אלישע לוי - זו שעת המבחן שלך ורק שלך !
Re: אלישע לוי - זו שעת המבחן שלך ורק שלך !
להלן מדינות שהמצב הכלכלי קריטי
ספרד
פורטוגל
יוון
מ3 המדינות הללו אין צוות אחד שיסכים לבוא לאמן בישראל תמורת נגיד…150 אלף יורו לעונה (לשם השוואה העלות שכר של אלישע היא בערך 400 אלף דולר לעונה) בעוד מדובר בסכומים נטו שהרי על זרים אין מיסוי. אז ב400 אלף דולר לא יימצא הצוות הזר? באמת?
ספרד
פורטוגל
יוון
מ3 המדינות הללו אין צוות אחד שיסכים לבוא לאמן בישראל תמורת נגיד…150 אלף יורו לעונה (לשם השוואה העלות שכר של אלישע היא בערך 400 אלף דולר לעונה) בעוד מדובר בסכומים נטו שהרי על זרים אין מיסוי. אז ב400 אלף דולר לא יימצא הצוות הזר? באמת?
אלישע תמיד טענתי שאתה צריך לצאת לחו"ל כדי לקבל כמה תובנות על אימון ממאמנים בכירים אולי זה ישנה לך את התפיסה
1.לימוד בלתי פוסק
2.חדשנות
3.אהבה
אלישע תלמד תמיד יש לאן לשאוף!
https://www.calcalist.co.il/sport/artic ... 90,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;
1.לימוד בלתי פוסק
2.חדשנות
3.אהבה
https://www.calcalist.co.il/sport/artic ... 90,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;

- dardasmiley
תכלס, אחת הכתבות היותר טוב שיצא לי לקרוא בתקשורת הספורט הישראלית לאחרונה.LaRed כתב:אלישע תמיד טענתי שאתה צריך לצאת לחו"ל כדי לקבל כמה תובנות על אימון ממאמנים בכירים אולי זה ישנה לך את התפיסה
1.לימוד בלתי פוסק
2.חדשנות
3.אהבה
שאני רואה פה את הדיון הזה אני שואל את עצמי "האם אנחנו סדרך לירידת ליגה"? האם המאמן שלנו הוא איזשהו בחור שמצאו בתל שבע ואמרו לו "אולי תבוא לאמן אין לנו מי",עכשיו זה כבר לא עניין של מתאים או לא,הדיון הזה משקף את כל מה שרקוב בתרבות האוהדים הישראלית,חוסר סבלנות,זלזול,התחושה שאנחנו יודעים יותר מכולם,שגורר אחריו את כל היציע ולאחר מכן את כל האיצטדיון לקריאות "תתפטר" "תתפטר".
וכי מה עשה רע אלישע? לו מישהו היה אומר לנו,לכולנו,כולל המזלזלים הכי גדולים פה,שנגמור מקום שני לפני הפלייאוף,שנגיע לחצי גמר גביע המדינה וכל זה שאולי ב4 משחקים היה לנו הרכב מלא,האם הייתם מאמינים??
כל כך קל לזלזל,לא לפרגן ולחשוב שיודעים הכל.
כמה אפשר להיות צבועים ולהגיד "באמת עושים עונה גדולה אבל... הוא לא טקטיקן,ואין לו מושג ובגדול הוא לא יודע".
והמילה הזאת ששגורה בפיכם כל היום טקטיקה,טקטיקה,כאילו כולם כאן בוגרי בית ספר למאמנים ע"ש פפ גרדיולה.
אני רק אפנה אתכם לכתבה בNRG על היום שבו החליט האשפה מהאולמות להיפרד מהמאמן המצליח ביותר שהיה כאן עד אלישע ושעד לא מזמן כולכם כיבדתם אותו במחיאות כפיים,בגלל שהוא לא טקטי.
ואני אזכיר לכם שמי שהחליף אותו היה מלך הטקטיקה דאז,ובמחזור ה8 או ה9 או ה10 אני כבר לא זוכר,משחק בית נגד הפועל ת"א של קשטן שהייתה אז יריבתנו בצמרת ו0:0 טקטי ומשעמם שבו הקהל סימן את גוטמן כבונקריסט.
