דיון ההרכבים והטקטיקות ::שחקני ב"ש ובין היתר גם רמה"ש

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
אלדר

Re: דיון ההרכבים והטקטיקות :: חולשת הקישור המרכזי..

שליחה על ידי אלדר »

שובל כנראה לא הבנת מה עשה אלישע
הוציא את דגאני והוריד את ברדה להיות פליימקר
כשיש 4 חלוצים
וברדה מאחורה מנהל את המשחק
ובלי שום קשר חלוץ צריך לבוא לקבל את הכדור עם הגב
כי אם לא, היו עפים כדורים מהחצי לתוך הרחבה ולא הינו מבקיעים גם חודש

סמל אישי של משתמש
shovalb9
Title: עמה יעמיק

שליחה על ידי shovalb9 »

אלדר כתב:שובל כנראה לא הבנת מה עשה אלישע
הוציא את דגאני והוריד את ברדה להיות פליימקר
כשיש 4 חלוצים
וברדה מאחורה מנהל את המשחק
ובלי שום קשר חלוץ צריך לבוא לקבל את הכדור עם הגב
כי אם לא, היו עפים כדורים מהחצי לתוך הרחבה ולא הינו מבקיעים גם חודש
הבנתי דווקא, אבל כנראה שלא הבנת אותי ;)

אני דיברתי על הפרק זמן שבו הקבוצה יחד עם הקישור התעוררו אבל לפני הבליץ'.
הבליץ' בא בדקה 70 בערך עם חילופו של דג'אני כשאלישע החליט ללכת על כל הכלים ושיחק 5 שחקני התקפה .
בגלל שהיה רק קשר מרכזי אחד, ברדה הרבה פעמים בא לקבל את הכדור עם הפנים לשער כמעין פליימייקר, כמשלים לדג'אני שיצא (אל תשכחו גם שקוסטה הורחק ונכנס והבה כבלם, אז 5 שחקני התקפה היה לגיטמי).

לפני פלט, ברדה הוא זה שבא לקבל את הכדור עם הגב וחלוץ המטרה הקבוע של באר שבע כל הזמן.
הבעיה עם גבאי שהוא לא תורם בכלום, אין לא איום מהרחבה מהראש, אין לו משחק עם הפנים לשער, הוא לא משתמש במהירות שלו-ה1-1 שלו לוקה בחסר(מתוך 10 פעמים שקיבל את הכדור במשחקי האחרונים, רק נגד בני יהודה יצא לו במזל שעבר את השחקן וסחט עבירה).
אבל הבעיה הכי קשה של גבאי היא שאין לו קילר אינסטינקט, הוא לא יודע לגנוב שערים כמו פלט וברדה. יוצא מצב אז שברדה מקבל את הכדור עם הגב, וגבאי שגם משחק הפנים שלו (בעיטות מרחוק גם הוא לא מדייק) לא טוב, לא עוזר למשחק ההתקפה, ולמעלה מ10 מצבי כיבוש וודאים, גבאי לא עשה מאף אחד מהם שער.
משחק הלחץ שלו לדעתי לא יותר טוב משל פלט או סוויסה.
פלט עדיין לא כשיר ל90 דקות? תן לסוויסה לפתוח, לו לפחות יש תרומה במשחק עם הפנים לשער.

אני חייב לציין שוב שכאשר פלט שיחק, ברדה קיבל המון חופש פעולה ולמרות שברדה עדיין משחק עם הגב לשער, השמירה על פלט הייתה הדוקה כאשר הוא היה החלוץ המרכזי וברדה כשחקן לא פחות מסוכן ממנו, יכול לנצל מצבים כאלו.
" תחזיקו עוד כמה דקות בלקרוא מה רשמתי, זה לא הזמן להישבר......"

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

דג'אני ואראל בסדר גמור לדעתי. הבעיה היא שבינם לבין ההתקפה יש פשוט חור. אני הייתי רוצה לראות את בוזגלו נכנס קצת לאמצע ומקשר בין הקישור האחורי לחלוצים.

סמל אישי של משתמש
Marin

שליחה על ידי Marin »

אם אלישע לא יעשה שינוי בהרכב נגד חיפה צפו למפלה.
חייב עוד קשר לצד דגאני ואראל,ראינו אתמול במחצית הראשונה איך בני יהודה לא נתנו לנו לפתח משחק בזכות מרכז שדה חזק.

אני לא יודע בדיוק מה אני הייתי עושה,אבל אולי הייתי שוקל לעלות את סוארס לקישור ולפתוח עם מרקוביץ ופאיוביץ בהגנה.

