קצת היסטוריה וסטטיסטיקה כדי להמחיש למתקשים את התמונה:

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
yoel711

Re: קצת היסטוריה וסטטיסטיקה כדי להמחיש למתקשים את התמונה:

שליחה על ידי yoel711 »

גיל שגיב כתב:מה זה פורום בדיחות ?

ממתי מציגים נתון סטטיסטי כאשר גוזרים רק חלק מיתוך תקופה ארוכה ?

וסרמיל הוקם בשנת 2000 ולא ידעתי ?

מעניין.....

אז לאיזה מיגרש בדיוק הלכתי בעונת האליפות......?

ובשנת 77,78.79.80.81.82.83.84.85.86.87.88.89.90.91.92.93.94.95.96.97.98.99

ואחי הגדול שהיה במשחקי הקבוצה עוד לפני שנת 76גם הוא לא היה בוסרמיל ?

בקיצור , לא לעניין.

ומעבר לזה,כאשר מדברים על מיבצר לא מדברים אך ורק על תוצאת המשחק אלא על רוח הלחימה,הסגנון וההקרבה של השחקנים כול אחד לחוד והקבוצה יחד כגוש אחד.

בטופיק שפתחתי כתבתי שאני זוכר משחקים רבים בשנים עברו בהם ידענו כול האוהדים שגם אם ניכנס לפיגור ולא משנה מה תהיה תגובת הקהל השחקנים יאכלו את הדשא ויעשו הכול כולל הכול !! ע"מ להשוות ולנצח.

והיום ?
אנחנו מתגוננים מפתיחת המשחק באופן בו הקבוצות היריבות היו מתגוננות מולנו בעבר (היוצרות התהפכו),במידה והקבוצה בפיגור איש כמעט לא מאמין שנשווה ובטח לא שננצח...

וכול זה באותו מגרש עם אותו קהל וזה לא קרה בעבר.

ועוד דבר, בעבר לא היה גוש מעודד, כול האצטדיון עודד בסגנון העידוד הקיים בשער 6 כיום.
כלומר,עידוד לאחר כיבוש שער או לאחר מבצע יפה.

והיום יש לשחקנים יתרון פסיכולוגי בדמות גוש מעודד בשער 5.

ובכול זאת,הסגנון,הגישה,היכולת,התצוגה,רחוקים מלהזכיר ימים עברו במיבצר.

לסיום :

[glow=red]"כדי לקחת אליפות צריך לנצח בוסרמיל"[/glow]

האימרה הזו הייתה שגורה עשרות שנים בפי מאות אנשי כדורגל.

תסבירו לי אתם למה הם התכוונו ?

וסרמיל היה מבצר בעבר כיום בגלל מאמן עם אופי ואישיות מורכבים (בלשון המעטה) והעדר מנהיגות רוח לחימה והקרבה של השחקנים,המבצר הפך לבדיחה עצובה.

חשבתי שאתה בן אדם יותר רציני, שנות ה 70????
בשנות ה 70 גם שחקנים כמו ברדה ובניון היו עדיין בקבוצה.
בשנות ה 70 לבאר שבע היו שחקני נבחרת.
אז תעשה טובה ואל תשווה לבאר שבע של ה 10 שנים האחרונות.
ברור שהיה קשה לנצח בבאר שבע, כל משחק 15000 צופים שעודדו.
באמת שבאר שבע, אפילו בשנות ה 80 ועד אמצע תשעים היתה קבוצה ביתית.
אבל מאז שנכנס הכסף הגדול לכדורגל, באר שבע לא מצליחה להחזיק שחקנים(בניון חלילוביץ רוסו קאקו ברדה)
והקבוצה נשארת עם שחקנים בינוניים ופה הקהל צריך לתמוך והוא לא עושה את זה.
אז אני מבין בתקופת ז'ינו, אבל עכשיו??? לא משנה מי המאמן לא משנה מי משחק לא משנה מה התוצאה אפילו בפיגור של 3:0 האוהדים צריכים לתמוך. הבעיה שזה בדיוק להפך, כשמובילים מעודדים בתיקו או בפיגור מקללים.
תתחילו לעסוק בהווה ובעתיד, העבר מזמן כבר לא מעניין.

