גיל שגיב כתב:לצערי לא הגעתי אתמול למשחק (דלקת גרון..), נאלצתי להאז** לתכנית הרדיו ואז......הגיע הרגע עם הקללות ומישהו באולפן נתן נאום בנוסח "זה הקהל של באר שבע כל מאמן הם יקללו אין מה לעשות זה ככה תמיד...." וגיא לוי שהיה באולפן הוסיף משלו "אני מרחם על מי שעומד שם על הקווים...".
אז כן, כתבתי על כך בעבר.
אבל הפעם אני רוצה לחדד בהיבט אחר,מבדיקה מהירה בזיכרון אני מתקשה להזכר במאמן ראוי ומוערך כמאמן בכיר בישראל שאימן כאן בעשור האחרון (למעט גוטמן שהפך לבכיר רק בשנתיים האחרונות אולי).
וזה חברים שורש הבעיה.
לשם שינוי בפעם הראשונה ניתן למצוא מכנה משותף בין זינו לאלונה - בחירת מאמנים לקויה.
אצל זינו זה קיבל משמעות גדולה יותר לנוכח הניהול הכושל ואצל אלונה זה קל יותר בגלל ניהול נכון ובכל זאת הבחירות של כל המאמנים הם של מאמנים ששימו לב - או שעברם של רובם לא מזהיר או שגם העבר לא היה מזהיר וגם לא עתידם לאחר שעזבו/פוטרו מלאמן את הקבוצה שלנו.
אתם מבינים ?
אין כמעט מאמן שלאחר סיום העסקתו כאן הצליח בקבוצה אחרת !
ולהלן הרשימה : ויקו חדד,בני טבק,שייע פיגנבוים,אייל לחמן,לופא קדוש,אלי כהן,גילי לנדאו,ניר לוין,מרקו בלבול,גיא לוי,גיא עזורי.
תנו לי אחד מהרשימה הנ"ל שסיים כאן והצליח בקבוצה אחרת !
ולא, זה לא אומר שהם ראויים לקללות וגידופים,ממש לא.
אבל להפוך את הקהל שלנו למקלל אוטומטי ? להפוך אותו לעדר מטומטם שתמיד יקלל ויהי מה ? להפוך אותו לעדר ברברי נטול הבנה בסיסית בכדורגל ?
כמעט כל המאמנים שאימנו כאן הגיעו לכאן ללא כוונות טהורות {למעט לופא קדוש}. וכוונתי בכוונות טהורות זה, גיבוש סגל מקומי איכותי, משחק אטרקטיבי כיאה לקבוצה כמו שלנו,שמירה על הקיים ועידוד צמיחת כשרונות מקומיים ושילובם.
רובם ככולם הגיעו לכאן ע"מ לעשות עונה מוצלחת מקסימום שתיים ולנסות ולקבל קבוצה במרכז מה שנקרא קל"ב מכל הבחינות ואז אולי גם את הפועל או מכבי ת"א הבהמשך.
והקהל שלנו קולט קלט ויקלוט מהר מאוד את התמונה.
וכאשר זו התמונה הקהל מגיב {שוב,לצערי אני ממש לא בעד} כמו כל קהל אחר בארץ, רק שלנו נדבקה הסטיגמא העלובה בגלל הבחירות העלובות של העשור האחרון.
אז נכון קיללו גם את גוטמן ולופא (בטח יגידו זאת חלק מהגולשים)
אבל תזכרו שאת גוטמן לא קיללו בעונה הראשונה אלא רק בשנייה כאשר הקהל ראה איך הוא מפרק לנו את הקבוצה ומשאיר אותנו ללא שלד ובסיס ובסוף גם ירדנו ליגה.
את לופא קיללו בזמנו שוב רק נקודתית בזמן שיחרורו של הכוכב המקומי עליו בנינו כולנו שיקח אותנו לעתיד מוצלח ומלא הישגים - אליניב ברדה.
אז חברים באר שבעים, אני משתדל לייצג את כולנו בכבוד ובצורה שכזאת מול חברי הרבים במרכז.
תרימו ראש, אתם קהל טוב ואפילו טוב מאוד ולא שונה מאף קהל איכותי בארץ !![]()
![]()
אמרת הכל, גיל.
כל העניין פה הוא הנצחת סטריאוטיפים שליליים ותו לא.
טור של אריגיא ברגר בזמנו, שיהיה אקטואלי עוד הרבה - viewtopic.php?f=2&t=4058&p=46024&hilit= ... %9D#p46024" onclick="window.open(this.href);return false;