אלונה - במסגרת התקציב הקיים אלישע לוי לא מסוגל ליותר.

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

אלונה - במסגרת התקציב הקיים אלישע לוי לא מסוגל ליותר.

שליחה על ידי גיל שגיב »

וזה לרגל השיחות שיתקיימו לאחר החג עם אלישע לוי.
יש להבין, אין בדברי משום המלצה לאלונה שלא להחתים את אלישע לוי וגם אין בדברי שום קביעה שאלישע נכשל העונה, ממש לא.

אלו הם יכולותיו של אלישע במסגרת התקציב הקיים !

שימו לב - כמעט כל משחק חשוב שבו שיחקנו ללא ההרכב החזק ביותר הפסדנו !
אני לא מדבר על משחקים נגד קבוצות קטנות...אני מדבר בעיקר על משחקי העונה והמשחקים נגד קריית שמונה.

זאת ועוד, אלישע לא בעל אופי של ווינר מטבעו (בשונה מסוזה,רוני לוי,יובל נעים,קלינגר...) אין לו את היכולת להוציא מים מסלע....

רוצים דוגמא ?
כולם זוכרים את משחק רבע הגמר בזמנו מול בית"ר עם השער של בלאיץ' הפצוע בדקות הסיום..."גאון לופא קדוש !" אמר יורם ארבל בזמנו...אז אולי לא גאון, אבל מאמן שידע לנווט את הקבוצה גם כאשר נוצרה סיטואציה בעייתית שחייבה 'חשיבה יצירתית'.

העונה היו לנו משספר משחקים שכאלה עם סיטואציות שכאלה שחייבו חשיבה יצירתית בעמדת המאמן, בכל המשחקים הללו אלישע כשל.

חשוב להבין - במסגרת תקציב שכזו לא יהיה ספסל איכותי שיכלול שחקנים שהינם ברמה שווה לאלו המשחקים בהרכב, אי לזאת כל מאמן שיבחר יידרש לנושא במהלך העונה עקב פציעות והרחקות ויצטרך לתת מענה ראוי שימנע נסיגה וקריסה של מערכי הקבוצה לנוכח חסרונם של שחקן או שניים.

עובדתית - חסרונם של סוארס ואופיר היא הגורם העיקרי לקריסה הקולוסלית לצד אופיו הרך משהו של אלישע.
אלישע לא ידע לתת מענה ראוי לחסרון הכפול , לא ידע לשנות תפקוד שחקנים ולשנות שיטה ולכן גם איבד את הגביע ואולי גם בדרך לאבד את המקום השני.

המלצתי לסיכום - אלישע לא נכשל אבל מיצה את יכולתו המקצועית (ושוב, בהנחה שהתקציב לא ישתנה) הוא בהחלט ראוי להמשיך אבל יש להבין ולהפנים את מגבלותיו, המאמן הישראלי הראוי יותר לקבוצה לדעתי הוא רוני לוי או מאמן זר.

סמל אישי של משתמש
CrazyRed7
Title: קרייזי-רד7

Re: אלונה - במסגרת התקציב הקיים אלישע לוי לא מסוגל ליותר.

שליחה על ידי CrazyRed7 »

"זאת ועוד, אלישע לא בעל אופי של ווינר מטבעו (בשונה מסוזה,רוני לוי,יובל נעים,קלינגר...) אין לו את היכולת להוציא מים מסלע...."
פה הפסקתי לקרוא.

איזה אופי של ווינר של לסוזה, רוני לוי, יובל נעים וניר קלינגר?כולם כולל כולם לא יכולים לעשות שום דבר ללא סגל טוב. קח לכל מאמן את 2 שחקני ההגנה המובילים שלו ותראה איך זה דופק את כל הקבוצה.

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

יש מדד אופי שלא שמענו עליו?

הציונים נעים על סקאלה שבין ה0-2 או שזה בכלל מדד איכותני?
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

CrazyRed7 כתב:"זאת ועוד, אלישע לא בעל אופי של ווינר מטבעו (בשונה מסוזה,רוני לוי,יובל נעים,קלינגר...) אין לו את היכולת להוציא מים מסלע...."
פה הפסקתי לקרוא.

איזה אופי של ווינר של לסוזה, רוני לוי, יובל נעים וניר קלינגר?כולם כולל כולם לא יכולים לעשות שום דבר ללא סגל טוב. קח לכל מאמן את 2 שחקני ההגנה המובילים שלו ותראה איך זה דופק את כל הקבוצה.
רק לראות אותם מטריפים את השחקנים כאשר הם על הקו גוערים מכוונים ומדרבנים לעומת אלישע שגם הרגעים קשים מוצא לנכון לשבת....

