החלוץ היהודי צרפתי קווין דהן הגיע להתרשמות

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

Re: החלוץ היהודי צרפתי קווין דהן הגיע להתרשמות

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

גיל שגיב כתב:חחחחחחחחח......נראה אותך עכשיו משה.
התעלמת מהשאלה הנוקבת שלי ועכשיו קיבלת את אותה שאלה גם מידידאל....

תתעלם שוב ?

לא יותר פשוט לכתוב שטעית ולעבור הלאה ?

תבין אחת ולתמיד, לא גדלו לנו שחקנים מוכשרים בעשור האחרון כיוון שמי שהיה באמת מוכשר פשוט עזב.
אני לומד לבחינות הלשכה בנובמבר ככה שאין לי זמן לכתוב מידי יום, זה לא אומר שאתה יכול לקבוע עובדות בשטח.

כל השמות שכתבת הגיעו לכאן בגלל שלא הצליחו להגיע לקבוצה גדולה או נכשלו בה או פשוט היו מעבר לשיא.
תבדוק מתי אוהד כהן, אבי יחיאל, יוסי שבחון וקלמי סבן השתייכו לסגל הנבחרת ומתי הם הגיעו לכאן (שנים לאחר מכן).
למעט מליקסון (שהיה לטעמי גם השחקן היחידי מכל שחקני הרכש שהגיעו לכאן בתקופה של אלונה שהיו יציבים לאורך עונה שלמה מתחילתה ועד סופה) איזה שחקן רכש שהיה כאן הלך לאחר מכן לקבוצה אירופאית לא לדבר על להצליח בה? איזה שחקן רכש שהיה כאן הצליח אחרי שעזב אותנו להגיע לסגל נבחרת ישראל? מאז שאלונה הגיעה היו כאן עשרות של שחקני רכש, ורק מליקסון הצליח לבלוט לאורך זמן, מה זה אומר לך?

יש לך או לאחרים כאן ספק ששחקנים ישראלים בשיאם לא יגיעו לכאן? שאף שחקן ישראלי שהוכיח את עצמו ומחזיק בהצעות מקבוצה גדולה לא יעדיף אותנו עליהם בטח בתקציב הנוכחי שלנו? שאפילו על אייל שן הוצאנו 150 אלף דולר (כמעט פי 2 מההצעה שהחזיק בה) כדי להביא אותו לכאן (לא לדבר על הסכומים שהוצאנו כדי להביא את רביבו לשנתיים השאלה).

שחקנים מהסוג של ליאור ג'אן, אייל שן ואחרים זכו לחוזה בקבוצות אחרות אחרי שעזבו אותנו בדיוק מהסיבה שהם זכו לחוזה אצלנו, הם גדלו בנוער של קבוצה גדולה, הם שיחקו שנים בליגת העל ולכן מיתגו אותם כשחקני ליגת העל. בדיוק כמו שאחמד סבע תויג במשך שנים כשחקן ליגה לאומית למרות היכולות שלו. בדיוק כמו אביתר אילוז שתויג כשחקן ליגת העל וחתם בהפועל פתח תקווה בזמנו כשירדנו לליגה הלאומית.

מאז שאלונה כאן אנחנו מתבססים בכל עונה על כמות עצומה של שחקני רכש. לאיזה הישגים הגענו? איזה בסיס של שחקנים איכותים בנינו כאן אחרי 4 שנים עם אלונה?
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

משה ידידי, למה אתה עונה בשאלה על שאלה ?

נשאלת לגבי 'הצלחתם' של המקומיים ששוחררו....אנא ענה במטוטה ממך.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

ובזמן שאתם מנסים להסביר לי איך יכול להיות שלמרות שחקני הרכש הרבים שהגיעו לכאן אנחנו נכשלים עונה אחרי עונה (אני כבר רואה שגיל מתחמק), קחו סיפור על אחד בשם אלירן אמזלג (כפי שאני זוכר ומכיר את הדברים).
בעונה שהוא היה אמור לקבל צאנס בבוגרים היו בסגל את יניב אלול (שחקן בית, שאחרי שעזב אותנו המשיך לשחק בקבוצות בליגת העל, כי גם הוא תויג כשחקן ליגת העל) נדב קידר (שהגיע למועדון מקריית גת ובשנים האחרונות גם חזר לשם לקבוצה בליגה א') ורועי סבג (שאחרי שעזב אותנו נעלמו עקבותיו).
בשורה התחתונה, מי שהועדף על פני אלירן אמזלג היה רועי סבג. אמזלג הושאל למכבי באר שבע, הרשים את חלק מהאנשים יותר, את חלק מהאנשים פחות, ובסופה של העונה חזר לקבוצה. לאחר מכן הוא הושאל שוב לקבוצה מליגה נמוכה (אם אני לא טועה אופקים מליגה א') ודי התייאש מכדורגל. אני זוכר שדיברתי עם מקורב לשחקן שסיפר לי שהשחקן מיואש בגלל חוסר האמון של הקבוצה מצד אחד, זאת שמעדיפה שחקנים ברמה נמוכה כמו סבג על פניו רק כי הם שחקני רכש, ומהצד השני מיואש מהקבוצות שאליהם הוא מגיע. קבוצות ברמה נמוכה, שמתנהלות בצורה לא מקצועית, שמוציאות לך את החשק לשחק כדורגל. בסוף העונה, כשהוא הבין שגם השנה מתכוונים להשאיל אותו לקבוצה בליגה נמוכה, הוא החליט לפרוש מכדורגל.

