דיון ההרכבים והטקטיקות ::שחקני ב"ש ובין היתר גם רמה"ש

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
אלדר

Re: דיון ההרכבים והטקטיקות :: זה יעבוד גם מול מכבי?

שליחה על ידי אלדר »

דר אדום בנשמה כתב:מול סכנין חייבים לעלות עם ההרכב הבא:
אג'ידה
אביתר אילוז (כמגן שמאלי), סוארז, אראל, בן ביטון
בוזגלו, הוברט, דג'אני, גבאי
ברדה
פלט

ההרכב שלדעתי יהיה הכי מתאים מול סכנין.
תחליף בין אראל להובר אראל איטי וההתקפה של סכנין מהירה
ותורגמן בשמאל ואילוז ימין
הגיע הזמן שיהיה לנו סבלנות לשחקנים חדשים
במיוחד כשהוא לא עשה טעויות קריטיות.
תורגמן לאט לאט ישתפר ויעלה יותר, נכון שהוא לא מהיר אבל הוא מחליף סביר

סמל אישי של משתמש
red guy

שליחה על ידי red guy »

אראל עלה לשחק עם זריקה ואני מקווה שהוא החליט לא לסכן את עצמו בספרינטים מטורפים אתמול ונגד סכנין נראה אותו יותר מהיר וחזק.. בכל זאת שנה שעברה הוא היה מצויין בתור בלם בהפועל חיפה זה לא תפקיד חדש לו, ולדעתי זה עדיף מלתת לזר שעוד לא התאקלם בארץ לשחק בתפקיד שהוא לא רגיל אליו

סמל אישי של משתמש
shovalb9
Title: עמה יעמיק

שליחה על ידי shovalb9 »

ראיתי היום את הובר משתלב טוב במשחק, ולמרות שכמה פעמים במשחק ברדה ירד עד לקו החצי לקבל את הכדור עם הפנים לשער
הובר (וגם בוזגלו) משחררים מברדה עומס מרכזי מלהיות הפליימייקר, פלט משחרר מברדה מלהיות החלוץ המטרה(תזכרו תחילת עונה, כמה כדורים ברדה קיבל עם הגב לשער..)
ברדה היום היה בתפקידו המקורי, ושיחק טבעי. כמו תמיד, ברדה הוא המנוע, והלב של הקבוצה. :מאוהב:

אני חושב שהובר, לאט לאט כמו פלט שציינת לגביו דאז-צריך זמן ארוך להתאקלם ואני מאמין שהוא יתרום לנו מלא(למרות שיהיו משחקים לא כל כך טובים שלו בהתאקלמות כאן)
פיזי, לא כל כך הראה טכניקה אבל יכולת ניהול משחק מצוינת ומיקום מעולה, צריך להעז קדימה קצת יותר אבל אני מאמין שזה יבוא עם הביטחון.

השאלה הנשאלת עכשיו היא:

הובר פותח, אבל ליד מי?
קובי דג'אני, המנהל המשחק ומוסר הכדורים הארוכים הטוב ביותר בקבוצה. שחקן עם כדורים 40 מטר לרגל, עם זאת דג'אני עבר הרבה פציעות וכבר לא אגריסיבי ופיזי כמו פעם.
לוטם זינו-שחקן בית, 50-50, טכני, מעז, פיזי,גבוה. חסרונו הוא האנמיות ולאחרונה הפסיק להעז ולבלוט במשחק, לכן הורד לספסל (כמובן שתקופת הפציעה לא עזרה).
גל אראל-המועמד הבטוח ביותר לקלוט את המקום. קשר אחורי שמתופקד כקשר 50-50. מבחינה הגנתית אין עוררין על יכולתו, מהטובים בארץ. מבחינה התקפית כמו שציינו רבים בפורום, גל חושב יותר מדי והולך יותר מדי עם הראש בקיר :דופק את הראש בקיר: כאשר גל משחק עם מנהל משחק שמתופקד מאחור יותר כמו הובר או דג'אני, אראל עושה תנועה קדימה, מסייע ל4 ההתקפית ומגיח מקו 3.
חסרונו של גל בולט גם במסירותיו, מאוד לא מדויק ובמשחק הלילה הלך בעיקר אחורה ולאמצע. בטקטיקה שלנו במיוחד עם 2 הקשרי אמצע, הם צריכים לשלוט באמצע ולחלק כדורים ארוכים מדודים הן לאגפים למגנים/לכנפיים והן מסירות לחלוצים שמקבלים עם הגב(בדר"כ פלט).

דעתכם? :כובע אדום: :צעיף:
" תחזיקו עוד כמה דקות בלקרוא מה רשמתי, זה לא הזמן להישבר......"

סמל אישי של משתמש
nir767676

Re: דיון ההרכבים והטקטיקות :: הובר משחרר את ברדה קדימה ועוד.....

