"לשחרר את וילי" - גרסת ב"ש

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
Eelect
Title: קרייזי-רד

Re: "לשחרר את וילי" - גרסת ב"ש

שליחה על ידי Eelect »

ForeverRed כתב: הדוגמה שלך משולה לאדם שקונה 100 כרטיסי לוטו ערב הגרלה של 50 מיליון על מנת להגדיל את סיכויי הזכייה.

אי אפשר להתאבד על ליגת האלופות ולהתעלם מיתר המשתנים. אתה מנסה לכמת את הסיכויים לנוסחה, למרות שיותר השקעה לא בהכרח מבטיחה יותר הצלחה באותו היחס.

מה אם נקבל בהגרלה קבוצה בלתי עבירה?
מה אם במאצ' אפ נגד הקבוצה שנקבל, דווקא הנוכחות של סוארס כשחקן הגנה תתרום יותר מתוספת של עוד שחקן התקפה?
מי מבטיח שתוספת של שחקן זה או אחר לכנף הימנית תהיה כל כך משמעותית בשלב הזה?

הסיכויים בכל מקרה ובכל תרחיש לא לטובתנו. אנחנו מאוד תלויים בהגרלה. עם שחקן חיזוק נוסף או בלעדיו.
אני יודע דבר אחד, וגם אורן הספיק לכתוב את זה לפניי, כשיש לך סיכוי להרוויח 80 מיליון שקל (וזו ממש לא איזושהי משימה בלתי אפשרית) המינימום זה להעמיד את הקבוצה הטובה ביותר שאתה יכול. "מקסימום" תרוויח מזה רק לליגה. את החיסכון על חוזה של שחקן אחד כמו סוארס אפשר להשאיר לעונות שבהן לא יתאפשר לנו להתמודד על האלופות.
החיסכון הזה אפילו חורה לי יותר כשהעלנו את המנויים בעיקר בשביל לעודד התחזקות מקצועית. מה שכן, אני מותיר פתח קטן לספק שאולי הקבוצה עושה מהלכים מאחורי הקלעים שאנחנו לא מודעים אליהם.

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

Eelect כתב: אני יודע דבר אחד, וגם אורן הספיק לכתוב את זה לפניי, כשיש לך סיכוי להרוויח 80 מיליון שקל (וזו ממש לא איזושהי משימה בלתי אפשרית) המינימום זה להעמיד את הקבוצה הטובה ביותר שאתה יכול. "מקסימום" תרוויח מזה רק לליגה. את החיסכון על חוזה של שחקן אחד כמו סוארס אפשר להשאיר לעונות שבהן לא יתאפשר לנו להתמודד על האלופות.
החיסכון הזה אפילו חורה לי יותר כשהעלנו את המנויים בעיקר בשביל לעודד התחזקות מקצועית. מה שכן, אני מותיר פתח קטן לספק שאולי הקבוצה עושה מהלכים מאחורי הקלעים שאנחנו לא מודעים אליהם.
אותם דיבורים כל עונה,אותה פאניקה,אותו לחץ ובסוף נותנים עונה מהסרטים.
בוא תגיד לי את מי החתימו בשנה שעברה בשלב זה של עונת המלפפונים?
תשובה:אף אחד.
ויטור חתם שתי דקות לפני מחנה האימונים.
מדברים כאן על הצערה וכו וכו.
החתמנו את אוחנה,זריהן,אלו וביטון ותוסיף את אייבינדר אם אתה מתעקש מה זה אם לא הצערה?
יש לך עוד לפחות חודש וחצי עד המשחק הראשון שזה מספיק זמן למרות שהסגל הנוכחי מספיק בשהיל לעבור שלב.
בוא תגיד לי מה ציפית שיקרה בשלב הזה?
יריבתך העיקרית לתואר ומה לעשות שאתה חייב לראות גם מה עושה היריבה שלך,עדיין לא התחילה בהכנות בכלל.
כל עונה,אותו דיבור,אותן לחץ,כאילו מישהו עושה ריפיט כל קיץ כאן.

