אז איבדנו את פדרו גלבאן מה הלחץ?
- דר אדום בנשמה
- Title: הפועל אימפריה!
אז איבדנו את פדרו גלבאן מה הלחץ?
עד כה כל השחקנים שהביאו הקיץ נראים טוב חוץ מבוזגלו שצריך להסיר חלודה בגלל הפציעה, אז תנשמו עמוק תרגעו ותנו לאלישע להביא את השחקן הכי טוב אני בטוח שכמו שאר הרכש שהביאו הקיץ הזר הבא שיביאו יהיה שחקן טוב בדיוק כמו גלבאן או יותר...
זה לא ינואר שכל השחקנים הטובים כבר תפוסים, אפשר להביא שחקן מוכח וטוב ואני בטוח שגם יביאו, אז תרגעו, תנו לאלישעו לקבוצה לעבוד ויהיה בסדר.
אם מרכז הקישור שלנו יהיה אגרסיבי כמו במחצית השנייה במשחק האימון, ומשחק ההתקפה יהיה יותר יעיל (בנוסף לעוד זר בקישור) אני בטוח שנעשה עונה יפה.
ובקשרל אילוז, אם הוא יציג את היכולת מעונה שעברה אני לא רואה סיבה לא להשאיר אותו ולהביא עוד שחקן לסגל בדמותו של דור מלול אם כל הכבוד לדור מלול...
זה לא ינואר שכל השחקנים הטובים כבר תפוסים, אפשר להביא שחקן מוכח וטוב ואני בטוח שגם יביאו, אז תרגעו, תנו לאלישעו לקבוצה לעבוד ויהיה בסדר.
אם מרכז הקישור שלנו יהיה אגרסיבי כמו במחצית השנייה במשחק האימון, ומשחק ההתקפה יהיה יותר יעיל (בנוסף לעוד זר בקישור) אני בטוח שנעשה עונה יפה.
ובקשרל אילוז, אם הוא יציג את היכולת מעונה שעברה אני לא רואה סיבה לא להשאיר אותו ולהביא עוד שחקן לסגל בדמותו של דור מלול אם כל הכבוד לדור מלול...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!
Re: אז איבדנו את פדרו גלבאן מה הלחץ?
לדעתי מה שצריך לעשות זה להעביר את אילוז לקישור. שיהיה ברוטציה שם. מגן הוא לא - נקודה.
להביא את דור מלול ( חלום ) לעמדת המגן הימני ושבן ביטון יהיה מחליף שלו.
בלי שום קשר צריך להביא את דני פרדה/אלרואי כהן - אנחנו צריכים שחקן לצד בוזגלו שיידע לקחת כדור, שיהיה טכני ומהיר!
להביא את דור מלול ( חלום ) לעמדת המגן הימני ושבן ביטון יהיה מחליף שלו.
בלי שום קשר צריך להביא את דני פרדה/אלרואי כהן - אנחנו צריכים שחקן לצד בוזגלו שיידע לקחת כדור, שיהיה טכני ומהיר!
לא איבדנו, הוא מלכתחילה לא היה שלנו.
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
מה הלחץ?
אולי כי מדובר בסוג השחקן שבדיוק חסר לנו?
אולי כי מדובר בשחקן שמעמיד מספרים קבועים ודי נדירים בליגה שלנו?
אולי כי מדובר בזר שכבר שיחק בישראל ולא צריך זמן התאקלמות למדינה?
אולי כי מדובר בזר שבינואר בני יהודה ביקשו עליו 250 אלף יורו?
אולי כי מדובר בשחקן שעושה את ההבדל בין פליאוף תחתון לפליאוף עליון?
ולסיום, בואו ניתן למספרים לדבר (לקח לי זמן לעקל אותם, בכל זאת אנחנו לא רגילים למספרים כאלה, אנחנו רגילים למספרים של נאסר, גבאי ושאר הבינונים אצלנו):
12 שערים ו5 בישולים בשנה שעברה,
16 שערים ו 9 בישולים לפני שנתיים,
16 שערים ו4 בישולים לפני שלוש שנים,
12 שערים ו2 בישולים לפני ארבע שנים,
ו 10 שערים ו6 בישולים לפני חמש שנים.
