פשוט מאוד וכפי שכבר כתבתי - כשירות פיזית ומנטלית.
בטח כשאתה יודע שהבחור עדין.
לבחור יש סרגל מאמצים ייחודי וצריך לדעת איך לטפל בו.
והנה קבל דוגמה לחיפזון רק מלפני כמה ימים : כשבליץ' ממכבי ת"א נפצע לפני חודש, כל הדיווחים דיברו על חודשיים היעדרות.
אבל במכבי ת"א מיהרו וזירזו את ההחלמה וקיצרו את זה לקצת יותר מחודש. התוצאה - יאבדו אותו עכשיו לעוד חודשיים.
תהיו סבלניים ותסמכו על המערכת.
אין אחד שלא רוצה שחמודי יזרח.
סלח לי אבל זה פשוט קשקוש.
השחקן כשיר לשחק. אפילו המאמן מודה בזה.
לא צריך בכל סיטואציה שלא נראית טוב עבור קוזוך לנסות להנדס תודעה ולספר לנו סיפורי פוגי משל היינו חבורה של כסילים.
ובליץ בכלל לא קשור פה.
סיטואציה שונה לחלוטין וגם לא פציעה חוזרת.
אמור לחזור תוך שבוע שבועיים ע״פ לאזטיץ.
סלח לי אבל זה פשוט קשקוש.
השחקן כשיר לשחק. אפילו המאמן מודה בזה.
לא צריך בכל סיטואציה שלא נראית טוב עבור קוזוך לנסות להנדס תודעה ולספר לנו סיפורי פוגי משל היינו חבורה של כסילים.
ובליץ בכלל לא קשור פה.
סיטואציה שונה לחלוטין וגם לא פציעה חוזרת.
אמור לחזור תוך שבוע שבועיים ע״פ לאזטיץ.
ככה אני רואה את הדברים וחלילה לא מזלזל באף דעה פה .
ועוד לא למדת שהמערכת במכבי תל אביב כל כך משומנת שהיא מקטינה דברים ?
יגידו לך שבוע והבחור ייעלם לחודשיים/שלוש.
גם חיפה למדו יפה את הטריק הזה עם חזיזה ונהואל.
אוטוטו הוא חוזר..... עוד קצת.... ממש על סף..... הנה כבר רץ...
זו טקטיקה מוכרת כדי שהיריב לא ידע איך להתכונן למשחק ( מול אילו שחקנים ).
לחירטוטים של לאזטיץ' אתה מאמין ולמוצא פיו של קוז'וך לא ?
אז מה התאוריה שלך על כנאען ? למה הוא לא משחק ?
ככה אני רואה את הדברים וחלילה לא מזלזל באף דעה פה .
ועוד לא למדת שהמערכת במכבי תל אביב כל כך משומנת שהיא מקטינה דברים ?
יגידו לך שבוע והבחור ייעלם לחודשיים/שלוש.
גם חיפה למדו יפה את הטריק הזה עם חזיזה ונהואל.
אוטוטו הוא חוזר..... עוד קצת.... ממש על סף..... הנה כבר רץ...
זו טקטיקה מוכרת כדי שהיריב לא ידע איך להתכונן למשחק ( מול אילו שחקנים ).
לחירטוטים של לאזטיץ' אתה מאמין ולמוצא פיו של קוז'וך לא ?
אז מה התאוריה שלך על כנאען ? למה הוא לא משחק ?
הוא לא משחק כי המאמן לא מוצא לנכון לשלב אותו וסומך כרגע על שחקנים אחרים. זה לא בגלל חוסר כשירות.
לא להעלות אותו לפחות לכמה דקות להסיר חלודה בזמן שנכים כמו אליאס ואחמד מסתובבים על המגרש וקינגס עוד רגע יוצא לאליפות אפריקה זה בגדר פשע.
הטקטיקות שהזכרת נהוגות במכבי הירוקה.
לא זכור לי שמכבי בצהוב הקטינה פציעות. רוב השחקנים שלה חוזרים לשחק לפני תאריך היעד הרשמי.
אז תסבירו את הטיימליין. לפני הפגרה הוא שיחק מול אשדוד ובמשחקי אימון, אחרי הפגרה לא קם להתחמם.
חזר להתאמן בספטמבר, אימונים מלאים מאוקטובר.
הוא מטפל בו בדיוק כמו עם יורי, שאם לא האטרף של הקהל מהחתימה שלו והלחץ שישחק, גם הוא לא היה רואה דקה עד הפלייאוף במקרה הטוב.
לקוזוק יש תסביך בכל הקשור לכושר גופני ולא לתת לשחקנים לשחק עד שהם 100% מוטמעים בשיטה, בעיקר עם שחקנים שלא משתלבים באופן מיידי למה שכבר קיים.
