אחת ולתמיד - נא להשלים עם המציאות !

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

Re: אחת ולתמיד - נא להשלים עם המציאות !

שליחה על ידי yedidel »

dardasmiley כתב:נג'ובו כמו שנראה היום הוא עגלה. רק תחשוב על התגובות אם ביכולת הנוכחית במקום נג'ובו היו קוראים לו אילוז/חוגג. ברור לכולנו שמלבד קללות מהיציע, אחרי שלושה משחקים כמו שנתן נג'ובו שחקן מקומי היה נבעט לקצה הספסל במקרה הטוב.
הרעיון הוא שכמדיניות מועדון, בכל מקום שיש לך בו שני שחקנים באותה רמה פחות או יותר אתה צריך לתת עדיפות ליוצא מחלקות הנוער של ב"ש. אם נתת לנאסר שלוש שנים של קרדיט צחי מחלוף היה צריך לקבל לפחות עשרה משחקים רצופים. אם נתת למוטי מלכה לעלות בכל הזדמנות מהספסל היית צריך לתת לאבוחצירא עדיפות עליו. קח את דוידזאדה כמקרה קלאסי לחשיבה עקומה וניהול רע! ברור לכולנו שהוא יותר טוב מהרוש ובטח שיותר מפדלון אבל הוא היה אופציה שלישית לעמדה זו, היה צריך לקרות מצב בו פדלון פצוע והרוש מטומטם כדי שאופיר יקבל את הצ'אנס שלו. אם הרוש לא מקבל שני צהובים במהלך אחד אופיר עד היום לא רואה את מדי הבוגרת של ה.ב"ש.
עכשיו תחשוב כמה כאלה יש לך בנוער שפשוט לא קיבלו את ההזדמנות כי מעדיפים על פניהם את קהת/מלכה/נאסר/סולימאן ובעצם כמעט כל אחד אחר.....
אתה קצת מגזים אתה לא חושב? נג'ובו עוד לא מככב (מי כן?) אבל אני לא יודע מה ציפית ממנו, מול חיפה הוא עשה עבודה טובה וחיפה יפה על סוארס מאחורה (כי שם שמו אותו). הוא לא אמור לבשל ולכבוש משם, אלא אם אלישע יזיז אותו לעמדה מאחורי החלוץ (ששם הוא היה הכי טוב בק"ש להבנתי).

אני לא חושב שברגע שהתחילה העונה צריך לבוא בטענות, כי משם זה באמת צריך להיות קרב הוגן על ההרכב באימונים בלי שום קשר מאיפה השחקן או כמה הוא מרוויח.
אני כן מסכים עם משה שזה צריך להיות שיקול בשלב בניית הסגל - כי היינו יכולים במקום אוסיאקו, נ'גובו וקהת להביא קשר אחורי אחד ברמה גבוהה ועדיין לשמור על עומק סביר בספסל.
אם מדברים על מדיניות - אפשר למשל לקבוע למאמן (לפני שמחתימים אותו כמובן, כי חשוב שהוא יסכים עם הדרך) שיהיה לו סגל של 24 שחקנים שמתוכם לפחות 10 צריכים להיות יוצאי מחלקת הנוער. זה עדיין נותן לו אפשרות לבנות הרכב + 3 מחליפים מרכש, אבל מונע מצב שגם אחרי כמה פציעות עדיין המחליף השישי לא יהיה ממחלקת הנוער.

ועדיין - אני חושב שהבעיה העיקרית היא במחלקת הנוער, שלא מצליחה לייצר אפילו שחקני ליגת על משלימים סבירים כבר עשור.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

yedidel כתב:
אם מדברים על מדיניות - אפשר למשל לקבוע למאמן (לפני שמחתימים אותו כמובן, כי חשוב שהוא יסכים עם הדרך) שיהיה לו סגל של 24 שחקנים שמתוכם לפחות 10 צריכים להיות יוצאי מחלקת הנוער. זה עדיין נותן לו אפשרות לבנות הרכב + 3 מחליפים מרכש, אבל מונע מצב שגם אחרי כמה פציעות עדיין המחליף השישי לא יהיה ממחלקת הנוער.
נ.ב. - זה לא כזה רחוק מהמצב היום, ספרתי 26 שחקני סגל, ואם אני מחשיב את פיראס עווד (וזה צריך להיות מספיק שחקן מקומי מבחינתנו לדעתי), אז יש לנו תשעה: אילוז, גל דהן, דוידזאדה, לוגסי, זינו, ועקנין, עווד, אבו חצירא, ואבו-לאבן. עכשיו נוריד שני שחקני סגל פחות חשובים (נגיד קהת ואקסברד, ויש עוד אופציות), נחליף אחד משחקני הספסל בשחקן בית, וזה סגל עם הזדמנות מספיק הוגנת לכולם להראות באמת מה הם שווים.