הפספוס הכי גדול שלנו בשנים האחרונות.
ולסיום, בואו ניתן למספרים לדבר (לקח לי זמן לעקל אותם, בכל זאת אנחנו לא רגילים למספרים כאלה, אנחנו רגילים למספרים של נאסר, גבאי ושאר הבינונים אצלנו):
- ForeverRed
לא בדיוק מסכים.Sir Alex Ferguson כתב:מה הלחץ?
אין עוררין לגבי יכולתו של השחקן, גם לא לגבי העובדה שכאשר נוצרת הזדמנות מהסוג הזה צריך לנסות לנצל אותה.
אבל.. לא נכון להגיד שזה בדיוק השחקן שאנחנו צריכים. בנוסף, כמי שעקב, העונה האחרונה הייתה הפחות טובה שלו מאז
הגיע לישראל ו-80% מהמספרים שלו הגיעו מפנדלים ובעיטות חופשיות. יש הרגשה שהבחור מיצה את עצמו בישראל.
הגעה שלו לבאר שבע יכלה לדעתי להצליח בגדול, אבל באותה מידה לפורר את הקבוצה. גלבאן שחקן שמתאים לקבוצות קטנות,
שם הכל עובר דרכו. ביום טוב הקבוצות שלו טובות וביום רע זוועה. לא בטוח שזה היה מסתדר בקבוצה שבה משחקים שחקנים
כמו ברדה ובוזגלו, שדורשים לא פחות את הכדור ורוצים שהמשחק יעבור דרכם.
בנימה יותר אישית, התאכזבתי מאוד שלא הגיע, אני מאוכזב גם עכשיו. אבל אני יכול להגיד שמלכתחילה ממש לא הייתי שקט עם ההחתמה הזאת.
הקבוצה ניסתה, הגישה הצעה, הוא בחר במכבי פ"ת. לא יודע כמה הפאן המקצועי עמד לנגד עיניו, ואם זה המצב, אז אולי עדיף בלעדיו.
- Sir Alex Ferguson
בעונה הפחות טובה שלו בישראל הוא נתן מספרים (שער מבעיטה חופשית שווה לפעמים יותר משער שדה שאתה כובש 5 מטר מהשער מול שער ריק) שהשחקנים שלנו רק יכולים לחלום עליהם. אולי אם נחבר 4 עונות של נאסר נקבל עונה אחת של גלבאן.
שורה תחתונה, גלבאן הוא שחקן שגדול על הליגה שלנו בכמה דרגות. הוא לא קיבל את השבחים שהוא אמור לקבל בגלל שהוא שיחק בבני יהודה ולא בהפועל/מכבי ת"א אבל המספרים שלו מדברים בעד עצמם. 16 שערים ו9 בישולים בעונה זה מעורבות ישירה ב25 שערים, קרוב לכמות שכל הקבוצה שלנו כבשה ביחד בשנה שעברה!
בסופו של דבר, הוא לקח את בני יהודה, קבוצה עם תקציב קטן, קבוצה שלפניו נאבקה בעיקר בתחתית, כמה שנים ברציפות לפליאוף העליון.
בני יהודה, נרצה או לא, היא אחד מהמודלים שאנחנו צריכים לחקות:
מקום רביעי בעונה שעברה, מקום שלישי לפני שנתיים, מקום רביעי לפני שלוש שנים, מקום רביעי לפני ארבע שנים, מקום חמישי לפני חמש שנים, יש כאן מישהו שלא היה רוצה שהעונה הקרובה שלנו תראה כמו העונות האחרונות של בני יהודה?