האם ההחלטה שלו הייתה נכונה? לא יודע. אבל לפעמים אני מרגיש שאנשים לא באמת מבינים שאנחנו מתעסקים כאן באנשים ולא בחפצים. הנה דוגמא של בלם צעיר, שהצטיין בנוער והיה אמור לקבל צאנס בבוגרת (בטח כשמולו התחרו בלמים בינונים ומטה), אבל במקום זה מצא עצמו משחק בליגות נמוכות שמוציאות לשחקן כדורגל את הנשמה. בכל קיץ הוא היה חוזר והיה צריך "להבחן" בשני אימונים קצרים בשיא של אוגוסט כדי להוכיח שהוא ראוי בכלל להכלל בסגל, כאילו במועדון שכחו מאיפה הוא הגיע, איפה הוא גדל, ובעיקר הוכחה לכך שבמועדון לא עוקבים אחרי שחקני הנוער שמושאלים מכאן.

אי אפשר לדעת בוודאות, אבל מי יודע, אולי אם אמזלג היה מקבל את המקום בבוגרת עם התמיכה שכלול בזה, עם ההכוונה המקצועית כדי לשפר את הנקודות החלשות שלו, עם טיפול מקצועי שזוכים לו בליגות הגבוהות, ובעיקר עם דקות משחק, אולי היה גודל לנו בלם ראוי. לא בטוח שהוא היה הופך לבלם נבחרת או אפילו בלם להרכב הראשון, אבל אולי במקום אדלי הוא היה יושב היום על הספסל כבלם המחליף. בדיוק כמו גביש או נאסר למשל שמאז שהגיעו אלינו טעו לא מעט, עלו לנו בלא מעט נקודות, אבל גם הוכיחו שתמיכה ודקות לשחקן צעיר הם מרכיבים משמעותים מאוד בהתפתחות שלו.

כתבתי אלירן אפריאט אבל זה יכול להיות הסיפור של לא מעט משחקני הבית. כאלה שהיה להם את הכישרון אבל לא קיבלו צאנס אמיתי. כאלה שהיו בספסל שלנו 3-4 שנים בלי לקבל דקות או שנשלחו להשאלות בקבוצות שמוציאות לך את החשק מכדורגל ובעיקר מונעות ממך לשדרג את היכולות שלך. לא כולם היו מתפתחים לשחקנים ראוים, בזה אין ספק, אבל כמה שחקני בית באמת קיבלו כאן את הצאנס בתקופת אלונה? כמה פעמים קרה שהקבוצה באה לשחקן בית ואמרה לו שהיא נותנת את הדקות כי היא מאמינה בו?
איזה קבוצה מהמרכז תקח שחקן באר שבעי שאפילו בהפועל באר שבע לא קיבל דקות? אנחנו לא מכבי ת"א או מכבי חיפה ששחקני נוער מגיעים אלייך עם רזומה של אליפויות וגביעים בנוער אפילו אם הם היו שחקנים לא משמעותים בזכייה או שחקני ספסל. אז למה שיקחו אותם בכלל?

סמל אישי של משתמש
yossi
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yossi »

yedidel כתב:
לא.
אבל צריכים לקחת בחשבון שמתי שאין אפילו שלד של שחקנים מקומיים סבירים, מאוד קשה להביא 3-4 תותחים כי צריך להביא 8-9 שחקנים.

ירדו פה על רכש כמו אוהד כהן כאילו שיש שחקן מקומי שהיה יכול להחליף אותו. כנ"ל לגבי אייל שן, שחקן שאני ממש לא תופס ממנו, אבל באותה תקופה אפילו את זה לא היה בנוער (וגם היום לא בטוח שיש)

להפועל חיפה יש את אושרי רואש, אייל טרטצקי, חנן ממן, יוסי דורה ועוד כשחקני הרכב לגיטימיים בליגת העל
כנ"ל אשדוד: עופר ורטה, ניר ביטון, אדיר טובול, בן בוטבול ועוד
בני יהודה: איציק עזוז, דן מורי, עוז ראלי, חסן אבו-זייד
הפועל באר שבע: אביתר אילוז (שכולנו יודעים מה דעת הקהל על היכולת שלו), אופיר דוידזאדה. וזה לאורך עשר שנים.