הוא מאוהב בשחקנים ובטקטיקה שלו מספטמבר 2024 ועדיין לא זז מזה מילימטר. איגור דומה בתכונות לתורג'מן (רק יותר טוב), גם דיופ מתאים לכדורגל של קוזוק. רועי לוי וכנעאן (ויורי) קצת מאתגרים אותו לחשוב מחוץ לקופסה ושם זה נתקע.
אני לא אומר שצריך להיכנע ללחץ ולתת לשחקן לא מוכן לשחק בכוח. אבל כנעאן כבר כמה חודשים מתאמן, ואנחנו משחקים פעם בשבוע מול קבוצות על גבול החובבניות.
אין שום מצב בעולם שאני צריך לסבול את אחמד, אליאס והחלוצים מהספסל על הדשא לפניו. שום מצב.
האם במהלך החודש האחרון היה נכון לשלב אותו יותר? חד משמעית כן, בטח כשעולים לפניו גרוטאות כמו אליאס,אלמוג ותורג׳מן.
פחות מסכים לגבי זה שהוא לא נותן לו וליורי בזמנו דקות בגלל שהם לא השחקן הקלאסי שקוזוק אוהב, עובדתית שניהם התמודדו פה עם פציעות חוזרות בזמן שהקבוצה כבר רצה. אגב גם ביטון ופרץ לא בדיוק היו חיילים מהסוג שיש לרן פטיש אליהם.
הזכירו פה את הפציעה של בליץ׳, גם עליו אפשר להגיד שהוא ערך אימונים מלאים וכבר קיבל דקות נגד אשדוד ואז שוב נפצע באותו מקום. כך שעדיין יש מרווח זמן בין להיות כשיר לבין עמידה באינטנסיביות.
ואני לא רואה בדרישות האלה משהו רע, הקבוצה הזאת שיחקה את הכדורגל הכי יפה בארץ במשך שנה פלוס בעיקר בזכות החוסר התפשרות של רן. אז מאוד קל לצאת על העקשנות שלו כשאנחנו משלמים על זה מחיר, אבל העקשנות שלו זה גם מה שהביא את הקבוצה לאיפה שהיא נמצאת היום, אז גם אם זה מתסכל לפעמים מגיע לו לקבל יותר קרדיט.
״היה למכבי מומנטום במחצית הראשונה ואמרתי לשחקנים בהפסקה שאני מאוד גאה בהם שהם עברו את הדקות הקשות וזה גם משהו שידענו שנתמודד איתו עוד לפני המשחק, יש רגעים בטח במשחקים כאלה שאתה צריך לדעת לסבול ולהיות שם והיום הם היו שם ביחד ואני גאה בהם״
״אנחנו קבוצה יותר טובה ויותר בוגרת משנה שעברה, בסוף ברור שהמטרה היא ללכת עד הסוף אבל חובת ההוכחה עליי ועל השחקנים ועל הצוות ועל ההנהלה להראות שאנחנו יותר טובים משנה שעברה וזה לא פשוט, צריך לעבוד קשה מיום ליום״
״התאכזבתי מזה שאנחנו משחקים כדורים ארוכים ישירים. גם לכדורים ארוכים צריכה להיות תוכנית ויש לנו תוכניות אבל הן לא התבצעו וכעסתי על זה.
עבר לי בראש להחליף את אליאסי בגלל זה, אבל אני חושב שהייתי צריך להיות יותר בוגר.
הייתי מאוד בוגר בעניין שלו במחצית כי דיברתי איתו ונתתי לו המון ביטחון וייצרתי עוד פתרונות.
מה שמייחד אותנו בהפועל ב״ש זה סוג הכדורגל שאנחנו משחקים.
בהתקפה, בהגנה, במעברים.
בשביל ללכת צעד קדימה אנחנו צריכים לדבוק בזה.
