אדום זקן כתב:אם רוצים להתחיל לשנות,אז קודם כל צריכים לשנות את המבנה הארגוני.
דהיינו פיצול ההתאחדות לשתיים.
בראש יעמוד היו"ר ומתחתיו שני גופים.
הראשון המנהלתי,שתפקידו יהיה,עבודה מול בקרה,ועדה לאישור בעלים בכדורגל,ניהול תקציבים,לוגיסטיקה,מתקנים,נבחרות ישראל בפן הלוגיסטי בלבד,עבודה מול המנהלת,הטוטו וגורמי ממשל.
השני הוא הגוף המקצועי,בראשו יעמוד ג'נרל מנג'ר שתפקידו יהיו,הטווית קו מנחה ותכנית מקצועית לכלל נבחרות ישראל חמש שנים קדימה.
מינוי מאמנים לכלל הנבחרות,צוותים מקצועיים,מאמני כושר,יועצים מנטליים,סקאוטינג,פיזיולוגים והצבת יעדים.
הקמת קבוצות מחוננים החל מגיל 15 כשלד ובסיס לנבחרת הבוגרת.
דהיינו הקמת קבוצת שוערי העתיד,בלמים,מגינים,קשרים וחלוצים שהחונכים שלהם הם שחקני עבר מוכחים.
ככה בשיטה הזאת אולי לא נהפוך לברזיל אבל התקדמות תהיה ומאוד גדולה.
אני אוהב את הרעיון שלך אבל הבעיה בהצעה שלך לגביי הנבחרות היא שהנערים-ילדים הללו מתאמנים בעיקר בקבוצות האם שלהם, הדרך היחידה לשנות מהיסוד היא שהקבוצות ישנו, לא שפעם בכמה זמן הילדים יבואו להתאמן שבועיים ולחזור לקבוצות האם ולחזור להתאמן בשכונתיות הרגילה...
צריך לשנות מהיסוד דרך קבוצות ליגת העל והלאומית.
ייתכן שגם מה שאני מציע מבולגן אבל הדרך היחידה לשנות היא מהקבוצות, הילדים צריכים להתאמן ככה דרך הקבוצות ולא דרך הנבחרות.
כפי שכתבתי הטוטו צריכים להעמיד תקציב לכל קבוצה להעמיד פיזיולוג ספורט שיקבע את רמת האימונים של הקבוצות השונות במחלקות הנוער ואת הקצב וכו', מאמן כושר לכל קבוצה במחלקות הנוער, וקביעה בפועל שמאמנים חייבים ללמד כדורגל מהיסוד ולא ללמד איך לנצח.
כל קבוצות הילדים משחקות רק בשביל לנצח ונראה ששוכחים אצלנו על הדרך את היסודות שזה יותר חשוב מהניצחון....
וכמובן הכי חשוב לדעתי פסיכולוגים בכל מחלקות הנוער.
המנטליות חייבת להשתנות יחד עם הפיזיות והבסיס...
אבל נראה לי שזה בחיים לא יקרה...