שיש לך בסיס סביר יותר קל להגיד בוא נביא 3-4 תותחים (ועזוב את העובדה שלקבוצות האלה אין התקציב הדרוש בשביל זה)
בס"ד
בני יהודה, אשדוד, הפועל חיפה ונתניה יצרו בסיס מקומי בזכות מדיניות (שנגזרת לרוב מהמצב הכספי) מתן צ'אנסים לשחקנים צעירים, דבר שלא קורה פה.
את דוידזאדה גילינו בזכות האדום להרוש בטדי שלא הותיר ברירות לעזורי, גם וקנין לא היה בתוכניות ההרכב אך בזכות הסגל הקצר ופציעה של שחקן מצא את עצמו נכנס בתחילת המשחק ונתן רצף משחקים טוב, והראה שעם ניסיון ולמידה יכול להתפתח פה שחקן נוסף להרכב שיהיה טוב משחקני רכש כמו שן ואופיר שקיבלו מקום מובטח בהרכב למרות יכולת דלה (דבר ששחקני הבית יכולים רק לחלום).
שני המקרים של וקנין ודוידזאדה מראים שיש מציאות בנוער גם הם לא מתויגים ככישרונות עולים, צריך רק למצוא אותם, להאמין בהם ולתת להם הזדמנות אמיתית.
אולי לא נמצא שחקנים שיהיו שחקני הרכב מובילים אך שחקנים אפורים כמו אקסברד\אדלי\שן\אופיר אפשר וצריך לייצר במחלקה.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

yossi כתב: בס"ד
בני יהודה, אשדוד, הפועל חיפה ונתניה יצרו בסיס מקומי בזכות מדיניות (שנגזרת לרוב מהמצב הכספי) מתן צ'אנסים לשחקנים צעירים, דבר שלא קורה פה.
את דוידזאדה גילינו בזכות האדום להרוש בטדי שלא הותיר ברירות לעזורי, גם וקנין לא היה בתוכניות ההרכב אך בזכות הסגל הקצר ופציעה של שחקן מצא את עצמו נכנס בתחילת המשחק ונתן רצף משחקים טוב, והראה שעם ניסיון ולמידה יכול להתפתח פה שחקן נוסף להרכב שיהיה טוב משחקני רכש כמו שן ואופיר שקיבלו מקום מובטח בהרכב למרות יכולת דלה (דבר ששחקני הבית יכולים רק לחלום).
שני המקרים של וקנין ודוידזאדה מראים שיש מציאות בנוער גם הם לא מתויגים ככישרונות עולים, צריך רק למצוא אותם, להאמין בהם ולתת להם הזדמנות אמיתית.
אולי לא נמצא שחקנים שיהיו שחקני הרכב מובילים אך שחקנים אפורים כמו אקסברד\אדלי\שן\אופיר אפשר וצריך לייצר במחלקה.
בגלל זה לא בורר לי למה שחררו את וקנין, קשר פי 2 מלוטם ז'ינו ששנים אומרים שיש לו פוטנציאל אבל חוץ ממשחק אחד שיצא לו לכבוד לא ראיתי ממנו כלום...
וקנין יכול להשתלב ברוטציה ואפילו במקום אנג'ובו האפור (במקומו צריך להביא זר עושה משחק ולא קשר אחורי).

אחח אם אלישע היה מביא שחקן נורמלי במקום אנג'ובו והתקפי ממנו ומשאיר את וקנין הייתי מנשק לו את הקרחת ההתחלתית שלו.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

משה ? הכל טוב ?

אני מתחמק ? הצחקתני !

שאלתי אותך משהו ולא ענית. ידידאל חזר ושאל ולא ענית.
אלו הן עובדות. (תעלה מעלה בשרשור ותיווכח).

אז כדי שיהיה דיון צריך הדדיות אם שואלים אותך תענה בבקשה ואל תתעלם ותבחר לשאול על כיוון אחר (כי זה יותר נוח ?)

הרי אם אין לך תשובה (וזה לגיטימי) אז הדיון הסתיים כי כל הטענה שלי ושל ידידאל היא שלא קודמו שחקנים ולא שולבו וזאת מסיבות מקצועיות נטו כי עובדתית אף שחקן ששוחרר לא הגיע לכלום בכדורגל הישראלי.

