שבת של כדורגל?
- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
Re: שבת של כדורגל?
pirlo21 כתב:
אני עונה בשמו כי זה מציק לי כלכך.
שמי שבחר במקצוע שידע מראש שכשעובדים בו אז זה מתנגש עם השבת שלא יבוא לשנות סדרי עולם.
אפחד לא מחזיק בכוח מי שמעדיף להיות אברך אני מוכן לסדר לו כניסה לחסידות גור .
הכי מצחיק אותי בכל אופן, הדת ככלל שוללת קיום כדורגל .
לא בשבת לא בראשון ולא ברביעי בצהריים , כדורגל זה ביטול תורה .
אז מה נשאר לנו ? אוכלוסייה של דתילונים/ מסור טיים שאולי מהווים 10% מכלל אוכולסיית המדינה שבעצם כופה את דעתה על כולם .
החרדים מתנגדים בכלל לקיומו של המשחק שהוא כשלעצמו ביטול תורה , החילוניים בכלל רוצים שיהיה בשבת ושאר המיעוטים הם אינם יהודים . בדיחה.
אז לשיטתך, כל מחאת עובדים על תנאי העסקה, מחפירים ככל שיהיו, היא פסולה. הם הרי ידעו מה התנאים בטרם נכנסו אליה. לא ככה?
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
https://youtu.be/HnrVk0HURp8" onclick="window.open(this.href);return false;
לעניות דעתי, הדרך הטובה ביותר לחתום את הדיון.
לעניות דעתי, הדרך הטובה ביותר לחתום את הדיון.
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]
אורי זה בחירה שלהם לעבוד בזה.
לא אני ולא אתה הכרחנו אותם .
כדורגל משחקים בשבת בארץ מאז שהקימו את אגודת מכבי וזה קרוב ל100 שנה.
הנפגעים העיקריים יהיו אתה ואני לא השחקנים.
כבר עכשיו אתה שומע שאם לא ישחקו בשבת אנשים מבטלים מנוי...
לא אני ולא אתה הכרחנו אותם .
כדורגל משחקים בשבת בארץ מאז שהקימו את אגודת מכבי וזה קרוב ל100 שנה.
הנפגעים העיקריים יהיו אתה ואני לא השחקנים.
כבר עכשיו אתה שומע שאם לא ישחקו בשבת אנשים מבטלים מנוי...
ממש לא , לשיטתי אני אכתוב דבר אחד ואתה תכניס לי מילים אחרות לגמרי לפה .אורי אדום בנשמה כתב:
אז לשיטתך, כל מחאת עובדים על תנאי העסקה, מחפירים ככל שיהיו, היא פסולה. הם הרי ידעו מה התנאים בטרם נכנסו אליה. לא ככה?
אם לא הבנת , תשאל ואני אסביר לך זה עדיף מאשר להגיד דברים שלא אמרתי .
- red and white
- Title: Almog
1. שטויות במיץpirlo21 כתב:1. מזה שכדורגל זה ביטול תורה, בחצרות של החרדים ( בעיקר האשכנזים ) רק אזכור של המילה כדור = חילול הקודש.
2. אף אחד לא כתב חילוניים וגויים . כתבתי חילוניים גויים וחרדים.
גם אם הגזמתי או הפרזתי בהערכה זה לא משנה את העובדה שנותר מיעוט קטן מאוד שמנסה לכפות את דעתו על הרוב המוחלט בארץ .
3. אם ככה אז מה הבעיה הגדולה שזה יישאר ככה? למה אומרים כפייה חילונית כשאין כפייה?
חילוניים אומרים שהם רוצים כדורגל גם בשבת דתיים רוצים רק ביום חול . כאן טמון ההבדל, במקום שיהיה ויתור מצד 2 הצדדים יש צד מסויים שרוצה לאכול הכל מבלי להסתכל על האחר .
2. זה ממש לא מיעוט קטן מאוד, זה מיעוט אבל תצא מהבועה שזה מיעוט בגודל של הצ'רקסים ,כי לדעתי 30-40% מהמדינה מסורתיים ודתיים(למרות שממש לא כולם תומכים באיסור כדורגל בשבת ).