שליחה על ידי nir767676 »

מה שאני אוהב כרגע בקישור שלנו זה העומק.
היום על הספסל ישבו דג'אני ולוטם, צמד שעד לפני שבועיים היו הצמד המועדף עליי למרכז השדה.
עומק זה המפתח לליגה.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

זה הסגל שהיה צריך להיות לנו מתחילת העונה סגל עמוק וטוב שלא נופל בעומק שלו מזה של מכבי תל אביב (שהפכו אותם למינימום ברצלונה).
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
shovalb9

שליחה על ידי shovalb9 »

דר אדום בנשמה כתב:זה הסגל שהיה צריך להיות לנו מתחילת העונה סגל עמוק וטוב שלא נופל בעומק שלו מזה של מכבי תל אביב (שהפכו אותם למינימום ברצלונה).
הם בשמינית גמר ליגה אירופית מול פ.צ באזל, קבוצה שהדיחה את יוניטד וניצחה את צלסי פעמיים השנה.
מאידך, אנחנו מול הפועל רא"שלצ בגביע...

מכבי הם עדיין קבוצה טובה מאיתנו, שלא תטעו, העומק שלה טוב משלנו..
הקטע הוא שאנחנו לא נופלים בהרבה ויכולים לעקוץ ולהוציא תוצאה טובה, למרות מה שחושבים :יאללה הפועל:

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

שליחה על ידי dardasmiley »

אני דווקא חושב שזה תלוי משחק, כשאתה משחק מול יריבה נחותה כמו רמה"ש תשחק עם שחקן יותר התקפי כמו דג'אני, כשאתה משחק נגד יריבה שוות ערך או קרובה לזה תשחק עם שחקן יותר דפנסיבי סטייל לוטם, וכשאתה משחק מול קבוצה שאין לה שום רגשי נחיתות מולך (נגיד הבועל בבלומפילד) שחק עם שחקם הגנתי כמו אראל
.....

סמל אישי של משתמש
שי האדום

שליחה על ידי שי האדום »

ואני שואל למה לא לפתוח עם שלושה בלמים?
זו הדרך הכי טובה לפצח בונקר, ראיה לכך זו השיטה של סוזה שעובדת פעם אחר פעם.
בן, סוארס והובר
תורג׳מן זינו/דג׳אני. אילוז
גבאי. ברדה. בוזגלו
פלט
חייבים לנסות את זה מול קבוצות שעושות בונקר, זה ירווח את המשחק ולא יפגע בנו הגנתית במידה ואילוז ותורגמן ידעו לעזור כשצריך.
נערך לאחרונה על ידי שי האדום ב 18 פברואר 2014, 07:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונה

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה

הבעיה לגביי מערך של 3 בלמים שזה דורש תיאם מוחלט והסיבה שזה עובד למכבי היא שהם עובדים על זה באימונים מתחילת העונה...

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

כששיחקנו ככה נגד בני יהודה זה התבטא בצורה של מכבש על השער שלהם. לדעתי לפתוח ככה ולהרוג את המשחק בהתחלה

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

מבחינה טקטית, החילוף של פלצ'וק ניצח לנו את המשחק, גבאי יצא מה שאפשר לברדה לשחק בשפיץ.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה

Sir Alex Ferguson כתב:מבחינה טקטית, החילוף של פלצ'וק ניצח לנו את המשחק, גבאי יצא מה שאפשר לברדה לשחק בשפיץ.
מה ששמתי לב זה שפלצ'וק יכול לשחק כמעין קשר 50-50 שזה דבר דיי מדהים לא שהוא קשר 50-50 אבל לעת צרה במקום שאלישע יהפוך את ברדה לכזה פלצ'וק יכול להתאים הרבה יותר, במשחק מול בני יהודה בוסרמיל וגם אתמול זה היה קלף מנצח ברוח שהייתה לקבוצה עם הכניסה שלו, בגלל זה אמרתי שאסור לשחרר אותו, שחקן טוב שלדעתי צריך לקבל דקות לפניי סוויסה (ואתמול הוא גם קיבל דקות לפניו).

סמל אישי של משתמש
shovalb9

שליחה על ידי shovalb9 »

ה3-5-2, ידעתי שנגיע לזה. זה עובד במכבי, אז למה לא גם פה?

ה3-5-2 דבר אחד הוא ביטול המתפרצות והתבססות טוטאלית על משחק מסודר, מהאמצע. 2 הדברים הללו הן הדברים שב"ש הכי לוקה בהם היום, שינוי ההרכב מקצה אחד לשני- יגרום לשוק, אי הבנה ובלבול בעיקר בקרב שחקננו.

חוץ מזה, אם נשחק כך-נבטל את היתרונות ונדגיש את החסרונות.. מכבי עברה לשחק ככה כי לא מצאה מגן שמאלי טוב וייני בחיים לא תרם מספיק התקפית כמגן ימני. סוזה עשה מהפכה, הוציא את זיו שהדגיש את החסרונות שלהם בהגנה(ראה באזל) והפך ל3-5-2, כאשר השינוי היה שמגן אחד הפך להיות כנף, ומגן אחר הפך להיות בלם(ייני). זה עובד טוב אצל מכבי בגלל 2 הקשרים הדינמיים שלהם שבאים מקו 2 ועושים הרבה צרות(בעיקר זהבי, הוא עושה את זה כל הזמן, ראדי פחות אבל גם) ומנהל משחק מאחור שמסדר את מכבי. הם משחקים עם 2 חלוצים, בדר"כ אחד גבוה ואחד טכני שמתגנב (יצחקי ובדש/פריצה) ו2 שחקני כנף שמגביהים לרחבה, לפעמים חותכים פנימה(מיכה) והחופש תנועה שלהם מוגבל מאוד, בהתחשב שהקבוצה משחקת מאוד רחב וכל שחקן מתפרס על אזור..

