אחחח אלישע 2

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
sumsum

אחחח אלישע 2

שליחה על ידי sumsum »

טוב עברת עוד משחק עונה,
וכן לא הסקת שום מסקנות מהמשחק הקודם, חבל ציפינו שתכין את הקבוצה טוב יותר
סוזה נתן לך מט בשני מהלכים.
למה לא לקחת את הקלטת מהמשחק הקודם והיית מסיק שהמלחמה שלך צריכה להיות באגפים.
נכון לא אתה יכול לתת לאביתר יכולת של מגן (אולי נחליף?????) אבל לפחות להערך בסגירה?
למה לתת למכבי פור ולא להרכיב את השחקן היחידי שבאמת יוצר למכבי בעיה בהגנה -פלט? מה ראית בדובב גבאי בראשון שגרם לך להאמין שהוא מסוגל? (את ההחמצות ממטר?)
למה גל אראל באנקר אצלך בהרכב שברור שמי שאתה צריך שישחק כי הוא משחק מהר ובנגיעה (דרך להתמודד עם הלחץ המצויין של מכבי) הוא דג'אני/הובר ולמרות זאת השארת את השחקן האיטי, המסורבל והמחלץ כדורים הפחות טוב שלך.
למה אלישע…אתה רואה שאנחנו נשחטים בפתיחה…גול בדקה הראשונה לא בתכנון של כלום אבל, בוא נגיב? בוא נשנה מערך? בוא נכניס את בוזי לאמצע וברדה לאגף?
תגיד…מה אמרת להם בתכנית המשחק? יש לנו שני שחקנים מוגבלים באגף ימין, שני שחקנים מאוד מוכשרים באגף שמאל, בואו 'נפתיע את סוזה' ונתקוף רק דרך המוגבלים? אם זה כך, מה הרעיון בלשלב את אופיר, תן לו לנוח עד תום העונה.
בקיצור אלישע, הפסדת בנוק אאוט, וזה לא שלא היה לך מה לעשות בנידון, אבל הפעם לפחות הגבת במחצית למרות שחילוף בדקה ה20 היה יותר ראוי.
אולי בעונה הבאה תהיה יותר ערני
ולא אין זה מפחית במאומה (למרות שאני כל העונה טוען כך) את ההערכה העצומה שלי לעונה המופלאה הזו (הלוואי ותמשך) רק אני בטוח שמעבר לשדרוג המקצועי שנהיה חייבים לבצע (מגן ימני, קשר שמאלי, 2 קשרי אמצע וחלוץ מחליף ראוי) גם אתה תהיה חייב להסיק מסקנות מצורת ניהול המשחק וההכנה למשחק, כי נראה שבשני המשחקים בבלומפילד (על הנסיבות המקלות של העניין) לא נראה שהקבוצה מאומנת ליריב ולא מודעת למגבלותיה ובטח לא מגיבה בזמן אמת למתרחש במגרש-לזרוק חלוצים בכמויות למגרש זו לא שיטה.
אוהב אותך.

סמל אישי של משתמש
azb852

Re: אחחח אלישע 2

שליחה על ידי azb852 »

אמת ויציב!

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

שליחה על ידי dardasmiley »

בול!

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

אלישע לוי הוא המאמן הכי טוב בארץ היום נקודה.
הבעיה היא שאתמול עמד מולו המאמן הכי טוב שנחת פה אי פעם,גאון כדורגל,ענק שממרום שנותיו ברמות הגבוהות ביותר התנסה כבר בכל המצבים ובכל המעמדים.
רק במדינה שלנו יושבים פרשן שבעברו היה נהג אוטובוס או שדרן שהפך להיות פרשן או שחקן עבר שאבד עליו הקלח ויכולים לקרוא לו פחדן.
מה שהוא עשה אתמול לאלישע גובל בהתעללות! למד את ב"ש לאורכה ולרוחבה,הבין שהולכים לעלות עם 3 קשרים והבין שאין לו מה להילחם על האמצע ועשה משהו שלא עשה כל העונה,פתח עם מיכה,טב"ח,זהבי ובדש כדי לפתוח את המשחק ולהרוג אותו על ההתחלה.
אלישע אף פעם לא היה טקטיקן,ההיפך בכל קרב שהיה לו מול מאמנים שנחשבים טקטים הוא הפסיד,זה קרה לו גם במכבי חיפה בקרב שלו מול גוטמן,שהפסיד מולו פעם אחר פעם.
הגדולה שלו זה היכולת להוציא מהמינימום מקסימום,אבל מול גאון כמו סוזה והקבוצה שלו זה לא מספיק.