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

yoel711 כתב:

חשבתי שאתה בן אדם יותר רציני, שנות ה 70????
בשנות ה 70 גם שחקנים כמו ברדה ובניון היו עדיין בקבוצה.
בשנות ה 70 לבאר שבע היו שחקני נבחרת.
אז תעשה טובה ואל תשווה לבאר שבע של ה 10 שנים האחרונות.
ברור שהיה קשה לנצח בבאר שבע, כל משחק 15000 צופים שעודדו.
באמת שבאר שבע, אפילו בשנות ה 80 ועד אמצע תשעים היתה קבוצה ביתית.
אבל מאז שנכנס הכסף הגדול לכדורגל, באר שבע לא מצליחה להחזיק שחקנים(בניון חלילוביץ רוסו קאקו ברדה)
והקבוצה נשארת עם שחקנים בינוניים ופה הקהל צריך לתמוך והוא לא עושה את זה.
אז אני מבין בתקופת ז'ינו, אבל עכשיו??? לא משנה מי המאמן לא משנה מי משחק לא משנה מה התוצאה אפילו בפיגור של 3:0 האוהדים צריכים לתמוך. הבעיה שזה בדיוק להפך, כשמובילים מעודדים בתיקו או בפיגור מקללים.
תתחילו לעסוק בהווה ובעתיד, העבר מזמן כבר לא מעניין.
15,000 אוהדים עודדו ?
היית שם ?
אולי בשנות האליפות....
לאחר מיכן הקבוצה התייצבה על משהו כמו 6000-7000 צופים במשחק שמרבית הזמן שתקו ותמיד היו חלק שקיללו ויותר (היו לא מעט מקרים של אלימות פיזית...אני זוכר שתקפו את אביטן לדוגמא אחרי הסטירה שנתן לויקטור אוחיון..)
תבין,בזמנו השחקנים ששיחקו נלחמו והמאמנים היו מחוברים.
היום אין את שני הדברים.

סמל אישי של משתמש
yoel711

שליחה על ידי yoel711 »

גיל שגיב כתב:
15,000 אוהדים עודדו ?
היית שם ?
אולי בשנות האליפות....
לאחר מיכן הקבוצה התייצבה על משהו כמו 6000-7000 צופים במשחק שמרבית הזמן שתקו ותמיד היו חלק שקיללו ויותר (היו לא מעט מקרים של אלימות פיזית...אני זוכר שתקפו את אביטן לדוגמא אחרי הסטירה שנתן לויקטור אוחיון..)
היום אין את שני הדברים.
הייתי, משחקים נגד הגדולות וסרמיל היה מלא גם שנים אחרי האליפות.
היתה אלימות גם אז אבל בדרך כלל לא כלפי שחקני הבית.(השופטים ידעו ששריקות נגד הקבוצה יעלה להם בנזק למונית)
ברור שפעם לפני הכסף הגדול כשרוב השחקנים היו שחקני בית הקהל היה יותר מחובר.
אין מה לעשות, זמנים משתנים הכדורגל מקצועני שחקנים כמו בניון וברדה את כבר לא יכול להחזיק אז אתה נשאר עם אלול אילוז ובונפלד שלהזכירך לא ממש הצליחו בקבוצות אחרות.
שורה תחתונה, גיא פה עד סוף השנה(ואני מקווה שגם בשנים הבאות) נותרו 6 משחקי בית, תנו לנו לצאת מהליגה המחורבנת הזאת ושנה הבאה אני בטוח שתראה קבוצה יותר טובה.

סמל אישי של משתמש
הסניגור האדום
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי הסניגור האדום »

גיל שגיב כתב:מה זה פורום בדיחות ?

ממתי מציגים נתון סטטיסטי כאשר גוזרים רק חלק מיתוך תקופה ארוכה ?

וסרמיל הוקם בשנת 2000 ולא ידעתי ?

מעניין.....

אז לאיזה מיגרש בדיוק הלכתי בעונת האליפות......?

ובשנת 77,78.79.80.81.82.83.84.85.86.87.88.89.90.91.92.93.94.95.96.97.98.99

ואחי הגדול שהיה במשחקי הקבוצה עוד לפני שנת 76גם הוא לא היה בוסרמיל ?

בקיצור , לא לעניין.