סמל אישי של משתמש
Eelect

שליחה על ידי Eelect »

אדום זקן כתב:אותם דיבורים כל עונה,אותה פאניקה,אותו לחץ ובסוף נותנים עונה מהסרטים.
החתמנו את אוחנה,זריהן,אלו וביטון ותוסיף את אייבינדר אם אתה מתעקש מה זה אם לא הצערה?
יש לך עוד לפחות חודש וחצי עד המשחק הראשון שזה מספיק זמן למרות שהסגל הנוכחי מספיק בשהיל לעבור שלב.
יריבתך העיקרית לתואר ומה לעשות שאתה חייב לראות גם מה עושה היריבה שלך,עדיין לא התחילה בהכנות בכלל.
זו לא פאניקה ולא לחץ. זו דריכות, רצון להיות טוב יותר ובעיקר ההבנה שיש כאן הזדמנות הכנסה נדירה.
איבדנו שחקן כנף מוביל כשהמובן מאליו היה שנקדיש משבצת של זר למישהו שיחליף אותו ופתאום הובאן הלך ודווקא סוארס עדיין כאן.
זה משהו שלכל הפחות גורם לך תהיות. הברדק שיש במכבי לא אומר שצריכים ללמוד מזה ולהשאיר הכל לדקה התשעים כששחקני רכש
יפספסו מחנה אימונים. שאלת מה ציפיתי בשלב הזה- שלכל הפחות תהיה וודאות בנוגע למשבצת הזר הנוספת.

סמל אישי של משתמש
הפועלעולה
Title: אוגו..... כן נותן!

שליחה על ידי הפועלעולה »

אדום זקן כתב: אותם דיבורים כל עונה,אותה פאניקה,אותו לחץ ובסוף נותנים עונה מהסרטים.
תודה רבה.

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

Eelect כתב: זו לא פאניקה ולא לחץ. זו דריכות, רצון להיות טוב יותר ובעיקר ההבנה שיש כאן הזדמנות הכנסה נדירה.
איבדנו שחקן כנף מוביל כשהמובן מאליו היה שנקדיש משבצת של זר למישהו שיחליף אותו ופתאום הובאן הלך ודווקא סוארס עדיין כאן.
זה משהו שלכל הפחות גורם לך תהיות. הברדק שיש במכבי לא אומר שצריכים ללמוד מזה ולהשאיר הכל לדקה התשעים כששחקני רכש
יפספסו מחנה אימונים. שאלת מה ציפיתי בשלב הזה- שלכל הפחות תהיה וודאות בנוגע למשבצת הזר הנוספת.
אין כאן שום דריכות רק לחץ ושעמום.
ומאיפה אתה יודע שאין וודאות,למה מישהו צריך לספר לנו לפני שזה נסגר?

סמל אישי של משתמש
Eelect

שליחה על ידי Eelect »

אדום זקן כתב: אין כאן שום דריכות רק לחץ ושעמום.
ומאיפה אתה יודע שאין וודאות,למה מישהו צריך לספר לנו לפני שזה נסגר?
דיברתי על עצמי, לא יודע מה אחרים מרגישים.
על אי הוודאות בנוגע למשבצת זר אתה יכול ללמוד מהדברים שהובאן אמר בראיונות הפרידה שלו.
חוץ מזה שבחייאת, די כבר עם ה"הקבוצה לא פירסמה אז תפסיקו לדבר". בין היתר בשביל זה יש פורום, בשביל לדון על מה שלא ידוע.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