סמל אישי של משתמש
שי האדום

Re: אחחח אלישע

שליחה על ידי שי האדום »

אדום זקן כתב:אלישע לוי הוא המאמן הכי טוב בארץ היום נקודה.
הבעיה היא שאתמול עמד מולו המאמן הכי טוב שנחת פה אי פעם,גאון כדורגל,ענק שממרום שנותיו ברמות הגבוהות ביותר התנסה כבר בכל המצבים ובכל המעמדים.
רק במדינה שלנו יושבים פרשן שבעברו היה נהג אוטובוס או שדרן שהפך להיות פרשן או שחקן עבר שאבד עליו הקלח ויכולים לקרוא לו פחדן.
מה שהוא עשה אתמול לאלישע גובל בהתעללות! למד את ב"ש לאורכה ולרוחבה,הבין שהולכים לעלות עם 3 קשרים והבין שאין לו מה להילחם על האמצע ועשה משהו שלא עשה כל העונה,פתח עם מיכה,טב"ח,זהבי ובדש כדי לפתוח את המשחק ולהרוג אותו על ההתחלה.
אלישע אף פעם לא היה טקטיקן,ההיפך בכל קרב שהיה לו מול מאמנים שנחשבים טקטים הוא הפסיד,זה קרה לו גם במכבי חיפה בקרב שלו מול גוטמן,שהפסיד מולו פעם אחר פעם.
הגדולה שלו זה היכולת להוציא מהמינימום מקסימום,אבל מול גאון כמו סוזה והקבוצה שלו זה לא מספיק.
אז תגיד לי אתה מה אתה מעדיף, את סוזה או מאמן כמו אלישע?
אני בהחלט הייתי רוצה לראות מאמן שמבין טקטיקה שחי את המגרש ולא כזה שמנסה הכל ובסוף מה שיוצא אני מרוצה , זה מביך לפעמים.
נכון אלישע עושה עונה חלומית עם הקבוצה ואחד המאמנים הטובים בארץ אבל יש לי חשק עז לראות מאמן על הקווים שנותן את הדעת על מה שקורה במגרש, שהקבוצה שלו ממושמעת טקטית להפליא.
אתה יודע אם שנה שעברה כל מה שביקשנו זה שנראה יכולת, היום אפשר לבקש טיפה יותר.
תמונה

סמל אישי של משתמש
yossi
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yossi »

המאמן הכי טוב בארץ לא נותן לשחקן הכנף של היריבה להתעלל במגן שלו פעם שנייה ברציפות.
פעם שעברה מיכה עשה קרקס לתורג׳מן, הפעם עם זינו במערך חשבנו שנקבל משחק מאוזן יותר עם שחקני אמצע שעוזרים בסגירה למגנים.
בפועל, מכבי לא תקפו מצד שמאל והתמקדו בימין, זינו היה חייב לעשות דאבלים עם אילוז על טב״ח, הרי זו הסיבה שעברנו למערך הזה, אך זה היה רחוק מלהתבצע.
מכבי אפילו לא היו צריכים להתאמץ כדי לבודד את טב״ח על אילוז, פשוט אפשרנו להם להם לעשות זאת ללא שום מאמץ.
בדבר כל כך בסיסי נפלנו.

מאמנים הגדולים בעולם נעזרים לא מעט בעוזרי מאמן שהם לא פעם המוח הטקטי בעוד המאמן שעומד בפרונט אחראי על דברים אחרים.
אנחנו תקועים עם שמעון ביטון שאני באמת לא יודע מה התרומה שלו בעניין המקצועי. נמצא שנים במועדון והיה שותף לכל הכישלונות המקצועיים.
הגיע הזמן להביא מישהו רציני יותר.