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

שליחה על ידי dardasmiley »

לא כל כך הבנתי את החשבון שלך, מה זה נוריד שני שחקני סגל פחות חשובים? הם בסגל? הם מקבלים עדיפות על שחקנים מקומיים? איך בדיוק להוריד אותם. ומה זה אומר נחליף את אחד משחקני הספסל בשחקן בית?
גל דהאן הושאל כבר בתחילת חלון ההעברות.
לא ממש יודע איך ספרת 26 שחקנים אני חושב שיש קצת יותר (יותר נוטה ל-30) בעקבות ההחתמות של קהת, סבע, אוסיאקו וברוכיאן.
ובמקרה הזה המתמטיקה שלך משקרת באבוה! אולי יש 9 שחקני בית בסגל אבל על כמה עמדות הם מפוזרים (רמז, רובם בקישור) וכמה שחקנים יש על המגרש בעמדה הזו? וכמה מחליפים שלא מפה יש לפניהם?
אם יש שתי עמדות של קשר התקפי ו-6 שחקנים כאלה בסגל זה אומר שמחליף חמישי ושישי יראו מעט מאוד דקות אם בכלל העונה.
נג'ובו זה שחקן שכמו שהוא נראה היום לא הייתי מביא אותו למכבי ב"ש! מסתובב סביב עצמו, לא מפסיק לאבד כדורים, מוסר כשצריך להחזיק ומחזיק כשצריך למסור. הוא ממש לא הבנאדם שאתה רוצה שינהל לך את האמצע. אבל עזוב את זה, מה היה קורה אם את היכולת הזו לא היה מציג שחקן זר/רכש של מאמן אלא שחקן בית "שהונחת" על המאמן כמדיניות מועדון. האם עדיין היה מקבל כל כך הרבה קרדיט למרות שהוא הכי חלש על המגרש כבר שלושה משחקים?

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

משה אוחיון כתב:מתחילת העונה אתה לא קורא את המפה וזה נכון גם עכשיו.
אתה הפועל באר שבע, לא מכבי ת"א, לא מכבי חיפה, ולא הפועל ת"א, השחקנים שאתה מושך לכאן הם בינונים או כאלה שמחפשים לשקם את הקרירה.
על כל מאור מליקסון אחד או אופיר חיים אחד שמצאנו היו חמישים כמו בנגורה, תורג'מן או סולימאן.
הסיכוי היחידי שלנו ששחקן כמו בניון ישחק כאן בעתיד הוא לגדל אחד כזה, כי להביא שחקן ישראלי איכותי בשיאו לכאן זה משהו שלא קרה ולא יקרה לעולם.
כל עוד לא יהיה לנו בסיס של שחקני בית ונמשיך להחתים שחקני רכש בינונים, כל עוד נצטרך לחלק את התקציב ל16-17 שחקני רכש, לעולם שחקני הרכש שיבואו לכאן לא יהיו איכותים.
לא משה, הטעות אצלך.

אני לא מדבר בטופיק הזה על שילוב של צעירים מקומיים כן או לא. אני מדבר על התפיסה של חלק מהאוהדים וגם שלך כנראה שרוצים קבוצה המושתתת על מקומיים בעיקר.

ואני אומר, לקדם שחקנים צעירים מקומיים זה בסדר, לבנות על זה שהקבוצה תהיה בנויה במרביתה עליהם זו שאיפה שלא תתגשם לעולם ! לעולם ! והסיבה לכך היא שהמגמה הזו שחדלה להתקיים הי שם בסוף שנות השמונים כבר לא תחזור לעולם.

אז אפשר לחיות ולהתרפק על העבר המתוק אבל לדעתי זו סתם אשליה אלא אם כן אתה רוצה להיות נס טוברוק או אשדוד, כלומר להשביח שחקנים כמטרה וזה הכל.

אני רוצה הישגיות ! תארים ! צמרת ! אירופה ! ואני יודע שאם אבנה על שחקנים מקומיים אז ברגע שהם יגיעו לשלב בו אוכל לקטוף פירות הם כבר יפזלו למקומות אחרים......ככה שה בכל העולם וגם בישראל.

תראה שחקנים כמו גולאסה או טווטחה מה הם עשו לשחר וזה עוד בקבוצה כמו חיפה.

תבין, זה לא שלא הייתי רוצה את מה שאתה חולם עליו.
אני פשוט מציאותי,זה ההבדל בנינו.

סמל אישי של משתמש
RedRock
Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
יצירת קשר:

שליחה על ידי RedRock »

dardasmiley כתב:נג'ובו זה שחקן שכמו שהוא נראה היום לא הייתי מביא אותו למכבי ב"ש! מסתובב סביב עצמו, לא מפסיק לאבד כדורים, מוסר כשצריך להחזיק ומחזיק כשצריך למסור. הוא ממש לא הבנאדם שאתה רוצה שינהל לך את האמצע.
לא רוצה להיכנס לויכוח לגבי שחקני הבית כי האמת היא כנראה איפשהו באמצע.