אז תעשו טובה ולפחות תכבדו את הבן אדם ומה שהוא עושה ותדאגו לעשות מה שאנחנו הכי טובים בו וזה לעודד..
וכי מה עשה רע אלישע? לו מישהו היה אומר לנו,לכולנו,כולל המזלזלים הכי גדולים פה,שנגמור מקום שני לפני הפלייאוף,שנגיע לחצי גמר גביע המדינה וכל זה שאולי ב4 משחקים היה לנו הרכב מלא,האם הייתם מאמינים??
כמה אפשר להיות צבועים ולהגיד "באמת עושים עונה גדולה אבל... הוא לא טקטיקן,ואין לו מושג ובגדול הוא לא יודע".
והמילה הזאת ששגורה בפיכם כל היום טקטיקה,טקטיקה,כאילו כולם כאן בוגרי בית ספר למאמנים ע"ש פפ גרדיולה.
אני רק אפנה אתכם לכתבה בNRG על היום שבו החליט האשפה מהאולמות להיפרד מהמאמן המצליח ביותר שהיה כאן עד אלישע ושעד לא מזמן כולכם כיבדתם אותו במחיאות כפיים,בגלל שהוא לא טקטי.
ואני אזכיר לכם שמי שהחליף אותו היה מלך הטקטיקה דאז,ובמחזור ה8 או ה9 או ה10 אני כבר לא זוכר,משחק בית נגד הפועל ת"א של קשטן שהייתה אז יריבתנו בצמרת ו0:0 טקטי ומשעמם שבו הקהל סימן את גוטמן כבונקריסט.
אז תעשו טובה ולפחות תכבדו את הבן אדם ומה שהוא עושה ותדאגו לעשות מה שאנחנו הכי טובים בו וזה לעודד..
אדום זקן...מילים כדורבנות
+1000000000000000000!!אדום זקן כתב:שאני רואה פה את הדיון הזה אני שואל את עצמי "האם אנחנו סדרך לירידת ליגה"? האם המאמן שלנו הוא איזשהו בחור שמצאו בתל שבע ואמרו לו "אולי תבוא לאמן אין לנו מי",עכשיו זה כבר לא עניין של מתאים או לא,הדיון הזה משקף את כל מה שרקוב בתרבות האוהדים הישראלית,חוסר סבלנות,זלזול,התחושה שאנחנו יודעים יותר מכולם,שגורר אחריו את כל היציע ולאחר מכן את כל האיצטדיון לקריאות "תתפטר" "תתפטר".
אדום זקן יקר, אני מאוד אוהב לקרוא את דבריך ובמירב המקרים הם מאוד הגיוניים, שכלתניים ועמוקיםאדום זקן כתב:שאני רואה פה את הדיון הזה אני שואל את עצמי "האם אנחנו סדרך לירידת ליגה"? האם המאמן שלנו הוא איזשהו בחור שמצאו בתל שבע ואמרו לו "אולי תבוא לאמן אין לנו מי",עכשיו זה כבר לא עניין של מתאים או לא,הדיון הזה משקף את כל מה שרקוב בתרבות האוהדים הישראלית,חוסר סבלנות,זלזול,התחושה שאנחנו יודעים יותר מכולם,שגורר אחריו את כל היציע ולאחר מכן את כל האיצטדיון לקריאות "תתפטר" "תתפטר".
הפעם נראה ששכחת שהמאמן הזה עם סגל לכל הדיעות סביר כמעט הוריד אותנו ליגה (כמעט אבדתי הכרה במשחק הזה,לעמוד לא יכולתי, אני בטוח שגם אתה-מי אחראי לזה? אני? אלונה?), עם תקציב של 27 מליון שקלים.
סתם נקודה למחשבה….ולא הוא לא מתל שבע, הוא מבית שאן.
