חלוץ?

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

Re: חלוץ?

שליחה על ידי yedidel »

משה אוחיון כתב: לכל קבוצות הצמרת.
ואמרתי מסוגלים ולא בוודאות.

תסתכלו בבקשה על המאזנים של נאסר, סבע, אנג'ובו, ברוכיאן, סוארס, וכל מי שלדעתכם מסוגל לכבוש אצלנו בוודאות כמות מכובדת של שערים עד סוף השנה. תנו לי שם אחד מכל הרשימה, שבאופן קבוע בשנים האחרונות (גם פלצ'וק לא עשה את זה, לפני שנתיים הוא נתן עונה הרבה פחות טובה מהעונה אשתקד) כובש מספר מכובד של שערים.
בשבילך, רשימת השחקנים שכבשו מעל 10 שערים עונה שעברה:
אחמד סבע, דמארי, גלבאן, אזורוב, עמאשה, אבידור, ראדי, שצפוביץ, אבוחצירא, אלירן עטר, טוטו תמוז, חן עזרא, עידן שריקי, תומר סוויסה, פלצ'וק, קדוסי.
לאף קבוצה אין שלושה מהם.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

אמרתי מסוגלים ולא בוודאות (מבהיר בפעם השנייה)...

יש שלושה סוגי שחקנים שמסוגלים להגיע לעשרה שערים העונה:
1. הסוג הראשון הוא השחקנים ברשימה שנתת. שחקנים כמו סבע למשל וגם פלצ'וק שאומנם כבשו רק שער אחד העונה אבל כבר הראו בשנה שעברה שהם מסוגלים להגיע לעשרה שערים.
2. שחקנים שבגלל פתיחת העונה שלהם נראה שהם מסוגלים לכבוש 10 שערים ומעלה. שחקנים כמו מנגה, אור ברוך, דאבור, עגיב, אבו ענזה וכיוצא בזה.
3. שחקנים שבגלל העבר היותר רחוק שלהם או בגלל האיכויות שלהם נראה שהם מסוגלים לכבוש 10 שערים ומעלה. שחקנים כמו מקרייב, תמוז, טל בן חיים, בן שושן, קטן, שריקי ואחרים.

לאור הנקודות למעלה, אפשר להגיע למסקנה שהקבוצות הטובות בליגה (1-5) יהיו גם אלה שיש להם יותר משני שחקנים שמסוגלים להגיע למספרים האלה (או לחילופין קבוצה שתספוג כמות ממש מזערית של שערים כמו קריית שמונה בעונה שעברה).

הבעיה היא שבנוסף לעובדה שרק שני שחקנים אצלנו מסוגלים להגיע לעשרה שערים (וגם זה לא בטוח), אף שחקן מהקישור שלנו, כולל נאסר, סבע, נג'ובו, אוסיאקו, סוארס, ברוכיאן וכל שחקן אחר, לא מעמיד מספרים קבועים וטובים מידי עונה.
הייתה הרבה ביקורת על דוד רביבו ויוסי שבחון כשהיו כאן, אבל הם העמידו מספרים קבועים. אותו הדבר ליאור אסולין וערן לוי. אם העונה שלנו תלויה בשחקנים כמו נאסר וברוכיאן, שחוסר יציבות זה שמם השני, שיספקו את המספרים, אז אני חושב שאת הפליאוף העליון נראה רק בטלויזיה.

תסתכלו על כמות השערים שכבשנו העונה (כשרק שער אחד הוא לא ממצב נייח), על כמות המצבים שאנחנו מגיעים אליה מידי משחק (מול סכנין והפועל חיפה לא הגענו אפילו למצב בעיטה!), ותבינו שזאת לא רק הגישה ההגנתית של אלישע אלא גם מחסור בשחקנים איכותים עם מספרים קבועים.

לא יכול להיות שאנחנו במחזור השביעי וכבשנו רק שבעה שערים (מהם שלושה במשחק אחד) כששלושת החלוצים האחרים שלנו מלבד סוויסה (פלצ'וק, גבאי ואקסברד) אחראים רק לשער אחד שכבשנו העונה.
ברגע שיש הסכמה ששחקנים כמו גבאי ואקסברד לא מספיק טובים להרכב הראשון או ששחקנים כמו נאסר, סבע ובורכיאן הם לא יציבים מספיק כדי להסתמך עליהם באופן קבוע, אז צריכה גם להגיע המסקנה שיש לנו חוסר באיכות בקבוצה כי אלה הם שחקני ההתקפה "הבכירים" שלנו.

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

ערן לוי? מתי בדיוק הוא שם 10 שערים בעונה? יוסי שבחון? בדיוק עונה אחת בקריירה ארוכה שנתן משהו שקרוב לזה.
אתה יודע שגם טל בן חיים מהפועל ת"א לעולם לא עבר את השבע?

אני לא מכיר את הנוסחא שלך. אף אחד לא חלם שראדי יכול לכבוש יותר מ5 גולים עונה שעברה. שלא לדבר על סוויסה או קדוסי.

