ReDo כתב:
בעונה שעברה הייתי מסכים איתך, בעונה הנוכחית אנחנו משחקים עם 3-4 זרים על הדשא ב80% מהמשחקים.
בכל מקרה, זו אכן דילמה רצינית על איזה עמדה לוותר, אבל זאת גם בדיוק הנקודה שלי. התרגלנו שיש 5 זרים בעמדות אחרות. אני טוען שאם מתישהו בעתיד יהיה פה שוער זר רמה מעל, שיישאלו אותך על מי לוותר כדי להביא מגן זר נניח, אתה תענה את אותה תשובה שענית לי עכשיו.
אח, אני מבין מה שאתה אומר ולא אומר ששוער זר לא יכול לשדרג אותנו.
בפרקטיקה? לא רואה את זה קורה.
למה? כי כמוני כמוך וכשעולה השאלה במקום מי גם לי וגם לך אין תשובות.
ואל תשכח שכרגע יש לנו זרים ב 6 עמדות שדה ואם מביאים שוער זה משאיר לנו רק עוד 4 וזר שישי (לא בטוח שזה ימשיך בעונה הבאה) אז יש לנו פה חתיכת בעיה במיוחד כשההיצע הישראלי שניתן להביא לפה לא באמת נותן מענה לעמדות שכרגע מאויישות בזרים.
RedRock כתב:לא מחסידיו של גורש-
אבל רק מי שחווה ירידת ליגה בגלל מחסור בשוער נורמלי בעונה ארורה יודע כמה משמעות יש לשוער וכמה אמירה כמו ״לוקחים אליפות עם כל שוער״ היא חסרת בסיס ומנותקת מהמציאות.
Redbull כתב:אכלתם את הראש
3 מיליון יורו על ראיקוביץ והוא ספג נגד סלאביה שער של שוער בנוער.
נכון לפעמים הוא מביא הצלות אדירות אבל גם עושה הרבה שטויות.
וזה שוער של 3 מיליון יורו!
בוא נגיד ככה - ראיקוביץ לא עושה שום הבדל באירופה. התוצאות איתו ובלעדיו יהיו אותן תוצאות.
הסיכוי להביא שוער שכן יעשה את הבדל(כמו אניימה בשיאו) שואף ל-0.
אבל בא נגיד שהרבה יותר קל למצוא שוער טוב משחקן שדה טוב. ע"ע קואנקה ופקהארט שהובאו בהרבה כסף ובינתיים לא משדרגים אותנו.
ראייקוביץ זה לא דוגמא. הביאו פרוספקט במטרה לעשות עליו אקזיט בעתיד.
אפשר להביא שוער יציב וטוב בהרבה פחות כסף.
העניין הוא שגם אם נביא שוער טוב מחיימוב, ההבדל ביניהם יורגש במעט מאוד פעמים.
לא חבל שבגלל זה נקטין משמעותית את הסיכוי להביא שחקן שדה זר שיכול לעשות עבורנו את ההבדל לאורך כל העונה?
מי ששאל איך נראה שוער באמת איכותי שגם מביא נקודות כשהוא מונע שערים מטעויות גדולות של שחקני ההגנה שלו (ולא כמו אצלנו שהטעות של שחקן ההגנה מכשירה את הטעות של השוער לאחר מכן) שיראה את המשחק של ראיקוביץ היום מול הפועל חיפה. לא היה חסר הרבה שהיה לוקח גם את הפנדל ומביא לבד למכבי תל אביב את הניצחון.
אז נכון מדובר בשוער שעלה הרבה כסף, אבל אם שואלים איך נראה שוער איכותי ומה הוא יכול להוסיף לנו, תצפו בהופעות כמו ראיקוביץ היום בסמי.
Sir Alex Ferguson כתב:מי ששאל איך נראה שוער באמת איכותי שגם מביא נקודות כשהוא מונע שערים מטעויות גדולות של שחקני ההגנה שלו (ולא כמו אצלנו שהטעות של שחקן ההגנה מכשירה את הטעות של השוער לאחר מכן) שיראה את המשחק של ראיקוביץ היום מול הפועל חיפה. לא היה חסר הרבה שהיה לוקח גם את הפנדל ומביא לבד למכבי תל אביב את הניצחון.
אז נכון מדובר בשוער שעלה הרבה כסף, אבל אם שואלים איך נראה שוער איכותי ומה הוא יכול להוסיף לנו, תצפו בהופעות כמו ראיקוביץ היום בסמי.
חחח משה יא גנב דעת. שום הצלה של ״ואו״ לא הייתה היום. החמצות מביכות של שחקני חיפה שפעם אחר פעם בעטו לאמצע ועשו לו חיים קלים.
אתם רצינים? ברור שחלוץ ברמה איכותית נותן כדור ששום שוער בעולם לא לוקח מהמצבים האלה, אבל ראיקוביץ עשה הכל נכון כדי שאם שחקן ההתקפה ישאיר לו צ׳אנס הוא יוכל לקחת את הכדור. שימו לב לעבודת הרגליים של ראיקוביץ׳, לא נופל מוקדם, לא מהמר, נשאר על הרגליים ועובד חזק עם הרגליים כדי להגדיל את זמן וטווח התגובה שלו. בניגוד למשל לקדוש שבגול של מכבי תל אביב יצא מקו השער וצמצם לעצמו את טווח התגובה.
כששחקן מגיע מולך ממרכז הרחבה בריצה כדי להמשיך להיות רלוונטי כדי להצליח להגיע לכדור שזמן התגובה שלך כל כך קצר אתה צריך לתת עבודת שוערות גדולה וזה מה שראיקוביץ עשה.
אתה מזכיר את איווניר במשחק הראשון של ראיקוביץ'. מתלהב מכלום. הצלות שכל שוער נורמלי לוקח. ואל תשווה לי את הבעיטה החדה של ריקן שהלכה לפינה לבין הבעיטה הגרועה של ממן למרכז השער או ברסקי שממש בעט על ראיקוביץ'.
אגב אותו ראיקוביץ' חטף גול דומה לשל קדוש מול סלביה הפראג, השער השני שלהם. מציע לך להסתכל.