1. צריך להודות שכולנו שופטים את סוארס לפי היכולת שהציג בסוף השנה שעברה, אחרי שהגיע בלי חצי שנה של כדורגל, עם משקל עודף ובלי כושר משחק.
מודה, גם אני נפלתי בזה. אבל אם נזכר בסוארס של תחילת העונה באירופה, של סוארס במשחק באולמפיאקוס, נזכר בבלם הזר הכי גדול שלבש את המדים שלנו (ביחד עם סולוב) עד להגעה של ויטור.
אני מסתכל על בלם כמו פילפנקה במכבי ת"א, אפילו על טל בן חיים וטיבי, לדעתי סוארס עם הכנה טובה בקיץ, עדיף על שלושתם, גם על טאהה, זה עד כמה הרף של סוארס גבוה.
אז כשאנחנו מנסים לשים את עצמנו במקום בכר, אל תשכחו שבכר אולי גם מסתכל על היכולת של סוארס אחרי הכנה טובה בקיץ ואז הוא יכול להיות מושלם למערך של שלושה בלמים, בטח מול יריבות איכותיות באירופה.

2. בעבר סוארס התנגד מאוד לגבי אזרחות ישראלית ואפילו לגבי אישור זמני שיאפשר לו לשחק כישראלי בגלל ההתנגדות של אישתו שלחצה עליו גם בכל קיץ לעזוב את הקבוצה (היא למי שזוכר סירבה לבוא לישראל).
ממה שהבנתי, בתקופה שלו בבלגיה סוארס ואישתו נפרדו, וכעת הוא מוכן לשקול הליך שיאפשר לו להיחשב כישראלי בליגה.
סוארס כישראלי זה לוקסוס אדיר.

3. אין ספק שיש כאן גם שיקול כלכלי.
העלות של סוארס למועדון היא 400 אלף דולר לעונה, לא קל למצוא מועדון שייקח על עצמו חלק גדול מהשכר, בטח כשיודעים שאנחנו מחפשים לשחרר אותו, בטח ובטח שלא קל לשלם כל כך הרבה כסף לשחקן רק כדי לפנות מקום של זר.

אז לפני שאנחנו שופטים לחומרה את החלטת המועדון לשחרר את הובאן או להשאיר את סוארס, צריך לקחת בחשבון את כל הפרמטרים למעלה, ולהבין שהנושא של סוארס הוא הרבה יותר מורכב ממה שחושבים.
בכל מקרה, לא מדובר כאן על איזה רועי גורדנה מבחינת עלות ואיכות, אלא על בלם שעם הכנה טובה יכול להיות אחד מהבלמים הכי טובים בארץ וגם על בלם שעלות השחרור שלו היא לא קטנה.

סמל אישי של משתמש
tomer224

שליחה על ידי tomer224 »

Eelect כתב: זו לא פאניקה ולא לחץ. זו דריכות, רצון להיות טוב יותר ובעיקר ההבנה שיש כאן הזדמנות הכנסה נדירה.
יש לך להביא שחקנים עד ה19.6
מועד רישום אחרון לאירופה , כמו שאמרו גם בקבוצה שחקן 1 יצטרף וזה יהיה הסגל
אל תבנו על החתמות מפוצצות
יגיע זר אחד והסגל יהיה סגור

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

Sir Alex Ferguson כתב:1. צריך להודות שכולנו שופטים את סוארס לפי היכולת שהציג בסוף השנה שעברה, אחרי שהגיע בלי חצי שנה של כדורגל, עם משקל עודף ובלי כושר משחק.
מודה, גם אני נפלתי בזה. אבל אם נזכר בסוארס של תחילת העונה באירופה, של סוארס במשחק באולמפיאקוס, נזכר בבלם הזר הכי גדול שלבש את המדים שלנו (ביחד עם סולוב) עד להגעה של ויטור.
אני מסתכל על בלם כמו פילפנקה במכבי ת"א, אפילו על טל בן חיים וטיבי, לדעתי סוארס עם הכנה טובה בקיץ, עדיף על שלושתם, גם על טאהה, זה עד כמה הרף של סוארס גבוה.
אז כשאנחנו מנסים לשים את עצמנו במקום בכר, אל תשכחו שבכר אולי גם מסתכל על היכולת של סוארס אחרי הכנה טובה בקיץ ואז הוא יכול להיות מושלם למערך של שלושה בלמים, בטח מול יריבות איכותיות באירופה.