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

Re: אחחח אלישע

שליחה על ידי אדום זקן »

שי האדום כתב:
אז תגיד לי אתה מה אתה מעדיף, את סוזה או מאמן כמו אלישע?
אני בהחלט הייתי רוצה לראות מאמן שמבין טקטיקה שחי את המגרש ולא כזה שמנסה הכל ובסוף מה שיוצא אני מרוצה , זה מביך לפעמים.
נכון אלישע עושה עונה חלומית עם הקבוצה ואחד המאמנים הטובים בארץ אבל יש לי חשק עז לראות מאמן על הקווים שנותן את הדעת על מה שקורה במגרש, שהקבוצה שלו ממושמעת טקטית להפליא.
אתה יודע אם שנה שעברה כל מה שביקשנו זה שנראה יכולת, היום אפשר לבקש טיפה יותר.
אתה צודק,רמת המאמנים שהגיעו בשנתיים האחרונות למכבי ת"א ורמת המקצוענות שם בהחלט גרמו לי לפחות לערער במעמד המאמן הישראלי.
אני התכוונתי שאלישע לאור מי שקיים היום בכדורגל הישראלי לדעתי הכי טוב היום.
אבל בהחלט אתה צודק זו נקודה למחשבה שאלונה תצטרך לשים עליה את הדעת,בזמן שאתה זורק סכומי כסף כאילו גדולים כבעלים אתה מצפה לסופר מקצוענות.
במכבי מעבר למאמן יש צוות שלם שתומך בו שבראשם עומד מנהל מקצועי שנותן למאמן את כל הכלים להצליח ולא מתעסק במשחקי כבוד.
בעלים של קבוצות כבר מתחילים להבין את זה שמהמאמנים הישראליים לא תבוא הישועה וקפיצת המדרגה,אפילו יעקב שחר חסיד גדול למאמנים ישראליים ואדם שמאוד מעורב בקבוצתו כבר התחיל להבין את זה.
השאלה היא לאן אלונה מכוונת? אם היא מסתפקת בהצלחה יחסית בליגה המקומית בשנים הבאות דהיינו.מקום טוב בצמרת ואיזה ניסיון לקחת גביע פעם בכמה שנים אז מאמן ישראלי יספיק.
אבל אם היא רוצה לתת סוג של אלטרנטיבה למכבי ת"א ולמכבי חיפה גם בעתיד (אילו ביחד עם ב"ש יהיו הקבוצות המובילות בכדורגל הישראלי בשנים הקרובות לדעתי) היא חייבת לבצע מהפיכה מקצועית רצינית שביחד עם הכסף שתשים,האיצטדיון החדש והקהל יביאו אותנו למחוזות גבוהים ורחוקים יותר.

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

נקודה א' - אלישע המאמן הישראלי בין הטובים היום
נקודה ב' - הכדורגל הישראלי חובבני

מסקנה - גם מאמן בדרג הבינוני-מינוס באירופה כמו פאולו סוזה יודע הרבה יותר כדורגל מכל המאמנים פה ביחד.

סמל אישי של משתמש
משתמש חדש

שליחה על ידי משתמש חדש »

הקבוצה משחקת רע והמאמן לא מגיב, גבאי לא פוגע ופותח כל שבוע ,החילופים קבועים ומנוגדים להגיון (ז'ינו תמיד מוחלף ראשון וסוויסה קשר ?!) ,ברדה ששווה בליגה שלנו 15 שערים בשקט, מתבזבז ומשמש ככלבויניק ,המאמן מייבש ומדכא שחקנים כמו פלצ'וק ונאסר סתם על הדרך כי יש לו את ה-"מועדפים" שלו גבאי וסוויסה, אחד תמיד פותח והשני תמיד משולב כחילוף ראשון בתפקיד לא לו.
אולי השגנו בעונה הזאת סטטיסטיקה חסרת תקדים, אבל היכולת היא פושרת וברגע האמת עשינו במכנסיים. לא הגיוני שבמשחק העונה לא נחבר שלוש מסירות ולא נבעט לשער פעם אחת, האחריות היא בראש ובראשונה על המאמן שפשוט עשה אותנו קטנים וטען ל-"פערי רמות " ו- "חוסר ניסיון במעמדים כאלו" - ד"ש מדן איבינדר,ברק בדש ועומרי בן הרוש יוצאי מחלקת הנוער של ברצלונה!