אתה יכול לסתור את העובדות הנ"ל ?

כולנו ממתינים בציפייה !
קדימה משה שוט !!

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

כמו שכבר אמרתי, כששחקן נוער שלנו מבלה שנים בקבוצה ולא מקבל הזדמנות להוכיח את עצמו, אין שום סיבה לקבוצה מבחוץ לתת לו את הצאנס אצלה.
כמה מכאן היו לוקחים לבאר שבע שחקן ספסל צעיר שלא קיבל דקות בנתניה, רמת השרון או פתח תקווה?
שחקנים צעירים כמו משה אסולין ודוידי בילו 3ו4 שנים על הספסל שלנו בלי לקבל הזדמנות אמיתית. היחידי שקיבל הזדמנות אמיתית היה יוסי אלקיים שהיה מצוין בדקות שקיבל אבל לא הצליח לפרוץ לאורך זמן בגלל פציעות (גם הוא יובש על הספסל אחרי הצאנס שקיבל למרות היכולת הטובה שהציג).
יתכן ששחקני הנוער שלנו לא היו טובים מספיק, אבל הם גם לא קיבלו דקות אמיתיות לאורך זמן כדי שנוכל לדעת מה היכולות שלהם. וזאת הבעיה הכי גדולה שלנו, לפעמים אנחנו משאירים בקבוצה במשך שנים שחקני בית שהם לא מספיק איכותים לליגת העל (כמו דוידי ואסולין) פשוט כי לא נתנו להם את הדקות לדעת האם הם מתאימים בכלל לרמות האלה. וכשאתה מייבש שחקן צעיר כל כך הרבה זמן בלי דקות, תמיד תעלה השאלה האם יכול להיות שפיספסת את השחקן שבמקום לשחק בשנים הכי חשובות בתהליך ההתפחות שלו הוא היה בעיקר נער פוסטר.

רצית שמות? הנה שמות של שחקני הבית האחרונים שכן קיבלו אצלנו צאנס- תומר חליבה, עוז יפרח, יניב אלול, אסי רחמים, יחיאל צגאי, אלעד בונפלד, אליניב ברדה ואפילו אביתר אילוז, כולם שיחקו בעוד קבוצות בליגת העל חוץ מבהפועל באר שבע. ככה זה שאתה נותן צאנס לשחקני בית צעירים, חלקם גם אפורים יותר, הם ממותגים כשחקני ליגת על ומוצאים קבוצות אחרות בליגת העל.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

yedidel כתב:
לא.
אבל צריכים לקחת בחשבון שמתי שאין אפילו שלד של שחקנים מקומיים סבירים, מאוד קשה להביא 3-4 תותחים כי צריך להביא 8-9 שחקנים.

ירדו פה על רכש כמו אוהד כהן כאילו שיש שחקן מקומי שהיה יכול להחליף אותו. כנ"ל לגבי אייל שן, שחקן שאני ממש לא תופס ממנו, אבל באותה תקופה אפילו את זה לא היה בנוער (וגם היום לא בטוח שיש)

להפועל חיפה יש את אושרי רואש, אייל טרטצקי, חנן ממן, יוסי דורה ועוד כשחקני הרכב לגיטימיים בליגת העל
כנ"ל אשדוד: עופר ורטה, ניר ביטון, אדיר טובול, בן בוטבול ועוד
בני יהודה: איציק עזוז, דן מורי, עוז ראלי, חסן אבו-זייד
הפועל באר שבע: אביתר אילוז (שכולנו יודעים מה דעת הקהל על היכולת שלו), אופיר דוידזאדה. וזה לאורך עשר שנים.

שיש לך בסיס סביר יותר קל להגיד בוא נביא 3-4 תותחים (ועזוב את העובדה שלקבוצות האלה אין התקציב הדרוש בשביל זה)
בליגת העל המאמנים חיים מהיום למחר ולא מנסים לבנות שלד של שחקני בית.
בוא ננתח את הקבוצות שהבאת כדוגמא וננסה להיזכר איך ולמה הקבוצות האלה הגיעו למצב שיש להם שלד יציב של שחקני בית.
בני יהודה? בזמנו, אחרי שהם כבר ויתרו על סיכוי להישאר בליגה הם נתנו צאנס לילדים עם שני מאמנים מקומים (אסייג וחזי שירזי) כדי לחסוך במשכורות. בסוף הילדים השאירו אותם וקנו את עולמם (קצת מזכיר את הסיבה שבגללם זינו וועקנין קיבלו את הצאנס אצלנו בשנה שעברה).
הפועל חיפה? יואב כץ מעמיד תקציב נמוך ולכן המאמנים היו חייבים להשתמש בשחקני הנוער.
נתניה? גם כאן, בתקופה של יאמר הקבוצה הייתה מלאה בשחקני רכש ורק אחרי שהוא עזב והתחילו הבעיות הכספיות התחילו לתת את הצאנס לשחקני הבית.
אשדוד? רק אחרי שני פרויקטים של "גלאקטיקוס" שנחלו כישרון חרוץ זקי בן זקן החליט ללכת עם שחקני הנוער.

