות.
הגיע הזמן לעשות הרבה יותר כתבות כאלו, מאשר כתבות על הסבתינדודה של מישהו.

סמל אישי של משתמש
RedHell

שליחה על ידי RedHell »

אדום זקן כתב: אלישע מעניין לי את הקולו,תבדוק את הפירוש באספניולית.
תסביר לי באמת ואני לא ציני,מה למדת? ואיך בדיוק זה קשור אלינו? ושוב בהתייחס לסגל השחקנים הקיים בהפועל ב"ש,בהתייחס למטרות שלה ולכדורגל שאתה כאוהד רוצה לראות.
ושוב,ללמד הגנה קל הרבה יותר מללמד התקפה.
אבל הניתוח הוא לאו דווקא בהקשר לסגל הנוכחי ולמה שנראה ממנו אלא הוא הצצה מעניינת לדרך שבה מאמנים חושבים מחוץ לקופסה ומנסים להבין איך אפשר לנצל את חולשות היריב לטובתך.

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

RedHell כתב:
אבל הניתוח הוא לאו דווקא בהקשר לסגל הנוכחי ולמה שנראה ממנו אלא הוא הצצה מעניינת לדרך שבה מאמנים חושבים מחוץ לקופסה ומנסים להבין איך אפשר לנצל את חולשות היריב לטובתך.
אין מאמן שמכבד את עצמו ולא לומד טקטיקה,מי שלא, נשאר מאחור,ראה ערך אלי אוחנה,ראובן עטר וכו.
אני אישית לא אוהב אנשים שעפים על עצמם.
אם הוא כזה תותח טקטי אז נא שיסביר לנו איך הקבוצה שלו כבשה שער 1!! ב7 משחקים מה שהוביל לפיטוריו.

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

מתי הוא אמר שהוא תותח טקטי?
סה"כ הזמינו אותו לריאיון.
בעצמו הוא אומר שעשה הרבה שטויות וחטא לא פעם בחטא היוהרה.

אחרי שכל מה שיש פה בתקשורת זה ראיונות של אופירה שמתעסקים בכמה ההוא מרוויח, והאם לא תיקח אליפות זה כישלון, ועוד ועוד בולשיט של התקשורת טוב לקרוא כתבות מהסוג הזה.

סמל אישי של משתמש
simply-red

שליחה על ידי simply-red »

מרתק!
למרות תגובות ציניות שראיתי על הנושא, מודה אני שאחרי שקראתי את הכתבה אני מבין סוף סןף שכדורגל זה עשרים ושניים שחקנים שרצים אחרי כדור.

סמל אישי של משתמש
אלדר

שליחה על ידי אלדר »

לנעול אמצע זה א׳ ב׳ של מאמן.
הוא אמר משפט שמאפיין את רוב מאמני הליגה..
״בהתקפה זה בעיקר כישרון״
עם כישרון יש לך יכולת ליצור יותר, אבל צריך ללמד שחקנים לשלוט, לתקוף לזוז נכון מתי לבוא לקבל ומתי לרוץ זה לא בדיוק רק כישרון

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

לא מבין את הזלזול בכתבה או בדברים של סילבס.
מגיע מאמן מליגת העל, ומפרט בכתבה על היבטים טקטיים של הקבוצה שלו במהלך העונה. גם חיובים (הניצחון של רעננה עלינו, השינוי במחצית השנייה של רעננה מול נתניה) וגם שלילים (המשחק של רעננה בחיפה, המחצית הראשונה של רעננה בנתניה).
עכשיו מילא זה היה ניתוח של עידן בר און על התקופה בהפועל פתח תקווה, הייתי עוד מקבל ביקורת שאין קשר בין הדברים שנאמרו למציאות. אבל מדובר בהפועל רעננה, קבוצה עם תקציב מינימום שבשנה שעברה כמעט הגיעה לפלייאוף עליון ושעשתה חיים קשים לכל קבוצה שפגשה אותה.
אנחנו הפסדנו להם בוסרמיל, עשינו איתם תיקו בליגה בנתניה, וניצחנו אותם עמוק בהארכה בגביע (וגם אז ניצלנו מהדחה עם החמצה אדירה שלהם בדקה ה90).
בכל המשחקים מולם דיברנו בסוף המשחק על הנחיתות של אלישע לוי מבחינה טקטית, ועל העובדה שאפילו חיים סילבס, מאמן צעיר יחסית, עולה על אלישע מבחינה טקטית וכל פעם שהוא מקשה עליו אלישע נשאר נטול תשובות.

2. הנה מה שאני כתבתי בדיון שנפתח על אלישע אחרי ההפסד לרעננה (שימו לב לדיון שהתפתח, אותו כיוון של הטור למעלה, הנחיתות הטקטית של אלישע):
Sir Alex Ferguson כתב:אלישע בגילו כבר לא ישתנה. אותו קיבעון, אותם חילופים מהבית, לא משנה כיצד נשחק החילוף הראשון תמיד דקה 60 ותמיד החילופים הם שחקנים באותם עמדות ובאותו סגנון.

בפיגור להוציא שחקנים כמו מליקסון וברדה? למה לא להוציא את אוגו ולשחק עם מליקסון באמצע ובוזגלו ונאסר באגפים? למה לא לחשוב על שינוי מערך?

מאמן אפור ומקובע, שתמיד יפול במשחקים שנדרש בהם שינוי או מחשבה.
Sir Alex Ferguson כתב: השחקנים אשמים, אין שום ספק. ועדין, בכל פעם שאנחנו נתקלים בקשיים השנה, בכל פעם שאנחנו בבור, אנחנו מאבדים נקודות בגלל חוסר היכולת של אלישע להשפיע על המשחק.

מבחינת סגל, למעט מכבי ת"א וקריית שמונה, אנחנו עם סגל עדיף מול כל יריבה ואמורים לנצח כל משחק. לכן, כל איבוד נקודות מול קבוצות אחרת, תמיד יהיה קודם כל בגלל השחקנים. אם זה המצב, אז למה אנחנו צריכים את אלישע? למה אנחנו צריכים מאמן בכלל?

התפקיד של אלישע, אחרי שסיים לבנות את הקבוצה בקיץ, היא בדיוק בשביל המשחקים שלמרות האיכות המקצועית אנחנו מוצאים עצמנו בפיגור,.

הציפיה שלי הייתה שאחרי המחצית הראשונה החלשה, אלישע יגרום לשינוי בקבוצה או לפחות ינסה לגרום לשינוי.
לא הייתי בארץ כשהפסדנו לסכנין וגם לא היה שידור אז לא ראיתי את המשחק ולכן אני לא יכול לנתח מה היה בסכנין. אבל אני לפחות מעדיף לנסות ולהיכשל (נניח לעשות חילוף התקפי ולספוג את השני אתמול) מאשר לא לנסות בכלל (לעשות חילוף ראשון רק בדקה ה60 כשכל החילופים הם שחקן תמורת שחקן, בלי שינוי טקטי ו/או שינוי מחשבתי).
Sir Alex Ferguson כתב:אני שוב שואל, בכמה משחקים העונה חזרנו מפיגור לניצחון?
בכמה משחקים העונה אלישע הצליח לשנות, דרך שינוי מערך, דרך חילופים, דרך השיחה במחצית או הוראות טקטיות את המשחק שלנו?

שלח תגובה