yedidel כתב:ערן לוי? מתי בדיוק הוא שם 10 שערים בעונה? יוסי שבחון? בדיוק עונה אחת בקריירה ארוכה שנתן משהו שקרוב לזה.
אתה יודע שגם טל בן חיים מהפועל ת"א לעולם לא עבר את השבע?
אני לא מכיר את הנוסחא שלך. אף אחד לא חלם שראדי יכול לכבוש יותר מ5 גולים עונה שעברה. שלא לדבר על סוויסה או קדוסי.
יש לנו שני קשרים/חלוצים שיכולים לתת אחלה מספרים (אחד כבר נותן). יש לנו את דובב גבאי שאם כבש 7 עונה שעברה בטוח שיכול לתת 10 בעונה נורמלית, למרות שהוא התחיל אותה רע.
הקישור האחורי שלנו לא ייתן שערים, זה נכון. אבל אני בטוח שהקישור ההתקפי שלנו יכול לתת בדיוק מה שצריך.
בני יהודה כבשה כמעט הכי מעט שערים בין ה8 הראשונות עונה שעברה וסיימה שלישית.
בקיצור, ברור שעדיף שהכל יהיה מושלם ושהיינו עם 20 שערים עכשיו, אבל עדיף שההתקפה שלך היא זאת שצריכה להתחבר מאשר ההגנה.
לא הבנת אותי. דוד רביבו, ערן לוי, ליאור אסולין ויוסי שבחון הם ההשוואה שלי לנאסר, ברוכיאן, סבע וגבאי שמשחקים אצלנו היום.
אתה טועה בקשר לטל בן חיים. הוא כבש בעונת 10/11 עשרה שערים בליגה. בשנה שעברה הוא סיים עם 9 שערים ובישול, העונה יש לו כבר 3 שערים.
הנוסחא שלי היא פשוטה, כשחושבים על שחקנים שישדרגו קבוצה קודם כל הולכים לסטטיסטיקה. מי שמעמיד בכל עונה מספרים קבועים הוא שחקן שקרוב לוודאי ימשיך להעמיד מספרים קבועים גם השנה. לא משנה אם אנחנו מדברים על חלוץ ועל עשרה שערים בעונה או על קשר שצריך לספק מספר מעורב של בישולים ושערים. לנו אין בקישור שחקנים כאלה העונה.
הנוסחא שלי ממשיכה ואומרת שמי שכבר עכשיו, אחרי 7 מחזורים בלבד, כבש כמות נאה של שערים (למשל מקרייב עם 6 שערים או דוד מנגה עם 4 שערים) יגיע כניראה ל10 שערים העונה.
לסיום, הנוסחא שלי נותנת אמון בשחקנים איכותים, גם אם הם לא הגיעו בעונה שעברה ל10 שערים, כל עוד הם שחקנים יציבים שכבר הוכיחו עצמם בעבר, כל עוד אנחנו מכירים את האיכויות שלהם.
אני מסתכל על הקבוצה שלנו, ומה שאני רואה זה שרק פלצוק וסוויסה נכנסים למשוואה שלי, וכאן זה בערך נגמר. אין מספיק שחקנים שאני יכול להגיד באופטימיות שאפשר לסמוך עליהם מבחינת מספרים.
נאסר לא יציב מספיק ואי אפשר לדעת האם הוא יהיה נאסר של חצי העונה הראשונה בשנה שעברה או של חצי העונה השנייה. ברוכיאן מלא בכישרון אבל כמו בכל הקרירה הוא נותן משחק אחד איכותי (שגם בו הוא נעלם ללא מעט דקות) ומיד לאחר מכן נעלם לשלושה משחקים. סוארס ואוסיאקו לא תורמים התקפית כמעט בכלל. אנג'ובו דווקא יכול להפתיע ולתרום מבחינת מספרים אבל אצל אלישע הוא משחק לרוב כקשר הגנתי וכמובן כשחקן ספסל ולכן הוא מפוספס. דיע סבע הוא שחקן צעיר ומוכשר אבל קשה באמת לדעת כמה הוא יתרום בטח במעמדו הנוכחי בקבוצה. אקסברד כשחקן ספסל נראה אנמי ואני בספק עד כמה גדולה תהיה התרומה שלו. גבאי יכול לתרום שלושה או ארבעה שערים בעונה, אולי יותר אם הוא יתפוס משחק גדול שבו הוא יבקיע צמד או שלישיה. עם מה נשארנו? אהה כן, חולית הגנה שלא באמת מאיימת התקפית ושאם תצליח לכבוש 4 שערים בעונה (כולם ביחד כן) זה יהיה מצוין.
עכשיו תסתכל שוב על מה שכתבתי ותגיד לי איפה אתה מוצא מספרים שאפשר להסתמך עליהם? לא שחקנים נחמדים, לא אולי ישדרגו את עצמם, לא לחפש הפתעות ותירוצים, מספרים. בתחילת העונה הנוכחית אף אחד מהקישור שציינתי למעלה לא בלט התקפית, אם מסתכלים על עונה שעברה אז שוב אין אף אחד שבאמת סיפק מספרים שאפשר להסתמך עליהם, אז על מה אתה מסתמך כשאתה אומר שהם צריכים רק להתחבר? ומה זה להתחבר, כי מכאן אפשר להשתפר (בכל זאת, קשה לשחקני התקפה לרדת יותר נמוך מאשר שני משחקים שבהם לא בעטנו אפילו פעם אחת לשער), אבל אין לי את האופטימיות שלך שפתאום נתחיל להיות קבוצה איכותית מבחינה התקפית.
פליאוף עליון? אולי בזכות ההגנה שלנו (כמה שזה נשמע מצחיק להגיד אחרי העונה שעברה) ואולי אם נצליח להוציא את המקסימום מסוויסה ופלצ'וק.