דיון ההרכבים והטקטיקות ::שחקני ב"ש ובין היתר גם רמה"ש
Re: דיון ההרכבים :: איך אתם הייתם עולים?
אני מקפיץ את הנושא כי יש שאלה שהרבה אנשים שואלים אותה
איך יתכן שאנחנו בשלב כל כך מתקדם של ההעברות וחסר לנו שחקן מפתח ?
התשובה? היא לא! לא חסר שחקן מפתח וצריך להאמין בסגל הקיים
הבעיה שלנו היא דובב גבאי
במשחק האחרון ברדה סגר שחקנים כמו פראייר ודובב נשאר למעלה על חשבונו
ברדה צריך להישאר למעלה בחוד ולשמור כוחות כי כאשר הכדור בידינו הוא צריך לעשות תנועה אחורה לקבל את הכדור עם הגב ולעשות סיבוב על הבלם
דובב בהגנה צריך לסגור את הקשר האחורי של הקבוצה היריבה ובהתקפה לעשות תנועה קדימה
איך יתכן שאנחנו בשלב כל כך מתקדם של ההעברות וחסר לנו שחקן מפתח ?
התשובה? היא לא! לא חסר שחקן מפתח וצריך להאמין בסגל הקיים
הבעיה שלנו היא דובב גבאי
במשחק האחרון ברדה סגר שחקנים כמו פראייר ודובב נשאר למעלה על חשבונו
ברדה צריך להישאר למעלה בחוד ולשמור כוחות כי כאשר הכדור בידינו הוא צריך לעשות תנועה אחורה לקבל את הכדור עם הגב ולעשות סיבוב על הבלם
דובב בהגנה צריך לסגור את הקשר האחורי של הקבוצה היריבה ובהתקפה לעשות תנועה קדימה
" תחזיקו עוד כמה דקות בלקרוא מה רשמתי, זה לא הזמן להישבר......"
בס״ד
ברדה ירד אחורנית מדי כי הקישור היה מאוד חלש ולא מדוייק.
במשחקים נורמלים אמצע של דג׳אני ואראל הוא אמצע שמסוגל לנהל משחק מאחור ולהביא את הכדור אל מעבר למחצית המגרש, שם בוזגלו ונאסר יצטרכו לעזור בהנעת הכדור ולהיכנס לא פעם לאמצע כשאחד המגנים תופס את עמדתם.
במצב כזה ברדה כבר לא יצטרך לרדת מעבר ל20-25 מטרים משער היריב כדי לעזור ביצירת המצבים, ואז ההתקפה שלנו תהיה מסוכנת ואפקטיבית יותר.
אני מעדיף את השילוב של סוויסה יחד עם ברדה.
כששניהם ישחקו יחד הם יוכלו להתחלק בדקות של החלוץ המקשר שנאלץ לעשות יותר עבודה, והחלוץ השני ישמש בעיקר כסקורר.
קשר 50/50 נוסף יכול להוסיף אך כשאחד מהחלוצים שלנו תמיד ישחק כחלוץ שני וירד לקבל כדור (ואני מאמין שזה מה שאלישע מתכנן), וכשיש את בוזגלו שייכנס לא פעם לאמצע לנהל התקפות, אותו קשר הוא לא must.
אם מביאים מישהו זה רק אחד ששווה את זה.
הבאה של עוד שחקן לאמצע רק כדי להגיד ״הבאנו״ יכולה לעשות יותר נזק מתועלת.
במשחקים נורמלים אמצע של דג׳אני ואראל הוא אמצע שמסוגל לנהל משחק מאחור ולהביא את הכדור אל מעבר למחצית המגרש, שם בוזגלו ונאסר יצטרכו לעזור בהנעת הכדור ולהיכנס לא פעם לאמצע כשאחד המגנים תופס את עמדתם.
במצב כזה ברדה כבר לא יצטרך לרדת מעבר ל20-25 מטרים משער היריב כדי לעזור ביצירת המצבים, ואז ההתקפה שלנו תהיה מסוכנת ואפקטיבית יותר.
כששניהם ישחקו יחד הם יוכלו להתחלק בדקות של החלוץ המקשר שנאלץ לעשות יותר עבודה, והחלוץ השני ישמש בעיקר כסקורר.
קשר 50/50 נוסף יכול להוסיף אך כשאחד מהחלוצים שלנו תמיד ישחק כחלוץ שני וירד לקבל כדור (ואני מאמין שזה מה שאלישע מתכנן), וכשיש את בוזגלו שייכנס לא פעם לאמצע לנהל התקפות, אותו קשר הוא לא must.
