סיכום העונה עם מבט לעונה הבאה

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

סיכום העונה עם מבט לעונה הבאה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

הסתיימה לה עונה באמת גדולה שבה חזרנו לקדמת הבמה של הכדורגל הישראלי.
נכון, בעקבות היכולת החלשה בפליאוף העליון וכמובן ההפסד בחצי גמר הגביע יש הרגשה מסוימת של פספוס, אבל זה לא יכול להעלים עונה שב80% מהזמן הייתה מדהימה ומרגשת.

הבסיס שהוביל אותנו להצלחה השנה היה אג'ידה בשער, סוארס ופאיוביץ' בעמדות הבלמים, דוידזאדה בשמאל, בוזגלו בקו, פלט בחוד ואליניב בכל מקום שצריך אותו. 7 המופלאים מבחינתי, ואלה שחייבים להיות הבסיס שלנו גם בשנה הבאה.
מתוך ה7, אליה חתום (למרות שברור לכולם שהוא ישאר אצלנו עד הפרישה וגם לאחר מכן), אג'ידה, סוארס, פאיוביץ ודיודזאדה האריכו את החוזה, לבוזגלו יש חוזה לעוד שנתיים (בתקווה שלא תגיע איזה הצעה מפתה מאירופה) מה שמשאיר אותנו בעיקר עם הצורך להשאיר את פלט שמחזיק בהצעות מהקבוצה ומאירופה ויעדכן בקרוב לאן פניו מועדות.

מהצד השני, עמדת המגן הימני, שתי העמדות של הקשר באמצע כמו גם הקשר באגף שמאל, מצריכות אותנו להתחזק בקיץ, ולאור העובדה שיש לנו כבר ארבעה זרים בסגל, זה אומר שלושה ישראלים וזר אחד שיגיעו.

גם מבחינת עומק הסגל, יהיה צורך להתחזק בקיץ. תומר סוויסה, קובי דג'אני ובן תורג'מן כבר קיבלו הודעה שהם יכולים לחפש לעצמם קבוצה לעונה הבאה. אם לא יקרה משהו בלתי צפוי כניראה שגם פלצ'וק ובן ביטון יקבלו הודעה שהם יכולים לחפש לעצמם קבוצה בעונה הבאה, כשיש גם שאלה לגבי דובב גבאי ונאסר שאמורים להיות שחקני ספסל בעונה הבאה ולא בטוח שירצו להישאר כשהם לא אמורים להיות שחקני הרכב בקבוצה.

יהיה מעניין לראות את קו המחשבה של הקבוצה בקיץ. מקווה מאוד שאלישע יעשה את הבחירות הנכונות כדי שנוכל לשחזר את ההצלחה גם בעונה הבאה.

מה אתם הייתם משמרים ומה אתם הייתם משנים לקראת העונה הבאה?

תמונה

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

Re: סיכום העונה עם מבט לעונה הבאה

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

לדעתי האישית צריך לתת לדודי טוויטו להיות המגן השמאלי המחליף, עדיף מבן תורג'מן, את בן ביטון דווקא הייתי משאיר והייתי מעביר את אילוז לעונת פרישה בקישור ההתקפי בכפוף להבאת מגן ימני.
כמובן שצריך להביא שני קשרים איכותיים לאמצע ורצוי גם קשר התקפי איכותי, להביא שוער מחליף ובלם מחליף ולסגור בזה את הבאסטה.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
סניור
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי סניור »