יש לנו שני קשרים/חלוצים שיכולים לתת אחלה מספרים (אחד כבר נותן). יש לנו את דובב גבאי שאם כבש 7 עונה שעברה בטוח שיכול לתת 10 בעונה נורמלית, למרות שהוא התחיל אותה רע.
הקישור האחורי שלנו לא ייתן שערים, זה נכון. אבל אני בטוח שהקישור ההתקפי שלנו יכול לתת בדיוק מה שצריך.
בני יהודה כבשה כמעט הכי מעט שערים בין ה8 הראשונות עונה שעברה וסיימה שלישית.

בקיצור, ברור שעדיף שהכל יהיה מושלם ושהיינו עם 20 שערים עכשיו, אבל עדיף שההתקפה שלך היא זאת שצריכה להתחבר מאשר ההגנה.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

yedidel כתב:ערן לוי? מתי בדיוק הוא שם 10 שערים בעונה? יוסי שבחון? בדיוק עונה אחת בקריירה ארוכה שנתן משהו שקרוב לזה.
אתה יודע שגם טל בן חיים מהפועל ת"א לעולם לא עבר את השבע?

אני לא מכיר את הנוסחא שלך. אף אחד לא חלם שראדי יכול לכבוש יותר מ5 גולים עונה שעברה. שלא לדבר על סוויסה או קדוסי.

יש לנו שני קשרים/חלוצים שיכולים לתת אחלה מספרים (אחד כבר נותן). יש לנו את דובב גבאי שאם כבש 7 עונה שעברה בטוח שיכול לתת 10 בעונה נורמלית, למרות שהוא התחיל אותה רע.
הקישור האחורי שלנו לא ייתן שערים, זה נכון. אבל אני בטוח שהקישור ההתקפי שלנו יכול לתת בדיוק מה שצריך.
בני יהודה כבשה כמעט הכי מעט שערים בין ה8 הראשונות עונה שעברה וסיימה שלישית.

בקיצור, ברור שעדיף שהכל יהיה מושלם ושהיינו עם 20 שערים עכשיו, אבל עדיף שההתקפה שלך היא זאת שצריכה להתחבר מאשר ההגנה.
לא הבנת אותי. דוד רביבו, ערן לוי, ליאור אסולין ויוסי שבחון הם ההשוואה שלי לנאסר, ברוכיאן, סבע וגבאי שמשחקים אצלנו היום.

אתה טועה בקשר לטל בן חיים. הוא כבש בעונת 10/11 עשרה שערים בליגה. בשנה שעברה הוא סיים עם 9 שערים ובישול, העונה יש לו כבר 3 שערים.

הנוסחא שלי היא פשוטה, כשחושבים על שחקנים שישדרגו קבוצה קודם כל הולכים לסטטיסטיקה. מי שמעמיד בכל עונה מספרים קבועים הוא שחקן שקרוב לוודאי ימשיך להעמיד מספרים קבועים גם השנה. לא משנה אם אנחנו מדברים על חלוץ ועל עשרה שערים בעונה או על קשר שצריך לספק מספר מעורב של בישולים ושערים. לנו אין בקישור שחקנים כאלה העונה.
הנוסחא שלי ממשיכה ואומרת שמי שכבר עכשיו, אחרי 7 מחזורים בלבד, כבש כמות נאה של שערים (למשל מקרייב עם 6 שערים או דוד מנגה עם 4 שערים) יגיע כניראה ל10 שערים העונה.
לסיום, הנוסחא שלי נותנת אמון בשחקנים איכותים, גם אם הם לא הגיעו בעונה שעברה ל10 שערים, כל עוד הם שחקנים יציבים שכבר הוכיחו עצמם בעבר, כל עוד אנחנו מכירים את האיכויות שלהם.

אני מסתכל על הקבוצה שלנו, ומה שאני רואה זה שרק פלצוק וסוויסה נכנסים למשוואה שלי, וכאן זה בערך נגמר. אין מספיק שחקנים שאני יכול להגיד באופטימיות שאפשר לסמוך עליהם מבחינת מספרים.
נאסר לא יציב מספיק ואי אפשר לדעת האם הוא יהיה נאסר של חצי העונה הראשונה בשנה שעברה או של חצי העונה השנייה. ברוכיאן מלא בכישרון אבל כמו בכל הקרירה הוא נותן משחק אחד איכותי (שגם בו הוא נעלם ללא מעט דקות) ומיד לאחר מכן נעלם לשלושה משחקים. סוארס ואוסיאקו לא תורמים התקפית כמעט בכלל. אנג'ובו דווקא יכול להפתיע ולתרום מבחינת מספרים אבל אצל אלישע הוא משחק לרוב כקשר הגנתי וכמובן כשחקן ספסל ולכן הוא מפוספס. דיע סבע הוא שחקן צעיר ומוכשר אבל קשה באמת לדעת כמה הוא יתרום בטח במעמדו הנוכחי בקבוצה. אקסברד כשחקן ספסל נראה אנמי ואני בספק עד כמה גדולה תהיה התרומה שלו. גבאי יכול לתרום שלושה או ארבעה שערים בעונה, אולי יותר אם הוא יתפוס משחק גדול שבו הוא יבקיע צמד או שלישיה. עם מה נשארנו? אהה כן, חולית הגנה שלא באמת מאיימת התקפית ושאם תצליח לכבוש 4 שערים בעונה (כולם ביחד כן) זה יהיה מצוין.