אני תמיד נותן את יניב קטן כדוגמא. כשרק עלה לבוגרים הוא התחיל את העונה בצורה איומה ואוהדי חיפה קיללו אותו בלי הפסקה. למרות זאת, הוא המשיך לקבל את חולצת ההרכב הראשון עד שבאחד מהמשחקים הוא הציג יכולת טובה ומשם היה מדובר בשחקן אחר. ערכו איתו ראיון בזמנו ושאלו אותו איך הוא הצליח לצאת מהתקופה הקשה כשחקן צעיר עם כל הלחץ שהיה עליו. הוא הסביר שלפני תחילת העונה המאמן והיו"ר ישבו איתו לשיחה ואמרו לו שהם מאמינים בו ולכן הוא יפתח בעשרה המשחקים הראשונים של העונה בלי קשר ליכולת שהוא יציג. קטן אמר שגם בתקופה הקשה שלו הוא ידע שבונים עליו ושנותנים לו גב וזה מה שנתן לו את הביטחון והאמונה שהוא יצליח לצאת מהתקופה הקשה.
מתי בפעם האחרונה עשו את זה אצלנו? אפילו אופיר דוידזאדה, שנחשב לכישרון הכי גדול שצמח אצלנו שנים, התחיל את העונה שעברה בספסל כמחליף להרוש.

מאז ששינו את מספר הזרים המותרים בליגה לחמישה (בתוספת לעובדה שעל זרים משלמים מס נמוך) הנוער בישראל נלקח כברירת מחדל, כי חמישה זרים הם חצי הרכב, לזה מוסיפים 3-4 שחקני רכש עם ניסיון בליגת העל וזהו, אפשר להסתפק מקסימום ב1-2 שחקני בית בהרכב. רק אחרי שקבוצות נכשלו באופן קבוע עם שחקני הרכש (מזכיר לכם קבוצה מסוימת?) או שנגמר הכסף הבינו בקבוצות שצריך לבנות בסיס של שחקני בית. מעניין מתי ההבנה הזאת גם תגיע אלינו.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

משה אוחיון כתב: רצית שמות? הנה שמות של שחקני הבית האחרונים שכן קיבלו אצלנו צאנס- תומר חליבה, עוז יפרח, יניב אלול, אסי רחמים, יחיאל צגאי, אלעד בונפלד, אליניב ברדה ואפילו אביתר אילוז, כולם שיחקו בעוד קבוצות בליגת העל חוץ מבהפועל באר שבע. ככה זה שאתה נותן צאנס לשחקני בית צעירים, חלקם גם אפורים יותר, הם ממותגים כשחקני ליגת על ומוצאים קבוצות אחרות בליגת העל.
נו בדיוק מה שאמרתי, חפש לי אחד בעשור האחרון. צודק, השמטתי את יחיאל צגאי שיותר צעיר מאילוז, רק להזכיר לך שהוא לא שחקן בית של הפועל באר שבע.

כל שאר השמות שהבאת, האחרון ביניהם זה אביתר אילוז שעלה לבוגרים לפני 11 (!!!) שנה. ולהזכירך שהוא לא שיחק בקבוצה בליגת העל (היציע באורווה לא נחשב) חוץ מבאר שבע, כנ"ל קשה להגיד שעוז יפרח ואלעד בונפלד שיחקו איפשהו מחוץ לעיר, לא נראה לי שהם מגיעים ל500 דקות שביקשתי ממך קודם.
ואלה בדיוק הבעיה שלנו - כי בקבוצות האחרות השחקנים האלו (בגילאי 27+) מהווים איזה בסיס לקבוצה, כמו טרטצקי בהפועל חיפה או קטן במכבי חיפה. אצלנו? איפה חליבה? איפה אלול? איפה יפרח? איפה רמי אליהו? איפה השחקני בית שהיו אמורים להיות שלד לבוגרים שלנו היום?

ושוב - לא הבאת דוגמא אחת מה-11 שנים האחרונות.