מאוד אהבתי לראות אתמול את המגן מהנוער, וחושב שהוא בהחלט יכול לתרום כמחליף (מקווה שבשנה הבאה, בניגוד לשנה, המחליפים לא יהפכו לשחקני הרכב) והתמודד אתמול די יפה עם ההתקפות של גבאי וראיוס, למרות שעדיין יש לו המון לשפר.
את בן ביטון הייתי משאיר- בחודשיים אחרונים היה טוב לרוב, אבל כמחליף ומחפש מגן ימני בכיר, זר או ישראלי.
שוער שני- חשוב להחתים שוער טוב- קאלה, איתמר ניצן, גל ניר, יאנקו - אלה שמות שעולים לי לראש.
נאסר- לאור השינוי בשבועות האחרונים הייתי שמח לראות אותו ממשיך, כמובן שביכולת זו כמחליף. כך גם לגבי פלצ'וק ודובב גבאי.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

סניור כתב:מאוד אהבתי לראות אתמול את המגן מהנוער, וחושב שהוא בהחלט יכול לתרום כמחליף (מקווה שבשנה הבאה, בניגוד לשנה, המחליפים לא יהפכו לשחקני הרכב) והתמודד אתמול די יפה עם ההתקפות של גבאי וראיוס, למרות שעדיין יש לו המון לשפר.
את בן ביטון הייתי משאיר- בחודשיים אחרונים היה טוב לרוב, אבל כמחליף ומחפש מגן ימני בכיר, זר או ישראלי.
שוער שני- חשוב להחתים שוער טוב- קאלה, איתמר ניצן, גל ניר, יאנקו - אלה שמות שעולים לי לראש.
נאסר- לאור השינוי בשבועות האחרונים הייתי שמח לראות אותו ממשיך, כמובן שביכולת זו כמחליף. כך גם לגבי פלצ'וק ודובב גבאי.
מסכים עם הכל חוץ משתי דברים:
1. פלצ׳וק הביתה
2. מעדיף לשים את רז ולא את גל ניר אחרי מה שעשה בזמנו

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה

dor69 כתב: מסכים עם הכל חוץ משתי דברים:
1. פלצ׳וק הביתה
2. מעדיף לשים את רז ולא את גל ניר אחרי מה שעשה בזמנו
מסכים לגביי גל ניר!
אגב אריק ינקו שוער טוב, לדעתי מועמד לגיטימי להיות שוער שני.
קאלה גם יהיה טוב, איתמר ניצן ממש לא, ברמת השרון הוא היה פח!

סמל אישי של משתמש
סניור

שליחה על ידי סניור »

מסכים לגבי גל ניר, אבל זרקתי את השם במסגרת השוערים הראויים. צריך לזכור שיש לנו קלף מיקוח חזק מול המועמדים לתפקיד השוער השני- אנחנו הקבוצה היחידה שמבטיחה לשוער השני שלה לפחות חודש שלם להיות בו השוער הראשון.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

דר אדום בנשמה כתב:והייתי מעביר את אילוז לעונת פרישה בקישור ההתקפי בכפוף להבאת מגן ימני.

אתה אמיתי? :?
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה

אורי אדום בנשמה כתב:

אתה אמיתי? :?
שכחת שהוא במקור קשר התקפי?
אבל לא הייתי נותן לו להיות בהרכב הפותח, אני מדבר נטו על הסגל הרחב, שיילחם על המקום שלו עם נסאר בוזי ומליקסון...

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

6 השמות שציינתי למעלה (אג'ידה, סוארס, פאיוביץ', דוידזאדה, בוזגלו וברדה) כולם יהיו בקבוצה בשנה הבאה (היחידי שאולי יעזוב הוא בוזגלו, אם תבוא הצעה מפתה מחו"ל).

אליהם יש להוסיף את אילוז, לוטם זינו וגל אראל שגם ישארו.

אלה 9 השחקנים שיהיו בוודאות בקבוצה בשנה הבאה אלא אם יקרה משהו מפתיע.

לאור העובדה שסוויסה ופלצ'וק צפוים לעזוב בקיץ, לדעתי גם נאסר וגם דובב גבאי ישארו. והנה הגענו כבר ל11 שחקנים.