יפה אמרת מהפסקה ה2yossi כתב:בס״ד
בכדורגל המודרני, עברו ממזמן לשחק עם 3 בקישור, 2 בחוד זה לא דבר נתפס והיום מרבים לשחק עם "חלוץ מדומה", או עם קשר מאוד התקפי
לנו קרה שיש 4 חלוצים שאי אפשר לוותר על אחד מהם(אבו לאבן יהיה ביזיון) ואם נרצה לשתף את כולם, לפחות 2 מהם יצטרכו לפתוח
ברדה וסויסה ששניהם חלוצים טכנים שיודעים לקשר את המשחק, חייבים להשתתף בהנעת הכדור(כל פעם לפחות אחד מהם) כי לרוב, הקבוצה ה2 תשחק עם 3 בקישור, ותהיה עלינו עליונה באמצע וכדי שזה לא יקרה----->ברדה/סויסה(כשיבריא) חייבים כל התקפה לפחות אחד מהם להשתתף בהנעת הכדור
ולכן הקשר ההתקפי מיותר!
- ForeverRed
מסכים עם הדברים, אבל אוסיף:yossi כתב:בס״ד
1. במשחקי האימון שראינו עד כה, בוזגלו נשאר בקו ולא בא מספיק לעזור בהנעת הכדור.
2. נגעת פה בנושא מאוד חשוב שמשום מה אף אחד לא מתייחס אליו - עמדת המגנים. הכי קל להאשים את שחקני הקישור
וההתקפה בסטטיות של הקבוצה, אבל בכדורגל המודרני החשיבות של המגנים להתקפה היא לא פחות גדולה. אביתר ואופיר
כמעט ולא תורמים מבחינה התקפית (אופיר לפחות מנסה), ואני ממש לא מדבר רק על שערים ובישולים.
הפרמטר הזה חייב להשתפר משמעותית כדי שהקבוצה תוכלל להתמודד עם קבוצות שמצופפות מאחורה, ויהיו הרבה כאלה העונה.
מעלים פה דברים יפים, יפה שהדיון הזה מתפתח לכאלה ניתוחים!(כל הכבוד חברה)ForeverRed כתב:
מסכים עם הדברים, אבל אוסיף:
1. במשחקי האימון שראינו עד כה, בוזגלו נשאר בקו ולא בא מספיק לעזור בהנעת הכדור.
2. נגעת פה בנושא מאוד חשוב שמשום מה אף אחד לא מתייחס אליו - עמדת המגנים. הכי קל להאשים את שחקני הקישור
וההתקפה בסטטיות של הקבוצה, אבל בכדורגל המודרני החשיבות של המגנים להתקפה היא לא פחות גדולה. אביתר ואופיר
כמעט ולא תורמים מבחינה התקפית (אופיר לפחות מנסה), ואני ממש לא מדבר רק על שערים ובישולים.
הפרמטר הזה חייב להשתפר משמעותית כדי שהקבוצה תוכלל להתמודד עם קבוצות שמצופפות מאחורה, ויהיו הרבה כאלה העונה.
ולפוראבררד, אתה צודק פה לחלוטין
בוזגלו לא סתם שחקן כנף רגיל, הוא בורג מרכזי אצלנו(להבדיל מנאסר) וגם פליימיקר משני עם דגאני,
אופיר התחיל לעלות כל התקפה לא משנה מה, הוא לא עושה את זה בחוכמה ומשאיר הרבה חורים-הוא צריך לעלות, אבל צריך לדעת מתי ואיך
אילוז לא עולה בכלל, וצריך לעבוד איתו על זה(אם לא יעשה עקיפה שיתנו לביטון עם כושר יותר טוב)
- dardasmiley
ההבדל בין אילוז לאופיר מלבד היכולת הוא שבצד של אופיר יש שחקן שמאוד עוזר בהגנה ומאוד מבין אותו, נאסר. בצד של אילוז אין שחקן שעוזר בהגנה ולכן הוא מרשה לעצמו לעלות הרבה פחות. שלא נדבר על זה שמגובר פה בהנחיות של מאמן.
כמובן שבכל קבוצה בריאה יש מגן עם אורנטציות יותר הגנתיות מהאחרdardasmiley כתב:ההבדל בין אילוז לאופיר מלבד היכולת הוא שבצד של אופיר יש שחקן שמאוד עוזר בהגנה ומאוד מבין אותו, נאסר. בצד של אילוז אין שחקן שעוזר בהגנה ולכן הוא מרשה לעצמו לעלות הרבה פחות. שלא נדבר על זה שמגובר פה בהנחיות של מאמן.