מסקנה ראשונה - השחקנים שהזכרת (יפרח, חליבה, ברדה וכו') לא קיבלו צ'אנס. הם לקחו את הצ'אנס בידיהם (ולצערנו רובם זרקו אותו שנה-שנתיים אחר כך)
מסקנה שנייה - כן, אנחנו צריכים יותר שחקני בית בסגל ובהרכב.
מסקנה שלישית - זאת ממש לא בעיה של מאמני הבוגרים או מדיניות מינוי המאמן, הבעיה נמצאת במחלקת הנוער שבשנים האחרונות לא מצליחה לייצר שחקנים ברמה המתאימה.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

yedidel כתב:
נו בדיוק מה שאמרתי, חפש לי אחד בעשור האחרון. צודק, השמטתי את יחיאל צגאי שיותר צעיר מאילוז, רק להזכיר לך שהוא לא שחקן בית של הפועל באר שבע.

כל שאר השמות שהבאת, האחרון ביניהם זה אביתר אילוז שעלה לבוגרים לפני 11 (!!!) שנה. ולהזכירך שהוא לא שיחק בקבוצה בליגת העל (היציע באורווה לא נחשב) חוץ מבאר שבע, כנ"ל קשה להגיד שעוז יפרח ואלעד בונפלד שיחקו איפשהו מחוץ לעיר, לא נראה לי שהם מגיעים ל500 דקות שביקשתי ממך קודם.
ואלה בדיוק הבעיה שלנו - כי בקבוצות האחרות השחקנים האלו (בגילאי 27+) מהווים איזה בסיס לקבוצה, כמו טרטצקי בהפועל חיפה או קטן במכבי חיפה. אצלנו? איפה חליבה? איפה אלול? איפה יפרח? איפה רמי אליהו? איפה השחקני בית שהיו אמורים להיות שלד לבוגרים שלנו היום?

ושוב - לא הבאת דוגמא אחת מה-11 שנים האחרונות.

מסקנה ראשונה - השחקנים שהזכרת (יפרח, חליבה, ברדה וכו') לא קיבלו צ'אנס. הם לקחו את הצ'אנס בידיהם (ולצערנו רובם זרקו אותו שנה-שנתיים אחר כך)
מסקנה שנייה - כן, אנחנו צריכים יותר שחקני בית בסגל ובהרכב.
מסקנה שלישית - זאת ממש לא בעיה של מאמני הבוגרים או מדיניות מינוי המאמן, הבעיה נמצאת במחלקת הנוער שבשנים האחרונות לא מצליחה לייצר שחקנים ברמה המתאימה.
אין ספק שיש בעיה נוכחית בקבוצה כשרק שני שחקני בית (דוידזאדה ואילוז) הם בעלי ניסיון בליגת העל (כשלאור האיכויות של אילוז אפשר להגיד שמדובר בשחקן וחצי). השאלה מה הסיבה לזה? אין ספק שהניהול של זינו פגע במחלקה וביכולת שלה לייצר שחקנים איכותים. אבל אין גם ספק שיש זלזול והתעלמות מהמחלקה. אחד כמו יוסי אלקיים אחרי שהציג יכולת טובה ירד לספסל כשבסיום העונה כשכבר הובטחה העלייה לליגת העל העדיפו לתת לאורן ניסים דקות (כקשר!) על פני לתת לו עוד דקות. אחד כמו צחי מכלוף שהראה לא מעט כדורגל בדקות שקיבל שוחרר הקיץ בזמן שעד עכשיו אנחנו עולים למגרש בלי קיצונים טבעים.
אז נכון שמהדורות האחרונים לא היו כאלה שבלטו בליגת העל, אבל יש כאן גם את הנושא של הביצה והתרנגולת והשאלה האם זה רק בגלל שהם לא מספיק טובים או אולי שזה גם בגלל שהם לא קיבלו כאן דקות ולכן אף קבוצה בליגת העל לא סופרת אותם?

בוא נדבר על ההווה ידידאל. אשאל אותך שאלה פשוטה - נניח ומחר ירדן אבו חצירא מקבל הודעה מהקבוצה שהוא משוחרר למצוא לעצמו קבוצה שתשאיל אותו עד לסוף העונה, מה הסיכוי שלו למצוא קבוצה כזאת בליגת העל?
מדובר בשחקן הנוער של הפועל באר שבע, כלומר אין לו ברזומה אליפויות וגביעים, הוא לא שחקן נבחרת הנוער/האולמפית של ישראל, הוא לא ספורטאי מצטיין (מה שיקשה עליו לעבור בסיס), והניסיון שלו בליגת העל כולל 4 דקות כמחליף בתחילת עונה שעברה. אפילו אם לא היה מדובר ברגע אחרי פתיחת העונה (כמו שקרה עם ועקנין) איזה קבוצה לדעתך בליגת העל תסכים לקחת אותו? איזה קבוצה בליגת העל תקח שחקן צעיר בלי שום רזומה בליגת העל, אחד שלא הגיע מהנוער של מכבי ת"א/מכבי חיפה/הפועל ת"א, כשידוע שהעיסקה היא השאלה לשנה?
אחרי שאתה עונה לי על השאלה תחשוב האם זה נכון בכלל לשאול כמה שחקני בית צעירים שלנו מצאו קבוצות בליגת העל אחרי שלא קיבלו כאן את ההזדמנות.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