לאור היכולת הטובה של המגן השמאלי דודי טוויטו בקבוצת הנוער והיכולת הלא משכנעת של בן תורג'מן בבוגרים, לדעתי טוויטו הצעיר יעלה בשנה הבאה לבוגרים ויהיה המחליף של אופיר דוידזאדה.

יוסף אבו לאבן, אור חביביאן, ובן אלגרבלי, שלושה שחקנים צעירים תוצרת מחלקת הנוער, הם בסימן שאלה, אבל לפחות בנוגע לחביביאן ואלגרבלי, שמקבלים משכורת חייל, אפשר לדעתי להניח שיהיו חלק מהסגל הרחב, גם אם יהיו בסוף הרוטציה.

זה משאיר מקום לשני זרים (בתקווה שאחד מהם יהיה פלט) ועוד כמה ישראלים שלדעתי אחד יגיע לעמדת המגן הימני, אחד לעמדת הקיצוני, אחד לעמדת הקישור המרכזי ואחד לעמדת השוער המחליף.

ולסיכום, אג'ידה, סוארס, פאיוביץ', דוידזאדה, בוזגלו, ברדה, נאסר, דובב גבאי, אילוז, לוטם זינו, גל אראל, דודי טוויטו, אלה לדעתי יהיו בסגל גם בשנה הבאה (12 שחקנים).
מגן ימני ישראלי, קשר אמצע ישראלי, קיצוני ישראלי, שוער ישראלי ושני זרים (כבר הגענו ל18 שחקנים).
עם חביבאן ואלגרבלי הגענו לסגל מלא (20 שחקנים).

בן ביטון, שלומי בן חמו, בן תורג'מן, קובי דג'אני, תומר סוויסה, ניוקלס פלצ'וק, עידו אקסברד, דיויד הובר ויוני אוזן, אלה לדעתי השחקנים שיעזבו אותנו בקיץ.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה

Sir Alex Ferguson כתב:6 השמות שציינתי למעלה (אג'ידה, סוארס, פאיוביץ', דוידזאדה, בוזגלו וברדה) כולם יהיו בקבוצה בשנה הבאה (היחידי שאולי יעזוב הוא בוזגלו, אם תבוא הצעה מפתה מחו"ל).

אליהם יש להוסיף את אילוז, לוטם זינו וגל אראל שגם ישארו.

אלה 9 השחקנים שיהיו בוודאות בקבוצה בשנה הבאה אלא אם יקרה משהו מפתיע.

לאור העובדה שסוויסה ופלצ'וק צפוים לעזוב בקיץ, לדעתי גם נאסר וגם דובב גבאי ישארו. והנה הגענו כבר ל11 שחקנים.

לאור היכולת הטובה של המגן השמאלי דודי טוויטו בקבוצת הנוער והיכולת הלא משכנעת של בן תורג'מן בבוגרים, לדעתי טוויטו הצעיר יעלה בשנה הבאה לבוגרים ויהיה המחליף של אופיר דוידזאדה.

יוסף אבו לאבן, אור חביביאן, ובן אלגרבלי, שלושה שחקנים צעירים תוצרת מחלקת הנוער, הם בסימן שאלה, אבל לפחות בנוגע לחביביאן ואלגרבלי, שמקבלים משכורת חייל, אפשר לדעתי להניח שיהיו חלק מהסגל הרחב, גם אם יהיו בסוף הרוטציה.

זה משאיר מקום לשני זרים (בתקווה שאחד מהם יהיה פלט) ועוד כמה ישראלים שלדעתי אחד יגיע לעמדת המגן הימני, אחד לעמדת הקיצוני, אחד לעמדת הקישור המרכזי ואחד לעמדת השוער המחליף.