בנוגע להתקפה,למרות שדובב לא נראה טוב הוא עושה הרבה עבודה שחורה שסויסה לא יכול לעשות כמו לחץ ועבודת הגנה.

בקיצור אסור נגד חיפה להמשיך עם אותו מערך,אלישע חייב להפתיע את בנאדו,כי למרות שחיפה לא מציגה כדורגל גדול היא קבוצה איכותית שמתישהו תתפוצץ.

סמל אישי של משתמש
oriel kamer

שליחה על ידי oriel kamer »

KaduSimioni כתב:אם אלישע לא יעשה שינוי בהרכב נגד חיפה צפו למפלה.
חייב עוד קשר לצד דגאני ואראל,ראינו אתמול במחצית הראשונה איך בני יהודה לא נתנו לנו לפתח משחק בזכות מרכז שדה חזק.

אני לא יודע בדיוק מה אני הייתי עושה,אבל אולי הייתי שוקל לעלות את סוארס לקישור ולפתוח עם מרקוביץ ופאיוביץ בהגנה.

בנוגע להתקפה,למרות שדובב לא נראה טוב הוא עושה הרבה עבודה שחורה שסויסה לא יכול לעשות כמו לחץ ועבודת הגנה.

בקיצור אסור נגד חיפה להמשיך עם אותו מערך,אלישע חייב להפתיע את בנאדו,כי למרות שחיפה לא מציגה כדורגל גדול היא קבוצה איכותית שמתישהו תתפוצץ.
כן רק שכחת לציין שכדורגל משחקים 11 שחקנים. ואם תעביר את סוארז לקישור ומרקוביץ יפתח ביחד עם פאיוביץ, אתה צריך שדובב יצא. כי אני לא רואה את אלישע מוציא את נאסר/בוזגלו

סמל אישי של משתמש
yossi
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yossi »

בס״ד
שלישייה של סוארז-אראל-דג׳אני עלולה לסרס אותנו התקפית.
הפתרון המתאים הוא להסיט את ברדה עוד טיפה לאחור, בערך כמו המחצית השנייה אתמול, ולנצל את העובדה שיש לנו מגנים שיודעים לתקוף בצורה טובה (ביטון ודודזאדה) כדי לשחרר את שחקני האגף יותר למרכז.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

מול מכבי חיפה לא חייבים לשנות את המערך, צריך לשחק באותו מערך אולי עם שינוי של שחקן או שניים או שלוש, אבל בוודאות מול מכבי תל אביב חייבים לשחק במערך זהיר.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
דניב

שליחה על ידי דניב »

סה"כ כולם ידעו שהולך להיות משחק קשה נגד בני יהודה, היא שיחקה מאוד טקטי ופשוט סגרה אותנו, היו מרחקים גדולים בין שחקני הקישור להתקפה, מה שניטרל את ברדה וגבאי, במקרים כאלה חייבים לבעוט הרבה לכיוון השער, דבר שלא עשינו כל המשחק, ותראו מה בעיטה אחת חוללה לנו במשחק, גל אראל היחיד שניסה לאיים על השער ממרחק סחט כרטיס אדום, מהלך ששינה לגמרי את המשחק, ומצב נייח נוסף מצד לביטון לגליינור פלט שקנה את עולמו עם שער שיויון.

ניצחנו יריבה קשה מאוד בוסרמיל, ומגיע כל המחמאות לקבוצה שהופכת משחק שני ברציפות מפיגור לניצחון מתוק בשלהי סיום המשחק, אלישע שוב פעם תורם כ"כ הרבה עם הניסיון שיש לו במשחקים כאלה, עם חילופים מנצחים שהכניס לא פחות מ-3 חלוצים, הימור והלך על כל הקופה, ויצא ידו בשכרו.
נערך לאחרונה על ידי דניב ב 01 אוקטובר 2013, 14:55, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של משתמש
Marin

שליחה על ידי Marin »

oriel kamer כתב:
כן רק שכחת לציין שכדורגל משחקים 11 שחקנים. ואם תעביר את סוארז לקישור ומרקוביץ יפתח ביחד עם פאיוביץ, אתה צריך שדובב יצא. כי אני לא רואה את אלישע מוציא את נאסר/בוזגלו
ברור,חייב להוציא את נאסר/גבאי/בוזגלו.

להזכירם,גם מכבי תל אביב הגדולה שיחקה עם 3 קשרים באמצע נגד מכבי חיפה וכולם יודעים איך זה נגמר.

סמל אישי של משתמש
oriel kamer

שליחה על ידי oriel kamer »

KaduSimioni כתב:
ברור,חייב להוציא את נאסר/גבאי/בוזגלו.