אבל בכל זאת.... הכל במינון לקבוצה ששואפת וצריכה לשלוט במגרש
עקיפות של מגנים וחלוץ שיורד לקבל את הכדור זה ה"א.ב" של קבוצת צמרת..
- ForeverRed
בעונה שעברה אותו נאסר שיחק בצד ימין עם אילוז, ועדיין לא ראיתי אותו תומך מספיק בהתקפה.dardasmiley כתב:ההבדל בין אילוז לאופיר מלבד היכולת הוא שבצד של אופיר יש שחקן שמאוד עוזר בהגנה ומאוד מבין אותו, נאסר. בצד של אילוז אין שחקן שעוזר בהגנה ולכן הוא מרשה לעצמו לעלות הרבה פחות. שלא נדבר על זה שמגובר פה בהנחיות של מאמן.
כמובן שיש פה גם הוראות של מאמן, הנושא הזה טעון שיפור גם מצידו לא פחות מהשחקנים.
- דר אדום בנשמה
- Title: הפועל אימפריה!
Re: דיון ההרכבים והטקטיקות :: הפינה והניתוח שלכם!
לדעתי מה שעזר לצד ימין של ההגנה זה הכניסה של גל אראל במחצית השנייה מול אשדוד, ברגע שגל אראל נכנס הוא עזר לאגף ימין ונתן לבוזגלו את האור הירוק להמשיך לתקוף...
בקיצור אראל צריך לפתוח יחד עם דג'אני או עם כל מי שאמור לפתוח איתו בקישור האחורי.
ההרכב צריך להיות כזה לדעתי האישית (במערך של 4-3-3):
אג'ידה
אילוז, סוארס, פאיוביץ', דוידזאדה
גל אראל, דג'אני/ז'ינו
קשר חדש זר
בוזגלו+תומר סוויסה
ברדה
במערך של 4-4-2:
אג'ידה
בוזגלו, אראל, זר חדש, נסאר/פלצ'וק
ברדה גבא/סוויסה
בקיצור אראל צריך לפתוח יחד עם דג'אני או עם כל מי שאמור לפתוח איתו בקישור האחורי.
אג'ידה
גל אראל, דג'אני/ז'ינו
קשר חדש זר
בוזגלו+תומר סוויסה
ברדה
במערך של 4-4-2:
אג'ידה
ברדה גבא/סוויסה
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!
סויסה וגבאי לא כנפים, הם לא היו והם לא היו שחקני כנףדר אדום בנשמה כתב:לדעתי מה שעזר לצד ימין של ההגנה זה הכניסה של גל אראל במחצית השנייה מול אשדוד, ברגע שגל אראל נכנס הוא עזר לאגף ימין ונתן לבוזגלו את האור הירוק להמשיך לתקוף...
אג'ידה
גל אראל, דג'אני/ז'ינו
קשר חדש זר
בוזגלו+תומר סוויסה
ברדה
במערך של 4-4-2:
אג'ידה
ברדה גבא/סוויסה
זה שסויסה אוהב לקבל את הכדור על סף הרחבה ולתת בעיטה יעני מסובבת(לא עבד לו בכלל אגב) לא אומר שהוא שחקן כנף-הוא חלוץ
בהרכב של ה4-4-2, למה הבאת את דג'אני תסביר לי? דג'אני אמור לנהל את המשחק מאחור ולשמש כקשר אחורי מרכזי,אראל וז'ינו(שאם ישחק אז המגן בצד שלו יעלה פחות)
בחיים אלישע לא יוכל לשחק 4-4-2
בשביל זה צריכים שחקני קו שאחראים מאוד הגנתית-אין
בשביל זה צריך 2 קשרים אמצע שמספקים מספרי כיבושים ובישולים-אין
ובשביל זה צריך 2 מגינים ושני בלמים טובים-אין.