ועדיין זה לא אומר שאסור לבקר אותו או לשכוח מהדברים הפחות טובים שיש בקדנציה שלו, כולל גם הדברים החיוביים.
יאללה הפועל!
- dardasmiley
אדום זקן, אף אחד לא לוקח לאלישע את העונה הגדולה שהןא עושה פה. אבל, הביקורת עליו היא נכונה מאוד, תראה לי תכונה אחת אצל שחקן אחד שהתפתחה תחתיו. תראה לי סגנון משחק ייחודי לו. תראה לי השפעת מאמן על הקבוצה. ועוד מלא 'תראה לי' כאלו. אלישע הוא מאמן סבבה ולפעמים הוא גם מצליח להרכיב קבוצות לא רעות בכלל, אבל, הוא כרגע מראה את קצה יכולתו. אם אנחנו רוצים להמשיך להתקדם הלאה בכל עונה אנחנו צריכים להפרד ממנו לשלום יפה בסוף העונה ולהביא מישהו שיכול לשדרג אותנו. או לחילופין, להביא עוזר מאמן במקום שמעון ביטון שידע לתת את האינפוט הטקטי-אימוני שחסר לאלישע.
את האמת, מפחיד אותי לחשוב עליו מאמן אותנו באירופה, הצלקת של רודה מתחילה לפעום לי במצח בכל הכוח.
את האמת, מפחיד אותי לחשוב עליו מאמן אותנו באירופה, הצלקת של רודה מתחילה לפעום לי במצח בכל הכוח.
קודם כל חג שמח וכשר לכולם!
עכשיו לעיניינו,נכון אלישע לא הצליח שנה שעברה וזאת עובדה שאין לי מה להתווכח איתה.
אבל.. מאמן כדורגל וזה מוכח,אם הוא טוב הקבוצה שלו רק הולכת ומשתפרת עם הזמן,צריך זמן,וזאת בדיוק הייתה כוונתי שכתבתי תרבות האוהדים בארץ.
פה בארץ הקודש בוחנים מאמנים עפ"י משחק,בזמן שבכל העולם הנאור,מודדים עפ"י זמן,דרך ולאחר מכן התוצאות,ודוגמאות לא חסר,החל מברנד ג'ונסון בליברפול ועד דייגו סימאונה ויורגן קלופ,שאף אחד מהם לא עשה דברים משמעותיים בעונה הראשונה אלה בנה ובנה והנחיל את שיטתו לאורך זמן.
בביצה שלנו קחו לדוגמא את אריק בנאדו שלקח את מכבי חיפה ועשה איתה חצי עונה מדהימה,כולם קראו לו מאמן העתיד,אבל הבלוף שלו התגלה העונה בעונתו השנייה בקבוצה.
קחו את ניר קלינגר כעוד דוגמא,היה לו פה השנתו הראשונה את חוליית הקישור הכי כישרונית מאז ומעולם,נו ומה הוא עשה כלום ושום דבר,ועונה לאחר מכן כמעט גם ירדנו ליגה,זה מראה על אדם שאינו יודע להפיק לקחים ואין לו באמת יכולות מקצועיות.
עכשיו אלישע,את אלישע אני מוקיר בזכות שתי דברים:
האחד: הוא הפיק לקחים בצורה מעוררת התפעלות משנה שעברה,ואיתו רואים גרף שיפור מתמיד,אל תשכחו שהוא קיבל קבוצה מרוסקת,חסרת ביטחון עצמי,ושחיה אך ורק על העבר שלה,והפך אותה עם הזמן לקבוצה ששוברת מחסומים,מפילה גשרים ומבצעת מהפכים,ועד לא מזמן פשוט מאוד ידעת מה תהיה התוצאה בכל משחק של ב"ש וזה לא משנה אם היא בפיגור או לא,פשוט ידעת שהיא תנצח,ואת זה אי אפשר לקחת ממנו.
אתם כל הזמן מביאים כדוגמא את מכבי ת"א,זו לא דוגמא נכונה,ולמה? גולדהאר שפך המון כסף במכבי עד שראה תוצאות,ואז בנה מערכת מן היסוד,הביא מנהל מקצועי,שהתווה דרך,מינה מאמנים וקבע את תצורת המשחק.