2. בעבר סוארס התנגד מאוד לגבי אזרחות ישראלית ואפילו לגבי אישור זמני שיאפשר לו לשחק כישראלי בגלל ההתנגדות של אישתו שלחצה עליו גם בכל קיץ לעזוב את הקבוצה (היא למי שזוכר סירבה לבוא לישראל).
ממה שהבנתי, בתקופה שלו בבלגיה סוארס ואישתו נפרדו, וכעת הוא מוכן לשקול הליך שיאפשר לו להיחשב כישראלי בליגה.

העלות של סוארס למועדון היא 400 אלף דולר לעונה, לא קל למצוא מועדון שייקח על עצמו חלק גדול מהשכר, בטח כשיודעים שאנחנו מחפשים לשחרר אותו, בטח ובטח שלא קל לשלם כל כך הרבה כסף לשחקן רק כדי לפנות מקום של זר.

אז לפני שאנחנו שופטים לחומרה את החלטת המועדון לשחרר את הובאן או להשאיר את סוארס, צריך לקחת בחשבון את כל הפרמטרים למעלה, ולהבין שהנושא של סוארס הוא הרבה יותר מורכב ממה שחושבים.
בכל מקרה, לא מדובר כאן על איזה רועי גורדנה מבחינת עלות ואיכות, אלא על בלם שעם הכנה טובה יכול להיות אחד מהבלמים הכי טובים בארץ וגם על בלם שעלות השחרור שלו היא לא קטנה.
שחיינו

סמל אישי של משתמש
סניור

שליחה על ידי סניור »

לא מצטט כדי לחסוך אורך עמוד, אבל משה, אני מסכים עם כל מילה!

סמל אישי של משתמש
Eelect

שליחה על ידי Eelect »

Sir Alex Ferguson כתב:1. צריך להודות שכולנו שופטים את סוארס לפי היכולת שהציג בסוף השנה שעברה, אחרי שהגיע בלי חצי שנה של כדורגל, עם משקל עודף ובלי כושר משחק.

משה, כמה כבר נשחק במערך 3 בלמים? (יש בו כמה חסרונות שצריך לקחת בחשבון).
אני לא צריך לספר לך שעמדת הבלם זו העמדה אולי האחרונה שהיינו זקוקים בה לשדרוג בקיץ הזה.
אז ווילי יעזור לנו להעמיד הגנה יציבה, שהיתה יציבה גם בלעדיו, שווה בגלל זה לא להביא מחליף ראוי לבוזגלו?
השיקול העיקרי בהשארה שלו הוא כלכלי אני מניח. ופה עולה השאלה האם זה שיקול נכון בעונה שבה יש לנו סיכוי להכניס סכום אדיר
מהעפלה לאלופות, ועל הדרך להפוך את הקבוצה לשלמה יותר.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

Eelect כתב: משה, כמה כבר נשחק במערך 3 בלמים? (יש בו כמה חסרונות שצריך לקחת בחשבון).
אני לא צריך לספר לך שעמדת הבלם זו העמדה אולי האחרונה שהיינו זקוקים בה לשדרוג בקיץ הזה.
אז ווילי יעזור לנו להעמיד הגנה יציבה, שהיתה יציבה גם בלעדיו, שווה בגלל זה לא להביא מחליף ראוי לבוזגלו?
השיקול העיקרי בהשארה שלו הוא כלכלי אני מניח. ופה עולה השאלה האם זה שיקול נכון בעונה שבה יש לנו סיכוי להכניס סכום אדיר
מהעפלה לאלופות, ועל הדרך להפוך את הקבוצה לשלמה יותר.
1. דיברת על העפלה לליגת האלופות? לא בטוח שאם נגיע לשלבים הגבוהים במוקדמות האלופות, ונפגוש קבוצות כמו אולמפיאקוס/סלטיק/זלצבורג/לגיה ורשה, בטח במשחק החוץ (וכולנו זוכרים עד כמה משחק החוץ מול סלטיק היה קריטי בשנה שעברה), הבלם השלישי לא יהיה קריטי. למעשה, בלם שלישי אולי יהיה קריטי לצמד המפגשים, כי אם נשיג תוצאה טובה בחוץ, גם בבית אולי נעלה עם שלושה בלמים.

