ממסיבת העיתונאים שלה כעת - מתעדכן...
(קרדיט לוסרמיליה על התמלול )
על ארועי סכנין
״אני גאה להיות חלק ממשפחת הפועל באר שבע שאלה הערכים שלה.
אני רוצה להגיד תודה לצוות המקצועי בהובלת רן, בן, ישראל, מיכאל, שילה.
צוות שגרם לנו להתרגש מעונה מאתגרת ומרגשת גם יחד.
צר לי, אני חושבת שהגיע להם לשחק 36 משחקים. לצערי הם לא שיחקו 36 בניגוד לאחרים.
הם היו ראויים לקבל את ההזדמנות ולהוכיח את האיכות שלהם.
צר לי שגורמים בהתאחדות לכדורגל מנעו את זה מאיתנו.
אני יכולה להבטיח לכולם שאנחנו נמשיך באותה דרך, אהבה ורצון בכדי להשיג את כל התארים״.
״יושב ראש ההתאחדות והמנהלת התקשרו לאבו יונס בבקשה לשחק, אבל קבוצה אחת החליטה שהיא לא רוצה לשחק. התקנון מאוד ברור, היינו צריכים לקבל ניצחון טכני. לצערי לא רק לא קיבלנו גם הורידו לנו נקודה על התפרעות אוהדים״
״לא זכינו למשפט צדק. פוגרום קרה לאוהדי מכבי תל אביב שנסעו לאמסטרדם, אני לא מכירה פוגרום שאף אחד לא פונה לבית החולים ושנגמר אחרי 3 דק׳. אני חייבת לומר בהגינות שעשינו כל ביכולתנו, פנינו לבית משפט אזרחי. השופט גלעד הס באמירה מאוד ברורה אמר שהמשחק צריך להיות מוכרע על כר הדשא. הוא פנה לעמית פינס ואמר שיותר נכון לקבוע משחק חוזר ועמית פינס התנגד. עמית פינס אמר שיש פה צדדים שלישיים להחלטה והם נגד.
פניתי לעמית פינס ואמרתי- צדדים שלישיים? מישהו פנה להפועל באר שבע ואמר שהיא צד שלישי כשהחליטו לתת ניצחון טכני למכבי ת״א? מישהו פנה להפועל באר שבע שמתחרה על התואר ואולי יש לה מה להגיד? ״
"אין לי ולו מילה רעה להגיד על מכבי תל אביב.
התלונה שלי היא רק על ההתאחדות לכדורגל שלא איפשרה לשחקנים שלנו להשיג את התוצאות על כר הדשא.
יש לי את אותו מאזן פחות 2 נקודות ומשחק חסר מהיריבה שלי״
״יש לנו אוהדים שאפשר להגיד עליהם הרבה דברים. גזענים הם לא. דו קיום זה חלק מהפועל באר שבע. יש לנו מערכת יחסים מצוינת עם האוהדים שלנו.
הגיע לנו להיענש על ההתנהגות ואכן נענשנו.
בין זה לבין זה שרק קבוצה אחת בחרה לא לעלות למשחק המרחק הוא גדול״
״השתמשנו בכל הכלים המשפטיים שעומדים לרשותנו מול החלטת ההתאחדות. הלכו נגד התקנון. דו״ח שופט זה הדבר הכי חשוב. הלכו בניגוד להחלטת שופט, מדריך ומפקד הכוח״.
על השאלה האם היא חוששת שהמצב מול ההתאחדות יפגע בהפועל באר שבע גם בעונה הבאה:
״ממה יש לי לפחד? הם לקחו לנו את הדבר הכי חשוב העונה. זה טוב שהסרתי את המסיכות״.
על הגדלת זרים
״אני בעד הגדלת מכסת הזרים. ברוב המקומות אין מגבלת זרים. כמעט רוב הליגות שמשחקות יש להם הסכמים איזוריים.
בסוף הקבוצות הגדולות מקבצות לתוכן את הישראלים הכי טובים שיש. אם אנחנו רוצים שתהיה תחרות ושיוויוניות זה אינטרס של הקבוצות הקטנות והבינוניות לא פחות מהגדולות.
ככל שנביא שחקנים יותר איכותיים לליגה שלנו, רמת הליגה שלנו תעלה.
קבוצות ישראליות יצליחו באירופה.
ההתאחדות והמנהלת צריכים לקבל החלטה בעניין הזה״.