שורה תחתונה, גלבאן הוא שחקן שגדול על הליגה שלנו בכמה דרגות. הוא לא קיבל את השבחים שהוא אמור לקבל בגלל שהוא שיחק בבני יהודה ולא בהפועל/מכבי ת"א אבל המספרים שלו מדברים בעד עצמם. 16 שערים ו9 בישולים בעונה זה מעורבות ישירה ב25 שערים, קרוב לכמות שכל הקבוצה שלנו כבשה ביחד בשנה שעברה!
בסופו של דבר, הוא לקח את בני יהודה, קבוצה עם תקציב קטן, קבוצה שלפניו נאבקה בעיקר בתחתית, כמה שנים ברציפות לפליאוף העליון.
מקום רביעי בעונה שעברה, מקום שלישי לפני שנתיים, מקום רביעי לפני שלוש שנים, מקום רביעי לפני ארבע שנים, מקום חמישי לפני חמש שנים, יש כאן מישהו שלא היה רוצה שהעונה הקרובה שלנו תראה כמו העונות האחרונות של בני יהודה?
- Sir Alex Ferguson
חשוב להבהיר, לפי הפרסומים ולפי מה שאני שמעתי, העיסקה נפלה אך ורק בגלל שאלישע רצה שחקן שגם עושה הגנה. אם אלישע היה רוצה את פדרו גלבאן, אז גלבאן היה היום שחקן הפועל באר שבע.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!
- ForeverRed
כמו שאמרתי, אין עוררין לגבי יכולותיו. זה עדיין לא מבטיח שהוא היה מצליח כאן.Sir Alex Ferguson כתב:בעונה הפחות טובה שלו בישראל הוא נתן מספרים (שער מבעיטה חופשית שווה לפעמים יותר משער שדה שאתה כובש 5 מטר מהשער מול שער ריק) שהשחקנים שלנו רק יכולים לחלום עליהם. אולי אם נחבר 4 עונות של נאסר נקבל עונה אחת של גלבאן.
יש הבדל עצום בין לשחק בבני יהודה ולשחק בהפועל באר שבע, שחקנים שמגיעים לכאן נתקלים בהרבה לחצים שאין בקבוצות הקטנות.
אתה שוכח שבבני יהודה זה היה פדרו גלבאן ועוד 10, זה ממש לא המצב שיהיה בב"ש. מהבחינה הזאת יותר מתאימה לו מכבי פ"ת.
אני בעצמי לא יודע איך לאכול את כל הסיפור הזה, אבל בכל מקרה זה כבר חלב שנשפך ואין טעם להמשיך ולעסוק בזה.
Sir Alex Ferguson כתב:חשוב להבהיר, לפי הפרסומים ולפי מה שאני שמעתי, העיסקה נפלה אך ורק בגלל שאלישע רצה שחקן שגם עושה הגנה. אם אלישע היה רוצה את פדרו גלבאן, אז גלבאן היה היום שחקן הפועל באר שבע.
לפי nrg מה ששמעת לא נכון.
https://www.nrg.co.il/online/71/ART2/49 ... 1&cat=7101" onclick="window.open(this.href);return false;
"מכבי פ"ת סגרה איתו אתמול אחרי שהפועל ב"ש מאוד רצתה. גלבאן העדיף להישאר במרכז הארץ, ולהמשיך את החיים אליהם התרגל בשנים האחרונות."
חבר'ה,עזבו שטויות,פספוס גדול ביותר,בוא רק נקווה שאלישע יודע מה הוא עושה,כי כמו שכתבתי בנושא אחר אבל דומה,על שחקן כמו גאלבן לא מוותרים!!!,כל סיפור ההגנה זה בולשיט,אלישע לא רוצה אגו בחדר ההלבשה וזה כל הסיפור,הוא חושש מקבוצה שבנויה מכוכבים,ואולי הוא צודק,הימים והתוצאות יגידו
- ForeverRed
טוב אז ב'ידיעות' מפורסם היום שבאר שבע היא זו שהחליטה לוותר על גלבאן. אני בהחלט יכול להבין את השיקולים
של אלישע, אבל בהנחה שאין כרגע מועמדים מעניינים יותר ברשימה, אני חושב שמדובר בטעות. ימים יגידו.
