אלישע ואלונה, תחשבו בגדול, תחשוב פדרו גלבאן!

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

אלישע ואלונה, תחשבו בגדול, תחשוב פדרו גלבאן!

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

פדרו גלבאן מסיים חוזה בקיץ הקרוב ולכן בני יהודה מחפשים למכור אותו בינואר כדי לא לאבד אותו בקיץ בחינם.
למי ששכח/לא יודע, מדובר בשחקן של 16 שערים ו 9 בישולים בעונה שעברה, 16 שערים ו4 בישולים לפני שנתיים, 12 שערים ו2 בישולים לפני שלוש שנים ו10 שערים ו6 בישולים לפני ארבע שנים.
גלבאן היום נמצא בגיל שבו שחקן מגיע לשיאו (בן 27, באוגוסט יהיה בן 28), כשהעונה יש לו כבר 5 שערים ו2 בישולים כשמי שמכיר אותו יודע שהוא מסוג השחקנים שלוקח להם זמן להיכנס לעונה אבל ברגע שזה קורה הם בלתי ניתנים לעצירה.

אלישע, אין אופציה טובה יותר בינואר, אין זר אחר בישראל (ואולי צריך להגיד שחקן אחר בישראל) שיכול לשדרג אותנו כמו גלבאן.
מדובר בשחקן ששידרג את בני יהודה מקבוצת תחתית לקבוצת פליאוף עליון. תורידו מבני יהודה את ה16 שערים שלו והבישולים שלו מידי עונה והם נמצאים במקום אחר לגמרי.
תוסיפו לבאר שבע עוד 11 שערים ועוד 5-7 בישולים של גלבאן מינואר ועד סוף העונה ואנחנו בפליאוף העליון.

אלונה, יש לך אופציה יוצאת דופן להצהרת כוונות ולשדרוג הקבוצה בחודש ינואר. הזדמנויות מהסוג שיש לנו כאן מתרחשות לעיתים רחוקות מאוד, אל תפספסי אותה.

סמל אישי של משתמש
נדב סגרון

Re: אלישע ואלונה, תחשבו בגדול, תחשוב פדרו גלבאן!

שליחה על ידי נדב סגרון »

משה גם אני חשבתי על זה , אבל השאלה היא על חשבון מי ?
תמונה

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

שאלו את אלכס פרגוסון בקיץ למה הוא החתים את רובין ואן פרסי. יש לך את רוני, וולבק, בארבטוב והרננדז, ארבעה חלוצי טופ קלאס, ואתה מחליט להוציא את הכסף שיש לך דווקא על חלוץ נוסף? אתה יודע מה הוא אמר, שלפעמים בכדורגל אתה מקבל הזדמנות בלתי חוזרת לשדרג את הקבוצה שלך עם שחקן שיוסיף לך משהו מיוחד, שיתן לך משהו שחסר לך, וכשהזדמנות כזאת מגיעה אסור לך לפספס אותה.

במקרה שלך קוראים להזדמנות הזאת פדרו גלבאן.
עזוב רגע את העובדה שאנחנו לא יוניטד (כלומר לנו יש את רק את תומר סוויסה שמספק מספרים השנה מבחינה התקפית. אם זה ישחרר לנו כסף או מקום לגלבאן, לדעתי אפשר לוותר על כל אחד, ואפילו יותר מאחד, משחקני הקישור, כולל ברוכיאן), יש שחקנים ששווה בשבילם לפתוח את הכיס, לשנות שיטה או סגנון משחק, או לשחרר בשבילם שחקנים. פדרו גלבאן הוא בדיוק כזה. פדרו גלבאן הוא בדיוק ההבדל בין עונה במקומות 7-12 לעונה במקומות 3-6.

סמל אישי של משתמש
גיא חניה

שליחה על ידי גיא חניה »

נדב סגרון כתב:משה גם אני חשבתי על זה , אבל השאלה היא על חשבון מי ?
על חשבון נאסר/דיא/פלצ'וק.
גלבאן שחקן אדיר , השאלה אם אלישע ירצה אותו ואם גלבאן ירצה לשחק פה ולא באחת מהתלאביביות/חיפה.