אבל ראבק, הרגתם את נג'ובו. ראית את כל המשחקים עד עכשיו אני מניח. אתה באמת חושב שהוא עד כדי כך גרוע?
היו לו המון פעולות לא רעות בכלל. עזוב ש3 משחקים זה לא מדד לכלום אבל גם במשחקים האלה הוא לא היה כל כך נורא כמו שהחליטו לעשות ממנו ביציעים.

תנו צ'אנס, שחקן עם רזומה ויכולות מוכחות, כולל בארץ. תנסה להיות אובייקטיבי היום כשתראה אותו נגד נתניה למשל, לא לבוא עם 'דיעה מהבית'.
זה לא איזה רועי קהת שלא ברור מאיפה צץ לנו במרכז השדה...

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

dardasmiley כתב:לא כל כך הבנתי את החשבון שלך, מה זה נוריד שני שחקני סגל פחות חשובים? הם בסגל? הם מקבלים עדיפות על שחקנים מקומיים? איך בדיוק להוריד אותם. ומה זה אומר נחליף את אחד משחקני הספסל בשחקן בית?
גל דהאן הושאל כבר בתחילת חלון ההעברות.
לא ממש יודע איך ספרת 26 שחקנים אני חושב שיש קצת יותר (יותר נוטה ל-30) בעקבות ההחתמות של קהת, סבע, אוסיאקו וברוכיאן.
ובמקרה הזה המתמטיקה שלך משקרת באבוה! אולי יש 9 שחקני בית בסגל אבל על כמה עמדות הם מפוזרים (רמז, רובם בקישור) וכמה שחקנים יש על המגרש בעמדה הזו? וכמה מחליפים שלא מפה יש לפניהם?
אם יש שתי עמדות של קשר התקפי ו-6 שחקנים כאלה בסגל זה אומר שמחליף חמישי ושישי יראו מעט מאוד דקות אם בכלל העונה.
נג'ובו זה שחקן שכמו שהוא נראה היום לא הייתי מביא אותו למכבי ב"ש! מסתובב סביב עצמו, לא מפסיק לאבד כדורים, מוסר כשצריך להחזיק ומחזיק כשצריך למסור. הוא ממש לא הבנאדם שאתה רוצה שינהל לך את האמצע. אבל עזוב את זה, מה היה קורה אם את היכולת הזו לא היה מציג שחקן זר/רכש של מאמן אלא שחקן בית "שהונחת" על המאמן כמדיניות מועדון. האם עדיין היה מקבל כל כך הרבה קרדיט למרות שהוא הכי חלש על המגרש כבר שלושה משחקים?
התכוונתי להוריד אותם בשלב בניית הסגל, כמובן שלא עכשיו.
לאן גל דהן הושאל? למיטב ידיעתי הוא עדיין כאן.
לגבי 26: אג'ידה, בן-שאנן, סבן, אילוז, מרקוביץ, גביש, אדלי, גל דהן, דוידזאדה, לוגסי, זינו, ועקנין, אוסיאקו, סוארז, נג'ובו, קהת, נאסר, סבע, ברוכיאן, פלצ'וק, עווד, אבו חצירא, גבאי, סוויסה, אקסברד, אבו לאבן. פספסתי מישהו? (אני לא מחשיב כאלה שעדיין משחקים בנוער כמו יוני אוזן כי משם אפשר לעלות כל שחקן שרוצים)
לגבי הפיזור שלהם: 4 בהגנה, 4 בקישור ואחד בהתקפה...

לגבי נג'ובו, ראה את התגובה של RedRock מעלי...

שמעון א
Title: CrazyRed

שליחה על ידי שמעון א »

אין לי שום דבר נגד אנג'ובו. פשוט זה כואב שכולם סלחנים לגביו ולגבי קהת ונותנים להם ימי חסד בניגוד לשחקני הנוער הצעירים. כולם צריכים לקבל יחס שווה והזדמנות שווה.

אם זינו או אבוחצירא היו פותחים במקומם נגד מכבי חיפה והיו נותנים משחק חלש כמו שהם נתנו היו כבר פותחים 10 טופיקים על זה שאין להם כישרון ושהם לא שווים ליגת העל. להם לא מגיע ימי חסד?!?!

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

שמעון א כתב:אין לי שום דבר נגד אנג'ובו. פשוט זה כואב שכולם סלחנים לגביו ולגבי קהת ונותנים להם ימי חסד בניגוד לשחקני הנוער הצעירים.
אתה רואה פה מישהו סלחן כלפי קהת? כלפי נג'ובו הסלחנות נובעת מכך שברור לכל שלא מדובר באיזה נגר. הוא כבר עשה דברים יפים בישראל. אין בכלל ספק שיש לו כדורגל, גם אם זה עדיין לא בא לידי ביטוי.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

גיל שגיב כתב:
לא משה, הטעות אצלך.