משה אוחיון כתב: מדובר בשחקן הנוער של הפועל באר שבע, כלומר אין לו ברזומה אליפויות וגביעים, הוא לא שחקן נבחרת הנוער/האולמפית של ישראל, הוא לא ספורטאי מצטיין (מה שיקשה עליו לעבור בסיס), והניסיון שלו בליגת העל כולל 4 דקות כמחליף בתחילת עונה שעברה.
למה הוא לא ספורטאי מצטיין או שחקן נבחרת, שבשאר הקבוצות כן יש שחקני נבחרת בנוער?
ואני כבר אומר לך שעם תשובת קיפוח כמו "לשחקנים מבאר שבע יותר קשה להגיע לנבחרת" אני לא מתכוון להתמודד...

סמל אישי של משתמש
red ultras

שליחה על ידי red ultras »

גיל שגיב כתב:חחחחחחחחח......נראה אותך עכשיו משה.
התעלמת מהשאלה הנוקבת שלי ועכשיו קיבלת את אותה שאלה גם מידידאל....

תתעלם שוב ?

לא יותר פשוט לכתוב שטעית ולעבור הלאה ?

תבין אחת ולתמיד, לא גדלו לנו שחקנים מוכשרים בעשור האחרון כיוון שמי שהיה באמת מוכשר פשוט עזב.
אני מוכן להתערב שאתה פתחת את הנושא הזה לפני שבוע בדיוק
גיל שגיב כתב:זה הזמן, לנוכח היכולת החלשה בכל הנוגע לקישור ההתקפי ובטח לנוכח הכרטיס האדום שקיבל דיא סבע.

אני לא יודע עד כמה רועי קהת הוא קשר עושה משחק, אני כן יודע שירדן אבו חצירא הוא כזה וגם ראיתי אותו מבשל באומנות שער לאבו לבן במשחק האימון באשדוד....

אלישע לוי יאמר לזכותו הבין מהר מאוד שההרכב שפתח אתמול לא מסוגל ליצר מצבי הבקעה בכמות סבירה אם בכלל ועל כן מיהר להכניס את סבע ואת קהת.

עכשיו, כאשר אין לו את סבע, צרופו של ירדן להרכב הראשון מתבקש.

בואו נראה אם אלישע יודע להעיז או מחפש לעבור בשלום את המשחק הבא.....

ירדן אבו חצירא להרכב הראשון ! :מעודדת: :צעיף: :יאללה הפועל:

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

red ultras כתב:
אני מוכן להתערב שאתה פתחת את הנושא הזה לפני שבוע בדיוק
גיל שגיב כתב:זה הזמן, לנוכח היכולת החלשה בכל הנוגע לקישור ההתקפי ובטח לנוכח הכרטיס האדום שקיבל דיא סבע.

אני לא יודע עד כמה רועי קהת הוא קשר עושה משחק, אני כן יודע שירדן אבו חצירא הוא כזה וגם ראיתי אותו מבשל באומנות שער לאבו לבן במשחק האימון באשדוד....

אלישע לוי יאמר לזכותו הבין מהר מאוד שההרכב שפתח אתמול לא מסוגל ליצר מצבי הבקעה בכמות סבירה אם בכלל ועל כן מיהר להכניס את סבע ואת קהת.

עכשיו, כאשר אין לו את סבע, צרופו של ירדן להרכב הראשון מתבקש.

בואו נראה אם אלישע יודע להעיז או מחפש לעבור בשלום את המשחק הבא.....

ירדן אבו חצירא להרכב הראשון ! :מעודדת: :צעיף: :יאללה הפועל:[/quote

נו אז ?

הדיון הוא על השנים האחרונות בעיקר, בנוגע לשנה הנוכחית כמו תמיד אני בעד לתת הזדגמנויות לשחקנים המקומיים.
כל הטענה שלי היא שבעשור האחרון מי שהיה באמת מוכשר עזב, נכון לתקופת אלונה יש שינוי חיובי ויש כשרונות רק שהדבר מצריך עוד זמן והרבה סבלנות.

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

משה אוחיון, ראשית תודה על תשובתך גם אם זה לקח לך לא מעט זמן.
אני חושב שידידאל ענה לך באופן הנכון והתואם את דעתי בנושא.