3.אני לא תומך בהעברת המשחקים לימי חול אבל בהחלט תומך בזזה שמשחקי הבית של הקבוצה יתקיימו במוצ"ש או בימי חול.
ובמילא לא מתחילים משחקים בשעה 3 ביום שבת אז לדחות משחק בשעתיים יכול לעזור לדתיים והמסורתיים וגם לא להפריע לחילוניים
מקווה מאוד שימצאו פיתרון ושיהיה מחזור בשבת הקרובה.
- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
pirlo21 כתב:
ממש לא , לשיטתי אני אכתוב דבר אחד ואתה תכניס לי מילים אחרות לגמרי לפה .
אם לא הבנת , תשאל ואני אסביר לך זה עדיף מאשר להגיד דברים שלא אמרתי .
זו התובנה הפשוטה מהדברים שלך.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
תגובות אפשריות של אוהדי הפועל ב"ש כבר יודעים מה הקמפיין הבא - הפרדה ביציעים בין גברים לנשים.
האמת?בקצב הזה..לא כל כך רחוק מהמציאות..איראן זה כאן
אני כבר רואה את זהCrazyRed7 כתב:תגובות אפשריות של אוהדי הפועל ב"ש כבר יודעים מה הקמפיין הבא - הפרדה ביציעים בין גברים לנשים.
"מה אכפת לכם שתהיה הפרדה? ככה יבואו יותר אנשים למשחקים. די לכפייה החילונית"
אם זה מה שהבנת לא אומר שזו התובנה הפשוטה וזה גם לא אומר שהבנת נכון .אורי אדום בנשמה כתב:
זו התובנה הפשוטה מהדברים שלך.
אמרתי לך אם קשה לך להבין עדיף שתשאל ואני אסביר מאשר שתכניס לי מילים לפה
לגופו של עניין :
יש תנאי העסקה ויש תנאי בסיס וקווי מתאר למקצוע .
כמו שרו"ח או עו"ד לא יכול פתאום למחות על כך שהוא מועסק בשעות של 8:00-17:00 או עובד מפעל לא יכול למחות על כך שהוא עובד משמרות , או שפתאום תשמע שעובדי שירות לקוחות התאגדו והם אינם מעוניינים לדבר יותר בטלפון עם לקוחות כי נמאס להם . כך גם שחקן כדורגל לא יכול למחות על כך שהוא משחק/מתאמן בשבת, מהות המקצוע היא לשחק ולהתאמן תמיד והדבר לא נתון בכלל לויכוח , אלו חוקי אופ"א ופיפ"א ואף רב לא ישנה אותם .
מכאן ועד להגיד שזהו מאבק לגיטימי על תנאי ההעסקה הדרך היא ארוכה מאוד.
עתיד:הפועלעולה כתב:
אני כבר רואה את זה
"מה אכפת לכם שתהיה הפרדה? ככה יבואו יותר אנשים למשחקים. די לכפייה החילונית"
״אני לא מבין מה הבושה הזו שאתכם כופים עליי לשבת ביציע מעורב. אני חרדי ובאופן כללי מאמין בכך שאני צריך להדיר נשים ולדפוק שמוחטות על בחורות שלפני אמונתי שסגרו כפתור פחות מנוהל התאבדות בצבא (שגם אותו אני מתעב ונהנה להעביר את זמני בזריקת אבנים על חיילים שהעיזו ללכת ברחוב מולי). הגיע הזמן שקולם של החרדים יישמע ותהיה הפרדה ביציעים בין גברים לנשים! מה עם ילדים/ילדות שבאים עם אמא/אבא? שלא יביאו את הילדים, שישלחו אותם ללמוד תורה עדיף.
עוד נושא שמפריע לי מאוד, זמן ללמוד תורה כפי שאני מאמין נופל בדיוק במחצית המשחק אז אדרוש לאלתר לתת לי איזה שעה לשבת ללמוד ואז לשחק את המחצית השנייה. זהו לבינתיים.