להזכירם,גם מכבי תל אביב הגדולה שיחקה עם 3 קשרים באמצע נגד מכבי חיפה וכולם יודעים איך זה נגמר.
מסכים איתך ב-100% חייב לעבות את הקישור, ולצאת למתפרצות קטלניות.. ולפי מה שראיתי פלט לא פראייר בספרינטים

סמל אישי של משתמש
דניב

שליחה על ידי דניב »

אמרתי את זה לפני כן, כמה שהסטטיסטיקה לפעמים משקרת, נאסר עד כה בינוני עד חלש, למרות שכבש בשלושת המשחקים האחרונים, מאוד אנמי ולא תורם כלום, הגיע הזמן שפלצ'וק יכנס להרכב, שחקן שבכל הזדמנות מאיים על השער.

סמל אישי של משתמש
sumsum

Re: דיון ההרכבים והטקטיקות :: מה הייתם עושים מול חיפה הפצועה?

שליחה על ידי sumsum »

נסאר בחוץ, ברדה באגף (יעשה גם הגנה ויטריד את הגנת חיפה) לוטם בהרכב ופלצ'וק בשפיץ (גבאי בקושי עומד על הרגליים) אז מול צוצאליץ וקינן? לא נראה לי.

סמל אישי של משתמש
shovalb9

Re: דיון ההרכבים והטקטיקות :: מה הייתם עושים מול חיפה הפצועה?

שליחה על ידי shovalb9 »

sumsum כתב:נסאר בחוץ, ברדה באגף (יעשה גם הגנה ויטריד את הגנת חיפה) לוטם בהרכב ופלצ'וק בשפיץ (גבאי בקושי עומד על הרגליים) אז מול צוצאליץ וקינן? לא נראה לי.
ברדה לא שחקן אגף, ברדה הוא שחקן שבא על ידי ביטוי ברחבה או בטווח 30-25 מטר מחוצה
ברדה זה שחקן שיכול להתגנב ולהתבלט במיוחד אם הוא החלוץ ה2(כלומר עם חלוץ יותר מרכזי כמו פלט) אבל יכול לבוא גם לידי ביטוי אם הוא החלוץ המרכזי(שחקן כל כך טוב ש...) .
למרות זאת, לפלט עדיין אין כושר משחק טוב.
פלצ'וק חלוץ מרכזי? פלצ'וק הוא שחקן אגף (בדר"כ שמאל) או חלוץ 2.
השילוב ברדה-פלצ'וק יכול להיות מעניין ושפלצ'וק יעשה הגנה ושברדה יוביל התקפות יכול לעבוד יותר טוב.

לוטם בהרכב? יכול לעבוד כי חיפה משחקת עם 3 קשרים מרכזיים.

דבר נוסף, מה שיכול לעזור לנו במשחק נגד חיפה הוא הצטרפות המגנים להתקפה.
אם תראו את הגול ה2 שחיפה ספגה בליגה אירופאית,הגול בא מחוסר סגירה של השחקן אגף(אנדלובו) מהסיבה הפשוטה שחיפה בהתקפה משחקת עם 2 חלוצים, קיצוני-עזרא ו3 קשרים מרכזיים, ובהגנה היא עוברת ל4-5-1 כשגם אנדלובו(או מי שיהיה שם) אמור לעשות הגנה.
אם דוידאזדה וביטון שצפוי לפתוח ינצלו זאת, זה יכול להיות נקודה מרכזית במשחק מחר.

סמל אישי של משתמש
shovalb9

Re: דיון ההרכבים והטקטיקות :: הדרך לעצור את מכבי ההרסנית היא....

שליחה על ידי shovalb9 »

הכותרת אומרת הכל
לאלישע יש המון כאבי ראש כרגע והוא חושב על איך יוכל לעצור את מכבי?
כידוע מכבי היא קבוצה מאוד לא צפויה, עם סגל רחב שכרגע משחקת במערך ה3-5-2 ויכולה גם לשחק ב4-3-3.

איך אתם הייתם עוצרים את מכבי?(לי כבר יש איזה רעיון בראש)

סמל אישי של משתמש
שי האדום

Re: דיון ההרכבים והטקטיקות :: הדרך לעצור את מכבי ההרסנית היא....

שליחה על ידי שי האדום »

הייתי מעבה את הקישור ועולה 4-5-1..
לוטם ואראל מאחורה מקדימה באמצע בוזגלו ובצדדים נאסר וגבאי כשברדה בחוד.
לדעתי זה יהיה המפתח לניצחון - לנטרל את האמצע של מכבי כאשר מנסים לחדור את ההגנה מהאגפים ועי מתפרצות.
תמונה

שלח תגובה