סמל אישי של משתמש
Guevara
Title: 4EVER BEER7

שליחה על ידי Guevara »

פגעת בול.
אני מחזיק מאד מהרמה המקצועית של הסגל שאלישע בנה בו בקיץ ועל כך מגיע לו שאפו, אבל זה נראה שאלישע לא מודע ליתרונות ולחסרונות של השחקנים שלו וכך אי אפשר למקסם אותם, גם החילופים המוכנים מראש והעדר הרוטציה גרמה לחוסר חשק / ביטחון אצל המחליפים שלדעתי יכלנו להפיק מהם הרבה יותר במיוחד מדגאני ופלצוק.
לנוכח הסגל המוכשר השנה בלטה בעיקר ההתלהבות והדחיפה של עיר שלמה אל מול ליגה מאד חלשה, שנה הבאה ההתלהבות תרד ונצטרך גם טקטיקה כדי לנצח משחקים ולא הברקות של שחקן מוכשר כזה או אחר, לכן הייתי מאד רוצה לראות כאן צוות מקצועי שיחד עם אלישע משפרים את כל הפרמטרים שהקבוצה חלשה בהם ולעבוד איתם מתחילת מהאימונים - עם לשים את מירב הדגש על החלק הטקטי והכושר הגופני.
כמובן שלא יזיק מגן ימני, קשר שהולך קדימה ושלומי ארביטמן.
יש לי אמונה במציאות אחרת, רק עליה אני חושב.

תמונה

E26

שליחה על ידי E26 »

מסכים ומחזק!

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

אויש נו באמת אלישע הצליח מול אלי גוטמן בקרבות אליפות, אם נשכיל לחזק את הסגל במקומות הנכונים אני בטוח שגם עונה הבאה הולכת להיות לנו עונה מרתקת!
אחריי שנתיים-3 שנים של התבססות בצמרת להביא מאמן טקטיקן, לא ישר לקפוץ למים העמוקים, ולראייה לואיס פרננדז אולי היה מאמן טוב אבל בתכל'ס הוא לא באמת הצליח פה יותר מדיי עם הנבחרת, וג'ון גרגורי שנכשל פה ולא כל מאמן זר יהיה טקטיקן כמו פאולו סוזה (ראו ערך המנג'ר של מנצ'סטר יונייטד שהפך אותם לפחים).
תוך 3 שנים יהיה אפשר להתחיל לדבר על מאמן יותר איכותי ועל זכייה באליפות, כרגע נכון לעונה הזאת לא צריך ישר לקפוץ למים העמוקים בכל צורה שהיא, צריך לתת עוד שתי עונות, תראו את ברק בכר הוא דוגמא טובה למאמן נהדר מבחינה טקטית ככה שלא הישראלים כאלו גרועים...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

אני דווקא זוכר היטב את הקדנציה שאלישע העביר בחיפה. הכדורגל היה לא מלהיב, הרבה טענות הופנו לכיוונו מאוהדי חיפה והאמת
שמאוד הסכמתי איתם בזמנו. אבל דבר אחד תמיד הפתיע אותי, וזאת המוכנות שאיתה הגיעה מכבי חיפה למשחקים הגדולים. אלישע
עשה בית ספר ליריבים במשחקים החשובים בלא מעט מקרים. לכן מפתיעות אותי מאוד שתי ההופעות העלובות שלנו במשחקי העונה
האחרונים. המסקנה שלי היא שלאלישע מניות רבות בשתי התצוגות האלה, אבל לשחקנים חלק לא פחות (ואף יותר) משמעותי.