אצל רוני לוי נאסר יחשוב 1000,000 פעם אם לעשות פוזות כאשר הוא נכנס כמחליף וככה גם סויסה.

ולעצם הפציעות, מאמן צריך להכיר את יכולתם ומגבלותיהם של כל סגל השחקנים, נפצע לך בלם כמו סוארס ואין לך בלם ברמה טובה ? שחק עם 3 בלמים, שחק עם 5 שחקני קישור וחלוץ בודד...תעשה משהו ! אבל להמשיך כאילו כלום לא קרה ולהציב את אלגרבלי עם רגליים רועדות או את גל אראל בגביע אחרי שראינו את יכולתו בשער הראשון בבאר שבע מול קרית שמונה ? זה לעשות את המינימום המתבקש כאשר מאמן אמור לשאוף למקסימום הניתן לביצוע.

תבין, זה לא שכל העונה היה בסדר ופתאום לקראת הגביע הייתה בעיה, הרי היו בעיות לאורך העונה כולה של פציעות ואלישע כשל כמעט בכל ההחלטות שקיבל בעקבות אותן פציעות.

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

Totti כתב:יש מדד אופי שלא שמענו עליו?

הציונים נעים על סקאלה שבין ה0-2 או שזה בכלל מדד איכותני?
פשוט מאוד.

כל אוהד כדורגל יודע לזהות מאמן או שחקן שהוא ווינר לבין כאלה שהם לא.

אלישע פשוט לא כזה.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

איך אתה יודע מה יהיה התקציב???
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

תגיד אתה שפוי?

זה שאני אעמוד על הקווים ואשתולל 90 דק' יהפוך אותי לווינר?

מסכים שקלינגר היה ווינר כשחקן, אבל מה ווינר בו כמאמן? אחד המאמנים הפחדנים והשקרנים בארץ,

כזה שעומד מול מצלמות שבוע אחרי שבוע ומתבכיין על אותם דברים, "יש לנו סגל צעיר.."..."אנחנו קבוצה בבנייה"..."השיפוט היה נגדנו".

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

דר אדום בנשמה כתב:איך אתה יודע מה יהיה התקציב???
זהו שאני לא.

לכן ציינתי שדברי נכתבים בהנחה שהתקציב יישאר אותו הדבר.

עם תקציב גדול יותר יהיו אופציות איכותיות יותר גם על הספסל וגם לאלישע יהיה קל יותר.

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

אני באמת לא מבין את הטענה שלך.

אם התקציב 5 מיליון שקל והספסל מורכב מנסאר, סויסה ודגאני--- אלישע לשיטתך לא מתאים.

אם התקציב 100 מיליון וברוטציה יהיו בייל, בנזמה ומירוסלב קלוזה--- אלישע הוא האיש.

עזוב שזה קשקוש בלבוש, אבל איפה ההיגיון מאחורי הדברים?

יובל נעים היה מעביר את בן אלגרבלי שיעור מזורז בווינריות ובלמיות והופך אותו בבלומפילד לקנאברו?

זה היה החומר, עם זה אלישע נלחם. אני לא עף עליו באוויר, אבל הוא גם עשה דברים נפלאים עם הרכבי טלאים, אז שתחררו

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

Totti כתב:תגיד אתה שפוי?

זה שאני אעמוד על הקווים ואשתולל 90 דק' יהפוך אותי לווינר?

מסכים שקלינגר היה ווינר כשחקן, אבל מה ווינר בו כמאמן? אחד המאמנים הפחדנים והשקרנים בארץ,

כזה שעומד מול מצלמות שבוע אחרי שבוע ומתבכיין על אותם דברים, "יש לנו סגל צעיר.."..."אנחנו קבוצה בבנייה"..."השיפוט היה נגדנו".
העמידה על הקווים היא רק דוגמא אחת.

מאמן אמור לדעת להטריף...לדרבן...להלהיב ולהציב עובדות ברורות וגם להעניש ולהרתיע שחקנים שלא עומדים בתנאים שקבע, אלישע גמיש מידי ואת זה אני כותב מתוך ידיעה אישית משחקן שהתאמן תחתיו.

בנוגע לראיונות ? עד היום אני זוכר את הראיון של אלישע בסיום העונה שעברה כאשר ניצלנו במחזור הסיום ולנוכח הצפיפות בטבלה סיימנו מקום 8 ואלישע אמר בראיון שזו התקדמות ביחס למיקום בעונה שעברה...

מה זה היה אם לא גניבת דעת ?