אני לא מדבר בטופיק הזה על שילוב של צעירים מקומיים כן או לא. אני מדבר על התפיסה של חלק מהאוהדים וגם שלך כנראה שרוצים קבוצה המושתתת על מקומיים בעיקר.

ואני אומר, לקדם שחקנים צעירים מקומיים זה בסדר, לבנות על זה שהקבוצה תהיה בנויה במרביתה עליהם זו שאיפה שלא תתגשם לעולם ! לעולם ! והסיבה לכך היא שהמגמה הזו שחדלה להתקיים הי שם בסוף שנות השמונים כבר לא תחזור לעולם.

אז אפשר לחיות ולהתרפק על העבר המתוק אבל לדעתי זו סתם אשליה אלא אם כן אתה רוצה להיות נס טוברוק או אשדוד, כלומר להשביח שחקנים כמטרה וזה הכל.

אני רוצה הישגיות ! תארים ! צמרת ! אירופה ! ואני יודע שאם אבנה על שחקנים מקומיים אז ברגע שהם יגיעו לשלב בו אוכל לקטוף פירות הם כבר יפזלו למקומות אחרים......ככה שה בכל העולם וגם בישראל.

תראה שחקנים כמו גולאסה או טווטחה מה הם עשו לשחר וזה עוד בקבוצה כמו חיפה.

תבין, זה לא שלא הייתי רוצה את מה שאתה חולם עליו.
אני פשוט מציאותי,זה ההבדל בנינו.
דוידזאדה, זינו ואבו לאבן בהרכב. אבו חצירא, לוגסי, גל דהן, סולימנספור, מכלוף ויתר הצעירים בספסל. לידם 8 שחקני רכש איכותים (שאליהם ילך התקציב) שיעשו את ההבדל. ככה צריכה להבנות הקבוצה שלנו.
נדבר עוד שבועיים אחרי המשחקים מול מכבי ת"א וקריית שמונה, אולי אז תבין שבתקציב הנוכחי שלנו אי אפשר להביא 17 שחקני רכש טובים. מה שאפשר להביא זה 17 שחקני רכש בינונים, חלקם אפילו לא זה.

ההפסד היום היה מביש. גם אוסף של שחקני רכש בינונים, גם קבוצה בלי תשוקה וגם יכולת עלובה.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

שמעון א

שליחה על ידי שמעון א »

משה אוחיון כתב: דוידזאדה, זינו ואבו לאבן בהרכב. אבו חצירא, לוגסי, גל דהן, סולימנספור, מכלוף ויתר הצעירים בספסל. לידם 8 שחקני רכש איכותים (שאליהם ילך התקציב) שיעשו את ההבדל. ככה צריכה להבנות הקבוצה שלנו.
נדבר עוד שבועיים אחרי המשחקים מול מכבי ת"א וקריית שמונה, אולי אז תבין שבתקציב הנוכחי שלנו אי אפשר להביא 17 שחקני רכש טובים. מה שאפשר להביא זה 17 שחקני רכש בינונים, חלקם אפילו לא זה.

ההפסד היום היה מביש. גם אוסף של שחקני רכש בינונים, גם קבוצה בלי תשוקה וגם יכולת עלובה.
!!!!!!!!!!

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

שמעון א כתב: !!!!!!!!!!
הייתי אפילו מוסיף לספסל עוד שחקני בית כמו ינון ברדה ועוז יפרח שיכולים להשתלב בקבוצה שלנו בקלות.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

שמעון א

שליחה על ידי שמעון א »

אני תמיד אמרתי שעוז יפרח הרבה יותר טוב מעודד גביש. בעיקר בהבנת המשחק.
וכן, ינון ברדה לא פחות טוב מגבאי ואקסברד. ההבדל בניהם זה יחסי הציבור. ובזה ינון נחות מהם, לצערי.

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

אז ככה משה......אתה כמו מהמרי הווינר הולך על בטוח, כלומר הפסדים בשני המשחקים הקרובים.....אני צופה תוצאות אחרות.

נדבר עוד שבועיים......

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

גיל שגיב כתב:אז ככה משה......אתה כמו מהמרי הווינר הולך על בטוח, כלומר הפסדים בשני המשחקים הקרובים.....אני צופה תוצאות אחרות.

נדבר עוד שבועיים......
אחרי שראיתי את מכבי אני חושב שאפשר להוציא נקודות מולם. המשחק מול קריית שמונה נדחה ויתקיים לאחר המשחק מול הפועל חיפה.

שלח תגובה