ניב הוא שוער מצויין, ולמרות זה אני חושב שהוא צריך לעשות קפיצת מדרגה בבגרות שלו ובהשפעה שלו על הקבוצה, המטרה שלי היא לעבוד איתו שהוא יעשה את זה כמה שיותר מוקדם ולא בגיל 27-28, המלחמה שלי איתו היא שנעשה את הקפיצה הזאת בבגרות כשהוא בגיל צעיר״
״אנחנו בוחנים את הכדורגל בצורה אמפירית, אנחנו מסתכלים כמעט על כל נתון, יש נתונים שקינגס עשה בהם התקדמות מאוד גדולה משנה שעברה ויש נתונים שפחות, בסוף אנחנו יודעים מה נקבל ממנו וגם השערים והבישולים עוד יגיעו אבל הוא תורם לנו בהרבה היבטים במשחק, בשבת הוא יהיה איתנו״
״ההבדל מעונה שעברה זה שיותר התבגרנו, הבנו יותר איך להסתכל על המשחקים מול מכבי ת״א, אני חושב שהעונה גם מצפים מאיתנו כי כביכול בעונה שעברה באנו משום מקום ואז כל דבר שקרה היה קסם בעיניי כולם, והשנה אנחנו עושים דברים מאוד טובים כולל היום שהיה משחק מצויין שלנו אז ההסתכלות היא שונה כי יש איזשהו זיכרון מעונה שעברה אז כולנו וכל הסובבים שלנו צריכים להיות הרבה יותר צנועים ולהבין שעונת כדורגל היא קשה, יש עליות ויש ירידות, יש יריבות שאני לא יודע אם לומר למדו אותנו אבל הן מאוד איכותיות גם מכבי שבאה היום עם הרכב טלאים הייתה מאוד איכותית בטח ברמה הפיזיולוגית, יש את בית״ר שהיא קבוצה עוצמתית, הפועל ת״א, נתניה, מכבי חיפה שאמנם לא לידנו, ככה שיש באמת הרבה קבוצות טובות וצריך לכבד את זה, המשחקים הם קשים ואנחנו מנסים לאגור כמה שיותר נקודות וגם לשחק טוב וברוך ה׳ הסיבוב הזה הצלחנו אבל פשוט זה לא היה, אני מרגיש שלפעמים אנחנו הפועל ב״ש לא מספיק צנועים וחושבים שאנחנו איזה משהו מעל לליגה, אז כן אנחנו קבוצה מצויינת אבל צריכים לעבוד קשה ולהביא הרבה דברים כדי להשיג מה שאנחנו משיגים״
״היום לא הרגשתי שצריך לעשות איזשהו שינוי, גם לא היה איזשהו שינוי מצד מכבי, כן ראיתי שהייתה הבנה בקבוצה שיוצאים ללחץ מאחורה ויוצאים למעברים והרגשתי שאנחנו שם אז לא רציתי לעשות שינוי עד ששחקנים כבר סימנו לי שהם לא יכולים להמשיך, אבל עד אז לא הרגשתי צורך לשנות״
״ההחמצה של דן בסיום היא שילוב של הכל, גם עייפות וגם קבלת החלטה לא נכונה, אני יודע שהוא יותר מאוכזב ממני ומכולם על ההחמצה הזאת אבל בסדר זה נגמר 1:0״
״מה שנוכל לשפר לקראת הסיבוב השני זה האם נצליח להגיע לכל משחק בהרגשה שהוא המשחק שייקבע האם אנחנו האלופים או לא, זה מעבר לגישה״
״חמודי מתאמן איתנו מלא ומשתפר מאימון לאימון, הוא ישחק הרבה בהפועל ב״ש״
####
מאוד מתחבר לתשובה שלו לגבי הצניעות, יש בקרב חלק נכבד בקהל אובר ביקורתיות (שגם אני חטאתי בה) על כל פיפס קטן שחורג משלמות כי דברים היו נראים יותר סקסיים לעין בעונה שעברה. בסופו של דבר הבאנו את הציפיות האלה על עצמנו ולא צריך להיבהל או להתרחק מהן אבל כן גם חשוב לזכור טיפה להיות צנועים ולא לצאת באווירת בית עלמין ועם סכינים על הקבוצה אחרי כל תיקו או אחרי ניצחון שהושג בשיניים.
אפשר תמיד להשתפר ולשאוף ליותר ואין לי ספק שרן רוצה את זה כמו כולנו, טיפת צניעות ופרופורציות לא תזיק.
למה אין אף עיתונאי שישאל איך הוא מקבל את זה שכל קרן שלנו, מהווה יותר סכנה לנו מאשר ליריב?
בחיי שבקרן שלנו יש 0 סיכוי שנבקיע, והמון קרנות מסתיימות ביציאה למתפרצת של היריב.
כל השחקנים עומדים ברחוק, ואז זזים לקרוב שתמיד יש הגבהה קצרה ומסובבת על השוער שלוקח בקלות. כל קרן אותו דבר, כל משחק במינימום 2 מתפרצות מהשיט הזה. היום דיופ אכל על זה צהוב למשל.
מסדרים ליריב מצבים, ומסדרים לנו צהובים מפארש. כל משחק מחדש.
למה אין אף עיתונאי שישאל איך הוא מקבל את זה שכל קרן שלנו, מהווה יותר סכנה לנו מאשר ליריב?
בחיי שבקרן שלנו יש 0 סיכוי שנבקיע, והמון קרנות מסתיימות ביציאה למתפרצת של היריב.
כל השחקנים עומדים ברחוק, ואז זזים לקרוב שתמיד יש הגבהה קצרה ומסובבת על השוער שלוקח בקלות. כל קרן אותו דבר, כל משחק במינימום 2 מתפרצות מהשיט הזה. היום דיופ אכל על זה צהוב למשל.
מסדרים ליריב מצבים, ומסדרים לנו צהובים מפארש. כל משחק מחדש.
חתיכת תעלומה.
אני לא זוכר קבוצת קרנות כל כך גרועה, כולל כאלה שנלחמו נגד ירידת ליגה. ופשוט לא עושים עם זה שום דבר.
קבוצה כל כך מאומנת, אל מול רגעים שאתה שואל את עצמך מה לעזאזל הם הם עושים באימונים.
דיסוננס מטורף.