הרי אם עונה אחר עונה ניצלת במחזור האחרון זו התקדמות ???? נעליים זה מה שזה.

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

Totti כתב:אני באמת לא מבין את הטענה שלך.

אם התקציב 5 מיליון שקל והספסל מורכב מנסאר, סויסה ודגאני--- אלישע לשיטתך לא מתאים.

אם התקציב 100 מיליון וברוטציה יהיו בייל, בנזמה ומירוסלב קלוזה--- אלישע הוא האיש.

עזוב שזה קשקוש בלבוש, אבל איפה ההיגיון מאחורי הדברים?

יובל נעים היה מעביר את בן אלגרבלי שיעור מזורז בווינריות ובלמיות והופך אותו בבלומפילד לקנאברו?

זה היה החומר, עם זה אלישע נלחם. אני לא עף עליו באוויר, אבל הוא גם עשה דברים נפלאים עם הרכבי טלאים, אז שתחררו
מה לא מובן ?

אני מדבר על תקציב גדול יותר במספר מליונים שיאפשר החתמות של שחקנים שיתחרו על ההרכב הראשון באופן כמעט שווה לשחקן ההרכב ולא פערי איכויות כאלו חריגים כמו אופיר& תורג'מן , סוארס & אלגרבלי וכד'

ובנוגע למה שהיה עושה מאמן אחר כבר כתבתי, הצבתו של אלגרבלי הוכחה כלא מתאימה מול קבוצות עם חלוצים מנוסים ומובילים כמו פריצה, אי לזאת התבקש לבצע שינוי מערכי מורכב יותר כדי לתת פתרון הולם ואלישע למרות שניסה ונכשל בציוות של אלגרבלי ניסה זאת שוב ונכשל שוב....נכשל עם אראל בשבת מול קרית שמונה...ניסה זאת שוב בגביע ונכשל שוב.....נכשל עם זינו כשהציב אותו כשחקן אגף....ניסה זאת שוב ונכשל שוב....

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

גיל שגיב כתב:
מה לא מובן ?

אני מדבר על תקציב גדול יותר במספר מליונים שיאפשר החתמות של שחקנים שיתחרו על ההרכב הראשון באופן כמעט שווה לשחקן ההרכב ולא פערי איכויות כאלו חריגים כמו אופיר& תורג'מן , סוארס & אלגרבלי וכד'

ומה בדיוק הקשר לאלישע?

אם היית אומר "מסכן אלישע, הוא לא אשם, תנו לו את התקציב של מכבי הוא 15 פור על הליגה" הייתי איתך.

אבל אתה אומר משהו הפוך ולא קשור בעליל.

"בתקציב הזה, אלישע לא יצליח, הוא לא ווינר" מה הקשר בין המשתנים אדוני החוקר?

אתה מבקר מצב נתון- זה הסגל, אלה המחליפים, אלה הפצועים. מה עכשיו קשור ווינר?

אתה יודע כמה ניסיונות סוזה עשה במהלך העונה שנכשלו? שלא נדבר על קלינגר
נערך לאחרונה על ידי Totti ב 21 אפריל 2014, 15:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

גיל שגיב כתב:
מה לא מובן ?

ובנוגע למה שהיה עושה מאמן אחר כבר כתבתי, הצבתו של אלגרבלי הוכחה כלא מתאימה מול קבוצות עם חלוצים מנוסים ומובילים כמו פריצה, אי לזאת התבקש לבצע שינוי מערכי מורכב יותר כדי לתת פתרון הולם ואלישע למרות שניסה ונכשל בציוות של אלגרבלי ניסה זאת שוב ונכשל שוב....נכשל עם אראל בשבת מול קרית שמונה...ניסה זאת שוב בגביע ונכשל שוב.....נכשל עם זינו כשהציב אותו כשחקן אגף....ניסה זאת שוב ונכשל שוב....
פרסמו שהתקציב יהיה 45 מיליון שקל בשלב הראשוני ככה שתהיה רגוע

סמל אישי של משתמש
שי האדום

שליחה על ידי שי האדום »

אני זוכר היטב אחרי המשחקים העונה מול בני יהודה, איך שיבחו את אלישע על החילופים שעשה.
אותי מעניין אם מאמן אחר בסגל הזה היה מגיע לאותם הישגים או מציג עם אותם שחקנים שיטה שונה שהייתה אני מניח מביאה ליכולת שונה.
תמונה

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

אותי מעניין אם רוני לוי היה מגיע למצב שעם 30 מיליון ש"ח הוא יצליח לעשות סגל כזה ולהגיע למקום 2 ולהגיע ברוב העונה לקרב האליפות...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

שלח תגובה