שמעון א
Title: CrazyRed

שליחה על ידי שמעון א »

צריכים קודם כל להתחזק בעמדות יותר חשובות

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

מסכים.
גלבאן זה בהחלט מה שיכול לעשות את ההבדל בין קבוצה אפורה לבין קבוצה טובה שתאבק על כרטיס לאירופה...
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

ולמה שבני יהודה יוותרו עליו לטובתנו?
הם בטח ימכרו אותו לחו"ל...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

משה, אתה בעצמך כתבת בטופיק אחר "שכחתם עם מי יש לנו עסק?"...
יותר ריאלי שניראה פה איזה זר מוזר מליגה נידחת מאשר שחקן מוכח מישראל.
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
שי האדום

שליחה על ידי שי האדום »

יש פה היגיון, כי אני מאמין שדמאיו יפעל בשיטת כל המרבה למחיר, אין פה שום שיקול אחר מלבד כלכלי.
הייתי מצרף אליו את תורג'מן ממכבי חיפה והרי לכם קבוצת התקפה מפחידה, אלונה כאן ועכשיו !!
תמונה

סמל אישי של משתמש
גיא חניה

שליחה על ידי גיא חניה »

8red כתב:משה, אתה בעצמך כתבת בטופיק אחר "שכחתם עם מי יש לנו עסק?"...
יותר ריאלי שניראה פה איזה זר מוזר מליגה נידחת מאשר שחקן מוכח מישראל.
בנתיים הזרים שאלישע הביא מ"ליגות נידחות" (אוסיאקו , ומרקוביץ') הרבה יותר טובים מאשר הזרים המוכחים שהבאנו(אגידה , נג'ובו).

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

גיא חניה כתב: בנתיים הזרים שאלישע הביא מ"ליגות נידחות" (אוסיאקו , ומרקוביץ') הרבה יותר טובים מאשר הזרים המוכחים שהבאנו(אגידה , נג'ובו).
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ויותר טובים מזר שנשאר פה כמה עונות ונחשב לזר הכי טוב ששיחק פה מאז אנדרה קלאדיירה (כמה אני מתגעגע לשחקן כמוהו), סימיוני ואנסופוואה ז"ל ....
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
sumsum

שליחה על ידי sumsum »

חברים, כולכם שוגים, זה שהצליחו בגרושים להביא 2 שחקנים שיצאו טובים הם ללא ספק היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל, מאוד קשה לפגוע בגרושים בזר שישדרג, אם תקח את הקבוצות שנאבקות על התארים הם לא מכוונים בכלל לזרים של 100 אלף דולר, לכן הצפיה שב100 אלף דולר יובאו לפה שחקנים שייקחו אותנו לתארים היא שגיון שלא בטוח שטוב להתמכר אליו
ואולי התמכרו אליו מוקדם מדי.
אין תחליף לשחקנים זרים ברמה שכמובן עולים בהתאם, בטח לקבוצה עם שאיפות.
אם אני מכבי נתניה-בלי קהל בלי שאיפות אולי הסגנון הזה מתאים.
אני מרגיש, חושב, ובטוח שאנחנו קבוצה לתארים ולא יהיה מנוס למי שרוצה להגשים את זה להכניס את היד לכיס ולהביא לפה שחקנים ברמה גבוהה כמו שבפולין רכשו את מליקסון בזמנו כשרצו לקפוץ מדרגה.
לומר לכם שאני אופטימי שזה יקרה? רחוק מאוד מכך, לצערי בב"ש הוכיחו שהמחשבה היא בקטן.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

sumsum כתב:חברים, כולכם שוגים, זה שהצליחו בגרושים להביא 2 שחקנים שיצאו טובים הם ללא ספק היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל, מאוד קשה לפגוע בגרושים בזר שישדרג, אם תקח את הקבוצות שנאבקות על התארים הם לא מכוונים בכלל לזרים של 100 אלף דולר, לכן הצפיה שב100 אלף דולר יובאו לפה שחקנים שייקחו אותנו לתארים היא שגיון שלא בטוח שטוב להתמכר אליו
ואולי התמכרו אליו מוקדם מדי.
אין תחליף לשחקנים זרים ברמה שכמובן עולים בהתאם, בטח לקבוצה עם שאיפות.
אם אני מכבי נתניה-בלי קהל בלי שאיפות אולי הסגנון הזה מתאים.
אני מרגיש, חושב, ובטוח שאנחנו קבוצה לתארים ולא יהיה מנוס למי שרוצה להגשים את זה להכניס את היד לכיס ולהביא לפה שחקנים ברמה גבוהה כמו שבפולין רכשו את מליקסון בזמנו כשרצו לקפוץ מדרגה.
לומר לכם שאני אופטימי שזה יקרה? רחוק מאוד מכך, לצערי בב"ש הוכיחו שהמחשבה היא בקטן.
מצטרף לסומסום.
ואם כבר מדברים, עם כל הכבוד לאוסיאקו ומרקוביץ שהיו פגיעות יחסית לסכום הנמוך שהשקיעו בהם (צריך גם לזכור שהביאו אותם בקיץ כשלא היה לחץ של זמן ומגבלות כמו שיש עכשיו) הם עדין לא באותה לרמה של שחקנים כמו קאקו, חלילוביץ, רוסו או פדרו גלאבן.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
yossi
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yossi »