ולסיכום, אג'ידה, סוארס, פאיוביץ', דוידזאדה, בוזגלו, ברדה, נאסר, דובב גבאי, אילוז, לוטם זינו, גל אראל, דודי טוויטו, אלה לדעתי יהיו בסגל גם בשנה הבאה (12 שחקנים).
מגן ימני ישראלי, קשר אמצע ישראלי, קיצוני ישראלי, שוער ישראלי ושני זרים (כבר הגענו ל18 שחקנים).
עם חביבאן ואלגרבלי הגענו לסגל מלא (20 שחקנים).

בן ביטון, שלומי בן חמו, בן תורג'מן, קובי דג'אני, תומר סוויסה, ניוקלס פלצ'וק, עידו אקסברד, דיויד הובר ויוני אוזן, אלה לדעתי השחקנים שיעזבו אותנו בקיץ.
לדעתי את בן ביטון צריכים להשאיר, מהסיבה הפשוטה שאילוז יכול לשחק כקשר קדמי ולדעתי אם מביאים מגן ימני אז אילוז יכול לעבור לרוטציה בקישור הקדמי.
ואגב אתה צריך להוסיף עוד בלם מחליף לרוטציה ויש לך סגל של 22 שחקנים.
ואם תוסיף אליהם עוד חלוץ ישראלי אז יש 23+רז רחמים 24 שחקני סגל.
אפילו הייתי מעלה את דרור טזזו, 25 שחקני סגל כאשר שניים מהם משחקים לפרקים בנוער.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

מספיק עם הסיסמא של "אילוז יכול לשחק כקשר קידמי". הוא עוד מעט בן 31, עברו כבר מספיק שנים מאז הפעם האחרונה שהוא שיחק כקשר קידמי, ולאור מאזן הבישולים והשערים שלו בתפקיד המגן די ברור שגם מבחינה התקפית הוא מוגבל.

אילוז נתן בשנתיים האחרונות את שתי העונות הכי טובות בקרירה שלו. נכון, זה עדין לא מספיק טוב בשביל לקבל בעונה הבאה את חולצת ההרכב, אבל זה מספיק טוב כדי שיהיה חלק מהסגל ויתפוס את תפקיד המחליף בעמדת המגן הימני.

אילוז לעולם לא יהיה טופ קלאס, לא בהגנה, לא בקישור ולא בהתקפה, וכמה שיותר מהר נבין את זה (ונחזק את עמדת המגן הימני) ככה המצב שלנו יהיה טוב יותר.

אנחנו חייבים בקיץ להביא מגן ימני. שפונגין שחקן חופשי ויכול להיות החתמה טובה, אם לא האופציה השנייה יכולה להיות גבאי של מכבי חיפה.

בן ביטון קיבל את הצאנס השנה, הראה ניצוצות אבל לא יותר מכך, בטח לא מספיק בשביל להשאיר אותו בקבוצה ולהמשיך עוד עונה איתו ועם אילוז כמגינים הבכירים שלנו.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה

Sir Alex Ferguson כתב:מספיק עם הסיסמא של "אילוז יכול לשחק כקשר קידמי". הוא עוד מעט בן 31, עברו כבר מספיק שנים מאז הפעם האחרונה שהוא שיחק כקשר קידמי, ולאור מאזן הבישולים והשערים שלו בתפקיד המגן די ברור שגם מבחינה התקפית הוא מוגבל.

אילוז נתן בשנתיים האחרונות את שתי העונות הכי טובות בקרירה שלו. נכון, זה עדין לא מספיק טוב בשביל לקבל בעונה הבאה את חולצת ההרכב, אבל זה מספיק טוב כדי שיהיה חלק מהסגל ויתפוס את תפקיד המחליף בעמדת המגן הימני.

אילוז לעולם לא יהיה טופ קלאס, לא בהגנה, לא בקישור ולא בהתקפה, וכמה שיותר מהר נבין את זה (ונחזק את עמדת המגן הימני) ככה המצב שלנו יהיה טוב יותר.

אנחנו חייבים בקיץ להביא מגן ימני. שפונגין שחקן חופשי ויכול להיות החתמה טובה, אם לא האופציה השנייה יכולה להיות גבאי של מכבי חיפה.