עכשיו תסתכל שוב על מה שכתבתי ותגיד לי איפה אתה מוצא מספרים שאפשר להסתמך עליהם? לא שחקנים נחמדים, לא אולי ישדרגו את עצמם, לא לחפש הפתעות ותירוצים, מספרים. בתחילת העונה הנוכחית אף אחד מהקישור שציינתי למעלה לא בלט התקפית, אם מסתכלים על עונה שעברה אז שוב אין אף אחד שבאמת סיפק מספרים שאפשר להסתמך עליהם, אז על מה אתה מסתמך כשאתה אומר שהם צריכים רק להתחבר? ומה זה להתחבר, כי מכאן אפשר להשתפר (בכל זאת, קשה לשחקני התקפה לרדת יותר נמוך מאשר שני משחקים שבהם לא בעטנו אפילו פעם אחת לשער), אבל אין לי את האופטימיות שלך שפתאום נתחיל להיות קבוצה איכותית מבחינה התקפית.
פליאוף עליון? אולי בזכות ההגנה שלנו (כמה שזה נשמע מצחיק להגיד אחרי העונה שעברה) ואולי אם נצליח להוציא את המקסימום מסוויסה ופלצ'וק.

סמל אישי של משתמש
RedRock
Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
יצירת קשר:

שליחה על ידי RedRock »

שמעון א כתב:עידו אקסברד מת לעוף מפה בינואר. משחק בלי חשק מתחילת העונה.
יאללה, הביתה.

E26

שליחה על ידי E26 »

בעניין אקסברפח, שבר את הלסת וכמה משיניו ויעדר מהמחזור הקרוב כשלא ידוע לגבי ההמשך.
ואני אומר - לפני שיפעיל את סעיף ביטוח השיניים בחוזה וידפוק את אלונה - יאללה הביתה!

סמל אישי של משתמש
גיא חניה

שליחה על ידי גיא חניה »

במצב הנוכחי שחוץ מסוויסה וגבאי אין לנו חלוצים ,
לדעתי אפשר לנסות את קהת בתור חלוץ , הוא שיחק חלוץ פעם וסיים כמלך השערים יחד עם דאבור בדאבל בנוער של מכבי בעונת 2010\2011.
אופצייה מעניינת במקום אקסברד ואבו לאבן הפצוע

E26

שליחה על ידי E26 »

מעדיף את גבאי ללא תפוקה מאשר לתת לקהת לשחק. שחקן חלבי שלא מגיע לו להיות ברוטציה אצלנו אפילו, ביכולת שלו הוא שווה ליגה לאומית עד שישתפשף ויחזור למכעבי. לא על חשבוננו.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

לא שהייתי צריך את זה אבל המשחק מול אשדוד שוב הבליט את החוסר שלנו בשחקנים איכותים בהתקפה. מקווה מאוד שאלישע כבר התחיל לעקוב אחרי שחקנים ולחפש מועמדים כי זה יכול להיות ההבדל בין פליאוף עליון לפליאוף תחתון השנה.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
crazyred
Title: קרייזי רד

שליחה על ידי crazyred »

שמעון א כתב: אם יוני אוזן עולה לבוגרים אז השלושה יורדים ליגה.
אנחנו לא מחזיקים קבוצת נוער בשביל שתהיה קבוצת נוער.
אנחנו מחזירים קבוצת נוער בשביל שיעלו שחקנים לבוגרים.
הקהל לא מקלל אני אוהב את הפועל

נגד אלימות, לא בשביל אלונה, בשביל עצמנו

"המתגדרים בבקעת הריאליזם, סופם לשקוע בה עד צוואר" (יגאל אלון)

סמל אישי של משתמש
Omer6
Title: משוגע אדום

שליחה על ידי Omer6 »

crazyred כתב: אנחנו לא מחזיקים קבוצת נוער בשביל שתהיה קבוצת נוער.
אנחנו מחזירים קבוצת נוער בשביל שיעלו שחקנים לבוגרים.
נכון ועם זאת, כשקבוצת הנוער משחקת בליגה נמוכה יותר, הרמה בה משחקים שחקני הנוער היא נמוכה יותר,
וכך גדל הפער בין מה שהם רגילים אליו בנוער למה שנדרש מהם בבוגרים.

ואגב, לא חושב שהנוער עד כדי כך תלויים באוזן.. אפשר מדי פעם להעלות אותו לבוגרת שישחק כמחליף 20 דקות חצי שעה ויראה לנו שהוא שווה את הסגל הבוגר.
הפועל באר שבע ♥

שלח תגובה