אז אתה אומר שבשביל לשחק ב4-4-2, אנחנו נצטרך להחליף את כל הקבוצה?sumsum כתב:בחיים אלישע לא יוכל לשחק 4-4-2

נו באמת נאסר זה השחקן קו הכי האחראי מבחינה הגנתית שהיה לנו, בוזגלו יותר התקפי אבל אפשר לעבוד על זה מה גם זה מתאזן
דוידזאדה לא מגן טוב? אילוז טוב מחצי מהמגנים של קבוצות ליגת העל, למרות כל הירידות עליו
בלמים פאיוביץ וסוארס(או מרקוביץ שיותר עדיף מבחינתי) אין מה לעשות, בשביל להבקיע צריך לתקוף
ולגבי זה שצריך 2 קשרי אמצע שמספקים כיבושים ובישולים, אתה יותר מטועה, צריך קשר כזה בשביל לשחק מערך עם 3 קשרים, לא עם 2
כי רוב הגולים באים מ4 שחקנים(2 חלוצים 2 כנף) וכאשר אתה משחק עם חלוץ אחד, חמש קשרים אמורים להשלים לו את השערים והבישולים
מה גם אלישע רץ עם המערך הזה בחיפה ובמקומות אחרים-מערך יותר ממוכר אצלו
חבר, אתה כנראה לא היית פה בשנים האחרונות
לשחק 4-4-2 בקווים ישרים צריכים שחקנים שעובדים על המגרש.
1. נאסר עובד רק עם הכדור, בחיים לא רץ לשטח, בחיים לא עושה יותר מאשר 'קולות' של הגנה? לא פלא שהמוניטין של אופיר הוא של שחקן הגנה בינוני, כי הוא לבד!!
2. אביתר אילוז, שחקן מעניין, המעניין שבו שמגן הוא בטוח לא, כך שיכולות ההגנה שלו באמת לא טובות, והשילוב שלו עם שחקן קו כמו בוזגלו (שאתה רוצה לחנך הא? ללמד כדורגל מה? לעשות הגנה? פשש) לא יקרה חבר.
-לכן אם היית קורא מה שכתבתי ומבין מה שכתבתי ומנתח את המצב (לא לחינם כל הגולים שקיבלנו בעונה הקודמת לא היו דווקא מהאמצע...אלא מהמגינים שלנו. ברגע שהיריב יוצר יתרון מספרי באגף (כי נאסר ובוזגלו לא באים לעזור או לא באמת מחוייבים למשחק ההגנה ) הבלם חייב לצאת לעזרה ואז נוצר חסרון מספרי במרכז ההגנה וכדור מדוייק שיגיע למרכז ההגנה ייגמר ברשת.
שולח אותך למשחק בין מכבי חיפה בוסרמיל (אחד ממשחקיו האחרונים של רובן עטר) ותראה את המהלך הזה שהיה משחק אחר משחק בקבוצה שלנו ותבין.
עכשיו בוא ננתח את המספרים, טענת שכל הגולים צרכים להגיע מ4 שחקנים, יפה...בוא נדבר מספרים: ברדה 10 שערים (סביר לא?) נאסר 4 (זה הממוצע שלו) דובב 8 (הוא כובש רק בסוף העונה בד"כ?) בוזגלו 8, לכמה הגעת? 30 שערים? זה מתכון לפליאוף תחתון.
וזה בהנחה שכולם משחקים כל העונה את רוב הדקות...משמע תקבל מפלצ'וק וסוויסה עוד 7 שערים (בדקות שיקבלו) משמע, ללא מספרים משמעותיים משחקני מרכז השדה, אין קפיצת מדרגה ודג'אני ואראל לא הסגנון הזה.
הכל סיפור של דקות והספק, וב4-4-2 היכולות שלנו הן הגנתיות והן התקפיות לא מספיק 'גדולות'
לשחק 4-4-2 בקווים ישרים צריכים שחקנים שעובדים על המגרש.
1. נאסר עובד רק עם הכדור, בחיים לא רץ לשטח, בחיים לא עושה יותר מאשר 'קולות' של הגנה? לא פלא שהמוניטין של אופיר הוא של שחקן הגנה בינוני, כי הוא לבד!!
2. אביתר אילוז, שחקן מעניין, המעניין שבו שמגן הוא בטוח לא, כך שיכולות ההגנה שלו באמת לא טובות, והשילוב שלו עם שחקן קו כמו בוזגלו (שאתה רוצה לחנך הא? ללמד כדורגל מה? לעשות הגנה? פשש) לא יקרה חבר.
-לכן אם היית קורא מה שכתבתי ומבין מה שכתבתי ומנתח את המצב (לא לחינם כל הגולים שקיבלנו בעונה הקודמת לא היו דווקא מהאמצע...אלא מהמגינים שלנו. ברגע שהיריב יוצר יתרון מספרי באגף (כי נאסר ובוזגלו לא באים לעזור או לא באמת מחוייבים למשחק ההגנה ) הבלם חייב לצאת לעזרה ואז נוצר חסרון מספרי במרכז ההגנה וכדור מדוייק שיגיע למרכז ההגנה ייגמר ברשת.