ומעבר לזה,כאשר מדברים על מיבצר לא מדברים אך ורק על תוצאת המשחק אלא על רוח הלחימה,הסגנון וההקרבה של השחקנים כול אחד לחוד והקבוצה יחד כגוש אחד.

בטופיק שפתחתי כתבתי שאני זוכר משחקים רבים בשנים עברו בהם ידענו כול האוהדים שגם אם ניכנס לפיגור ולא משנה מה תהיה תגובת הקהל השחקנים יאכלו את הדשא ויעשו הכול כולל הכול !! ע"מ להשוות ולנצח.

והיום ?
אנחנו מתגוננים מפתיחת המשחק באופן בו הקבוצות היריבות היו מתגוננות מולנו בעבר (היוצרות התהפכו),במידה והקבוצה בפיגור איש כמעט לא מאמין שנשווה ובטח לא שננצח...

וכול זה באותו מגרש עם אותו קהל וזה לא קרה בעבר.

ועוד דבר, בעבר לא היה גוש מעודד, כול האצטדיון עודד בסגנון העידוד הקיים בשער 6 כיום.
כלומר,עידוד לאחר כיבוש שער או לאחר מבצע יפה.

והיום יש לשחקנים יתרון פסיכולוגי בדמות גוש מעודד בשער 5.

ובכול זאת,הסגנון,הגישה,היכולת,התצוגה,רחוקים מלהזכיר ימים עברו במיבצר.

לסיום :

[glow=red]"כדי לקחת אליפות צריך לנצח בוסרמיל"[/glow]

האימרה הזו הייתה שגורה עשרות שנים בפי מאות אנשי כדורגל.

תסבירו לי אתם למה הם התכוונו ?

וסרמיל היה מבצר בעבר כיום בגלל מאמן עם אופי ואישיות מורכבים (בלשון המעטה) והעדר מנהיגות רוח לחימה והקרבה של השחקנים,המבצר הפך לבדיחה עצובה.
ווסרמיל היה מבצר לכאורה היה מבצר בגלל שהיה רווי באלימות. לא בגלל ששחקנים אכלו את הדשא כלשונך בגלל
אלימות שהתביישתי בה. אלימות פיזית אלימות מילולית.אוהב את זה שאתה גאה בה.
הבעיה היא שאתה בוחר לך תקופה חשוכה מבחינתי בעיר באר שבע. לאן הביאה אותנו התקופה הזו.
שלאן שהיו מועדות פניך היו מזכירים זאת. בצבא במילואים בתקופה של מגורים מחוץ לעיר.
אבל לך נוח לחשוב ולתת דוגמאות מהתקופה ההיא.אני מתבייש בה אני לא גאה בה ואיך שנתת דוגמא
בטופיק אחר "את הלחץ בביתר ירושלים" תקרא לבהמה בשמה.
[highlight=#FF0000]אלימות נטו!!! לא לחץ! אל תתבלבל ואל תבלבל[/highlight]

סמל אישי של משתמש
אדומה דרומית

שליחה על ידי אדומה דרומית »

גיל, נתתי את העשור האחרון כדי להמחיש ש"ביתי - מבצרי" כבר לא קיים בעשור האחרון לפחות, לא באתי להגיד שהקבוצה הוקמה בשנת 2000. לרגע לא אמרתי את זה, כולנו יודעיםת שהיא הוקמה ב49!

רציתי להמחיש על ידי עובדות שוסרמיל כבר מזמן לא מבצר ושאליפות עוברת דרך באר שבע זה סלוגן יפה אך לא אקטואלי לשנות האלפיים!

זה לא קשור למאמן כי זה היה הרבה לפניו וכנראה שגם יהיה אחריו.
זה קשור אלינו.
עד היום היתה לי הרבה הערכה לדברים שכתבת אבל היום תסלח לי, דיברת שטויות.

ולברדה: זה לא חשוב אם זה לעיני 7000 או 1000, הלחץ קיים בוסרמיל. ומה לעשות שזה משפיע? זה משפיע על השחקן בצורה מנטלית. הפחד לאכזב ולפשל גורם להם לפיק בירכיים והם שוכחים לשחק כדורגל.
לא חשוב מי המאמן. זה פשוט הראשון שמדבר על זה בגלו,י שלא מפחד לצאת ראש בראש (יותר מדי לטעמי, סתם גורם לאינטרגות).