בן ביטון קיבל את הצאנס השנה, הראה ניצוצות אבל לא יותר מכך, בטח לא מספיק בשביל להשאיר אותו בקבוצה ולהמשיך עוד עונה איתו ועם אילוז כמגינים הבכירים שלנו.
לא הבנת אותי, אני לא אומר שצריך להשאיר את בן ביטון כמגן ראשי אלא כמגן מחליף, לצידו להביא מגן ימני ואילוז יכול לשחק בקישור, זה שהוא לא שיחק שם כבר 10 שנים לא אמור להיות בעיה, הוא לא שכח איך לשחק שם.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

הוא לא משחק יותר בקישור כי אין לו מה שצריך כדי לשחק בקישור. לא חוטף כדורים גדול, אין לו ראיית משחק יוצאת דופן, אין לו בעיטה טובה, אין לו יכולת לתת כדורי עומק, אין לו יכולת לבשל או לכבוש, הוא לא פיזי או עם משחק ראש טוב, הדבר היחידי שהוא טוב בו זה הדריבל, וזה לא מספיק בשביל לשחק בקישור.
הסיבה היחידה שאילוז עדין בקבוצה היא העובדה שאין בארץ מגינים ימנים איכותים. בכל שאר העמדות, אילוז לא מספיק טוב בשבילנו. וגם בעמדת המגן הימני, הוא לא מספיק טוב לפתוח בהרכב עם קבוצה כמו השאיפות שלנו.

המעמד של אילוז צריך להיות מגן מחליף, לא יותר מכך.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
אריק
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

אין ספק שהיתה עונה מופלאה, בעיקר 2 הסיבובים הראשונים שהיו מדהימים.
מבחינת תוצאות עשינו עונה נדירה עם 3 ניצחונות על הפועל ת"א, אחד על מכבי ת"א ואחד על חיפה,
שזה נתון שלא זכור לי מהיום שאני אוהד את הקבוצה.
אלוהים יודע לאן היתה מתפתחת העונה אם סוארס לא היה נפצע אבל זה כבר לא רלוונטי וצריך להמשיך הלאה.
מבחינת דברים שצריך לשמר הייתי אומר שאת חוליית ההגנה עם חיזוק לצד ימין, על אף שנראה כי גם אם
יחתימו את דני אלבס, אחרי חודש נראה שוב את אביתר בהרכב ובאיזשהו מקום כבר ויתרתי על האפשרות
שנראה מגן ימני טוב כל עוד אביתר שחקן פעיל. כמובן שבוזגלו היה אדיר לאורך כל העונה ובניגוד לרבים הוא
גם הופיע לפלייאוף. ברדה חיבר את הקבוצה בתחילת הדרך ומבחינה מקצועית תרם לא מעט בסיבוב הראשון,
נחלש קצת בשני אבל הנוכחות והמשמעות שלו לקבוצה היא אדירה.
לגבי ההמשך, אני אמשיך לומר שאסור להסתנוור מאחוזי ההצלחה כי זה לא יקרה שוב. הקבוצה לא מספיק
מאומנת והקישור האחורי לטעמי הוא עקב האכילס הכי גדול בקבוצה. גל אראל לא מספיק טוב וללוטם קשה
מאוד שאין לידו "גרזן". עמדת הגרזן באמצע היא הקריטית ביותר לעונה וכל עוד לא נתחזק שם אנחנו לא נראה
שיפור ונמשיך להתבטל באמצע גם מול מכבי פ"ת ואשדוד. בנוסף, חייבת להיות תחרות בריאה על ההרכב
ולא "באנקרים", אחרת נגיע שוב ליישורת האחרונה עם שחקנים מחליפים גמורים בלי חשק סטייל דג'אני שלא
קיבלו שום צ'אנס והפכו למתוסכלים.

שלח תגובה