עכשיו מכבי יכולה להרשות לעצמה ליפול עונה שתיים שלוש,וגם אם גולדהאר לא היה מצליח,מכבי מועדון מספיק חזק להמשיך הלאה.
אצלנו כישלון נוסף יכול להביא להתמוטטות,אין לנו את עמוד השידרה של מכבי,ולהביא עכשיו מאמן אחר/צוות אחר זה פשוט לעצור את גרף ההתקדמות ולהתחיל מחדש בלי שום סיבה.
דבר שני,זה היכולת התחברות המדהימה שלו לעיר ולקבוצה,לא היו לנו הרבה כאילו בעבר ומי שכן התחבר גם הצליח,אין מה לעשות,זאת המנטליות ,זאת העיר,זה הכל ביחד.
אני יודע שלא אצליח לשכנע אתכם,אבל מקווה שהבהרתי את דבריי,
שיהיה לנו בהצלחה בחצי גמר.
עכשיו לעיניינו,נכון אלישע לא הצליח שנה שעברה וזאת עובדה שאין לי מה להתווכח איתה.
אבל.. מאמן כדורגל וזה מוכח,אם הוא טוב הקבוצה שלו רק הולכת ומשתפרת עם הזמן,צריך זמן,וזאת בדיוק הייתה כוונתי שכתבתי תרבות האוהדים בארץ.
פה בארץ הקודש בוחנים מאמנים עפ"י משחק,בזמן שבכל העולם הנאור,מודדים עפ"י זמן,דרך ולאחר מכן התוצאות,ודוגמאות לא חסר,החל מברנד ג'ונסון בליברפול ועד דייגו סימאונה ויורגן קלופ,שאף אחד מהם לא עשה דברים משמעותיים בעונה הראשונה אלה בנה ובנה והנחיל את שיטתו לאורך זמן.
בביצה שלנו קחו לדוגמא את אריק בנאדו שלקח את מכבי חיפה ועשה איתה חצי עונה מדהימה,כולם קראו לו מאמן העתיד,אבל הבלוף שלו התגלה העונה בעונתו השנייה בקבוצה.
קחו את ניר קלינגר כעוד דוגמא,היה לו פה השנתו הראשונה את חוליית הקישור הכי כישרונית מאז ומעולם,נו ומה הוא עשה כלום ושום דבר,ועונה לאחר מכן כמעט גם ירדנו ליגה,זה מראה על אדם שאינו יודע להפיק לקחים ואין לו באמת יכולות מקצועיות.
האחד: הוא הפיק לקחים בצורה מעוררת התפעלות משנה שעברה,ואיתו רואים גרף שיפור מתמיד,אל תשכחו שהוא קיבל קבוצה מרוסקת,חסרת ביטחון עצמי,ושחיה אך ורק על העבר שלה,והפך אותה עם הזמן לקבוצה ששוברת מחסומים,מפילה גשרים ומבצעת מהפכים,ועד לא מזמן פשוט מאוד ידעת מה תהיה התוצאה בכל משחק של ב"ש וזה לא משנה אם היא בפיגור או לא,פשוט ידעת שהיא תנצח,ואת זה אי אפשר לקחת ממנו.
אתם כל הזמן מביאים כדוגמא את מכבי ת"א,זו לא דוגמא נכונה,ולמה? גולדהאר שפך המון כסף במכבי עד שראה תוצאות,ואז בנה מערכת מן היסוד,הביא מנהל מקצועי,שהתווה דרך,מינה מאמנים וקבע את תצורת המשחק.
עכשיו מכבי יכולה להרשות לעצמה ליפול עונה שתיים שלוש,וגם אם גולדהאר לא היה מצליח,מכבי מועדון מספיק חזק להמשיך הלאה.