משה אוחיון כתב: מצטרף לסומסום.
ואם כבר מדברים, עם כל הכבוד לאוסיאקו ומרקוביץ שהיו פגיעות יחסית לסכום הנמוך שהשקיעו בהם (צריך גם לזכור שהביאו אותם בקיץ כשלא היה לחץ של זמן ומגבלות כמו שיש עכשיו) הם עדין לא באותה לרמה של שחקנים כמו קאקו, חלילוביץ, רוסו או פדרו גלאבן.
בס"ד
ואיזה קבוצות כן מביאות זרים ברמה של אלה שהזכרת?
חלפו הימים שזרים עם יכולת גבוהה מגיעים לכאן, גם מכבי ת"א עם מיליוני הדולרים שמזרים גולדהאר והקשרים הענפים של קרויף וגרסיה לא הצליחו להביא זר אחד שהוא רמה מעל הליגה.
זרים זה הרבה עניין של מזל, אתה יכול להביא זרים במיליונים ופתאום בא איזה מנגה אחד ב$50k וגונב את ההצגה.
ואם כבר מנגה, גם הוא וגם שצ'פוביץ' הגיעו כצעירים בהשאלה מפרטיזן בלגראד, השוק הסרבי הוא שוק ששווה לעשות עליו סקאוטינג רציני.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

yossi כתב: בס"ד
ואיזה קבוצות כן מביאות זרים ברמה של אלה שהזכרת?
חלפו הימים שזרים עם יכולת גבוהה מגיעים לכאן, גם מכבי ת"א עם מיליוני הדולרים שמזרים גולדהאר והקשרים הענפים של קרויף וגרסיה לא הצליחו להביא זר אחד שהוא רמה מעל הליגה.
זרים זה הרבה עניין של מזל, אתה יכול להביא זרים במיליונים ופתאום בא איזה מנגה אחד ב$50k וגונב את ההצגה.
ואם כבר מנגה, גם הוא וגם שצ'פוביץ' הגיעו כצעירים בהשאלה מפרטיזן בלגראד, השוק הסרבי הוא שוק ששווה לעשות עליו סקאוטינג רציני.
1. הזר היחידי בתקופה של אלונה שנשאר כאן יותר מעונה אחת (העונה הנוכחית היא השלישית שלו) הוא סוארס שעלה לנו לא מעט כסף בזמנו.
2. על כל אוסיאקו או מרקוביץ בתקופה של אלונה יש עשרים כמו אדמו ובנגורה.
3. ושוב אני אומר, להחתים זר בקיץ, כשיש לך זמן לבחון אותו לעומק, אולי אפילו להביא אותו למחנה האימונים כמו שהיה עם אוסיאקו, כשאתה לא בלחץ של זמן, כשהמבחר של השחקנים הוא גדול, זה לא אותו הדבר כמו להביא זר בינואר.
מכיוון שבהנהלה מחפשים זר שלא צריך לשלם על הכרטיס שלו ושהחוזה שלו נמוך האופציות בשוק הם מעטות. כמה שחקנים חופשים איכותים אתה מכיר שמסתובבים בינואר? מי שנותן עונה טובה לא מקבל שחרור מהקבוצה שלו בינואר, בטח לא בחינם ובטח לא בשכר שאנחנו מוכנים לשלם. מה שמשאיר אותנו עם זרים מליגות נידחות (כמו קיסו ובוגוביץ' שנחתו כאן בינואר בשנה שעברה), שחקנים שלא מקבלים דקות או כאלה שעברו פציעה קשה.
להביא עכשיו עוד אוסיאקו או מרקוביץ יהיה קשה מאוד בטח אם נמשיך להתעקש על שחקנים זולים.
4. גם כשמשקיעים סכומים גדולים לא קל למצוא שחקן כמו גלבאן שכבר שנתיים כובש 16 שערים בעונה. אבל הסיכוי למצוא אחד כזה כשאתה מוכן לשלם כסף עבור הכרטיס ועבור חוזה לא זול הוא גדול יותר.

לפעמים בכדורגל יש הזדמנויות שמגיעות פעם בכמה שנים, שחקנים שבשבילם שווה למצוא את המימון הנוסף או המקום הנוסף בסגל, פדרו גלבאן הוא בדיוק כזה, מקווה שאלונה ואלישע מבינים את זה.

שלח תגובה