דברי טעם של דודו.Itay כתב: ↑24 יולי 2026, 22:18לנעוץ
״דודו עזריה:
1. יש שרשרת מזון בעולם, אחד אוכל את מי שהוא יכול ואחר אוכל אותו.
מי שחושב שמועדון בסדר גודל של באר שבע יכול להחזיק שחקן כמו קאנגווה כשמועדונים בסדר גודל של אאק ופאו מציעים, בוודאי גם חושב שרעננה יכלה להחזיק את וואקמה והפועל חיפה את איסט.
לפני שנתיים אאק ניסו את זה עם מילסון, הם חירבו למכבי תא את הסיכוי עם מילסון.
בסוף הכוכב באו ושמו את הכסף.
אבל למכבי תא לא היה סיכוי.
אז לבש עם קאנגווה?
מצד שני הפועל בש יכולה לחיות מהשאריות של מועדונים בסדר גודל של פאוק/אאק/הכוכב כמו שהיה עם ויטור, פקהארט וקאנגווה .
2. פרופסר דן אריאלי , מומחה לכלכלה התנהגותית. עשה בזמנו (או לפחות כך טען) אין ספור ניסויים בהם הוכח, יש גבול מסויים, אחריו לא חשוב כמה תשלם, לא תקבל יותר מהעובד. אם כבר להיפך
אי אפשר באמת להשאיר שחקנים, אפשר לעכב, אפשר למשוך,אבל אם הוא יהיה טוב? אין שום דרך הגיונית להשאיר.
שחקן כדורגל רוצה להתקדם.
הדבר הזה היא אחת ממנועי המוטיבציה שלו.
להתקדם זה בכסף, אבל לא רק.
3. מצד שני מועדון שיתחייב לסכומים גבוהים שאינו יכול לייצר בכל שנה יעשה שלושה דברים
קודם כל , ינפח מיידית את התקציב, כי אם הוא מקבל x ואני מקביל לו, למה לא אני?
ואם הוא יותר טוב, אבל אני טוב גם, אז לא לפחות 0.75Xוכן הלאה.
אח"כ יקבע את זה שהוא משלם את הסכומים האלו וזו תהיה דרישה של שחקנים שירצו לבוא ולא משנה כמה תסביר שזה חד קרן
במילים אחרות אותה קבוצה תעלה30 אחוז יותר לפחות.
4.הדבר היחידי שמועדון יכול לעשות באירוע כזה, הוא למקסם את מה שהוא מקבל.
חלק מצליחים יותר, חלק פחות.
5. אז מה אפשר לעשות?
קודם כל להבין את הכללים ולא לרקוע כמו ילד בקניון.
אחכ להסתכל על הצד החיובי שבמכירה:
השחקן שהכי רצינו ולא הצלחנו להביא היה בזמנו בלדומרו פרלאסה.
בהתחלה כשאמרנו לקולומביאנים על אחוזים ממכירה עתידית הם התפקעו מצחוק, "מכרנו שחקנים ב2-3 מליון, מה אתם מכרתם?" שאל הנשיא.
לא היתה לי תשובה ואני בדכ אחד שעונה.
בקיצור,2026 עכשיו וצריך
להבין שאלו החיים, להיות מוכנים ככל האפשר, להבין שהצד השני של מכירה כזו הוא ששחקנים עם פוטנציאל ומועדונים עם פוטנציאל ירצו להגיע/למכור לך שחקן עם אחוזים כי 20 אחוז יכולים להיות שווים יותר מכל מה שהוא רוצה עכשיו.
6.האם מוכנים או לא? אין לי מושג.
כאמור רק יודע את מה שכתבתי בהתחלה והמוכנות לא משנה את העניין״
מבאס אבל אלה החיים, בגלגול הבא נשתדל להיוולד במדריד.