אצלנו כישלון נוסף יכול להביא להתמוטטות,אין לנו את עמוד השידרה של מכבי,ולהביא עכשיו מאמן אחר/צוות אחר זה פשוט לעצור את גרף ההתקדמות ולהתחיל מחדש בלי שום סיבה.
דבר שני,זה היכולת התחברות המדהימה שלו לעיר ולקבוצה,לא היו לנו הרבה כאילו בעבר ומי שכן התחבר גם הצליח,אין מה לעשות,זאת המנטליות ,זאת העיר,זה הכל ביחד.
- דר אדום בנשמה
- Title: הפועל אימפריה!
!!!!אדום זקן כתב:קודם כל חג שמח וכשר לכולם!
אלישע אולי לא טקטיקן גדול אבל לאט לאט הוא יוצר פה קבוצה טובה מאוד, בהתחלה הוא ייצב את ההגנה, אחר כך בנה את חוליית ההתקפה ועונה הבאה הוא יחזק את הקישור האחורי וההתקפי ואנחנו עוד נזכה להרבה רגעים של נחת.
אז שוב אלישע לא הטקטיקן הכי גדול וככל הנראה הוא לא יצליח איתנו באירופה אבל לפניי שמצליחים באירופה צריכים להצליח בליגה והוא המאמן הכי טוב לזה, בעוד שנתיים שאלייה יפרוש הוא יהיה המנג'ר והוא יוכל למנות מאמן תחתיו עד אז תנו צ'אנס לאלישע להמשיך להפוך את הקבוצה שלנו שידעה רק מרורים בשנים האחרונות להיות אחת מקבוצות הצמרת הלגטימיות.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!
אלישע לקח קבוצה חלשה מאוד (באשמתו) משנה שעברה, עשה בה שינויים מינוריים וקיבל מתנה את ברדה ובוזי.
אותה קבוצה בחיזוק של שני שחקנים במקום להיאבק עד מחזור אחרון על הישארות, כמעט מבטיחה את המקום השני עוד לפני הפלייאוף.
אני לא מבין מאיפה החוצפה לבוא בטענות למאמן שעושה פה את העונה הכי גדולה לפחות ב15 שנה האחרונות ועם סגל בינוני לחלוטין.
אלישע לא מאמן ענק, אבל לי אין ספק שאף מאמן אחר העונה לא היה מגיע יותר גבוה ממנו.
הייתי מציע שתתחילו לעסוק בלעודד ולדחוף במקום בלהלין ולהתמרמר, יש קבוצה בינונית השנה עם הישגים גדולים.
ורק אם אלישע ישאר עוד עונה שנה הבאה תהיה קבוצה טובה עוד יותר ובע"ה תעשה הישגים טובים עוד יותר.
חג שמח
אותה קבוצה בחיזוק של שני שחקנים במקום להיאבק עד מחזור אחרון על הישארות, כמעט מבטיחה את המקום השני עוד לפני הפלייאוף.
אני לא מבין מאיפה החוצפה לבוא בטענות למאמן שעושה פה את העונה הכי גדולה לפחות ב15 שנה האחרונות ועם סגל בינוני לחלוטין.
אלישע לא מאמן ענק, אבל לי אין ספק שאף מאמן אחר העונה לא היה מגיע יותר גבוה ממנו.
הייתי מציע שתתחילו לעסוק בלעודד ולדחוף במקום בלהלין ולהתמרמר, יש קבוצה בינונית השנה עם הישגים גדולים.
ורק אם אלישע ישאר עוד עונה שנה הבאה תהיה קבוצה טובה עוד יותר ובע"ה תעשה הישגים טובים עוד יותר.
חג שמח
רק אהבה תנצח...
- dardasmiley
זה בדיוק הענין, שבשבת האחרונה כולם ראו שבלי ברדה ובוזגלו אנחנו אותה קבוצה חלשה של שנה שעברה, אלישע לא שינה כלום.nitsande כתב:אלישע לקח קבוצה חלשה מאוד (באשמתו) משנה שעברה, עשה בה שינויים מינוריים וקיבל מתנה את ברדה ובוזי.
חג שמח