״אנחנו חייבים להגדיל את מספר הזרים. למה אני צריכה להיות שונה מאחרים? למה אני צריכה להתמודד מול קבוצות שיש להם 12,14,16 זרים?״
על שלומי ברזל
אני חושבת שלראש מערך הדוברות יש משהו נגד הפועל באר שבע. האמירה שלו לרן בוקר היא אלימה,אגרסיבית, חסרת רסן.
כשההתאחדות לכדורגל מרימה דגל נגד אלימות ונציג כזה מדבר בצורה אלימה כל כך כלפי עיתונאי את מה הוא מייצג?
באותו יום ראש מערך הדוברות היה צריך ללכת הביתה.
האם הוא היה מעז לדבר ככה לאלי אוחנה או צביקה שרף?
הוא פשוט לוקח את האמוציות האישיות שלו בשיח אלים, שיח שלא יכול לייצג את ההתאחדות לכדורגל״.
נושאים כלליים
-תקציב הקבוצה הוא פחות או יותר די יציב. אנחנו משתדלים להיות מדויקים.
-לגבי רועי לוי - כשיהיה לנו מה להגיד אנחנו נגיד
-אני חושבת שהפועל באר שבע צריכה להיאבק על כל התארים ואנחנו עובדים מאוד קשה בכדי שזה ימשיך.
-על קרלוס פונק: פונק נסע לחו״ל להסדיר את הדרכון שלו. לצערי עוד לא קיבלנו את הדרכון שלו. אני מקווה שבשבוע הקרוב זה יגיע ואנחנו נמשיך משם״.
-לגבי המשך דרכו של פונק במועדון- קודם נראה את הדרכון ואחר כך נדבר
-על קינגס קנגוואה - חשוב לנו לעשות קמפיין אירופי טוב, חשוב שכל השחקנים יהיו איתנו ואנחנו פועלים לפי זה.
-״אנחנו צריכים אצטדיון יותר גדול. אנחנו פועלים להגדיל את האצטדיון. לתושבי הדרום מגיע אצטדיון יותר גדול בבאר שבע״.
-כדי להצליח בהפועל באר שבע ולגשר על הפערים התקציביים, צריך שכל הדברים יתחברו. האמנתי שרן יצליח לעשות את זה. ידעתי שזה יקח זמן. ראינו את השיטה שלו מתפתחת וראינו את זה לאורך כל העונה״.
-אילון אלמוג חזר מפציעה והיינו חייבים שהוא יקבל דקות משחק ואני שמחה שהוא חוזר. לגבי שאר השחקנים, המאמן יחליט לגביהם״
-על רועי גורדנה - אני מניחה שעד סוף השבוע נקבל החלטות לגבי כל השחקנים.
-אני 18 שנה בעלים ואני חושב שהוכחתי את המחויבות שלי למועדון. אני לא צריכה להוכיח אותה כל שנה מחדש״.
-על מיגל ויטור - הוא הקפטן שלנו, הנשמה שלנו, הלב שלנו והוא נשאר בהפועל באר שבע״.
-הבת של ויטור עשתה בת מצווה והיא מתחילה לדבר על זה שהיא רוצה ללכת לצבא
-״דן ביטון קסם של ילד, ילד מדהים. כבר מהפגישה הראשונה הוא אמר אלונה, אנחנו הולכים על כל התארים. הוא מחויב בכל אימון, בכל משחק וזה כייף גדול עבורנו שהוא אצלנו״.
-לגבי אופיר דוידזדה - אני לא מתייחסת לדברים שהם לא סגורים.
-על פרשת הביטוח הלאומי: ״למועדון אין צד בעניין״.
-על השופטים: "אני חושבת שאין מועדון בארץ שלא מחובר לשיפוט של ספיר ברמן, בדינמיקה ובאופן שהיא ניגשת למשחק. היא עשתה טעות פה בב"ש עם הרחקה של עדי יונה והודתה, צר לי שהיא לא זכתה לשפוט משחקים מרכזיים, אני לא קובעת, יש שופטים אחרים שעושים לא פחות טעויות ממנה, אם לא יותר וזוכים לשיבוצים יוקרתיים ממנה. אני חושבת שאיגוד השופטים יעבור בקרוב שינוי ואני מקווה שיגיע מישהו מבחוץ, כי ככה אפשר לעשות שינוי. בסוף כל המוסדות האלו נשענים על מוסדות הציבור והתהליכים שקורים חייבים להיות שקופים. אני מקווה שמי שיבחר שם יעשה את השינויים שצריך".