שולח אותך למשחק בין מכבי חיפה בוסרמיל (אחד ממשחקיו האחרונים של רובן עטר) ותראה את המהלך הזה שהיה משחק אחר משחק בקבוצה שלנו ותבין.
עכשיו בוא ננתח את המספרים, טענת שכל הגולים צרכים להגיע מ4 שחקנים, יפה...בוא נדבר מספרים: ברדה 10 שערים (סביר לא?) נאסר 4 (זה הממוצע שלו) דובב 8 (הוא כובש רק בסוף העונה בד"כ?) בוזגלו 8, לכמה הגעת? 30 שערים? זה מתכון לפליאוף תחתון.
וזה בהנחה שכולם משחקים כל העונה את רוב הדקות...משמע תקבל מפלצ'וק וסוויסה עוד 7 שערים (בדקות שיקבלו) משמע, ללא מספרים משמעותיים משחקני מרכז השדה, אין קפיצת מדרגה ודג'אני ואראל לא הסגנון הזה.
הכל סיפור של דקות והספק, וב4-4-2 היכולות שלנו הן הגנתיות והן התקפיות לא מספיק 'גדולות'
- דר אדום בנשמה
- Title: הפועל אימפריה!
דג'אני בנתיים לא מרשים, אם הוא ישחק וירשים באימונים אז הוא יפתח ולא הזר שרוצים להביא...shovalb9 כתב: סויסה וגבאי לא כנפים, הם לא היו והם לא היו שחקני כנף
זה שסויסה אוהב לקבל את הכדור על סף הרחבה ולתת בעיטה יעני מסובבת(לא עבד לו בכלל אגב) לא אומר שהוא שחקן כנף-הוא חלוץ
בהרכב של ה4-4-2, למה הבאת את דג'אני תסביר לי? דג'אני אמור לנהל את המשחק מאחור ולשמש כקשר אחורי מרכזי,אראל וז'ינו(שאם ישחק אז המגן בצד שלו יעלה פחות)
ולא הצבתי את גבאי בעמדת קיצוני, ב4-3-3 כמו של ברצלונה מכבי תל אביב וקריית שמונה אין שחקני קו, יש שני קשרים אחוריים ואחד קדמי יותר ששולטים במרכז השדה, ועוד 3 שחקני התקפה.
סוויסה הוא שחקן שמתאים למערך שכזה, כי הוא לא שחקן קו מובהק, הוא לא חלוץ מובהק והוא לא חלוץ שני מובהק, בוזגלו מתאים כי הוא יכול לשחק בכמה עמדות בהתקפה, וברדה, טובה ברדה...
זה המערך שרוב הקבוצות משחקות בו ובצדק, אם יצליחו להביא קשר זר מספיקאיכותי יהיה אפשר לשחק במערך הזה, אם לא, אז טוב נו 4-4-2 יהיה המערך היחידי שהקבוצה תשחק בו...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!
איך תשחק 4-4-2? האגפים שלך מחוררים!!
נגד אשדוד שאינה מאריות הליגה הם פשוט פוררו את האגף של אילוז והגיע פעם אחר פעם ל1 על 1 מול השוער!
בלי מהירות בכנפיים (נאסר לא שחקן מהיר) אין לך התקפה יעילה ב4-4-2 אתה תתנפץ בדריבל מטומטם על ההגנה פעם אחר פעם!
בלי מחוייבות הגנתית של שחקני האגף, שחקן קישור אחורי בצד מסויים לא יספיק...וגם הם בלשון המעטה לא מהירים.
4-5-1/4-3-3 הם השיטות היחידות שניתן לשחק, זה שאלישע אובססיבי על ה4-4-2 זה לא אומר שהוא יצליח איתו.
נגד אשדוד שאינה מאריות הליגה הם פשוט פוררו את האגף של אילוז והגיע פעם אחר פעם ל1 על 1 מול השוער!
בלי מהירות בכנפיים (נאסר לא שחקן מהיר) אין לך התקפה יעילה ב4-4-2 אתה תתנפץ בדריבל מטומטם על ההגנה פעם אחר פעם!
בלי מחוייבות הגנתית של שחקני האגף, שחקן קישור אחורי בצד מסויים לא יספיק...וגם הם בלשון המעטה לא מהירים.
4-5-1/4-3-3 הם השיטות היחידות שניתן לשחק, זה שאלישע אובססיבי על ה4-4-2 זה לא אומר שהוא יצליח איתו.