של אלישע, אבל בהנחה שאין כרגע מועמדים מעניינים יותר ברשימה, אני חושב שמדובר בטעות. ימים יגידו.
- Sir Alex Ferguson
אתה חושב שמדובר בטעות?ForeverRed כתב:טוב אז ב'ידיעות' מפורסם היום שבאר שבע היא זו שהחליטה לוותר על גלבאן. אני בהחלט יכול להבין את השיקולים
איזה שיקול בכלל יש כאן? מתי בפעם האחרונה היה לנו קשר של 15 שערים ו9 בישולים בעונה?
אחרי עונה שעברה שכל העונה כבשנו 35 שערים, וששחקן כמו גלבאן היה חסר לנו כמו אוויר לנשימה, לפספס אותו זאת טעות אדירה.
- ForeverRed
יש עוד שיקולים חוץ מהמספרים של גלבאן, כמו ההתאמה שלו לקבוצה וההשפעה על חדר ההלבשה וסגנון המשחק.Sir Alex Ferguson כתב: אתה חושב שמדובר בטעות?
איזה שיקול בכלל יש כאן? מתי בפעם האחרונה היה לנו קשר של 15 שערים ו9 בישולים בעונה?
אחרי עונה שעברה שכל העונה כבשנו 35 שערים, וששחקן כמו גלבאן היה חסר לנו כמו אוויר לנשימה, לפספס אותו זאת טעות אדירה.
גם ערן לוי שחקן של מספרים, זה לא אומר שהוא טוב להפועל באר שבע. ולא שאני משווה בין שניהם, סתם נותן דוגמה.
ולמרות הכל אמרתי, מבין את החשש של אלישע, אבל חושב שהוא טעה כי שחקן כזה לא מוצאים כל יום. והלוואי שאני טועה.
- Sir Alex Ferguson
התאמה שלו לחדר הלבשה? ערן לוי? מדובר בשחקן שסגר חמש שנים באותה קבוצה (בני יהודה). אם היו לו בעיות משמעת אז הוא לא היה מחזיק שם חמש עונות.
בשנה שעברה אלישע לוי הראה שהוא מאמן הגנתי ומקובע מבחינת צורת המשחק.
מאמן שפתח בכמה משחקים עם שלושה קשרים אחורים (אוסיאקו, גזל וסוארס) שלא כובשים או מבשלים.
מאמן שהקבוצה שלו לא עובדת על משחק ההתקפה ומתמקדת בעיקר בהגנה ולכן כובשת כמות שערים נמוכה כשרוב השערים הם ממצבים נייחים.
עד שלא יוכיח אחרת, אלישע לוי הוא מאמן הגנתי מבחינתי, מאמן מקובע שלא הוכיח עדין שהקבוצה שלו בבאר שבע מסוגלת לשחק התקפי ושוטף.
להעדיף עוד שחקן שעושה הגנה על שחקן כמו גלבאן זה המשך ישיר מבחינתי למה שהלך כאן בשנה שעברה.
בשנה שעברה אלישע לוי הראה שהוא מאמן הגנתי ומקובע מבחינת צורת המשחק.
מאמן שפתח בכמה משחקים עם שלושה קשרים אחורים (אוסיאקו, גזל וסוארס) שלא כובשים או מבשלים.
מאמן שהקבוצה שלו לא עובדת על משחק ההתקפה ומתמקדת בעיקר בהגנה ולכן כובשת כמות שערים נמוכה כשרוב השערים הם ממצבים נייחים.
עד שלא יוכיח אחרת, אלישע לוי הוא מאמן הגנתי מבחינתי, מאמן מקובע שלא הוכיח עדין שהקבוצה שלו בבאר שבע מסוגלת לשחק התקפי ושוטף.
להעדיף עוד שחקן שעושה הגנה על שחקן כמו גלבאן זה המשך ישיר מבחינתי למה שהלך כאן בשנה שעברה.