bs war כתב:
תשאל את אוהדי מכבי ת"א בכדורגל ובכדורסל איך המועדון פועל בשבילם ושומר איתם על קשר (שלא לדבר על מועדונים מחו"ל). לא צריך שאלונה תתקשר כל שבת לשאול אותי מה נשמע, אבל למשל זה מאוד הגיוני לבצע רשימות עם פרטים של רוכשי מנויים, להציע להם הטבות בחנות המזכרות (שאין בכלל, ועם הגאונות השיווקית שלהם הם גם בטח לא יוציאו חולצות של ברדה למכירה), להעניק הנחות למנויים ותיקים, לשלוח להם עדכונים במייל ועוד. אצלנו גם לא עושים שום צעד בשביל למשוך קהל חדש וגם לא עושים מאמצים כדי לשמור על הקיים.
לגבי שליטה- כמה שיותר אחוזי בעלות בידי האוהדים זה חיובי תמיד. הפועל ת"א עוברת תהליך חיובי, שלא לדבר על הפועל אוסישקין והפועל קטמון. בבית"ר רק ימים יגידו, 25% בעלות של האוהדים הם מאוד משמעותיים ויכולים להיות חשובים בפיקוח על טביב. בשורה התחתונה הם העיפו את גאידמק.
אצלנו זה אכן לא רלוונטי לצערי.
מי אתה ומי אני? אנחנו אוהדי הפועל ב"ש, בלעדינו למועדון הזה אין זכות קיום. גם אלונה כבר אמרה את זה. יש לנו זכות מלאה להתלונן על העלאת מחירים כל כך דרסטית כשהמוצר לא אטרקטיבי, המועדון לא סופר את הקהל והמתקן רעוע. להעביר ביקורת עוד מותר.
אני לא חושב שאני מממן את עסקת ברדה ואני גם לא חושב שאני צריך לממן אותה (בניגוד לסתיו אלימלך שהגיב מעליי). ההחתמה הזו נועדה להצעיד את הקבוצה להצלחה- שזה האינטרס של אלונה ושלנו. אלונה צריכה לכסות על הוצאות העסקה הזו בצורה שלא תפגע בקבוצה ובקהל- וזאת אומרת שיווק נרחב, רציני ומקצועי של מנויים במחירי הקיץ הקודם (אולי טיפה יותר יקרים). בקיץ האחרון מכרנו 3,300 מנויים בלי שיווק ובלי ברדה. עם שיווק אמיתי ומקצועי ועם ברדה אני מאמין שהיה אפשר להגיע גם ל- 5,000 מנויים, ההכנסה הייתה גדלה, הקהל היה מגיע והקבוצה הייתה מצליחה יותר. עכשיו יימכרו פחות מנויים, ההכנסה תהיה כנראה דומה, אבל הקהל לא יבוא ולקבוצה יהיו יותר סיכויים להיכשל.
העלאת המחירים הזו הייתה מוגזמת בכל קנה מידה- גם אם היא תהיה איטית יותר. אי אפשר להתעלם מכך שהמועדון הזה לא סופר את האוהדים שלו, זה כך כבר שנים אבל הצעד הזה היה השיא. אין קשר בין האוהדים למועדון, אין תחושת שייכות, אין שיווק. לגיטימי מאוד שלאור העובדה הזו, המתקן העלוב והמוצר הלא-אטרקטיבי תהיה התרעמות על המחירים החדשים.
תשמע, בנוגע לאוהדים אנחנו יכולים להמשיך להתווכח אבל מאחר וזה לא הנושא אני אוותר.
יש צדק בנוגע למה שאמרת על שיווק הקבוצה, והאמת שאם אני ממש אנסה אני יכול להבין את התסכול, אבל יש דברים
שאני לא מוכן לקבל. הבעיה הכי גדולה של הקהל שלנו היא שאף אחד לא רואה סנטימטר מעבר לעצמו. רוצים להיות
קבוצה גדולה? תשלמו. תפסיקו להתבכיין על כל דבר. המחירים לגיטימיים לגמרי וזה לא קשור בכלל למתקנים. אין קבוצה אחת
בליגת העל עם תקציב שקרוב לשלנו, עם מחירי מנויים נמוכים יותר, חוץ מקרית שמונה נטולת הקהל. יש הרבה קבוצות עם בעלים
שמשקיע הרבה פחות והמנויים לא פחות יקרים. אנשים לא מבינים שכמה שיהיו יותר מנויים, ככה תהיה לקבוצה דחיפה
גדולה יותר, הבאז סביבה יהיה גדול יותר, השחקנים ייראו טוב יותר, ספונסרים יירצו לבוא ולשם יותר. שיווק אמרת? ההנהלה
לא יודעת לשווק? אז במקום לשבת ולקטר בואו נעזור לה בזה. במקום להסית אנשים קלי דעת לעשות חרם על הקבוצה
תקראו להם לעשות מנויים. ככה גם נוכל להביע אות הערכה לאישה שמוציאה כל שנה איזה 10 מליון שקל מהכיס כדי
שיהיה לנו מה לעשות בשבתות. אחרת היא תבין מהר מאוד שלא כדאי להשקיע ובעתיד שמות כמו ברדה, זגורי וזרים בעלות
של 200 אלף יורו יגיעו לפה רק בחלומות. וחבל שזה יקרה, כי דווקא עכשיו הכיוון הוא נכון יותר וטוב יותר ולמרות כל התסכול
שסחבנו במשך שנים אנחנו קרובים. עוד קצת סבלנות ואנחנו שם. תחכו שנה ותראו בעצמכם!