נ.ב- אני גם חושב שכולכם כופרים וצריכים ללכת לגינהום אבל לא משנה תעשו מה שאמרתי לכם״
(הערה- נכתב בהקצנה והגזמה בכוונה כדי שתבינו איך אתם נשמעים כשאתם דורשים מאיתנו להתיישר על פי אמונתכם, ככה פחות או יותר נראות התגובות של רובכם)
אלה לא תנאי העסקה, אלא שעות/זמן הפעילות בהם אתה מועסק.
גם לנהגי משאיות לא מתאים לעבוד בלילה אבל ברור שהם לא ימחו כדי לשנות את זה, מי שלא מתאים לא פשוט לא יעסוק בזה.
אני שוב יאמר שהמצב כיום הוא הכי קרוב לאידיאל לדעתי.
בתור שומר שבת אני כמעט ולא מפסיד משחקי בית, והולך גם ל4-5 משחקי חוץ לפחות בליגה + גביע המדינה + שלבים מכריעים של גביע הטוטו.
בהחלט צריך להשתדל עד כמה שאפשר לשחק במוצש, בטח בשעון חורף ועל הזכיין לעשות מאמצים, בשורה התחתונה הכסף שלו מחזיק קבוצות ולו המנדט העיקרי.
אך גם צריך להבין שמצב עם 0 פעילות בשבת הוא לא אפשרי. לא מבחינת ליגות לנוער (מגרשים, שחקנים, שופטים), לא מבחינת מקצוענית, לא מבחינת הנבחרת, קבוצה באירופה וכו'.
מבאס, אבל בן אדם דתי לא יכול להיות שחקן כדורגל ברמה מקצוענית. בקהל צריך להתחשב עד כמה שאפשר, אך גם הצד הדתי צריך להבין את המגבלות והאילוצים.
הבעיה שאין באמת שיח, וכל אחד מושך לכיוון שלו והפוליטיקה חוגגת בזמן שאינטרס הכדורגל זז לצד. כמו בתגובה הקודמת, טוב לא יצא מזה.
הפיכה של ראשון ליום שבתון תפתור את המצב אבל זה לא יקרה בקרוב ולכן לא רלוונטי.
גם לנהגי משאיות לא מתאים לעבוד בלילה אבל ברור שהם לא ימחו כדי לשנות את זה, מי שלא מתאים לא פשוט לא יעסוק בזה.
אני שוב יאמר שהמצב כיום הוא הכי קרוב לאידיאל לדעתי.
בתור שומר שבת אני כמעט ולא מפסיד משחקי בית, והולך גם ל4-5 משחקי חוץ לפחות בליגה + גביע המדינה + שלבים מכריעים של גביע הטוטו.
בהחלט צריך להשתדל עד כמה שאפשר לשחק במוצש, בטח בשעון חורף ועל הזכיין לעשות מאמצים, בשורה התחתונה הכסף שלו מחזיק קבוצות ולו המנדט העיקרי.
אך גם צריך להבין שמצב עם 0 פעילות בשבת הוא לא אפשרי. לא מבחינת ליגות לנוער (מגרשים, שחקנים, שופטים), לא מבחינת מקצוענית, לא מבחינת הנבחרת, קבוצה באירופה וכו'.
מבאס, אבל בן אדם דתי לא יכול להיות שחקן כדורגל ברמה מקצוענית. בקהל צריך להתחשב עד כמה שאפשר, אך גם הצד הדתי צריך להבין את המגבלות והאילוצים.
הבעיה שאין באמת שיח, וכל אחד מושך לכיוון שלו והפוליטיקה חוגגת בזמן שאינטרס הכדורגל זז לצד. כמו בתגובה הקודמת, טוב לא יצא מזה.
הפיכה של ראשון ליום שבתון תפתור את המצב אבל זה לא יקרה בקרוב ולכן לא רלוונטי.
יש כדורגל בשבת!
אורי, אני מקווה שאתה לא מאוכזב. הלוואי וימצאו פיתרון שגם אתה תוכל להגיע לכל המשחקים. אין הרבה אוהדים כמוך.
אורי, אני מקווה שאתה לא מאוכזב. הלוואי וימצאו פיתרון שגם אתה תוכל להגיע לכל המשחקים. אין הרבה אוהדים כמוך.
תודה רבה, מאחורינו. ממשיכים כרגיל