2. גם אני העדפתי שהובאן יישאר וסוארס ישוחרר.
אבל, היה חשוב לי להסביר למה ההחלטה בנוגע לסוארס היא לא קלה, יש כאן גם שיקולים מקצועיים וגם שיקולים כלכלים שצריך לקחת בחשבון.

סמל אישי של משתמש
Eelect

שליחה על ידי Eelect »

Sir Alex Ferguson כתב: 1. דיברת על העפלה לליגת האלופות? לא בטוח שאם נגיע לשלבים הגבוהים במוקדמות האלופות, ונפגוש קבוצות כמו אולמפיאקוס/סלטיק/זלצבורג/לגיה ורשה, בטח במשחק החוץ (וכולנו זוכרים עד כמה משחק החוץ מול סלטיק היה קריטי בשנה שעברה), הבלם השלישי לא יהיה קריטי. למעשה, בלם שלישי אולי יהיה קריטי לצמד המפגשים, כי אם נשיג תוצאה טובה בחוץ, גם בבית אולי נעלה עם שלושה בלמים.

2. גם אני העדפתי שהובאן יישאר וסוארס ישוחרר.
אבל, היה חשוב לי להסביר למה ההחלטה בנוגע לסוארס היא לא קלה, יש כאן גם שיקולים מקצועיים וגם שיקולים כלכלים שצריך לקחת בחשבון.
1. אתה מבין מה קורה פה? אנחנו מנסים לספר לעצמנו סיפורים למה השארה של ווילי טובה לנו אחרי שבמהלך העונה היה פה די קונצנזוס
לגבי העמדות שאנחנו זקוקים בהם לחיזוק. ההבדל שווילי יעשה במערך 3 בלמים לעומת טהאה לא יהיה כזה גדול שזה מצדיק השארה שלו על חשבון חיזוק נדרש יותר בהתקפה.

2. זו החלטה לא קלה, מסכים. אבל בעיקר כלכלית לדעתי.

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

שליחה על ידי dardasmiley »

ויטור שחקן פציע יכול להיות שחלק מהשיקול להשאיר את ווילי זה גיבוי למקרה של חס ושלום, חס וחלילה עמה יעמיק.

במכלול היתרונות של סוארז, שחקן טוב, אחלה לחדר הלבשה, מכיר אותנו, מכירים אותו, יכול להיות זר שישי בלי רטינות ושכר גבוה שאף קבוצה ישראלית לא תיקח על עצמה, ההחלטה להשאיר אותו נראית די הגיונית.

מודה, הייתי מעדיף שהובאן ישאר על חשבונו, אבל אני לא חושב שזו החלטה רעה כל כך כמו שמנסים לצייר פה.

סוארז בכושר זה הבלם השלישי הטוב בארץ (השניים הראשונים משחקים לפניו בהיררכיה) בעיניי.
הוא הרבה יותר מברירת מחדל ולפחות לאור ההיסטוריה המשותפת שיש לו איתנו מגיע לו יותר כבוד מהזלזול שמקבל כאן.

סמל אישי של משתמש
izguy83

שליחה על ידי izguy83 »

"קצת" נסחפתם עם היכולת של סוארז כשהוא בכושר.

שלח תגובה