זהו, לא התכוונתי ליצור פה עוד וויכוח סרק על נושא המאמן שברור לכולנו שיהיה פה עד תום העונה לפחות.

אני שיכורה, לילה טוב.

סמל אישי של משתמש
נמרוד ברדה

שליחה על ידי נמרוד ברדה »

נמרוד ברדה כתב:א. את הבאת יותר מידי עונות אחורה.... כי בבית אחוזי ההצלחה ירדו מעונת 2004 ועד היום.
ב. הרי את בעצמך לא מאמינה שזה נכון- הרי בואי נפרק את את העונות לפרוטות ובכל עונה את רואה את הסיבה לאי ההצלחה:
עונת 2003-2004 שאלת מה זה אומר שיש אותו מספר נקודות ובכל זאת האחוזים בחוץ גבוהים יותר? פשוט כי בחוץ שיחקנו משחק אחד פחות חחח
עונת 2004-2005 עונת הירידה בבית אחוזים קטסטרופה, זה נכון. אבל בחוץ עוד יותר נמוך? אולי בעונת הירידה באנו 20,000 צופים למשחקי חוץ?! וחוץ מזה אם תבדקי גם להכח (שעומדת לרדת ליגה) יש בבית אחוזים נמוכים האם גם לה יש לחץ? מעניין....
עונת 2005-2006 ובעונת 2006-2007 היתה מחאה, התחננו לאוהדים שיגיעו. יכול להיות ש20 אוהדים בשער 5 עשו לחץ??? זה הרי מגוכך.....
עונת 2007-2008 עונה שבה הכל קרה לנו- מפתיחת עונה הזויה ומאוחרת ועד מות שחקן באימון...מעבר לכך שני מאמנים עברו פה ואחרי הכל אם היו 6 עולות כמו העונה היינו כרגע בליגה הבכירה.
עונת 2008-2009 גיא מהמחזור השלישי מטפטף את מה שיהיה בשלב מאוחר יותר בבחינת "נבואה המגשימה את עצמה". אוהדים שמגיעים לוסרמיל אשמים בהכללללללל כנראה גם בזה שהוא התגרש מאישתו. שואלים אותו מקצועית הוא עונה "הקהל", "וסרמיל" ועוד תאוריות על אטמוספירה ודברים שאפילו אוהדים כבר התחילו להאמין בזה.

תבינו אנחנו יותר טובים משאתם מרגישים וחושבים- כל קבוצה בארץ היתה מתה לקהל כמונו!
עדי אל תשכחי אותי.... :מוציא לשון:

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

גיל שגיב כתב:
15,000 אוהדים עודדו ?
היית שם ?
אולי בשנות האליפות....
היום אין את שני הדברים.
מה שאתה אומר פה שהאלימות של הקהל נשארה אותה אלימות כל השנים האלו, כשכל השאר התחלף לטובה (בעלים) או לרעה (שחקנים,רוח הקרבה, מזל)...
אגב רוח הקרבה.. אם יש לך זיכרון כזה טוב, אתה אמור לזכור משחקים שבהם ספגנו ראשונים ולאחר מכן פשוט התפרקנו והפסקנו לתפקד. יותר מזה - זכורים לי משחקים שבהם הובלנו ואחר כך לא הצלחנו לעמוד בלחץ וספגנו שיוויון או הפסדנו. העונה, תקן אותי אם אני טועה, לא רק שהצלנו לחזור מכמה וכמה פיגורים, אלא ברוב המשחקים שבהם הבקענו ראשונים - ניצחנו...
איך אתה מסביר את זה?
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