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

דר אדום בנשמה כתב:אויש נו באמת אלישע הצליח מול אלי גוטמן בקרבות אליפות, אם נשכיל לחזק את הסגל במקומות הנכונים אני בטוח שגם עונה הבאה הולכת להיות לנו עונה מרתקת!
אחריי שנתיים-3 שנים של התבססות בצמרת להביא מאמן טקטיקן, לא ישר לקפוץ למים העמוקים, ולראייה לואיס פרננדז אולי היה מאמן טוב אבל בתכל'ס הוא לא באמת הצליח פה יותר מדיי עם הנבחרת, וג'ון גרגורי שנכשל פה ולא כל מאמן זר יהיה טקטיקן כמו פאולו סוזה (ראו ערך המנג'ר של מנצ'סטר יונייטד שהפך אותם לפחים).
תוך 3 שנים יהיה אפשר להתחיל לדבר על מאמן יותר איכותי ועל זכייה באליפות, כרגע נכון לעונה הזאת לא צריך ישר לקפוץ למים העמוקים בכל צורה שהיא, צריך לתת עוד שתי עונות, תראו את ברק בכר הוא דוגמא טובה למאמן נהדר מבחינה טקטית ככה שלא הישראלים כאלו גרועים...
זה לא נכון עובדתית,במשחקי העונה במאני טיים הוא הפסיד,בעונת הקיזוז בפלייאוף משחק עונה בקריית אליעזר 1:0 והפועל סגרו תפער.
עונה לאחר מכן הפסיד פעמיים!! להפועל כולל 4:1 בבלומפילד אבל אז זה הספיק להם לקחת אליפות,אז תבדוק לפני שאתה אומר לא נכון.
וגם תשים לב מה כתבתי,"בשנתיים האחרונות מכבי הביאה מאמנים איכותיים ועם גב מקצועי איכותי מאוד מאחוריו,רק בשביל המחיש לך את ההבדלים,בהפועל ב"ש יש היום עוזר מאמן,מאמן כושר,ופה נגמר הסיפור.
במכבי יש מערכת שלמה שכוללת 12!! אנשי מקצוע שתפקידם,להכיו את השחקנים,לתת נתונים בזמן אמת!! למאמן,לאסוף נתונים על היריבה,לקבוע תזונה נכונה לשחקנים,2 מאמני כושר,צוות סקאוטינג שנותן למאמן את כל הנתונים על היריבה כולל מי הפליץ באמצע משחק,אז מה שנשאר למאמן והוא חייב להיות אחד כזה שמכבין את המשחק זה פשוט לקבוע תכנית,לעשות אסיפה לחלק הוראות ונגמר.
ככה מתנהל מועדון שרוצה לרוץ מרתון ולא חושב רק על תואר כזה או אחר,ואין דבר כזה עוד 3 שנים,אם הם יכולים גם אנחנו בתקציבים הרבה יותר צנועים,זאת מקצוענות!!!

סמל אישי של משתמש
sumsum

שליחה על ידי sumsum »

אלישע אני פונה אליך, למד ממה שקרה בעונה שעברה שהיה נדמה שמאמצע העונה 'ניתקו את הקבוצה שלך מהחשמל' כך נראינו אתמול, חילופים מהבית, אותה שבלוניות שמשעממת אפילו את השחקנים שנראו כבויים, עייפים ובעיקר אפאטיים.
מיותר לציין ששוב מאמן עושה לך "מט" במשחק וזה קל ברגע שאתה לא עושה התאמות ליריב / מגיב במהלך משחק עם שינויי תפקוד/מקום/שיטה
אולי נגוון? אולי נשים את ברדה באגף ובוזי באמצע אפילו לכמה דקות? אולי נשחק עם 3 אחוריים באמצע ונשחק 4-3-3 ? בטח עם גבאי בהרכב
בקיצור ת-ת-ע-ו-ר-ר! אתה מזכיר את אותו אלישע שאיבד 14 הפרש בתחילת הפליאוף ואיבד אליפות וגביע.
נקודה לעונה הבאה, הצוות הרפואי/שיקומי/פיזיותרפי של הקבוצה צריך להיות מוחלף מהראשון עד האחרון, לא יכול להיות שאופיר נפצע וברור שסיבב את הברך והפיזיותרפיסט (אלכס) נותן לו להכנס למשחק! וגם השיקום אצלנו אורכים יותר מדי לכל הדיעות לסוג הפציעות שמדווחות בתקשורת.

שלח תגובה