בנוגע לטענה שלך "מי יקח שחקן נוער מבאר שבע שלא קיבל הזדמנות וכו'....."
הצחקתני.

אתה באמת חושב שבאר שבע היא סוג של בועה שאיש לא מכיר ? אתה באמת מאמין שיש שחקן בליגה לנוער בטח בראשונה שאנשי כדורגל מכל הארץ לא מכירים ?

כל קבוצה שמכבדת את עצמה ובכלל זה גם הגדולות מאפשרות כל קיץ לנבחנים להוכיח את יכולתם במשחקי מבחן, בדרך זו הגיעו שחקנים אלמונים מליגות נמוכות לליגת העל ואפילו ככבו בליגה והגיעו להישגים.

אתה באמת מאמין שלשחקן באר שבעי מציגים שלט אין כניסה רק בשל היותו באר שבעי שלא קיבל הזדמנות בבאר שבע ?

נו באמת.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

גיל שגיב כתב:משה אוחיון, ראשית תודה על תשובתך גם אם זה לקח לך לא מעט זמן.
אני חושב שידידאל ענה לך באופן הנכון והתואם את דעתי בנושא.

בנוגע לטענה שלך "מי יקח שחקן נוער מבאר שבע שלא קיבל הזדמנות וכו'....."
הצחקתני.

אתה באמת חושב שבאר שבע היא סוג של בועה שאיש לא מכיר ? אתה באמת מאמין שיש שחקן בליגה לנוער בטח בראשונה שאנשי כדורגל מכל הארץ לא מכירים ?

כל קבוצה שמכבדת את עצמה ובכלל זה גם הגדולות מאפשרות כל קיץ לנבחנים להוכיח את יכולתם במשחקי מבחן, בדרך זו הגיעו שחקנים אלמונים מליגות נמוכות לליגת העל ואפילו ככבו בליגה והגיעו להישגים.

אתה באמת מאמין שלשחקן באר שבעי מציגים שלט אין כניסה רק בשל היותו באר שבעי שלא קיבל הזדמנות בבאר שבע ?

נו באמת.
גיל, יצא לי להיות במשחק של קבוצת הנוער שלנו בפתח תקווה בזמנו והיו שם לא מעט מאמנים (ונציגים מהתאחדות, כולל אבי לוזון) ביציע. לעומת זאת במשחקי הבית של קבוצת הנוער בוסרמיל (אתה גר באשדוד ככה שכניראה לא יצא לך להיות) מגיעים רק המאמנים מהדרום (שרובם מאמנים בליגות הנמוכות).
תרצה או לא, אף מאמן מליגת העל או מהליגה הלאומית לא יסע בשבת בבוקר לוסרמיל כדי לראות את השלושה. הרבה יותר קרוב לו וקל לו ללכת לראות את הפועל/מכבי ת"א מכבי/הפועל פ"ת טוברוק וכל מחלקת נוער אחרת באיזור המרכז.
בגלל המצב הזה, רוב השחקנים הבאר שבעים ששוחררו מקבוצת הנוער/הקבוצה הבוגרת הגיעו למכבי באר שבע בשנים האחרונות.
זאת המציאות הקיימת ואיתה צריך להתמודד.

שימו לב לדעות החלוקות כאן על שחקנים כמו סבע וקהת עם רזומה עשיר בגילאים הצעירים. מה היה קורה אם היינו מחתימים הקיץ שחקן בן 21 שלא קיבל הזדמנות בהפועל או מכבי פתח תקווה בשנים האחרונות ואין לו רזומה מיוחד? מה הייתה התגובה שלנו אז?
אז לפעמים יש שחקנים כמו רפי עמוס (עכו), זוהר חוגג (בת ים) ,אלירן אפריאט (ראשון לציון), ינון ברדה (אשדוד וראשון) וצחי מכלוף (הפועל הרצליה) שעוברים את המבחנים שנערכים אצל חלק מהקבוצות באוגוסט וזוכים לקבל חוזה בקבוצה מתחתית ליגת העל או מהליגה הלאומית. האם זה מעיד על משהו? האם כמה ימי מבחנים בחודש אוגוסט באמת יכולים להעיד על איכויות של שחקן (מזכיר לכם שעל סמך מבחנים כאלה בזמנו כמעט הועדף כאן שחקן בשם פטי על קאקו בלסינג)?
למה שקבוצה תסכים לתת לילד שלנו, בלי רזומה בליגת העל וכשהוא אמור לחזור אלינו בסוף השנה, את הדקות? מה מייחד שחקן נוער מבאר שבע שקבוצה מליגת העל או הלאומית תסכים לתת לו להתגלח לה על הזקן?

שלח תגובה