נמרוד ברדה כתב: עדי אל תשכחי אותי.... :מוציא לשון:
לצערי הציפיות של הקהל מזה ששינוי בניהול הקבוצה יוביל מיידית לתצוגות כדורגל ניפלאות וסוחפות , מבלי לקחת בחשבון את הנזקים המצטברים של השהייה בליגת הארורה הזאת יותר מידי שנים - היו בעוכרינו בשנה שעברה ורק עכשיו אנחנו מתחילים להשתחרר מזה (למרות שיש כמה ש"חולמים" עדיין שאנחנו חייבים להציג פה תצוגות כדורגל אירופאיות).
אני חושב שגם אתה מודע לזה שגם איכות הקהל ניזוקה מאותם שנים ולצערנו הקהל של היום לא מעודד באיכות הרצויה ולא בזמן הרצוי - כי לקלל זה כנראה יותר כיף ויותר אמוציונאלי...
בוא תסביר לי אתה, למה כל אחד מהמאמנים של הקבוצות היריבות שבאות לשחק בוסרמיל מדריך את השחקנים שלו לעשות הכל כדי למנוע מהפועל באר שבע לפתח משחק טוב ב-20 דקות הראשונות ואחר כך "הקהל שלהם יעשה בשבילנו את העבודה"?? לא ראיתי שיש טקטיקה כזאת שהמאמנים מנחילים לשחקנים שלהם לפני משחק במקום אחר בארץ. והקהל הטיפש שלנו בחלקו- נופל בדיוק למלכודת הזאת.
נמרוד אתה חייב להבין - אף אחד (אפילו לא אני) חושב שהמאמן הוא טלית שכולה תכלת וברור שהיו כמה צעדים מקצועיים והתנהגותיים שאני חושב שבדיעבד גם המאמן מצטער עליהם, אבל אין לי ספק שבקשר לאבחון שלו את הקהל הבאר שבעי - הוא קולע בול ואומר לנו את האמת בפרצוף.
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
נמרוד ברדה

שליחה על ידי נמרוד ברדה »

8red כתב:
לצערי הציפיות של הקהל מזה ששינוי בניהול הקבוצה יוביל מיידית לתצוגות כדורגל ניפלאות וסוחפות , מבלי לקחת בחשבון את הנזקים המצטברים של השהייה בליגת הארורה הזאת יותר מידי שנים - היו בעוכרינו בשנה שעברה ורק עכשיו אנחנו מתחילים להשתחרר מזה (למרות שיש כמה ש"חולמים" עדיין שאנחנו חייבים להציג פה תצוגות כדורגל אירופאיות).
אני חושב שגם אתה מודע לזה שגם איכות הקהל ניזוקה מאותם שנים ולצערנו הקהל של היום לא מעודד באיכות הרצויה ולא בזמן הרצוי - כי לקלל זה כנראה יותר כיף ויותר אמוציונאלי...
בוא תסביר לי אתה, למה כל אחד מהמאמנים של הקבוצות היריבות שבאות לשחק בוסרמיל מדריך את השחקנים שלו לעשות הכל כדי למנוע מהפועל באר שבע לפתח משחק טוב ב-20 דקות הראשונות ואחר כך "הקהל שלהם יעשה בשבילנו את העבודה"?? לא ראיתי שיש טקטיקה כזאת שהמאמנים מנחילים לשחקנים שלהם לפני משחק במקום אחר בארץ. והקהל הטיפש שלנו בחלקו- נופל בדיוק למלכודת הזאת.
נמרוד אתה חייב להבין - אף אחד (אפילו לא אני) חושב שהמאמן הוא טלית שכולה תכלת וברור שהיו כמה צעדים מקצועיים והתנהגותיים שאני חושב שבדיעבד גם המאמן מצטער עליהם, אבל אין לי ספק שבקשר לאבחון שלו את הקהל הבאר שבעי - הוא קולע בול ואומר לנו את האמת בפרצוף.
עזוב אם האמת הזו נכונה או לא...זה תפקידו לומר לנו את האמת?

סמל אישי של משתמש
אדומה דרומית

שליחה על ידי אדומה דרומית »

ברדה יקירי לא שוכחת אותך.

הגיע הזמן שמישהו יגיד אותה...
השחקנים לא יגידו לך כי הם מפחדים שתקלל אותם, אלונה לא תגיד לך כי היא רוצה לצאת בסדר עם כולם ועושה דברים שלדעתה עוזרים אך רק מחריפים את התופעה. אנחנו מנסים להגיד, מישהו מקשיב? אז בא אווטסיידר שלא מפחד שישנאו אותו ואומר לך את האמת. יצא שהוא גם המאמן....

טוב באמת חלאס. הרי כל אחד יישאר בדעתו, בואו נדבר קצת על משהו אחר לשם שינוי -
סימיוני למשל! ההחלמה שמתעכבת, מכת הפציעות שנפלה על שחקני מרכז השדה וההתקפה...
הרבה יותר חשוב לדעתי.

שלח תגובה