אצלנו זה לא יכול לעבוד טוב מכיוון ש:
1. משחק מסודר אצלנו לא תמיד נותן את פירותיו, והסתמכות בעיקר אליו- ולבטל את המתפרצות שעובדות אצלנו כה טוב, זה יהיה חבל(במתפרצת שלנו עכשיו, במהירות יש 4 בהתקפה על 3-4 של היריב, ב3-5-2 זה יהיה 2 או 3 אם "זהבי" יצטרף מאחור, בדר"כ הכנפיים לא משחקים גבוה-מטרתם היא לחטוף כדור ולהעביר אותו קדימה לשחקנים יותר יצירתיים, או לקבל כדור לעבור את השומר ולהגביה לרחבה.)

אליניב ופלט יוכלו לשחק כאשר ירצו ולוודאי יתנו הרבה פירות, אך מה אם בוזגלו? לתת לו אגף שלם לבד מול 2 שחקני אגף(מגן + קשר, הבלם הצד שלנו נשאר מאחור) או אם ירצו בכלל לסגור אותו אז 3 שחקני אגף? זה יבטל לגמרי את השחקן בכושר הטוב יותר שלנו.
לתפקד אותו כ"זהבי" ? יאבד ניצול רב של המהירות שלו, מאור גם לא מתמצא בלמצוא שטחים ריקים, לא יקבל מספיק את הכדור לרגל ולא יוכל לנהל את המשחק שלנו כך. בנוסף, מאור לא טוב בהגנה(ב4-4-2 שלנו, הקשר האחורי עוזר לסגור ביחד עם המגן) ולכן צריך לחפות אליו, אם נשימו כקשר מרכז העוול יהיה גדול יותר.

נוותר על המגנים שלנו(בהנחה שאילוז יורד לספסל תמורת נאסר) שכרגע עושים עבודה נפלאה, ואם ישארו ויפתחו, יצטרכו לתרום הרבה יותר התקפית והגנתית-דבר שיגרום להם להרבה משחקים רעים, תנועה מתמדת של האגף ישחוק אותם ויגרום להרבה פציעות שם.

הבלמים, נגיד ונשים את סוארס כבלם מרכזי-כמוביל כדור, כאשר הוא הבלם הטוב ביותר שעושה כך. אתה משאיר את אלגרבלי ופיאוביץ כבלמים אחרים. כל התקפה מתפרצת של היריב שמשחק עם 3 למעלה(רוב הליגה) היא 3 על 3, ידוע ששחקני הליגה מהירים ולא גבוהים מלבד מעטים. אתה בטוח שאתה רוצה להשאיר בלם על כנף סילון לאחד על אחד כזה? לא מספיק מה שהיה אתמול בסכנין שלולא המגנים שחקני האגף היו גומרים עלינו אם היו מוצבים על הבלמים?(ראה פנדל של סוארז)

זוהי דעתי על ההרכב הזה, הסגנון והפילוספיה שלו היא טובה, אך לא מתאימה לא לסגל ולא לקצב ולפילוספיה שלנו ולאיך שאנחנו פועלים. כדי להפוך לכך, צריך זמן ותרגול- אפשר להתחיל להריץ את ההרכב הזה כמשני באימונים, אבל עדיין שה4-4-2 יהיה המרכזי. אם נרצה לראות טקטיקה חדשה, היא תשתלב לאט לאט וככל הנראה היא תרוץ שנה הבאה, לאחר תרגול בפגרת הקיץ

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

Re: דיון ההרכבים והטקטיקות :: 3-5-2, למה לא..

שליחה על ידי dardasmiley »

אחיייייי, קצת פחות מנג'ר. יש אחלה אויר בחוץ.

חחח סתם צוחק, אחלה ניתוח ואני חושב שדי פוגע בול.

סמל אישי של משתמש
zivmay

Re: דיון ההרכבים והטקטיקות :: 3-5-2, למה לא..

שליחה על ידי zivmay »

נראה לכם שזה כלכך קל להחליף מערך? או לפחות להיות גמישים בנושא הזה?

מכבי עושים את זה בתיאום מוחלט, בגלל זה הם כל כך טובים בזה.
אם נעלה עם המערך הזה, אנחנו נכפיל את כמות הספיגות שלנו העונה.
נראה לכם ששחקני הכנף יהיו מסוגלים במשך 90 דקות לא להפקיר בחיים את האגף? שבכזה קלות יווצר תיאום עיוור בין שחקני האגף ל " בלם השמאלי" או "הימני"? זה דורש שעות של עבודה, תיחכום וידע טקטי ברמה הגבוהה ביותר.
לא יעבוד פה בחיים בקיצור.

שלח תגובה